Page 1

Skapad av Line Kavmark Knieling Lackarebäcks förskolor, Mölndals Stad

1. Börja med att klicka på appen ”Dropbox”.

2. Klicka på ”Create a free account”.


3. Fyll i uppgifterna och använd det gmailkonto som avdelningen redan har. När allt är ifyllt klicka på ”Create free account”

4. Klicka i ”I Agree”, vilket innebär att du accepterar Dropbox användarvillkor.


5. Nu är du färdig med skapandet av konto! Gå igenom rundturen för Dropbox vilket tar en minut, klicka på ”Done” uppe i högra hörnet, sen är det bara att köra!


6. Så här ser det ut när du går in på Dropbox. Till vänster ligger alla dina mappar. För att skapa en mapp där ni lägger era bilder får ni logga in på datorn och skapa mappar.

7. På datorn öppnar ni explorer/internet och går in på www.dropbox.com


8. Klicka på ”Sign in” och fyll i användaruppgifter, samma som du fyllde i på er iPad, klicka sedan på ”Sign in” igen.

9. När du kommer in första gången kommer du till denna sida. Här kan du välja att ta en rundtur i Dropbox lr så börjar du använda Dropbox på en gång genom att klicka på ”Dropbox” ikonen uppe till vänster.


10. Nu är du inne på samma konto fast på datorn. Här finns verktyg för att skapa mappar, ladda upp och ned bild, film och filer.

11. Skapa nu en mapp som ni döper till ”Bilder”. Välj ”New folder” och skriv ”Bilder” tryck sedan på enter, färdigt!


Innan vi fortsätter så återgår vi först till iPaden och gör några inställningar. Gå in på ikonen ”Inställningar”

Välj först ”Platstjänster” och sedan väljer du att den ska vara på, knappen blir då blå.


När ”Platstjänster” är igång blir knappen blå och ni ser de program som vill använda tjänsten under. Första gången kan det vara så att endast kameran syns men även Dropbox kommer dyka upp om ni uppdaterar genom att klicka på tex ”Allmänt” och sedan gå tillbaka till ”Platstjänster”.

När ni ser Dropbox ikonen så klickar ni i att den ska vara på. Gå sedan ur inställningar och vidare till appen ”Dropbox”.


12 a. Gå in på Dropbox, och nu ligger den mapp ni skapat på datorn i vänstermarginalen tillsammans med de förinställda mapparna. 12 b. För att ladda upp bilder från kamerarullen på er iPad till Dropbox klickar ni på ”Uploads” i den liggande menyn i vänstermarginalen

A

B

13. Nu är vi inne i verktyget där vi laddar upp bilder från kamerarullen (blomman) på iPaden till Dropbox. För att börja ladda upp klickar ni på plustecknet uppe i högra hörnet.


14. Nu ska ni innan ni laddar upp välja rätt mapp att ladda upp till. Längst ned på den ruta ni har framför er ser ni mappen Dropbox, den klickar ni på...

15. ... då kommer en ny ruta upp där ni kan välja den mapp som bilderna ska hamna i. Ni väljer den mapp ni precis skapat, ”Bilder”, sedan klickar ni på ”Choose” nere i höger hörn.


16. Nu visas den valda mappen och ni får klicka på ”Choose” igen för att gå vidare.

17. Nu är det dags att välja de bilder lr filmer som ni vill ladda upp. Här visas alla bilder som ligger i er iPad under ”Blomman”. Ni väljer de bilder ni vill ladda upp genom att markera varje bild med ett klick så de blir en röd bock på bilden. När ni känner er redo så klickar ni på ”Upload” högst upp i högra hörnet.


18. Nu laddas bilderna upp i Dropbox

19. Nu kan du gå tillbaka till din Dropbox genom att klicka på den liggande menyn i vänstermarginalen och ikonen ”Dropbox”


20. I vänstermarginalen ser ni mappen ”Bilder” och där i ligger nu det ni laddat upp från iPadens kamera.

Har ni fler iPads på avdelningen eller förskolan kan ni enkelt logga in på Dropbox på era iPads lr datorer och hämta upp de bilder ni precis laddat upp. Enkelt sätt att spara alla bilder på ett ställe!

Dropbox  

Skapa konto i dropbox och ladda upp bilder från din iPad

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you