Page 112

Er du kvinde og menstruerende, kan du risikere at komme i jernmangel. Er du i tvivl om, hvorvidt du mangler jern, kan du få det konstateret ved en blodprøve hos lægen. Er svaret hos lægen, at du er i jernmangel, kan Amino-Jern fra PharmoVital være svaret til dig. Produktet er vegansk og genopbygger effektivt og skånsomt jerndepoterne. Den langsomme genopbygning af dine jerndepoter minimerer risikoen for forstoppelse.

P 112

Spis dig til jern med tørret frugt; bønner og rødvin indeholder faktisk også jern. Gravide, menstruerende kvinder eller elitesportsfolk er i særlig risiko for jernmangel. Dog kan kosttilskud med jern give forstoppelse. Amino-Jern genopbygger effektivt og skånsomt jerndepoterne, så faren for forstoppelse minimeres.

Jern binder til hæmoglobin, som er farvestoffet i de røde blodlegemer. Hver gang du løber, og du sætter hælen i jorden, ødelægges en lille portion af de røde blodlegemer, og dit behov for jern stiger, så ilten kan bindes til hæmoglobinet i blodet.

Muskelskade og muskelømhed er normale og faktisk hensigtsmæssige reaktioner på træning. Inflammationen og andre ting, der foregår, mens musklen er øm, er nødvendige dele i den proces, hvor kroppen bliver stærkere. Som regel vil det være sådan, at der kun kræves nogle enkelte træningsgange med en uvant belastning, før kroppen har vænnet sig til det, og du oplever herefter kun en smule ømhed (medmindre du straks følger op med en ny uvant belastning). Gurkemeje er naturens svar på smertestillende piller og har i årtusinder været brugt til at bekæmpe betændelse, fremme afgiftning og lindre smerter. Gurkemeje fungerer som et kraftfuldt smertestillende middel til fx kroniske smerter, muskelsmerter og faktisk også tandpine og gigtsmerter.

Du skal ikke forvente en øjeblikkelig præstationsfremmende effekt, men du kan opleve at få en positiv effekt i form af, at du føler dig mere frisk og får større muskelstyrke, men vær tålmodig.

Du øger optageligheden af jern, hvis du samtidig indtager C-vitaminer. Spis frugt og grønt, som er rige på C-vitaminer sammen med jernholdige fødevarer, eller hvis du tager jern som kosttilskud. Unge led kan også gøre ondt Slidgigt og smerte i leddene, når vægtstangen er på nakken, og der skal squattes i fitnesscentet, er ikke kun forbeholdt folk over 50 år. Nej, du kan faktisk få ondt i leddene og udvikle slidgigt i en meget ung alder. Derfor: Ung som gammel, lyt til din krop! Små og store led rundt omkring i kroppen er forskellige, men de fleste har en fællesnævner: De indeholder brusk. Brusk, som med årene bliver nedbrudt, hvis du ikke passer godt på den. Slidgigt opstår, når brusken forsvinder som den støttende kapsel, og knoglerne begynder at gnide mod hinanden. Du kan næsten høre smerten! Næringsstoffer er kodeordet! Der skal næring til din brusk, og det skal selvsagt være den rette næring, og dit lokale kredsløb skal være i orden. Gode næringsstoffer til leddene finder du samlet i Glyc Boost, hvor den gode

Profile for sund-forskning og //mig//

sund-forskning februar 2019  

sund-forskning februar 2019  

Profile for linisha
Advertisement