Page 88

MOTION

Hjælp til springerknæ

FOR ALLE ALDRE Øvelserne hjælper også på hypermobile led i benene.

Elsker du at løbe, hoppe, springe, cykle eller i det hele taget at bruge din krop, så har du måske indimellem også haft perioder med ondt i knæene. Heldigvis er det sjældent selve knæskallen, men de store lårmuskler, der laver balladen. Forebyg og restituer med de nemme øvelser, du kan gøre før og efter din træning. Få lidt ekstra hjælp fra små fine kapsler, og du er godt på vej ud af motionsstien igen. AF MARIANNE PALM

GOD FORNØJELSE HELE VEJEN, og husk det nu ... gå selvfølgelig til lægen, hvis du er i tvivl om årsagerne, men samfundet kan spare mange penge på kikkertundersøgelser, og du kan spare dig selv for mange sygedage og lægebesøg ved blot at spænde kroppen ud og bruge dine muskler korrekt.

GENTAG GERNE ALLE ØVELSER fx 3 x 10 gange med lidt pause indimellem. Mindre kan også gøre det, men pres gerne dig selv lidt for hver gang. Uden at gå over din tærskel.

TAG ET PAR KAPSLER OM DAGEN og skab støtte til dine led Får du let ømme eller smertende muskler og led, kan du forsøge med Avosol kapsler, der med sit indhold af specielt fremstillede ekstrakter af avokado og soja kan afværge inflammation og ovenikøbet nedsætte forbruget af smertestillende medicin. I forskningen, som består af flere af hinanden uafhængige studier, indgår mange hundrede klienter med gigt i knæ og hofter. Du finder de fleste forklaringer i et hæfte, som SUND-FORSKNING har udgivet for et par år siden. Hæftet finder du på www.sund-forskning.dk, søg på „Avosol og inflammationer – læs hæftet“. Studierne viser blandt andet, hvordan det er muligt for gigtpatienter at undgå smertestillende medicin, som er vigtigt i forhold til kroniske problemstillinger, da flere midler kan skabe mavesår eller leverproblemer.

88

//

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning august 2019  

sund-forskning august 2019  

Profile for linisha