{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 107

DEL 3:

Skønhed og balance med de fem elementer Hvis du læste med i sidste nummer af SUND-FORSKNING, kunne du læse om elementet Vand, som er et af de fem elementer, jeg refererer til i indlægget her i forhold til at holde kroppen sund og smuk. Nu skal vi vide mere om elementet træ. AF METTE MY OPPERMANN

Den søde juletid er forbi. De fleste af os har levet af tungere fødevarer, end vi normalt plejer. Det kan være mere fedt og mere sukker. Rigtig mange lider under julens lækkerier med både mavesyre, uren hed, galdestensanfald, migræne, og måske er humøret til den mørke side. Det er nemlig også et faktum, at hvert organ er tilknyttet en følelse i TCM, og leveren er tilknyttet vrede og hidsighed. Derfor er det en super god idé at følge de fem elementer for at skabe balance i kroppen igen. Efter vinteren begyn­ der det så småt at spire igen. Leveren kaldes også træele­ mentet i TCM, og farven er grøn. De fleste mennesker laver en såkaldt forårsrengøring i deres hjem, hvor vi får ryddet ekstra ud og op, støvet grundigt af og skilt os af med en masse unødige brugsgenstande. Det føles så rart at få gam­ mel energi væk, både fysisk og psykisk.

Tid til forårsrengøring og tid til at få ryddet op både i hjemmet og i kroppen. Gør forårsrent i din lever Vores lever har nemlig godt af en forårsrengøring, da den dagligt bliver udsat for mange forskellige „giftige“ stoffer.

Leverens fornemste opgaver er nemlig mange. Leveren står blandt andet for nedbrydelse af medicin, alkohol, fedt, la­ ger for glukose i form af glukagon, at udskille brugte hor­ moner, opretholde et normalt blodsukker, udskille brugte røde blodlegemer, rense blodet for vira og bakterier, og jeg kunne blive ved. Leverens funktion og Qi er enormt vigtigt. Hjælp din lever Du kan hjælpe din lever godt på vej med nemme råd. Et produkt, jeg ofte selv bruger til mine klienter, men også selv tager, er Active Liver fra New Nordic. Det er en daglig „vitamin“-pille til leverens celler. Men hov, renser vores le­ ver ikke sig selv? Og det gør den heldigvis, men med tiden, som vi bliver ældre, eller hvis vi måske ikke lever helt efter bogen, fx med junk food, stress, kaffe, alkohol og måske et dagligt forbrug af sukker, sker den udrensende proces ikke på fuld kraft. Og der opstår dermed en såkaldt ubalance i leverens flow. Der kan både være en „flammende leverild“, stagne­ ret lever-Qi, svækkelse af lever-yin og mange flere tilstan­ de, hvor leveren ikke har det optimalt. Men med en dag­ lig tablet bestående af marietidsel, gurkemeje og artiskok, som indeholder en fin kombination af bitterstoffer, som leveren elsker, men også det fedtnedbrydende cholin, får leveren en daglig hjælpende hånd.

SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

// 107

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2020  

sund-forskning februar 2020  

Profile for linisha
Advertisement