Page 52

MAD & KROP

Tæller du lidt for mange får?

Søvn har stor betydning for din sundhed, vitalitet og velvære. Men det gider du ikke høre på, hvis du døjer med søvnproblemer. For når du er så træt, så træt, men bare ikke kan sove, så er livet et levende mareridt. Men måske kan græskarkerner være dit svar til at mindske antallet af får i dit soveværelse.

AF BENEDIKTE MIKKELSEN

52

//

Z

zzzzz sådan skulle det gerne lyde, når du har lagt hovedet på puden. Men har du svært ved at falde i søvn, vågner du ofte i løbet af natten eller alt for tidligt, så velkommen i en klub, som du helt sikkert gerne vil melde dig ud af. 30 procent af den voksne befolkning har nemlig søvnproblemer. Du slæber dig igennem dagen og holder dig måske kørende på sukker og koffein. Det eneste, du glæder dig til, er sengetid, men så har vi balladen. Mr. Søvnløs huserer igen, og han vil bare ikke forlade dit soveværelse.

I søvnløshedens kølvand Søvnen er livsvigtig for, at kroppen og sindet kan slappe af, fordøje og lade op. Søvnbehovet er meget individuelt, så det vigtigste er, at du føler dig udhvilet, når du står op. Søvnløshed og søvnproblemer kan være en alvorlig stressfaktor. Når vi ikke får sovet tilstrækkeligt, lider kroppen og sindet overlast, og så er der fare for, at der opstår tilstødende problemer og sygdomme. Derfor er en god nattesøvn en af de vigtigste forudsætninger for fysisk og psykisk velvære og et godt helbred.

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning august 2019  

sund-forskning august 2019  

Profile for linisha