Page 1

10.–12. oktober

akevittsti

festmiddag

Gjøvik 2014 faglig

matfest

Kokkekamp

festivaltelt


Line Kildal Strandlie

Marianne Aashaug

Stig Furuseth

Vibeke A. Henriksveen

Stine L. Borgersen

Kent Johnsen

Carin Ramsberg

Rolf Andre Larsen

Katarina Lien

Velkommen til Norsk Akevittfestival 2013! Det er med stor glede vi ønsker velkommen til årets utgave av Norsk Akevittfestival! Det er med stor glede vi ønsker velkommen til årets utgave av Norsk Akevittfestival! I år har vi et bredt festivalprogram med en lang rekke arrangementer og et spennende underholdningstilbud. Vi håper du finner flere arrangement som faller i smak. Vi byr på blant annet matmarked i Storgata, kokkekamp på CC Gjøvik, faglig foredrag med Halvor Heuch og restauranttilbud i den absolutte toppklasse.

sponsorer og samarbeidspartnere som gjør festivalen mulig. Spesielt er vi glade for at Gjøvik kommune og Oppland Fylkeskommune har blitt en av festivalens samarbeidspartnere.

Vi et bredt festivalprogram med en lang rekke arrangementer et spennende Vi har byr også på en skikkelig festivalopplevelse i festivalteltet. Fredagogkveld garanterer underholdningstilbud. Vi er sikre på at du vil fi nne fl ere arrangement faller i smak. vi høy partyfaktor med et musikalsk tilbakeblikk på 80-tallet. Lørdagsom ettermiddag Vi byr påviblant annet Innlandets matfest, medfårkjendiser, fagligBergrud foredragogmed inviterer til gratiskonsert Martine Kraft.kokkekamp Lørdag kveld du først Lewi Norges fremste akevittekspert; destillatør Halvor Heuch og restauranttilbud deretter Knut Anders Sørum med fullt trøkk. Disse to garanterer et topp i den absolutte toppklasse. Vi byr også på en skikkelig festivalopplevelse med akevittsmakingstelt og avslutningskveld! festivaltelt med underholdning i toppklasse, i tillegg legger vi opp til gratiskonserter.

Vår ambisjon er at festivalen skal være et samlingspunkt i Innlandet med forankring i våre og rike kulturliv. Gjennom festivalen har vi faglig fokus på mat og Med mattradisjoner vennlig hilsen festivalstyret: matkultur, samtidig som vi skal gi alle besøkende og innbyggere en god opplevelse. Årets program vil bli det bredeste og Byen mest omfattende Line Kildal Strandlie – festivalsjef, vår Gjøvik så langt.

Norsk Akevittfestival arrangeres for tredje år på rad. Vår ambisjon er at festivalen Norsk Akevittfestival arrangeres for fjerde på rad. i våre mattradisjoner og rike skal være et samlingspunkt i Innlandet medåret forankring kulturliv. Gjennom festivalen har vi faglig fokus på mat og matkultur, samtidig som vi skal gi alle besøkende og innbyggere en god opplevelse. Årets program er det bredeste og mest omfattende så langt. Vi takker alle bidragsytere,

Vi håper du tar del i festivalen og får en god opplevelse, og ønsker dere alle vel møtt!

Marianne Aashaug – program- og markedsansvarlig, Byen vår Gjøvik Vi håper du tar delrestauranteier, i festivalen og får en god Carin Ramsberg– Lasse Litenopplevelse, og ønsker dere alle vel møtt! Rolf Andre Larsen – daglig leder og programansvarlig, Lasse Liten Med vennlig hilsen festivalstyret Stig Furuseth, restauranteier - Gamletorvet Spiseri og Rødt, Hvitt & Rått Kent Johnsen – artistkoordinator/programansvarlig, Quality Hotel Strand Stine L. Borgersen, faglig konsulent - Akevittruten Vibeke A. Henriksveen – arrangementansvarlig, senterleder CC Gjøvik Katarina Lien – Art Director, Sandbeck


Opplevelser - Ekte festivalstemning - Innlandets matfat - Festivaltelt - Gratiskonsert - Akevittsmaking - Faglige foredrag med smaking - Restaurantarrangement i toppklasse - Kokkekamp - Kokker i ypperste sjikte - Konserter - Kunstutstillinger - Akevittsti

Velkommen til Quality Hotel Strand I dette spennende huset kan du virkelig oppleve alt. Hotellet kan by på 3 restauranter, kino, kulturscene, blackbox og en svært hyggelig og intim spa avdeling med treningsfasiliteter. Ta kontakt på: 61 13 20 00 for bestilling, og mer informasjon.

Lik oss på facebook, og hold deg oppdatert! facebook.com/Norsk Akevittfestival

Se vår hjemmeside: www.norskakevittfestival.no


sandbeck.no

HILSEN TIL NORSK AKEVITTFESTIVAL På vegne av 7000 medlemmer i Norske Akevitters Venner hilser jeg Norsk Akevittfestival på Gjøvik i 2014. Verdens beste akevitt, «Norsk Akevitt», er i dag lovbeskyttet i alle europeiske land. Norsk akevitt, norske mattradisjoner og norsk potetsprit er en viktig del av vår felles kulturarv. Gjøvik og innlandsbygdene på begge sider av Mjøsa er kjerneområdet for de norske akevittradisjoner, brennerivirksomhet og stolte og særpregete mattradisjoner. Gjøvik er vår tids senter for norsk akevitt. All norsk akevitt er laget av potetsprit som kommer fra HOFF på Gjøvik. Italia har sitt skjeve tårn i Pisa. Norge og Gjøvik har sitt RETTE TÅRN – rektifikasjonsanlegget ved Mjøsa. Jeg håper Norsk Akevittfestival blir et nasjonalt fyrtårn for norsk akevitt, norsk matkultur, norske poteter og norsk potetsprit i 2014 og i åra som kommer.

Per Harald Grue President i Norske Akevitters Venner

Livet er for kort til å drikke frossen, ulagret akevitt nyt den heller temperert i riktige glass. halvor heuch

Naf flyer 2014  
Naf flyer 2014  
Advertisement