Page 39

Zzzzzzz

z zz

z

HJÆ LP T I L HO RMO N ER N E Motion er nøgleordet, men meditation, yoga, tai chi og massage virker faktisk også. Det gør sex for den sags skyld også og ikke mindst søvn! For lidt eller dårlig søvn laver kuk i hormonerne — specielt „sulthormonet“ ghrelin, som der vil være mere af, og det mættende hormon leptin, som der vil være mindre af.

Hydration, som du også finder i serien Nordiq Nutri-Sport er til dig, som træner over en time. Det indeholder kokosvand i pulverform og hjælper dig med at hydrere og erstatte mistede elektrolytter. Du kan altså få særlig gavn af pulveret, da elektrolytter som kalium er nødvendige for at opretholde en god væskebalance.

hedder fænomenet og er en forkortelse af ’Delayed Onset Muscle Soreness’, som til tider kan mærkes helt op til 10 dage efter din træning. Teorierne er mange, når det kommer til DOMS, men oftest tales der om ophobning af mælkesyre, inflammation og skade på muskelfibrene. Støt kroppen med cordyceps og gurkemeje. Gurkemeje har en antiinflammatorisk effekt, så dine muskler ikke føles helt så ømme. Cordyceps er medicinske svampe, som flere kliniske forsøg har vist øger iltoptagelsen i de røde blodlegemer. Det hjælper til at forbedre din fysiske præstation, reducerer træthed og oxidativt stress.

Snup en lille alkoholfri drink med 1–3 teskefulde Post-Workout, som indeholder gurkemeje, cordyceps, hampe- og risprotein, chlorella og andet lækkert.

I serien Nordiq Nutri-Sport er alle produkter 100 % veganske, fri for fyldstoffer, bindemidler og kunstig farve.

! Alting med måde! Pas på, at motion ikke bliver en stressfaktor, men derimod et redskab mod stress.

PROT E I N PULV E R indeholder ofte valleprotein, et animalsk stof, som stammer fra mælk. Er du veganer eller bare tænker (som flere og flere gør), at planteproteiner måske er bedre for dig end de animalske, så er det heldigt, at powerfulde planteproteiner har fundet vej til markedet. Nordiq Nutri-Sport er en produktserie, som hjælper dig før, under og efter træning, og uanset hvilket træningsniveau du er på.

SUND-FORSKNING skal ikke anvendes som en erstatning for at gå til læge eller anden fagekspert. Savner du kilder og referencer, skriv til redaktionen.

// 39

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning august 2019  

sund-forskning august 2019  

Profile for linisha