Page 1

Mondays M a g a z i n e Lune & varme

vinterfarver: SE SÆSONENS

FINE STYLES

Bolig reportage:

HJEMME HOS EN MOR OG HENDES 2 KRUDTUGLER

Saseline Sørensen:

“NÅR DRØM BLIVER TIL VIRKELIGHED”

En bloggers liv: MEMORIER FRA

GOLDEN GHETTO

Kids

Film & bøger:

HVAD SKAL VI LÆSE OG SE I DEN KOLDE TID?

Fantastiske Opskrifter: “ITALIENSK ALENEAFTEN” & “MAD MED BØRN”

Oplevelser

i byen:

UDENDØRS, INDENDØRS & I TEATER

8.NOVEMBER 2013 - 1.FEBRUAR 2014


Shop the new collection at

www.bobochoses.com


indhold 5.

GODE RÅD MOD...

VINTERENS KULDE

INTERVIEW:

7

5 MINUTTER UNDER 4 ØJNE

9. MODE TIL BØRN:

NAR DET REGNER, FAR MAN FREGNER NAR DET SNER FAR MAN FLER...

77. BØGER & FILM:

HVAD SKAL VI SE?

15

BORNENES KLASSIKERE De voksnes bogreol

19.

SASELINE

SORENSEN Om at være mor og iværksætter. Om udfordringer, 80-timers arbejdsuger og at finde balancen i at være til stede og samtidig opfylde sine karrieredrømme.

17 Alle priser i magasinet er vej l .


57. Interieur:

TIL DIG OG TIL BØRNEVÆRELSERNE

26. “LEGE-AFTALE-TWISTEN” FORAÆLDRE-SKABET...

GODE RÅD FRA FAMILIETERAPEUT, FIE HØRBY

HVOR ER DET LIGE DET SKAL STÅ?

45. MODE

& SKØNHED

TIL DIG

MED NALESTRIBET 33. VINTERDRENG CHARME OG FINT STRIK...

49. MAD MED BØORN

43

MODE TIL SKOLEBARNET.

& ALENEAFTEN FOR 2

37.

Vilde farver &

65

enkelte linjer På besøg hos Lise og hendes to krudtugler.

Alle priser i magasinet er vej l .


Shop ko l l ek t io nen h o s

www.marmar. dk


Intro

VELKOMMEN TIL MONDAYS MAGAZINE Forside: Strik FUB 400 DKK Hue Marmar Cph 299 DKK Skjorte Blublu 250 DKK Jakke Soft Gall ery 700 DKK Buks MarMar Cph 399 DKK Støvler pom pom 749 DKK

Dette magasin henvender sig til kvinder med børn. Til kvinden med mange interesser og en passion for interiør og mode. Indholdet i Mondays Magazine omhandler alt fra stærke interviews om svære emner til boligindretning, opskrifter, børnemode og oplevelser. Ideen til dette online magasin kom en kedelig onsdag aften. Efter at pastaen var samlet op fra gulvet, vasketøjet var ordnet, og junior endelig var faldet i søvn. De hellige halve timer var til min disposition. Ingen madpakker. Ingen kærestetid. Ingen små personer på en meters højde, der hænger i lårene af mig, og råber “moar”. Jeg har længe været tilhænger af de flotte, printede magasiner. Men tanken om, hvor mange penge jeg bruger, og den store miljøomkostning, har på det sidste afholdt mig fra at købe et, når jeg endelig stod i kiosken. Jeg manglede et online magasin, der havde nøjagtig det indhold, jeg som mor og kvinde havde behov for. Jeg satte mig på gulvet. Antallet af købte magasiner og brugen af regnskov blev gjort op. Der sad jeg så. Med et enormt forbrug af naturens ressourcer og et økonomisk forbrug på i alt 936 kr. på magasiner I ÅR. For denne pris kunne jeg have købt den nye American Vintage strik eller den sorte taske fra Kokoon til min bærbare. Begge ting, som jeg vidste jeg ville elske og eje i årevis. Her blev ideen født til Mondays Magazine... Jeg vil i denne og kommende udgaver af Mondays Magazine forsøge at levere et indhold, der er din dyrebare tid værd. Magasinet vil byde på spændende artikler, interviews, opskrifter samt mode og indretning. Stort set alt hvad der kan relatere til din hverdag, som kvinde og som mor. Jeg håber på at kunne udfylde dine hellige halve timer i en travl hverdag, med meningsfuldt og underholdende indhold.

Jeg ønsker dig god fornøjelse, og en rigtig dejlig vinter. XOXO

Pia Christensen


Leder

NOSTALGI

...som da jeg var barn

For mig er nostalgi, som det er for mange andre, noget jeg kan relatere til fra min egen barndom. Det jeg husker bedst, når jeg bliver rigtig nostalgisk, er vores rødbrune sofa, og min far der skåler med os i grøn sodavand og siger “Go’ lørdag’ da” over vores ovnbagte kylling, som vi fik hver lørdag. Nostalgi er også når jeg kan huske, at vi så Jesper Fårekyllings Jul d. 24. december. Dette er trods vores høje alder, stadig en værdsat tradition. Når det gælder min søn, er der ikke noget der dufter mere af min egen barndom, end når vi læser højt fra Totte og Lotte bøgerne, eller når vi bager min bedstemors pebernødder. Derfor har vi i denne udgave valgt at gå lidt ad nostalgiens vej. Vi har film, mode, interviews og opskrifter med, der har en lille snert af noget, vi selv kender fra;

“da jeg var barn”.

2


pom pom

r

The shoe that flts your kid

Buy pom

pom online:

www.growingfeet.dk www.spirrevippenshop.dk

www.kidsshoes.dk


www.babyhome.dk

www.zalando.dk

www.hoppeloppe.dk


GODE RÅD MOD... Gode råd

...Vinterens kulde og snue I HVER UDGAVE AF MONDAYS MAGAZINE SAMLER VI NOGLE GODE RÅD OG ERFARINGER MOD SÆSONENS POTIENTIELLE UDFORDRINGER, SOM DE SMÅ PODER UDSÆTTES FOR.

I DENNE SÆSON ER DET HVAD DU KAN BRUGE AF REMEDIER, FOR AT UNDGÅ AT FORKØLELSE OG SNOTTEDE NÆSER TAGER OVER. ULDUNDERTOØJ KAN BRUGES HELE ARET RUNDT, FOR AT FOREBYGGE FORKOØLELSE, OG HOLDE KROPPEN VARM. EFFEKTIV TIL BØORN MED ASTMATISK BRONKITIS.

KAN JUNIOR IKKE LIDE KAMILLE, SKIFT UD MED KANEL ELLER CHAI.

LOCOBASE MOD DE KOLDE RØODE KINDER, EFTER EN HEL DAG PÅA LEGEPLADSEN. AFKOØLET KAMILLETE MED EN KLAT HONNING ER BÅADE HYGGELIGT, OG GODT FOR HALSEN.

HUSK VARME FUTTER I DAGINSTITUTIONEN. ER DIT BARN I UNDERSKUD AF VITAMINER, ELLER D-VITAMINER OM VINTEREN? SPØORG DIG FREM PAÅ APOTEKET, SAÅ JUNIOR IKKE MANGLER NOGET TIL AT MODSTÅA ENDNU EN FORKOØLELSE.

5

DET GAMLE HUSMODERRAÅD ER, AT HAR MAN ULD PAÅ OM DAGEN, SAÅ SKAL MAN OGSÅA HAVE DET PÅA OM NATTEN. SÅA HUSK AT KOMME JUNIOR I NATDRAGT MED ULD.


SHOP ONLINE AT

WWW.BLUBLU.DK


Interview

5 MINUTTER UNDER 4 ØJNE 3 STÆRKE KVINDER - OM VALGET AT GØRE KARRIERE SOM SELVSTÆNDIG. PLUS PÅ DEN PERSONLIGE KONTO, BEKOSTNINGEN OG DET DER FØLGER MED AT SKIFTE 8-16 JOBBET UD MED LIVET SOM SIN EGEN CHEF. Louisa Lorang, kogebogsforfatter og aktuel somTV kokkepige på GO Appetit.

Dorte Gejl, Indehaver af børnetøjsmærket BLUBLU - Denimwear til børn. DORTE GEJL ER 45 ÅR OG MOR TIL 4 DEJLIGE BØRN PÅ 11, 9, 5 OG 4 ÅR. GIFT MED IT CHEF JESPER PADKJÆR. FORDELEN VED AT VÆRE SELVSTÆNDIG ER HELT KLART, AT JEG SELV KAN TILRETTELÆGGE HVERDAGEN I SAMSPIL MED MIN MAND OG MINE BØRN. DET GIVER MIG EN STOR FRIHED AT KUNNE PRIOTERIERE HVAD DER KOMMER FØRST I FORSKELLIGE SITUATIONER.

"JEG HAR ALTID HAFT EN LILLE KØBMAND OG EN STOR BOSS I MAVEN, SÅ DET LÅ MIG BESTEMT FJERNT AT SKULLE ARBEJDE FOR ANDRE END MIG SELV."

JEG HAVDE EGENTLIG FORVENTET AT ÅBNE ET SPISESTED ELLER EN DELIKATESSEBUTIK, MEN JEG BLEV GREBET AF OPSKRIFTSUDVIKLING OG STYLING, DER STADIG ER MIN HOVEDBESKÆFTIGELSE. JEG ARBEJDER MEGET. I VORES FAMILIE ER DET MIG DER ARBEJDER MEST MENS MIN MAND KUN ARBEJDER DELTID. DET GØR AT, JEG HAR TID OG OVERSKUD TIL VORES BØRN, FORDI HAN HAR BEDRE TID TIL DET PRAKTISKE. VI ELSKER BEGGE LØSNINGEN, MEN OM DET SKAL FORTSÆTTE MED AT VÆRE SÅDAN, VED JEG IKKE. SÅ LÆNGE VORES UNGER ER SMÅ, ER VI DOG RET ENIGE OM AT DET VIRKER FANTASTISK! AT VÆRE SELVSTÆNDIG GIVER MIG MULIGHED FOR AT ARBEJDE OM AFTENEN, NÅR BØRNENE SOVER. SÅ HAR JEG BEDRE TID TIL DEM, NÅR DE ER FÆRDIGE I SKOLE OG BØRNEHAVE. JEG TROR IKKE MINE BØRN OPLEVER HVOR MEGET JEG FAKTISK ARBEJDER, FORDI MINE TIMER LIGGER NÅR DET PASSER BEDST IND I DERES LIV. MEN JEG VIL SIGE, AT DET OGSÅ ER HÅRDT ARBEJDE. SELVOM JEG "BARE" KAN SLUKKE TELEFONEN, ELLER LUKKE COMPUTEREREN, ER JEG NÆSTEN ALTID PÅ. DER ER ALTID LIIIIGE EN DER RINGER OG SKAL BRUGE NOGET INFO NU OG HER - OG JEG ER FORBANDET PLIGTOPFYLDENDE, SÅ JEG RINGER ALTID TILBAGE STORT SET MED DET SAMME. MIT BEDSTE RÅD TIL KOMMENDE SELVSTÆNDIGE (OG TIL MIG SELV!) ER AT SÆTTE AUTOSVAR PÅ. DET ER VIGTIGT AT HOLDE FRI, NÅR MAN HAR FRI - OG DET ØVER JEG MIG PÅ.

7

MEN TID SOM IVÆRKSÆTTER ER EN INVESTERING, OG BAGSIDEN ER DERFOR AT DER GÅR MANGE AFTNER, WEEKENDER OG FERIER MED AT INDHENTE DET ARBEJDE SOM VIRKSOMHEDEN KRÆVER. DET KAN IND I MELLEM KRÆVE SIN MAND, OG LIDT PÅ SAMVITTIGHEDS KONTOEN, AT DER I HVERDAGEN ER TING I FORHOLD TIL FIRMAET, SOM BARE IKKE KAN VENTE TIL NÆSTE DAG. MEN SÅ LÆNGE DER ER MANGE FLERE HERLIGE DAGE, END DER ER DÅRLIGE, VED JEG AT DET ER DET RIGTIGE JEG LAVER. DOG VIL JEG TILFØJE AT JEG IKKE ER SELVSTÆNDIG PÅ TRODS AF MANGLENDE TID TIL FAMILIELIVET. JEG ELSKER AT DESIGNE OG UDVIKLE BÆREDYGTIGE KONCEPTER. DETTE ER KARRIEREDRØMMEN FOR MIG.


Interview

Mette Legarth Starklint, Indehaver af StarklintPR SIDEN BARNSBEN HAR JEG VÆRET MEGET KREATIVT ANLAGT, HVILKET RESULTEREDE I DIVERSE KREATIONER AF BÅDE TØJ, MALERIER OG DIY PROJEKTER.

SAMTIDIG VAR JEG DOG OGSÅ MEGET PERFEKTIONISTISK OG JEG AFSKREV DERFOR HURTIGT IDÉEN OM AT SKULLE DESIGNE, DA MINE EVNER DESVÆRRE IKKE VAR FYLDESTGØRENDE NOK INDENFOR DET OMRÅDE. JEG DYRKEDE I STEDET MIN EVNE TIL OVERORDNET AT FÅ IDÉERNE, STRUKTURERE DEM OG TIL SIDST IMPLEMENTERE DEM. JEG UDDANNEDE MIG TIL DESIGNTEKNOLOG MED SPECIALE I BRANDBUILDING OG HAR TIDLIGERE ARBEJDET MED PROFILSKABNING AF BRANDS RENT VISUELT I FORM AT MERCHANDISING AF BUTIKKER, OG JEG HAR OGSÅ FLIRTET MED SALGSBRANCHEN BÅDE SOM SÆLGER OG COACH, HVILKET HAR GIVET INDGÅENDE KENDSKAB TIL SLUTFORBRUGEREN OG DERES KØBSMØNSTRE. JEG RAMTE DOG MÅL DA JEG ENDELIG STIFTEDE BEKENDTSKAB MED PR BRANCHEN HVOR JEG I MANGE ÅR ARBEJDEDE SOM PR KOORDINATOR FOR BÅDE DANSKE OG UDENLANDSKE BRANDS. DET ER EN HELT FANTASTISK FØLELSE, AT KUNNE UDLEVE SIN DRØM OG HVER EVIG ENESTE DAG, AT KUNNE ARBEJDE MED MIN PASSION. DET AT VÆRE SELVSTÆNDIG KAN BEDST BESKRIVES SOM EN EVIG RUTCHEBANETUR FYLDT MED OP OG NEDTURE – MEN DET ER DET HELE VÆRD. NÅR MAN OPLEVER SUSET I MAVEN, OG TILFREDSSTILLELSEN I, AT NÅ TOPPEN AF DE BAKKEDE UDFORDRINGER DER LIGGER PÅ VEJEN, OG KAN KASTE HÆNDERNE I VEJRET OG LADE SIG RIVE MED OG NYDE SUCCESERNE. EN TYPISK DAG FOR MIG STARTER TIDLIGT. JEG HAR EN DATTER PÅ KNAPT FIRE, OG DA VORES HVERDAG ER TRAVL, PRIORITERER VI AT STÅ TIDLIGT OP OG HAVE TID TIL MORGENHYGGE. EN FAST DEL AF MIN HVERDAG ER MIN DATTERS BØRNEHAVE, HVOR JEG PRIORITERER AT SIDDE EN HALV TIMES TID OG LEGE HVER DAG. DET FÅR MIG TIL AT KOBLE AF OG STRESSE NED OVENPÅ EN HVERDAG, DER SOM OFTEST KØRER I DOBBELT TEMPO. JEG PRØVER SÅ VIDT MULIGT, AT LADE MIN MOBIL LIGGE I TASKEN, NÅR VI KOMMER HJEM, OG NYDE MIN DATTER FULDT UD INDTIL HUN SKAL I SENG. HEREFTER STÅR DEN SOM REGEL PÅ ET PAR TIMERS EKSTRA ARBEJDE FOR MIT VEDKOMMENDE. MIN DAG STARTER OG SLUTTER ENS, MED EN MASSIV GENNEMGANG AF SOCIALE MEDIER, SOM EFTERHÅNDEN VIRKER RENT MEDITATIVT FOR MIG. DET ER ENORMT TILFREDSSTILLENDE FOR MIG AT VÆRE SELVSTÆNDIG. TRODS DET, AT DER LIGGER ET EVIGT PRES PÅ ENS SKULDRE VED AT VÆRE SIN EGEN CHEF, SÅ ER DER OGSÅ EN KÆMPE TILFREDSSTILLELSE I, AT KUNNE TAGE NOGLE MODIGE BESLUTNINGER OG SÆTTE ALT IND PÅ AT FØLGE DEM TIL DØRS. MAN SKAL VÆRE ENORMT PASSIONERET OG HAVE ET KÆMPE DRIVE FOR AT BLIVE SELVSTÆNDIG, DA DER LIGGER UENDELIG MANGE TIMER I DET, MEN DET GIVER DET VILDESTE KICK AT UDLEVE SIN DRØM. JEG HAR UENDELIG MANGE OPGAVER DER SKAL LØSES PÅ DAGLIGT BASIS, MEN SOM SELVSTÆNDIG KAN JEG HELDIGVIS STRUKTURERE MIN TID SÅLEDES, AT DER OGSÅ ER PLADS TIL KVALITETSTID, MED MIT LILLE YNDLINGS MENNESKE. JEG ARBEJDER EKSTREMT MEGET OG HAR OPLEVET PÅ MIN KROP, HVAD DET BETYDER, HVIS JEG IGNORERER DENS SIGNALER. JEG ER DERFOR BEVIDST OM AT PLEJE MIG SELV MED NÆRENDE MAD, DE FEM TIBETANERE, SOM MIN KÆRE VENINDE LÆRTE MIG, AT STARTE DAGEN MED FOR AT SKABE BALANCE. DET ER OGSÅ EKSTREMT VIGTIG FOR MIG, AT PRIORITERE MIN SØVN, DA DEN ER ALTAFGØRENDE FOR AT JEG KAN STÅ IMOD ALLE DE UDFORDRINGER HVERDAGEN BRINGER MIG! ALLE GODE PRINCIPPER KAN DOG RYGE I EN SPIDSBELASTET PERIODE – MEN HEY, JEG LEVER FOR MIN PASSION OG JEG VILLE IKKE VÆRE FORUDEN STARKLINT PR SOM ER EN KÆMPE DEL AF DEN JEG ER!

8


Mode til børn

NAR DET REGNER, FAR MAN FREGNER ‘ NAR DET SNER FAR MAN FLER... DENIMBLÅ, GRÆSGRØN OG JORDFARVER. DISSE FINE STYLES KAN BRUGES BÅDE I BØRNEHAVEN OG TIL FINERE BRUG NÅR KRUDTUGLEN KLÆDES PÅ.

1.

2. 4.

12.

5.

6.

10. 11.

3.

7. 9. 8.

1. BLUBLU JOIGGING TRØJE 150 KR. 2. MARMAR COPENHAGEN BUKS 399 KR. 3. KAJ BOJESEN ABE LILLE 799,95 KR. 4. BLUBLU ANORAK 400 KR. 5. MARMAR COPENHAGEN STRIK 549 KR. 6. BLUBLU JOGGING BUKS 250 KR. 7. H&M STØVLER 249 KR. 8. FUB STRIK 450 KR. 9. WODDEN TOY FRA WEBSHOPPEN MY LILLE LIMON 249 KR. 10. H&M HUE 39.95 11. KOIN JEANS 450 KR. 12. KOIN SKJORTE 350 KR.

9


Mode til børn

HONSEFODDER OG GULERODDER OG HALSEN AF EN SVANE... FIN LEOPARD, SØLV OG CASUAL BOMULD. I DÆMPEDE FARVER DER PASSER TIL PRINSESSENS ØNSKER. 3.

1.

2.

4.

5.

11. 9. 10.

6.

8.

7.

1. MARMAR COPENHAGEN JAKKE 499 KR. 150 KR. 2. LITTLE RED STUGA FRA WEBSHOPPEN MY LILLE LIMON 249 KR. 3. KOIN PELSVEST 400 KR. 4. MARMAR COPENHAGEN T-SHIRT 149 KR. 5. BLUBLU JEANS 300 KR. 6. SOFT GALLERY JAKKE 650 KR. 7. POM POM STØVLER 749 KR. 8. NAME IT JEANS 249 KR. 9. KOIN TØRKLÆDE 199,95 KR. 10. ATELIERS REINETTE FRA WEBSHOPPEN MY LILLE LIMON 169 KR. 11. SOFT GALLERY TRØJE 375 KR.

10


Mode til børn

TINGE LINGE LATER TINSOLDATER, BLYMATROSER BUM BUM BUM... KOM DEN LILLE BANDIT I FIN STRIK, LÆKRE “BEGINNERS” SKO OG ET STREJF AF SØMANDSBLÅ. 2.

3.

1.

4. 5.

10.

6.

7. 9.

8.

1. POM POM BEGYNDER SKO 549 KR. 2. MARMAR COPENHAGEN STRIK 399 KR. 3. MARMAR COPENHAGEN ELEFANTHUE 249 KR. 4. MARMAR COPENHAGEN LANGÆRMET BODY 189 KR. 5. CONVERSE VINTAGE SKO 449 KR. 6. MANHATTAN TOY TRÆRANGLE 239 KR. 7. H-LUV FRA WEBSHOPPEN MY LILLE LIMON 320 KR. 8. MARMAR COPENHAGEN BUKS 299 KR. 9. JOHA ULDUNDERTRØJE 129 KR. 10. LEVIS JEANS 399 KR.

11


Milk Copenhagen T-SHIRT – 149 DKK SKJORTE –199 DKK BUKS 239 DKK


Milk Copenhagen PRINT T-SHIRT – 129 DKK STRIK CARDIGAN –259 DKK TYL NEDERDEL – 179 DKK LEGGINGS – 129 DKK


SHOP ONLINE

www.milkcopenhagen.com

SKJORTE – 169 DKK STRIK – 249 DKK SWEATBUKS –219 DKK


“Hvad skal vi læse”

BORNENES KLASSIKERE

GIV DINE LÆSEMINDER VIDERE FRA DIN EGEN BARNDOM. FÅ HER INSPIRATION TIL NÅR DER SKAL LÆSES GODNATHISTORIER. 2.

1.

3.

Kan købes online på www.arnoldbusck.dk

8.

(ONLINEPRISER)

4.

1. DRENGEN DER KUNNE FLYVE NÅR INGEN SÅ DET 259,95 DKK 2. DEN KÆMPE STORE PÆRE 244,95 DKK 3. LÆR TAL MED PIXI 199,95 DKK 4. TOTTE BYGGER 69,95 DKK 5. HVOR ER HOLGER? 169,95 DKK. 6. KARIUS OG BAKTUS 149,95 7. LOTTES LILLEBROR 69,95 DKK 7.

8. CIRKELINE BLIVER TIL 49,95 DKK 5.

6.

15


“Hvad skal vi læse” ‘DU FORSVINDER’ ER EN DJÆVELSK OG FILOSOFISK KÆRLIGHEDS­ROMAN OM AT FINDE SIN EGEN VEJ UD AF KATASTROFEN, OM MÆND, KVINDER OG FORSTÆDER. OG OM SJÆLEN.

DET ER PÅSKE PÅ VALÖN, ÅRET ER 1974 OG ETÅRIGE EBBA ER ALENE. HENDES FAMILIE ER VÆK, HUSET ER TOMT OG KUN ET FINT DÆKKET FROKOSTBORD STÅR TILBAGE - OG SÅ LILLE EBBA.

De voksnes

TO MÆND MØDES TILFÆLDIGT EN TIDLIG MORGEN PÅ BROEN OVER TIL ULVØYA I OSLO. TOMMY OG JIM. DE HAR IKKE SET HINANDEN I 35 ÅR, MEN ENGANG HAVDE DE VÆRET VENNER SÅ LANGT TILBAGE SOM DE KUNNE HUSKE.

bogreol

HVAD SKAL DU KRYBE UNDER TÆPPET MED I DEN KOLDE TID? 1. DU FORSVINDER 199,95 DKK 2. ENGLEMAGERSKEN 149,95 DKK 3. JEG NÆGTER 299,95 DKK 4. KUNSTEN AT VÆRE KVINDE 155,95 DKK 5. SALATER FRA THE FOOD CLUB 299,95 DKK 6. MARCO-EFFEKTEN 249,95 DKK

(ONLINEPRISER)

Kan købes online på www.arnoldbusck.dk

DET ER RART AT VÆRE KVINDE I DET NYE ÅRTUSIND: VI HAR BÅDE STEMMERET OG P-PILLER, OG DER ER INGEN, DER HAR BRÆNDT OS PÅ BÅLET SOM HEKSE SIDEN 1727. MEN ET PAR SPØRGSMÅL TRÆNGER SIG DOG STADIG PÅ .

SALATER FRA THE FOOD CLUB INDEHOLDER MERE END 80 OPSKRIFTER PÅ KNASENDE SPRØDE OG SUNDE SALATER, DER ER NEMME AT TILBEREDE OG LIGE TIL AT STILLE PÅ MIDDAGSBORDET ÅRET RUNDT.

16

´VERDENS KEDELIGSTE DAG´ KALDTE EN AVIS DEN 11. APRIL 1954. MEN FOR DRENGEN MARCO VAR DET DAGEN, SOM FOSTREDE DET VÆRSTE, DER NOGENSINDE KUNNE OVERGÅ HAM: FØDSLEN AF HANS FARBROR, ZOLA.


Interview

SASELINE

SORENSEN

Om at være mor og iværksætter. Om udfordringer, 80-timers arbejdsuger og at finde balancen i at være til stede og samtidig opfylde sine karrieredrømme. 17


Interview

Saseline er mor til 5-årige Sean, og grundlægger af den nye hudplejeserie sasé. Saseline bor med sin søn og kæreste i København. Som selvstændig glider hverdagene ofte sammen med weekenderne. Det kan være svært at lægge arbejdet fra mig, når der altid er en til mail jeg jo liiiige kan besvare. Det er meget vigtigt for mig hver dag, at strukturere min tid, så jeg arbejder koncentreret når jeg skal, men også kan finde ud af at holde fri, når jeg skal være sammen med min familie, venner og veninder. Jeg har en høj arbejdsmoral, og er en af den slags menesker, der ikke har det godt, med at gå i seng velvidende om at jeg har noget jeg skal tage mig af. Det er, efter enkelte perioder hvor jeg nærmest fuldkommen har mistet overblikket, blevet vigtigt for mig at blive i stand til, at lukke min computer og lægge min telefon fra mig. Det har jeg ikke altid været god nok til, og det er i perioder også gået udover mit overskud som mor - der skal jeg ikke hen igen.

"Det har jeg ikke altid været god nok til og det er i perioder også gået ud over mit overskud som mor - der skal jeg ikke hen igen."

Der er ekstremt mange positive ting ved at være selvstændig. Det kræver mod og det kræver hårdt arbejde. Det kræver at man ikke er bange for, til tider at være ude hvor man ikke kan bunde, og ikke kan se land uanset hvor man kigger hen. Det passer mit temperament godt til, og jeg ville nok have lidt svært ved at trives i en monoton 9-17 rutine. Jeg kan i perioder arbejde 80 timer om ugen. Trods dette, giver det mig også friheden til at kunne rejse med Sean i 2 eller 3 måneder ad gangen, og opleve tiden med ham på en mere intens måde. Dette havde jeg ikke kunnet, hvis min hverdag var dikteret af mere faste arbejdstider. Jeg har i lange perioder arbejdet dagtimer, hentet min søn tidligt fra børnehaven, brugt mor/søn tid med ham, for derefter at arbejde videre når han var lagt i seng igen.

"Mine veninder betyder meget for mig, og det påvirker mig meget i de perioder hvor jeg ikke har haft tid til at tilbringe kvalitetstid med dem."

18

Jeg har de sidste to år arbejdet intenst på at få min produktserie sasé op at stå. Det har været en kæmpe udfordring. Det har været hårdt og en ekstrem lærerig process for mig. Nu er vi kommet til et punkt med sasé, hvor tingene for alvor begynder at tage fart og arbejdsopgaverne bliver mere omfattende, men også langt mere overskuelige og klart defineret. Det giver mig så meget ekstra energi at se, at alt det arbejde og tid jeg har lagt i projektet, nu endelig begynder at bære frugt. Det er en helt ny fase vi går ind i, hvor planerne er mere langsigtede, og hvor vi kan hyre folk til at løfte nogle af de arbejds-opgaver, jeg hidtil har siddet alene med. Det er en stor gave, for som selvstændig har jeg ofte savnet nogen at sparre med og det har jeg fået nu.


Interview

Jeg håber at den selvdisciplin Sean ser mig udvise i mit arbejde, vil smitte af på ham. Det er vigtigt for mig at han lærer, at hvis der er noget man virkelig brænder for, så skal man bare blive ved og ved, så skal det nok lykkes en dag. Selvom man undervejs synes det hele virker håbløst, så skal man ikke miste håbet. Det er en hårfin balance, hvor meget jeg mener at han skal involveres, når det hele virker hårdt. Jeg tror det er vigtigt at ens børn også ser at man nogle gange kæmper. Hvis de ikke ser det, forstår de heller ikke, at det samme kommer til at gøre sig gældende i deres eget liv. Sean er f.eks helt vildt god til fodbold, går meget op sin træning og er næsten altid en af de bedste. Der er ingen tvivl om at han vil få perioder, hvor det ikke går som han ønsker, og så håber jeg, at han vil kunne drage paraleller fra mit liv. Hvor at jeg kan huske ham på de gange hvor tingene er gået mig imod, men at jeg altid er kommet ud på den anden side igen, ved at være stædig og tro på mig selv.

"Der er ingen facade eller indbyrdes konkurrence om hvem som gør sig bedst, som mor, karrierekvinde eller veninde. Der er ingen der dømmer, ingen der forlanger noget."

19

Den måde jeg arbejder på, hænger også sammen med at jeg er et kendt ansigt. Det gør at mit arbejdsliv i nogen henseender, kan flyde sammen med mit privatliv. Jeg forsøger at integrere de to dele af mit liv med hinanden, på en så skånsom måde som muligt. Men hvis jeg f.eks skal hoste et event, eller har en værtsrolle til et awardshow, så inviterer jeg et par veninder med, og når mit job så er overstået får vi en fed aften sammen, uden børn og mænd. Mine veninder betyder meget for mig, og det påvirker mig meget i de perioder hvor jeg ikke har haft tid til at tilbringe kvalitetstid med dem. Mine veninder er min selvvalgte familie, de har altid været der for mig, både i de gode og i de svære perioder. De giver mig forståelse, og rummer mig fuldkommen som den jeg er. Der er ingen facade eller indbyrdes konkurrence om hvem som gør sig bedst, som mor, karrierekvinde eller veninde. Der er ingen der dømmer, ingen der forlanger noget. Det giver mig så stor styrke, for de feeder mig med deres power og energi, og jeg håber at jeg gør det samme for dem.


Interview

"Jeg håber at den selvdisciplin Sean ser mig udvise i mit arbejde, vil smitte af på ham. Det er vigtigt for mig, at han lærer at hvis der er noget man virkelig brænder for, så skal man bare blive ved og ved, så skal det nok lykkes en dag." Jeg håber at jeg de næste mange år, vil kunne leve af, at udvikle sasé til en, forhåbentlig stor koncern. Jeg håber på at kunne ansætte en masse mennesker, samt at være den slags “chef” der motiverer og giver en masse frihed til mine kolleger. Jeg har lyst til at skabe en virksomhed der er i konstant udvikling. Et firma der aldrig hviler på lauerbærene, og som er hvad den er, fordi alle i firmaet holder af deres arbejde, og ser sig selv som en del af succesen. Jeg vil være med til at skabe den slags firma der tager hensyn til individet, når ud til forbrugeren med en transparent og samvittighedsfuld profil. Som gør at jeg selv, hver eneste dag, har lyst til at stå op og skabe, smile og lege i samarbejde med mine kollegaer. Den slags arbejde der gør, at jeg også som privatperson er glad, givende og har overskud til alle omkring mig.

xoxo

Saseline

20


Butiks reportage

MIG & CRAMER

Ligger i Bredgade i Aalborg midtby. En hyggelig ende af byen, hvor små luksus forretninger præger den gamle bygade. Hos Mig&Cramer finder du brands som; Black Lilly, 5Preview, Stella Forest, American Vintage, Line&Jo samt mange andre fine mærker. Indvendigt bærer butikken præg af et underspillet skønt interieur. Der er mange fine inspirationer til hvordan de forskellige outfits kan sammensættes. Der mangler bestemt ikke fantasi fra indehaver Heidi Cramers side, når der skal hentes ny inspiration hjem fra Paris. Butikken giver et indtryk af, at intet er overladt til tilfældighederne.

21


Butiks reportage

H e r på redaktionen ønsker vi os inderligt et smykke fra det fine line&Jo eller en

sweatshirt fra The Hip Tee!

På hylderne finder du fine lakker fra NAILSTATION

22


Butiks reportage

Tip! Kombiner strik og læder, det giver et mildt men råt vinter

look

STØVLER OG STRIK

PÅ DE FINE GLASHYLDER FINDER DU STØVLER FRA MÆRKER SOM THE LAST CONSPIRACY OG BARUND. DE FINE SKO OG STØVLER I SORT, PASSER PERFEKT TIL DEN LANGE STRIK FRA 5PREVIEW

23


Butiks reportage

Den karrygule farve har for længst sat

sine spor hos

de store

modehuse verden rundt. Her ses den i en fin blød strik.

Efterår og vinter er ofte præget af varm tyk strik, tørklæder og den klassiske sorte støvle.

Det gælder også for denne sæson. Dog præger disse designs meget grafiske, flotte prints og strukturer der skaber kontrast. Den sorte støvle, har et twist af et råt element, hvor looket af “rock chick” får lov at bryde det fine i en vintergarderobe.

BY ZOÉ & MUUBAA 24


Shop julegaven hos

migogcramer.dk


FORAÆLDRE-SKABET... Sandheder fra “Mandags-mor”

HVOR ER DET LIGE DET SKAL STÅ...?

En mors humoristiske beretninger, om den virkelige hverdag med børn... Et indlæg du skal læse, hvis du, som andre kvinder, ikke altid har opfattelsen af, at livet med børn er et rosenrødt Instagram foto.

Til en familiesammenkomst i fjor hørte jeg en mor til to sige: ”Åh for fanden. Nogle gange har jeg virkelig lyst til at sige til min treårige datter, om ikke hun skal ud og lege på de hvide striber”. Andre ville måske tænke ”Utilregnelig mor.. hvad tænker hun dog på? Hvordan kan hun sige sådan om sit barn? Så kan det vel heller ikke være værre?” Men ikke mig. Næh... I stedet tænkte jeg “Åh Gud, hvor er jeg glad for, at jeg ikke er den eneste, der til tider forkaster mig til tanken om, at mit barn er møg irriterende”. Jeg tror, vi er langt fra alene om denne lidt makabre tankegang, når vores dejlige børn skaber sig allermest. Alle mødre har vel til tider episoder med deres arvemateriale, hvor de godt ved, de ikke lige ryger i supermødrenes Hall of Fame dén dag. Selvfølgelig er dét, der distancerer os fra at være mentalt forstyrrede i disse situationer, at vi aldrig kunne finde på at agere på følelsen. Eller at vi er tilregnelige nok til at vide, at det er en temmelig forbigående følelse. Men det ændrer ikke på, at følelsen opstår. Hvornår er nok bare nok? Vi er primater, også os mødre. På et tidspunkt får vi nok af fyldte bleer, madpakker, rengøring og junior, der pludselig har fundet på en vildt irriterende lyd, der sjovt nok præger lejligheden en halv time efter man er kommet ind ad døren kl.16.00. Hænderne er fyldt med beskidt regntøj, miniudgaven af dig selv bliver sur over, at du ikke anerkender hans tegning fra børnehaven med en enkelt streg på – ”Sådan Monet, åkanderne er lige om hjørnet”. Den dag, hvor madvarerne også vælter ud ad indkøbsposen. Ja. De dage kan det være en prøvelse at holde den pædagogiske linje om juniors opdragelse og “jeg bryder mig ikke om den opførsel”-talen. For hvornår er nok bare nok? Og bør vi ikke lidt mere dele de svære ting end de ’pralerier’, der ofte præger en mødregruppe, legeaftalen og familiens feriekomsammen? Vi har en tendens til at afspejle os i vores afkom. Så hvad tænker vi så om os selv, når vi mandag morgen har haft lidt høje toner, når spradebassen synes, at det er humor at sætte begge fødder fast i samme bukseben? Er det ikke mere her, vi bør klappe os selv på skulderen for faktisk at holde ud - og holde ved?

26


Sandheder fra “Mandags-mor”

Mange forældre tror ikke på skældud i dag. Men samtidig prøver vores børn så mange grænser af, at det kan være svært at holde volumen nede i visse tilfælde. Så er spørgsmålet: Bebrejder vi os selv for de skældud, der vælter ud fra tid til anden, eller bebrejder vi ungen? Og kan de egentlig helt undvære skældud? Vi er mødre - og mennesker. Der er ingen skam i at føle, at vi ikke kan kapere alle mennesker 24/7 - deriblandt vores egne børn. Min egen søn sad en dag for 117. gang i træk med hovedet langt placeret fra sin skål med havregrød. Det havde gentaget sig adskillige gange, at der var mere havregrød på trøjen, end der var i maven. Han havde samtidig en alder, hvor fornuft sagtens kunne forstås og accepteres. Men på trods af, at jeg gang på gang havde valgt den pædagogiske tilgang “Er du sød at sætte hovedet hen til skålen? Ellers taber du det, og så skal du have en ny trøje på”, nikkede Junior ved hver gentagelse i den lange periode. En morgen senere på ugen havde vi sovet over os. Det fløj rundt med tøj, tasker og morgenmad. Junior sad som sædvanlig med hovedet langt placeret fra skålen, og de sædvanlige klatter ramte trøjen. Et helt uberørt barn skovlede blot mere havregrød ind. Jeg kiggede på ham og kunne se i hans øjne, at det her var en kamp. Der stod 1-0 til Junior, og jeg havde tabt. Alle fattede råd om eftertænkt og struktureret opdragelse lettede fra min hjerne, fløj ud gennem ørerne, og jeg råbte i stedet, og jeg råbte HØJT! “SÅ er det simpelthen godt nu! Nu tager du enten det hoved ind over skålen, eller også kan du fan’me undvære din havregrød de næste mange dage!!” Junior brød ud i gråd, og jeg var så billigt til salg, som jeg aldrig har været. Indrømmet, det var ikke den bedste tilgang til situationen. Det var præget af, at vi allerede skulle have været ude af døren for længst. Om aftenen prikkede den dårlige samvittighed stadig til mig, og jeg må indrømme, at jeg gik til køjs med en tårevædet hovedpude. Men lige meget hvordan den morgen løb af sig, og hvor dårlig samvittighed jeg havde – jeg følte vist, at en balance skulle genoprettes, så jeg gav Junior en romkugle på vej hjem fra børnehaven - ja, så har den bette mand siden da siddet med hovedet helt ind over sin skål med havregrød. Der har ikke været så meget som et ekstra skift af tøj efter morgenmaden. Jeg vil klart ikke anbefale denne opdragelsesteknik, men jeg vil heller ikke forkaste den helt et par gange i mit kommende forældreliv. Det er sikkert No Go i alle opdragelsesbøger. Men vi har nu morgener, hvor tingene kører lidt mere smurt end med de mange skiftende havregrøds outfit.

“Mange forældre tror ikke på skældud i dag. Men samtidig prøver vores børn så mange grænser af, at det kan være svært at holde volumen nede i visse tilfælde.” Tillykke! Du er en helt almindelig, god mor. I sommers sad jeg med en nær veninde på en cafe i midtbyen. Veninden bar præg af den meget nybagte morfacade. Her taler jeg ikke om den lyserøde sky og en atmosfære af ren lykke. Nej, jeg taler om den benhårde facade, hun forsøgte at opretholde, men hvor jeg kunne skimme kvinden bag, der var tæt på at bryde ud i gråd og tilstå enhver grim tanke. For ikke at få min veninde til at bryde ud i gråd midt i vores pulled pork sandwich, fremlagde jeg det ene ligegyldige emne efter det andet. ’Flyt fokus’, var min tanke. Men nej, så kom jeg i tanke om min egen meget følelsesbetonede periode, da min søn havde noget, der mindede forfærdeligt meget om kolik. Hvor jeg godt kunne have brugt, at nogen havde fortalt mig, at disse tvetydige følelser var helt normale. Jeg gjorde mit skyts klar - et lommetørklæde, og spurgte hvordan det gik med amningen. Hvor jeg godt vidste, at enten tog hun barnet under armen og forlod sin pulled pork, eller også slap hun hestene løs, og lod vognen stå. Og det var præcis, hvad hun gjorde...

27


Sandheder fra “Mandags-mor”

Aftenen før vores lille cafetur, havde hendes bedårende datter suttet så voldsomt på brystet, at det havde slået revner, og gjorde ondt af h..... til. Oveni bryst-smerte-helvedet ville ungen heller ikke falde til ro, så den havde stået på søvntortur hele den lange nat. Hvilket lige på tidspunktet fik mig til at tænke på amerikanernes afhøringsteknik, hvor der bruges søvntortur til at få sandheden frem. Jeg tror gerne min veninde, ville have givet sin datter alle de informationer, hun ville have ud af hende - hun vidste bare ikke, hvad hun gerne ville vide. Så torturen fortsatte til kl. 7.00 denne morgen. Hele terrorhistorien endte så med, at min veninde fortalte med grådkvalt stemme, skam og vand i øjnene, at hun var kommet til at råbe sindssygt højt og hidsigt af den kun 1 måned gamle prinsesse. Junior var blevet bange og skreg derfor endnu højere. Kæresten havde kastet blikket på hende og strengt udtalt sætningen: “Nu er du altså nødt til at slappe af”. “Du skræmmer hende”. Nu kom jeg så ind i billedet den formiddag. Vi fik afværget det grusomme billede, hun havde på nethinden, hvor hun ifølge hende selv var blot en revne mere i brystet fra at ende på spisesedlen af Ekstra Bladet næste dag som utilregnelig mor. Først der, og ENDELIG der, kunne jeg med ivrig stemme og jublende følelser på alle nybagte mødres vegne sige: “Det er HELT NORMALT!” Jeg lykønskede min veninde med at være en helt normal nybagt mor, og at hun blot, som alle andre ville have gjort det, følte skam over ’tortur-natten’ i stedet for at føle sig som ligesindet med alle vi andre semisupermødre. Følelsen, der så kommer efter, når Junior i stressede øjeblikke har lagt ører til en lettere verbal lussing, er kærligheden. Åh den kærlighed, den der kommer som et lyn fra en klar himmel, når Junior kigger med tårer i øjnene over den lidt for høje tone, og minder en om, hvor meget man elsker.... Og hvem er egentlig bedre til at vise vores barn, at man skal sige undskyld, når man fejler, end os mødre, der leder vejen frem?

“Vi fik afværget det grusomme billede, hun havde på nethinden, hvor hun ifølge hende selv var blot en revne mere i brystet fra at ende på spisesedlen af Ekstra Bladet næste dag som utilregnelig mor.”

28


Sandheder fra “Mandags-mor”

Disse forskellige episoder, der ikke bliver berettet om over en latte, har fået mig til at tænke mange gange: ”Hvorfor er disse følelser og tanker ikke en del af vores almindelige samtale?”. Kvinder har jo fået børn siden tidernes morgen. Og jeg gætter på, at stenalderkvinden til tider også har stået med køllen og haft tanken “Gud, hvor jeg savner bare at være MIG”! Hvorfor er det så forfærdeligt, at vi ikke hele tiden kan rumme vores børn? Vi er forældre et helt liv, og forældrerollen er som en tatovering i ansigtet - den er synlig for altid, også for os selv. Min mor sagde, da jeg var yngre: “Små børn, små problemer - store børn, store problemer”. Så hvorfor ikke bare anerkende, at vi altid vil opleve følelsen af at have lyst til at rykke sit eget hår ud med rødderne? Hvad enten det er over den natlige terror, eller teenageren der aldrig står op før middag. Bliver den måske ikke mere sekundær af, at vi accepterer, den er til stede og deler vores erfaringer med den? Måske er den følelse som et spøgelse. Man kan anerkende og acceptere dens tilstedeværelse, og så forsvinder den en dag måske helt. Dette indlæg er tilegnet den usympatiske sjæl, der har opfundet frasen SUPERMOR. Eller de der til stadighed vil minde os om, at der er en konkret opskrift på begrebet. At være super- eller overskudsmor, er ikke indbefattet af, at du leverer top madpakker, ammer Junior i det anbefalede halve år, serverer økokost og læser lange godnathistorier. Mor-genet sidder hverken i madlavningen, rengøringen eller brysterne. Overskuds-moren ligger i at være dig selv. Vær den mor, du bedst kan eksistere som. Der er endnu ikke beviser for, at vores børn går af dage af for mange nullermænd under sofaen, leverpostejsmadder til aften eller det faktum, at du ikke kan deltage aktivt i alle børnehavens kagebagninger. Du er den bedste mor for dine børn, inklusiv fejltrin, strækmærker og alt den “mig-tid” du har brugt i årenes løb.

Velmente hilsner

XOXO “Mandags-Mor”

29


Visit us at koinjeans.dk


Mode til børn

STREET PIGE MED PLADS TIL FINE PRINTS OG LUNE FARVER... 1.

1.

6.

2. 3. 4. 5. 6.

2.

7.

7.

HUE FRA MARMAR COPENHAGEN ANNIE MERINO 199 DKK STRIK FRA BOBO CHOSES KNITTED HOODED CARDIGAN 69 € LEGGINGS FRA MARMAR COPENHAGEN LEO LEG LEOPARD 249 DKK VEST FRA BLUBLU SVERRE-WEST 400 DKK SKO FRA RUGGED GEAR COGNAC 649 DKK ALL FOR CHILDREN FRA H&M LANGÆRMET T-SHIRT 79.95 DKK TØRKLÆDE FRA BOBO CHOSES SCARF GUITARS SMALL 32 €

3.

4.

5.

31


Visit us at

www.softgallery.dk


Mode til børn

VINTERDRENG MED NALESTRIBET CHARME OG FINT STRIK... 1.

4.

1.

HUE FRA MARMAR COPENHAGEN ALLY COTTON WOOL 299 DKK

2.

STRIK FRA FUB CHILDRENSWEAR KNIT SWEATER 500 DK

3. 4. 5.

JEANS FRA BLUBLU BROR-5 POCKET 300 DKK GUMMISTØVLE FRA POM POM GREY 229 DKK HALSEDISSE FRA FUB NECK WARMER LIGHT GREY 229 DKK

FRA SOFT GALLERY 6. TASKE GYM BAG BLACK 250 DKK

7.

2.

SKO FRA BOBO CHOSES SUEDE BOOTS BROWN 115 €

5. 3.

7.

6.

33


Mode til børn

BABY MED FLOTTE DETALJER, VARME FARVER OG FINURLIGE UDTRYK... 1.

2.

1.

BODY FRA BOBO CHOSES JUMPSUIT UMBRELLAS 49 €

2.

BUKS FRA BOBO CHOSES BABY TRACKSUIT TRUMPETS 39 €

3. 4. 5.

STRIK VANTER FRA FUB VANTER ECRU/NAVY 149 DKK BUKS FRA MARMAR COPENHAGEN PANDORA CHAMBRAY 399 DKK HUE FRA FUB CHILDRENSWEAR BABY HAT BEIGE 175 DKK

6. BUKS FRA FUB CHILDRENSWEAR PANTS CHESTNUT 299 DKK

7.

HJEMMESKO FRA POM POM BROWN 229 DKK

8. KØREDRAGT FRA JOHA

ULD BABYDRAGT 399 DKK

3.

4. 5.

6. 7.

8.

34


Hos Små Hjerter finder du et kæmpe udvalg af mode til børn i alle aldre. De fører udelukkende brands, hvor høj kvalitet og lækkert design er i højsædet. På shoppen kan du handle alt lige fra den første sparkedragt, til fornyelse af din teenagers garderobe. Besøg shoppen på

www.smaahjerter.dk


Shop mÌrker som: Huttelihut Mini A Ture Bobo Choses Mads Nørgaard Petit Bateau Basis Little Marc Jacobs Okker-Gokker Popupshop By Nord Wheat ...og mange andre!


På besøg hos

Af Anne Sharck

Vilde farver & enkelte linjer Nord for Aalborg bor Lise med sin mand Christian, og hendes to krudtugler, Mads og Andreas. Familien bor i en skøn liebhavervilla, med skøn udsigt til natur og masser af plads. Lise har en forkærlighed til danske designere, vilde farver og smukke enkelte detaljer.

37


På besøg hos

I Lises skønne lyse soveværelse har hun kælet for detaljerne Med et HAY sengetæppe, en Eames gyngestol med med en farverig lille detalje i form af Hay puden. På gulvet ligger et HAY filttæppe I SOVEVÆRELSET HAR LISE KÆLET FOR DETALJERNE MED ET HAY som der også gør på begge af drengenes værelser. SENGETÆPPE, EN EAMES GYNGESTOL, MED EN FARVERIG LILLE DETALJE Lises hjem bære præg af hendes kærlighed til HAY’s tekstiler I FORM AF HAY PUDEN. PÅ GULVET PYNTER FILTTÆPPET “MEGA DOTS”. og hendes øje for designklassikere så som Verner Panthon og LISES HJEM BÆRER PRÆG AF HENDES FORKÆRLIGHED TIL DET POPCharles Eames. ULÆRE MÆRKE HAY. HUN HAR SAMTIDIG ØJE FOR DESIGNKLASSIKERE

FORKÆRLIGHED & KLASSIKERE

VERNER PANTON OG KAY TøjstativetSOM giver et godt afbræk i forhold tilBOJESEN de ellers . velplacerede møbler. Det er en lækker og rustik idé at have ens TØJSTATIVET GIVERhængende EN FIN KONTRAST TIL DE HVIDE MØBLER. tekstile lækkerier som enI FORHOLD fryd for øjet DET ER EN LÆKKER & RUSTIK IDE, AT BENYTTE ET TØJSTATIV DER PRÆSENTERE OG PYNTER MED LÆKRE TEKSTILER.

38


På besøg hos

På besøg hos //

Lise har holdt det enkelt , med de hvide vægge og dejligt lyse vinduespartier. Hun har brudt det med det sorte Kähler vægur. Ved den velplacerede vask står en som spiller rigtig godt sammen med det sorte vægur. Lises øje for klassiske detaljer har været på spil med de velkendte kaffekrus fra og på køkkenbordet med den smukke orkidé. Hun har også lysesskabt hygge med tagerne og de klassiske oversize Piet Hein stager ved vinduet. Ved spisebordet er det Eames stole Lise har valgt og til drengene de klasi sort. siske Familiens køkken er overskuelig og indbyder til hjemmelig hygge.

i køkkenet

lyse udtryk Vipp sæbebeholder hagen

Royal CopenKähler

Trip Trap stole

39


På besøg hos

På besøg hos //

Lise er specielt glad for arvestykket der hænger over den lille HAY sofa

TIP! Brug arvestykker i din moderne indretning for at give dit hjem et personligt og varmt udtryk

40


På besøg hos

På besøg hos //

Her er der plads til leg! Drengenes lækre lyse værelser er fyldt med lækkerier. Lise har valgt praktiske opbevaringssystemer fra IKEA og piftet gulvene op med filttæpper. På hvert af drengenes værelser har de en hygge krog med eget bord med miniature replika Eames stole og hver deres Verner Panthon skrivebordslamper

41


På besøg hos

TIP!

Brug som Lise Wallstickers til at skabe en stemning og opdeling på børneværelset

42


Klassisk sort Mode til dig

til julefrokost og nytår 2.

3.

1.

4.

7.

5.

6.

8.

9.

1. MEIN LIEBLING LÆDERJAKKE 1999 DKK. 2. HAIM VINYLPLADE 99 DKK. 3. VERO MODA SATINKJOLE 349 DKK. 4. PIECES STORT TØRKLÆDE 179,95 DKK. 5. TYLER & CO TASKE TIL BÆRBAR 499 DKK. 6. PENELOPE STILETTER FRA EMSIG AGENCY 1499 DKK. 7. NOISY MAY CARDIGAN 349 DKK. 8. WEEKDAY KJOLE 399 DKK. 9. SAINT TROPEZ HALSKÆDE 129 KR.

43


Mode til dig

Jordfarver & denim ideer til en lun garderobe 2.

3.

1.

4.

6.

5.

7. 8.

1. PIECES TØRKLÆDE 179 DKK. 2. H&M JAKKE 999 DKK. 3. AMERICAN VINTAGE STRIK 1120 DKK. 4. RUGGED GEAR STØVLE 899 DKK. 5. MAISON SCOTH JEANS 1000 DKK. 6. CARHARTT HUE 249 DKK. 7. 5PREVIEW STRIK 1800 DKK. 8. STINE GOYA DENIM SKJORTE 1200 DKK.

44


PLEJE TIL DIG

& SKØN

H U D P L E J E

2.

1.

5.

9. 10.

45

6.


PLEJE TIL DIG

HED 3.

4.

TIL DIG Vi kender det alle. Når vinteren og den kolde luft melder sin ankomst, betyder det som regel; udsat hud, tørre læber og røde kinder. Ja selv håret tager også skade af den hårde nordiske kulde. Giv din hud og dit hår, en extra hånd her i vinteren, til at modstå den kolde tid.

8. 7.

11.

46

1. SASÉ ANSIGTSCREME 249 DKK. 2. LESS IS MORE HONEYWAX 175 DKK. 3. CLINIQUE A. B. FOUNDATION 255 DKK. 4. SASÉ LÆBEBALSAM 99 DKK. 5. EVE LOM ANSIGTS SERUM 695 DKK. 6. THE BODY SHOP FARVET DAGCREME 175 DKK. 7. SASÉ KROPSOLIE 199 DKK. 8. ORIGINS SELVBRUNER 199 DKK. 9. DIOR VERNIS LAK 185 DKK. 10. MAC PLUSH LASH 155 DKK. 11. RADIAL HUD GEL 750 DKK.


BA SE R E T PÅ NAT U R L IGE , A K T I V E I NGR E DI E NSE R saseline.com


EMSIG

age n cy

visit us at emsigagency.dk


MAD

MED BØRN

AF DITTE INGEMANN WWW.THEFOODCLUB.DK 49


KYLLINGESPYD MED PEANUTSAUCE OG SPRØOD Ø T GRØONT Opskrifter

SADAN GOR DU:

SKÆR KYLLINGEBRYSTERNE UD I SMÅ TERN OG BLAND DEM MED HOISIN, OLIE OG SESAMFRØ – HVIS DU HAR TID, SÅ LAD DET TRÆKKE PÅ KØL I 1 TIME, OG ELLERS KOM KYLLINGESTYKKERNE PÅ TRÆSPYD MED DET SAMME – CA. 4 STYKKER PÅ HVERT SPYD. VARM EN GRILLPANDE RIGTIG GODT OP OG TILSÆT EN SMULE OLIE PÅ PANDEN – LÆG SPYDDENE PÅ PANDEN OG GRILL DEM INDTIL DE ER GENNEMSTEGTE, CA. 5-6 MINUTTER. HAK LØG OG HVIDLØG FINT – VARM OLIE OP I EN LILLE GRYDE OG SVITS LØG OG HVIDLØG ET PAR MINUTTER. TILSÆT PEANUTBUTTER, SOJA, LIMESAFT OG VAND OG RØR GODT RUNDT, SÅ PEANUTBUTTER BLIVER OPLØST OG SAUCEN BLIVER JÆVN OG CREMET. LAD SAUCEN KOGE OP, OG SMAG DEN TIL MED SUKKER, LIMESAFT, SOJA OG EVT. EN SMULE CHILI. HVIS SAUCEN ER FOR TYK, SÅ TILSÆT MERE VAND INDTIL DEN HAR DEN ØNSKEDE KONSISTENS. KYLLINGESPYDDENE SERVERES MED PEANUTSAUCE, OG EVT. RIS OG FRISKE, SPRØDE GRØNTSAGER.

Ingredienser : SPYD 4 PERS.: 500 G KYLLINGEBRYST 4 SPSK HOISIN SAUCE 2 SPSK MØRK SESAMOLIE 2 SPSK LYSE SESAMFRØ SAUCE: 1 RØDLØG 2 FED HVIDLØG 3 TSK PEANUTOLIE CA. 6 SPSK PEANUTBUTTER 2 SPSK SOJA LIMESAFT CA. 4-5 DL VAND ET NIP SUKKER

50


NORDISK PØOLSERET ÁA’ LA ANDERS AND Opskrifter

Ingredienser :

Nostalgi

I MIN BARNDOM FIK JEG IKKE SVENSK PØLSERET, MEN DERIMOD ANDERS ANDS PØLSERET, SOM DOG VISTE SIG AT VÆRE TO IDENTISKE RETTER. OPSKRIFTEN ER FRA EN DISNEY KOGEBOG, SOM UDOVER ANDERS ANDS PØLSERET OGSÅ INDEHOLDER HEXIA DE TRICKS GAFFELKAGER, FÆTTER GUFS DRØMMEPANDEKAGER OG MANGE ANDRE GODE SAGER. JEG ER STADIG VILD MED ANDERS ANDS PØLSERET, SOM DEN FORTSAT FÅR LOV TIL AT HEDDE HJEMME HOS MIG, MEN JEG HAR LAVET DEN EN SMULE OM, SÅ DEN NU HAR FÅET ET MERE RUSTIKT OG NORDISK TOUCH – OG JEG MÅ TILSTÅ, AT DEN FAKTISK ER BEDRE END DEN KLASSISKE UDGAVE. DET ER VIGTIGT FOR MIG, AT RETTEN INDEHOLDER NOGLE RIGTIG GODE RÅVARER, ISÆR PØLSERNE OG JEG FORETRÆKKER EN ØKOLOGISK UDGAVE. HVIS DU IKKE LIGE KAN SKAFFE ØKOLOGISKE PØLSER, SÅ BRUG DINE FAVORITPØLSER TIL RETTEN.

4 PERS. 6 PASTINAKKER 1/2 KNOLDSELLERI 6 ØKOLOGISKE FRANKFURTERE 2 RØDLØG 1 SPSK RAPSOLIE 2 TSK PAPRIKA 4 SPSK TOMATPURÉ 2,5 DL PISKEFLØDE 2,5 DL MÆLK 4 SPSK KETCHUP SALT OG PEBER PYNT: FORÅRSLØG OG TIMIAN

SADAN GOR DU:

SKRÆL OG SKÆR PASTINAKKER OG SELLERI I MINDRE STYKKER. SKÆR PØLSERNE UD I SKIVER Á 0,5-1 CM. PIL OG HAK LØG. VARM EN SMULE OLIE OP I EN SAUTERPANDE OG SVITS LØG I CA. 1 MIN. TILSÆT PAPRIKA, PØLSER, PASTINAK OG SELLERI, OG LAD DET SVITSE MED I CA. 5 MIN INDTIL DET HELE BLIVER GYLDENT. SKRU NED TIL JÆVN VARME OG TILSÆT TOMATPURÉ, FLØDE, MÆLK OG KETCHUP, OG VEND DET HELE GODT SAMMEN. LAD RETTEN SIMRE I CA. 30 MIN. ELLER TIL RODFRUGTERNE ER MØRE – SMAG TIL MED SALT OG PEBER. SERVÉR RETTEN MED FINTHAKKET FORÅRSLØG, FRISK TIMIAN OG EN SPRØD SALAT TIL.

51


WEEKEND-VAFLER MED HJEMMELAVET KARAMEL Opskrifter

VAFLER ER BÅDE NEMT OG LÆKKERT, OG EN RIGTIG GOD AKTIVITET SAMMEN MED BØRNENE. HER KOMMER VAFLERNE I EN LUKSUS UDGAVE MED HJEMMELAVET KARAMEL OG CHOKOLADECREME.

Ingredienser :

4 STK.

150 G HVEDEMEL 1,5 TSK BAGEPULVER 20 G SUKKER 40 G SMØR, SMELTET 2,5 DL MÆLK 1 ÆG 1 TSK REN VANILLEPULVER EVT. CITRONSKAL

SAÅDAN TRYLLES KONDENSERET MAÆLK OM TIL KARAMEL:: (KONDENSERET, SØDET MÆLK FINDES PÅ SMÅ DÅSER I MANGE SUPERMARKEDER OG TYRKISKE GRØNTHANDLERE.) TAG DÅSENS ETIKET AF OG KOM DÅSEN (UÅBNET) I KOGENDE VAND, HVOR DEN SKAL HYGGE-SIMRE I CA. 3 TIMER. SØRG FOR AT DÅSEN HELE TIDEN ER DÆKKET AF VAND. EFTER 2,5 – 3 TIMER TAGES DÅSEN OP, ÅBNES OG KARMELLEN HÆLDES OVER I ET RENT GLAS OG OPBEVARES PÅ KØL.

SADAN GOR DU:

BLAND DE TØRRE INGREDIENSER SAMMEN I EN SKÅL. KOM ÆG, MÆLK OG SMELTET SMØR I EN ANDEN SKÅL OG BLAND DE TØRRE INGREDIENSER I – RØR DET HELE GODT RUNDT INDTIL DEJEN ER GLAT OG UDEN KLUMPER. VARM VAFFELJERNET RIGTIG GODT OP OG PENSL DET MED SMØR. KOM 3-4 SPSK DEJ IND MIDT PÅ JERNET OG BAG VAFLERNE I CA. 4 MINUTTER ELLER TIL DE ER GYLDNE OG SPRØDE.

VAFLERNE SPISES MED DET SAMME OG GERNE MED KARAMEL, HAKKEDE HASSELNØODDER OG CHOKOLADECREME, NUTELLA ELLER ANDEN FORM FOR CHOKOLADESAUCE.

52


“LEGE-AFTALE-TWISTEN” Familieterapeuten

Hvorfor kan vi have svært ved at stole på legekammeratens forældre fra børnehaven, vuggestuen eller skolen? Det kan være en svær dans at skulle aftale, hvem krudtuglerne skal lege hjemme hos til de første legeaftaler. Vi spurgte familieterapeut og foredragsholder Fie Hørby om gode råd.

Fie Hørby, familieterapeut og stifter af workshoppen KlubMor.

1. HVORDAN VIL DU RÅDE OS TIL AT HÅNDTERE SITUATIONEN, NÅR EN FORÆLDER TIL VORES BARNS KAMMERAT SPØRGER TIL EN LEGEAFTALE, HVIS MAN ENDNU IKKE KENDER HINANDEN? “DET RAMMER VORES PERSONLIGHED, NÅR VI SKAL TALE OM VORES TILLID TIL ET ANDET MENNESKE ELLER ENDNU VÆSENTLIGERE ET MENNESKE, VI IKKE KENDER. DET ER ET SPØRGSMÅL OM PERSONLIGHED I HVOR HØJ GRAD, VI FINDER DET SVÆRT AT AFLEVERE VORES BØRN TIL FOLK, VI IKKE KENDER – FOR NOGLE ER DET NEMMERE END ANDRE, OG DET ER VEL DYBEST SET ET SPØRGSMÅL OM TILLID. SOM FORÆLDRE ER VORES BØRN DET DYREBARESTE, VI HAR I VERDEN. DERFOR KAN DET VÆRE RIGTIG SVÆRT AT OVERLADE ANSVARET FOR VORES BØRN TIL ANDRE. DETTE GÆLDER FOR SÅ VIDT IKKE KUN LEGEAFTALER HOS KAMMERATEN FRA BØRNEHAVEN ELLER SKOLEN, MEN OGSÅ VORES DAGINSTITUTIONER, FAMILIE OG VENNER. DET, DER KAN HJÆLPE ELLER AFHJÆLPE VORES BEKYMRING VED AT LADE VORES BARN LEGE HOS KAMMERATENS FORÆLDRE, ER AT VÆRE ÅBEN OMKRING DINE TANKER OVERFOR DEN ANDEN FORÆLDER. HVIS EMNET IKKE KAN BERØRES FORÆLDRE IMELLEM, SÅ TALES DER OFTE UDENOM SELVE DET EMNE, SOM NETOP KAN VÆRE VIGTIGT FOR DEN FORÆLDER, DER SKAL AFLEVERE SIT BARN. SØRG FOR AT VÆRE ÅBEN OMKRING, HVAD DET ER, DER TRYKKER DIG, HVIS DET ER DIT BARN, DER FØRSTE GANG SKAL LEGE ET ANDET STED. GIV UDTRYK FOR, AT DETTE ER ET NYT TERRITORIUM FOR DIG SOM FORÆLDER. LAD DEN ANDEN FORÆLDER VIDE, HVOR DINE EGNE GRÆNSER FOR DIT BARN ER, ELLER HVAD DU SPECIFIKT ER UTRYG VED.

BØRN ER MEGET BEVIDSTE, HVAD ANGÅR DETTE. BØRN ORIENTERER SIG HELE TIDEN IFT. DERES FORÆLDRES FØLELSER, SÅ NÅR VI ER UTRYGGE VED EN SITUATION, VIL DET OGSÅ MÆRKES HOS DEM. DE KAN MÆRKE, HVIS DER ER MODSTRIDENDE SIGNALER, OG DET GØR DEM UTRYGGE, HVIS MOR VINKER OG SIGER: ”GOD TUR”, MEN INDENI ER UTRYG. (ET KLASSISK EKSEMPEL DER ILLUSTRERER DET ER, AT NÅR FAR AFLEVERER I INSTITUTION GRÆDER BARNET IKKE, MEN NÅR MOR AFLEVERER, GRÆDER DET.)

53

DET ER DET SAMME, NÅR VI OM AFTENEN PUTTER VORES BØRN, HVOR VI KAN HAVE SVÆRT VED AT GÅ FRA DEM, HVIS ALT IKKE ER HELT, SOM DET PLEJER. HER BEGYNDER BARNET OFTE AT GRÆDE ELLER UDTRYKKE EN FORM FOR FRUSTRATION. HVILKET ER EN REN AFSPEJLING AF DINE EGNE FØLELSER. BØRN GÅR BAG MASKEN. DE MÆRKER MED DET SAMME EN UTRYGHED.


Familieterapeuten

BØRN ER OFTE KLOGERE PÅ OS, END VI SELV ER. DIT BARN KENDER DINE GRIMASSER IND OG UD OG ER EN MESTER I AT ANSKUE DINE FORKLÆDNINGER. SÅ GLEM MASKEN OG HANDL EFTER, HVAD DU SELV HAR DET BEDST MED. SYNES DU, AT JUNIOR ER FOR LILLE TIL AT VÆRE TIL LEGEAFTALER ALENE, SÅ FORESLÅ ANDRE LØSNINGER, HVOR KRUDTUGLERNE STADIG HAR EN MULIGHED FOR AT FÅ ET VENSKAB UDENFOR DAGINSTITUTIONEN, MEN UNDER FORUDSÆTNINGER HVOR DU KAN ÅNDE LETTET OP SOM MOR. PROBLEMLØSNING: VI SKAL SOM FORÆLDRE STÅ VED OS SELV. ER DU MEGET UTRYG, SÅ LAV EN AFTALE, HVOR I ALLE ER SAMLET FØRSTE GANG. DEREFTER KAN DU VURDERE, HVORDAN DU HAR DET MED AT SENDE HENDE/HAM HJEM TIL LEGEKAMMERATEN UDEN DIG. DET KAN VÆRE, AT DU IKKE BLIVER FORLIGET MED TANKEN, FØR DIT BARN NÅR OP TIL SKOLEALDEREN. I DETTE TILFÆLDE SÅ ACCEPTER AT DET ER SÅDAN, DU HAR DET – MEN UNDERSØG ALTID, HVORFOR DU HAR DET SÅDAN, SÅ DIT EGET ARVEGODS IKKE KOMMER TIL AT STÅ I VEJEN FOR DIT BARNS UDVIKLING. SÆT LEGEAFTALER I STAND, DER INDEBÆRER, AT DEN ANDEN FORÆLDER ER MED HJEMME TIL KAFFE. PÅ DENNE MÅDE GØR DU EN INDSATS FOR, AT JUNIOR OGSÅ LÆRER DE SOCIALE FÆRDIGHEDER UDEN FOR BØRNEHAVEN, MEN AT DU FÅR LOV AT GØRE DET PÅ DIN MÅDE. 2. ER DET I ORDEN AT HAVE TVIVL OG SPØRGE DE ANDRE FORÆLDRE, HVILKE REGELSÆT DE HAR? F.EKS. I FORHOLD TIL HVORNÅR UNGERNE ER GAMLE NOK TIL AT LEGE ALENE I GÅRDEN ELLER GEBÆRDE SIG ALENE I HAVEN. “PAS PÅ, IKKE AT MODPARTEN FØLER SIG ANGREBET OG FORSØG AT HOLDE DIG PÅ DIN EGEN BANEHALVDEL. GIV I STEDET UDTRYK FOR, HVAD DU HAR AF REGELSÆT HJEMME HOS DIG. ER DER EN SPECIFIK TING, DU ER BEKYMRET FOR, SÅ HOLD DIG TIL DENNE. HVIS MAN SOM FORÆLDRE GIVER FORANSTALTNINGER TIL DEN ANDEN, KAN DETTE HURTIGT VÆRE OPTAKT TIL EN KONFLIKT, OG DET ER IKKE DET, DER ER MENINGEN. JERES BØRN ER GODE LEGEKAMMERATER, SÅ AGÉR EFTER DET OG OVERVEJ DINE SPØRGSMÅL, SÅ DET KOMMER UD PÅ EN GOD MÅDE. GIV UDTRYK FOR, HVAD DU HAR DET GODT MED, OG HVAD DU IKKE HAR DET GODT MED. DET ER DE FÆRRESTE MENNESKER, DER IKKE RESPEKTERER DINE REGELSÆT SOM FORÆLDRE, FOR HVAD JUNIOR MÅ, NÅR HAN ER I ANDRES VARETÆGT. SIG HØJT, HVAD DER ER I ORDEN FOR DIG SOM FORÆLDER, MEN PÅ EN POSITIV MÅDE F.EKS.: “JEG VED IKKE, HVORDAN I GØR DET HJEMME HOS JER. MEN JEG HAR DET IKKE GODT MED, AT FREDERIK LEGER UDE I HAVEN ALENE ENDNU.” PÅ DEN MÅDE BLIVER DU TYDELIG FOR DINE OMGIVELSER, OG DET ER TRYGT. FREMFOR AT DENNE ANDEN FORÆLDER KAN MÆRKE DIN USIKKERHED, MEN IKKE VED, HVAD DET HANDLER OM.

54


Familieterapeuten

ER DU DEN FORÆLDER, DER PASSER KRUDTUGLERNE DEN EFTERMIDDAG, MEN SAMTIDIG KAN MÆRKE AT DEN FORÆLDER DER AFLEVERER, IKKE ER HELT TRYG VED DET OG MÅSKE PRESSER SIG SELV TIL AT HANDLE, UD FRA HVAD DER ER AFTALT IMELLEM JER, SÅ SÆT DIG IND I BEKYMRINGEN. SÅ KAN DU SPØRGE IND TIL DET, DU FORNEMMER: “ER DER NOGET, DU GERNE VIL HAVE, JEG ER OPMÆRKSOM PÅ OMKRING DIT BARN?” ELLER “VIL DU IND EN HALV TIME OG HAVE EN KOP KAFFE?”. DET VIRKER MÅSKE I NOGLES ØJNE SOM EN PYLRET FORÆLDER, AT MAN KAN HAVE SVÆRT VED AT AFLEVERE TIL EN LEGEAFTALE. MEN DER ER IKKE EN OPSKRIFT PÅ, HVAD DER ER EN LEGITIM BEKYMRING SOM MOR ELLER FAR. SÅ LAD VÆRE AT GØRE BEKYMRINGEN VÆRRE FOR VEDKOMMENDE ELLER AFFÆRDIGE DEN. AFHJÆLP DEN I STEDET VED AT LADE PERSONEN SE, AT DU ER EN KYNDIG PERSON TIL AT VARETAGE DERES GULDKLUMP. PROBLEMLØSNING: GIV UDTRYK FOR, HVAD DER ER VIGTIGT FOR DIG SOM FORÆLDER. SÅ DER ER KLARE LINJER FOR DEN ANDEN FORÆLDER, I FORHOLD TIL HVAD BARNET MÅ OG IKKE MÅ HJEMME HOS SIG SELV.”

“Det er de færreste mennesker, der ikke respekterer dine regelsæt som forældre, for hvad junior må, når h an er i andres varetægt.” 3. HVORDAN HÅNDTERES EN EVT. KONFLIKT, HVIS BARNET GERNE VIL LEGE HJEMME MED EN, SOM MAN IKKE MENER, ER DEN BEDSTE RELATION FOR SIT BARN? “GLEM DET! HER HANDLER DET OM TEMPERAMENT OG PERSONLIGHEDER. DET ER VIGTIGT AT STØTTE SIT BARN I AT UDVIKLE SIG IGENNEM DERES LEGEAFTALER. ER DER NOGET ELLER NOGLE, DIT BARN IKKE BRYDER SIG OM, SKAL BARNET NOK SELV SIGE FRA. MANGE FORÆLDRE GLEMMER I DAG, AT DET IKKE ER DEM, DER STYRKES GENNEM VORES BØRNS RELATIONER. DET ER VORES BØRNS EGET VALG, HVEM DE LUKKER IND I DERES LIV, OGSÅ I SMÅBØRNSALDEREN. HVIS DIT BARN GERNE VIL HAVE EN LEGEAFTALE MED BØRNEHAVENS ROD, SÅ LAD HAM DET. FORBERED DIG EVENTUELT PÅ, AT DER KAN VÆRE MERE MÆGLING FRA DIN EGEN SIDE, FOR AT EFTERMIDDAGEN KØRER SOM SMURT. MEN ELLERS LAD JUNIOR SELV HÅNDTERE DISSE KONFLIKTER. DUR DET IKKE, OG LEGEAFTALEN GÅR HELT GALT, JAMEN SÅ ER CHANCEN SIKKERT OGSÅ, AT DIN GULDKLUMP IKKE SELV NÆVNER AT FÅ BARNET PÅ BESØG IGEN. MEN GÅR DET FINT, SÅ ER DER IKKE NOGEN STATISTIK FOR, AT DIT BARN UDVIKLER SIG TIL ET SKARN, FORDI HAN ER BEDSTE LEGEKAMMERAT MED HAM FRA MARIEHØNE-STUEN, DER SPARKER OG SPYTTER LIDT FOR MEGET. DIT BARN UDVIKLER SIG GRUNDET FORSKELLIGE RELATIONER - LAD DET! DU FORESTILLER DIG JO HELLER IKKE, AT DU SKAL VÆLGE DIN SØNS HUSTRU, ELLER HVEM DER ER CHEF FOR DIN DATTER, NÅR TIDEN NÅR DERTIL. PROBLEMLØSNING: NÅR DIT BARN STÅR OG RÅBER, AT HAN/HUN VIL LEGE MED EN AF RØDDERNE FRA BØRNEHAVEN, SÅ ANERKEND AT DIT BARN ALLEREDE SELV HAR DANNET SIG ET INDTRYK AF, HVEM HAN/HUN GERNE VIL LEGE MED. GØR DIG DE FORUDSÆTNINGER, DU KAN SOM FORÆLDER OG VÆR GLAD FOR, AT DIT BARN ER SELVSTÆNDIGT NOK TIL SELV AT DANNE SIG EN MENING OM ANDRE MENNESKER. VI FORÆLDRE HAR DET MED AT VILLE GUIDE VORES BØRN I FORSKELLIGE RETNINGER. DET ENDER OFTEST IKKE POSITIVT MEN MED MERE KONFLIKTHÅNDTERING END FORVENTET. GUID I STEDET DIT BARN I, HVAD DET GERNE VIL, OG TAG DET DERFRA. VÆR DER, HVIS DET IKKE GÅR GODT MED DENNE LEGEKAMMERAT. MEN VÆR DER OGSÅ, HVIS DET GÅR OVER AL FORVENTNING. STOL PÅ, AT DIN OPDRAGELSE AF DIT BARN ER GROBUND NOK TIL, AT DE KAN HANDLE UD FRA EGEN MENING.”

55


VIABLE

enfants durables

Ophørsudsalg!

shop online hos

w w w .v i a b l e . d k


Interieur

Interieur til

Dig

1.

2. 6. CHARLES EAMES GYNGESTOL 4.175 DKK 7. BOB NOON

1. CPH LIGHTNING

ILLUSTRATIONER 800 DKK

GRID PENDEL 1195 DKK

8. BY NORD

2. CPH LIGHTNING

LYSESTAGER 299 DKK

GRID PENDEL BEIGE 1195 DKK

9. FERM LIVING

3. DISCIPLINE KIWI OAK 599 DKK

WALLSTICKER 500 DKK

4. DISCIPLINE OWL OAK 599 DKK

9.

5. DESIGNLETTERS KOP 3.

(UDEN LÅG) 119.95 DKK.

4.

8.

7.

6. 5.

57


Interieur

Interieur

til pigeværelset

2. 1.

6. WE DO WOOD 1. VERNER PANTON

LILLYS STOL 980 DKK

FLOWERPOT GUL 1495 DKK

7. BY NORD

2. NORDIC TALES

PUDE 60*60 799.95 DKK

BRIGHT SPROUT 400 DKK

8. FERM LIVING

3. FERM LIVING

WALLSTICKERS 100 DKK

THE DORM 699 DKK

8.

4. &TRADITION MILK 999 DKK

3.

5. BY NORD SENGETØJ BABY 499.95 DKK.

7.

5.

6.

58

4.


Interieur

Interieur

til drengeværelset

1.

7. FERM LIVING

1. NEVVORKS MATERIAL PENDEL 11495 DKK 2. VITRA EAMES HANG IT ALL 2205 DKK 3. FERM LIVING WALLSTICKER CASTLE 450 DKK

COPENHAGEN POSTER 199.95 DKK 8. FERM LIVING OCTOPUS PUDE 299.95 DKK

2.

3.

4. FJÄLLÄVEN KÅKEN MINI 399 DKK 5. MUUTO

4.

WOOD LAMP 995 DKK. 6. VITRA EAMES ELEPHANT 2178 DKK

8.

7. 5. 6.

59


www.mimiscircus.com


Bag om producenten

AlbaBabY ALBABABY BLEV TIL I 2010, GRUNDLAGT AF MAJKEN BANKE. SIDEN DENGANG ER ALBABABY UDVIDET MED LINIEN ALBAKID. I DAG SÆLGES BRANDET ALBABABY VERDEN OVER. LÆS MERE OM HVORDAN DET HELE STARTEDE, SAMT HVAD DER LIGGER BAG DESIGNERENS TANKER.

HVORDAN STARTEDE ALBABABY? “AlbaBaby startede i min egen stue, med en simpel symaskine fra vores lokale dagligvareforretning. Der var på daværende tidspunkt, ikke nogle store tanker om en produktion, men blot min egen interesse i at designe komfortablet tøj til mine egne børn. Jeg ville sy tøj der passede til mine børns behov, og samtidig måtte det gerne være rigtig fint, og friskt at se på. Mine primære ønsker, var at sy tøj, der var i rigtig flotte retro farver, helt rene linier, og rigtig komfortabelt for mit barn at have på. Der lå ikke noget hokus pokus i det. Derefter tog det hele hurtigt fart. Først startede det med, at de fra min mødregruppe begyndte at bestille et outfit, som de havde set mit eget barn i. Derefter begyndte jeg at lægge lidt på Trendsales, og fik hurtigt mange bestillinger her. Tiden gik, og pludselig ville alle have et af disse retro outfit til deres barn. Her fik AlbaBaby luft under vingerne, og den første rigtige kollektion, kom i butikkerne i 2010. Siden da er det blevet til, at vi leverer til 19 lande rundt om i verden. Der udkommer

61

to kollektioner hvert halve år, til alle børn,


Bag om producenten

HVOR FINDER DU DIN INSPIRATION TIL AT SKABE KOLLEKTIONERNE? “Ud over at jeg finder meget af min inspiration, fra en retro-præget tid, finder jeg også meget af den i mine egne børn. I deres hverdag med leg, farver og bevægelse. Derfor har AlbaBaby også udvidet sig meget siden første kollektion i 2010. Udover at vi har fine kjoler, er flere af vores styles også i en hverdags- og joggingstil. Stadig er det de retro klare farver, og rene snit der er vores kendetegn, men linien i vores kollektion er bred. Lige fra den 1-årige pige i fin kjole, til den 9-årige cool dreng i joggingsæt. Jeg tror også, at det er derfor, at vores kunder ofte køber et helt outfit. For at skabe et helt look, hvor komfort, friske farver og barnets behov er det primære. “

HVAD ER DINE EGNE FAVORITTER I DENNE AUTUMN/WINTER 2013 KOLLEKTION? “Mine egne favoritter må være den blå nederdel med de hvide knapper. Her føler jeg virkelig, at vi har ramt storpige stilen, men stadig er den med et twist af noget fint, uden at være barnlig. Blusen hertil hører også under min favorit. Den skaber en unisex stil, som nemt kan bruges til både piger og drenge. Hos vores kunder må favoritten til piger være den blå spenserkjole, med det røde hjerte. Den har klart været uundværlig i kollektionen. Til drengene, har kunderne tydeligt valgt, et outfit med de grønne kasse/fløjsbukser som favorit. Til denne style hører også den blå strikvest, samt den stribede blå bluse.

62


Bag om producenten

HVORDAN ADSKILLER ALBABABY SIG FRA ANDRE BRANDS INDENFOR BØRNETØJ? “Hos os lægger vi stor vægt på rene snit, enkeltheden og de klare farver. Den stil vil altid præge AlbaBaby, også i fremtidige kollektioner. Det er vores varemærke. Vi får ofte rigtig positiv feedback fra vores forhandlere og kunder, hvor de fortæller, at man virkelig kan se at børnene har det godt i vores outfit. Det passer til barnets bevægelse, og børnene er vilde med de karakteristiske farver. Det må være vores kendetegn på, hvordan vi måske adskiller os fra andre mærker.”

HVOR SER DU ALBABABY I FREMTIDEN? “Albababy startede som en hobby. Det startede meget “homemade” for mit vedkommende. Men min intention om Albababy er den samme som den var dengang. Min inspiration og måde at danne kollektionerne på, vil ikke ændre sig. Det vil altid være barnet og deres behov, den retro stil og de klare snit der præger mig. Om ti år er det muligt at mit brand hedder noget andet end AlbaBaby. Det skal være kommercielt, og vi har kollektioner der strækker sig fra 0-9 årsalderen, så derfor kan navnet AlbaBaby muligvis ændres med tiden. Men det er et stort skridt, at ændre navnet, når først det er startet som AlbaBaby. Vores kunder verden over kender os som dette. Så skal AlbaBaby ændres, skal det gøres med stor omtanke. Præcis som vi skaber vores kollektioner. AlbaBaby produceres meget miljøbevidst, i forhold til vores samarbejde med fabrikanterne.. Dette kan jeg ikke forestille mig vil ændres. Som producent kommer der hele tiden nye tiltag indenfor denne verden. Men vores fokus omkring en mere miljørigtig produktion, samt at vi ønsker, at være en del af, at forbedre de kriterier, der er for de ansatte på en fabrik. Denne vision vil altid være en del af vores produktion. I forhold til kollektionerne, vil vi gerne have mere fokus på mode til de yngre skolebørn, end vi tidligere har haft. Vi synes, at der på det område mangler et mere varieret udbud. Her tror vi, at AlbaBaby vil passe godt ind i fremtiden. Konkurrence mæssigt ønsker vi selvfølgelig også at fokusere på pris. Så AlbaBaby ikke kun bliver ønsketøjet, men også er en del af dit barns hverdagsgarderobe.”

63


AlbaBabY

Visit us at

albababy.dk


ALENE A FTEN

FOR 2 AF DITTE INGEMANN WWW.THEFOODCLUB.DK 65


Risotto med græskar & salvie, forret til 2 pers. Opskrifter

Det er altid dejligt at holde aleneaften med en du holder af, hvor

der er fokus på forkælelse og god smag. Her får du inspiration til en nem tre-retters menu med et italiensk strejf.

INGREDIENSER: 1 FED HVIDLØG 2 STILKE BLADSELLERI 1 LILLE RØDLØG 1 SPSK OLIVENOLIE 1,5 DL ARBORIO RIS CA. 5-6 DL GRØNTSAGSBOUILLON 4 SPSK GRÆSKARMOS (GRÆSKAR KOGT MØRT OG MOST) TØRRET SALVIE CA. 40 G PARMESAN SALT OG PEBER CITRONSAFT RADISER TIL PYNT

SADAN GOR DU: RIV HVIDLØG OG SKÆR SELLERI OG LØG I SMÅ TERN – STEG DET I OLIVENOLIE I CA. 2 MINUTTER, HVOREFTER RISENE TILSÆTTES OG SVITSES MED I YDERLIGERE 2 MINUTTER. TILSÆT BOUILLON LIDT AD GANGEN, OG LAD DET KOGE IND FØR DER TILSÆTTES MERE BOUILLON – FORTSÆT INDTIL RISENE ER MØRE, MEN STADIG MED EN SMULE BID. DET TAGER OMKRING 16 - 20 MINUTTER. RØR GRÆSKARMOS OG TØRRET SALVIE I RETTEN, CA. 5-8 MIN FØR RISENE ER FÆRDIGE. RIV PARMESAN OG VEND I TIL SIDST. SMAG RISOTTO’EN TIL MED SALT, PEBER OG CITRONSAFT. INDEN SERVERING KAN RETTEN PYNTES MED TYNDE SKIVER AF FRISKE RADISER.

66


Sprød pizza med surdejsbund Opskrifter

INGREDIENSER: PIZZABUND 2 STK:

PIZZASAUCE:

FORSLAG TIL FYLD:

5 G GÆR 4 DL VAND 4 SPSK SURDEJ 1 TSK SALT CA. 450-500 G HVEDEMEL + EKSTRA TIL UDRULNING (ANDRE TYPER AF MEL KAN BRUGES: F.EKS. FULDKORN, DURUM, MONITOBA)

1 DS HAKKEDE TOMATER

3 KUGLER FRISK MOZZARELLA

1 TSK GROFT SALT 1 TSK TØRRET OREGANO 1 TSK TØRRET ROSMARIN 1 FED HVIDLØG SORT PEBER

100 G SERRANOSKINKE TYNDE SKIVER RÅ KARTOFFEL PESTO OG RUCOLA TIL TOPPPING

SADAN GOR DU: RØR GÆR, VAND OG SURDEJ SAMMEN – TILSÆT SALT OG RØR RUNDT. TILSÆT MEL LIDT AD GANGEN INDTIL DEJEN ER SMIDIG. DEL DEJEN I TO DELE, OG RUL DEM TYNDT UD PÅ ET MELDRYSSET BORD. BLEND ALLE INGREDIENSERNE TIL TOMATSAUCEN SAMMEN OG SMAG DEN TIL. FORDEL TOMATSAUCE PÅ BUNDENE, OG KOM TYNDE SKIVER KARTOFLER OG SERRANOSKINKE PÅ. TOP PIZZA’ERNE MED FRISK MOZZARELLA. BAG PIZZA’ERNE EN AD GANGEN PÅ EN BAGESTEN ELLER EN MEGET VARM BAGEPLADE. DET ER VIGTIGT, AT OVN OG PLADE/BAGESTEN ER MEGET VARM, CIRKA 250 GRADER. PIZZA’ERNE BAGES I CA. 12-14 MINUTTER ELLER INDTIL DE ER SPRØDE, GYLDNE OG BOBLENDE. INDEN SERVERING TOPPES PIZZA’ERNE MED FRISK RUCOLA OG GOD PESTO.

67


Tiramisu med et twist

Opskrifter

INGREDIENSER: TIL 2 PERS. 2 PAS. ÆGGEBLOMMER 1,5 SPSK RØRSUKKER ¾ DL PISKEFLØDE 125 G MASCARPONE 1 SPSK STÆRK KAFFE EL. ESPRESSO 1 SPSK AMARETTO CA. 8 BASTOGNE-KIKS

"Min opskrift giver to pizzaer, som er rimelig store. Hvis pizzaerne serveres med en salat eller andet tilbehør, så rækker de til fire personer eller til to personer i to dage."

"Tiramisu betyder noget i retning af; træk mig op, og er ganske enkelt en af de bedste desserter - her kommer den med et nyt twist. Du kan sagtens erstatte Bastognekiks med ladyfingers eller en anden form for kiks/småkager."

SADAN GOR DU:

PISK ÆGGEBLOMMER OG RØRSUKKER GODT SAMMEN MED EN HÅNDMIKSER. I EN ANDEN SKÅL PISKES FLØDEN TIL LET SKUM. TILSÆT MASCARPONE TIL ÆGGEBLANDINGEN OG RØR DET GODT SAMMEN – TILSÆT KAFFE OG AMARETTO. VEND DEN LETPISKEDE FLØDE I BLANDINGEN OG SØRG FOR AT DER IKKE ER KLUMPER. HVIS DU LAVER DIN TIRAMISU I PORTIONSGLAS, SÅ KNUS EN BASTOGNE I BUNDEN AF HVERT GLAS OG KOM EN SKEFULD CREME OVENPÅ, GENTAG DEN PROCES TO GANGE, ELLER INDTIL CREME OG BASTOGNE ER BRUGT OP. STIL TIRAMISU’EN PÅ KØL I MIN. 5 TIMER OG GERNE TIL NÆSTE DAG. INDEN SERVERING DRYSSES MED MØRK KAKAO.

68


Børn i Byen

Grundlægger af Børn i Byen er Caroline Meldgaard.

BØRN I BYEN ER EN PORTAL FOR FORÆLDRE MED BØRN. HER KAN DU FINDE INFORMATION PÅ OPLEVELSER FOR HELE FAMILIEN, TIPS TIL GODE SPISESTEDER, BIOGRAF- OG TEATERTURE. STORT SET ALT HVAD MAN KAN FORETAGE SIG I BYEN MED SIT BARN, KAN DU FINDE PÅ BORNIBYEN.DK. LÆS HER NOGLE AF DE AKTIVITETER, DER KAN VÆRE MED TIL AT GIVE DIG OG DIN FAMILIE, EN DEJLIG VINTER, OG MINDEVÆRDIGE OPLEVELSER.

JULEBAL HOS ROSA FRA ROULADEGADE

HVOR: NØRREBRO TEATER, KØBENHAVN HVAD: KOM TIL JULEBAL HOS ROSA FRA ROULADEGADE, NÅR HUN DRYSSER JULEMAGI OVER SCENEN PÅ NØRREBRO TEATER. DER BLIVER NOK AT SE TIL AF FORBEREDELSER MED TRÆPYNTNING, KJOLEBYGNING, KONFEKTSMAGNING OG DANSETRÆNING MED HVIDE KANINER OG SVEDENDE PINGVINER, SOM BARE VIL HA’ IS! HVORNÅR: FRA 28. NOVEMBER TIL 22. DECEMBER

69


shop

Børn i byen - Caros udvalgte

Børn i byen har lanceret ny webshop / www.bornibyen.dk/shop Her har vi udvalgt og samlet alt det som vi elsker til børn, hjem & mor Vi glæder os til at dele det med jer, og altid med fri fragt selvfølgelig! Kærlig Hilsen Caro & Børn i byen teamet


FARVERIG FYRVAÆRKERIFESTIVAL..

Børn i Byen

HVOR: TIVOLI, KØBENHAVN HVAD: SKYD NYTÅRET IND MED ET FESTLIGT BESØG I TIVOLI, DER AFHOLDER FARVERIG FYRVÆRKERIFESTIVAL I DAGENE MELLEM JUL OG NYTÅR. I ÅR ER DER DØMT NORDISK TEMA, HVOR FYRVÆRKERIET TAGER UDGANGSPUNKT I FARVERNE PÅ DE NORDISKE LANDES NATIONALFLAG. HVORNÅR: FRA DEN 26.-31. DECEMBER

BROØDRENE LOØVEHJERTE

71

HVOR: AARHUS TEATER, AARHUS HVAD: GENOPLEV ASTRID LINDGRENS UDØDELIGE BØRNEKLASSIKER OM BRØDRENE TVEBAK OG JONATHAN I AARHUS TEATERS GENOPSÆTTELSE AF BRØDRENE LØVEHJERTE PÅ STORE SCENE. ET SPÆNDENDE EVENTYR OM MOD, VENSKAB OG KÆRLIGHED. HVORNÅR: FRA 1. NOVEMBER TIL 1. DECEMBER


Børn i Byen

bornibyen.dk

JAKOB MARTIN STRIDS FARVERIGE UNIVERS HVOR: KUNSTEN, AALBORG HVAD: RABLENDE RIM, SJOVE HISTORIER OG FANTASTISKE ILLUSTRATIONER. KOM MED PÅ REJSE IND I DEN DANSKE TEGNER JAKOB MARTIN STRIDS FARVERIGE UNIVERS OG OPLEV MERE END 300 TEGNINGER OG SKITSER FRA KENDTE BØGER SOM MUSTAFAS KIOSK, LILLE FRØ OG MIN MORMORS GEBIS SAMT FRA KOMMENDE UDGIVELSER. HVORNÅR: FRA 12. OKTOBER TIL 5. JANUAR

OLDSCHOOL

JULEHYGGE

HVOR: DEN FYNSKE LANDSBY, ODENSE HVAD: OLDSCHOOL JULEHYGGE HVOR HELE FAMILIEN KAN BAGE, HØRE JULEFORTÆLLINGER, SMAGE SULEMAD OG HØRE SPILLEMANDSMUSIK. PÅ KROEN SKÆNKES DER UD AF DEN VARME, SØDE ØL OG DER VIL VÆRE MULIGHED FOR AT TAGE EN GRATIS TUR MED HESTEVOGNEN. HVORNÅR: FRA 26.-27. NOVEMBER

BESØOG OS PAÅ BORNIBYEN.DK


Kvinden bag bloggen

GOLDEN GHETTO Lou bor til daglig i Aarhus med sin kæreste og deres datter Agnes på 16 mdr.


Golden Ghetto

D

et hele startede for snart fire år siden. Jeg delte lejlighed med en veninde, og sammen besluttede vi os for at starte en blog. Men vi fandt hurtigt ud af, at det nok mest var mig, der skulle blogge. Hun nåede aldrig at komme i gang, og jeg kørte bare videre derfra. Nu sidder jeg så her en del år senere med en blog, som faktisk bliver læst af rigtig mange. Både bloggen og jeg har gennemgået en større udvikling i de år, og det er sjovt at bladre tilbage i arkiverne og i nogle tilfælde kunne trække lidt på smilebåndet eller krumme tæer. Men slette indlæg, det nænner jeg ikke. Bloggen skal også have sine kiksede ”teenageår”.

“Før jeg blev gravid, var en stor del I starten bloggede jeg ikke så meget, måske en gang om ugen eller mindre. Nu er det bleaf mine indlæg vet en integreret del af mit liv, men lader det

outfit-post,

aldrig styre eller tage overhånd. Mit private liv har altid første prioritet - det at blogge er en hobby, intet mere eller mindre. Jeg tilstræber på ingen måde, at der skal et indlæg ud hver dag. For mig virker det bedst at gå og samle inspiration til indlæg, og så ser jeg også på, hvad jeg får taget af billeder i ugens løb. Billederne er stadig det vigtigste ved bloggen. Jeg er et meget visuelt menneske og elsker, når jeg pludselig ser et billede for mig i dagligdagen eller på vej rundt i byen på cykel eller til fods. Mine omgivelser har for længst vænnet sig til, at jeg tit tager kameraet op af tasken de mest underlige steder. Jeg har helt fra barnsben taget mange billeder og har stakkevis af papirbilleder liggende helt fra, da jeg fik mit første Jeg valgte at forsætte og afslørede maven to kamera. måneder før termin. Havde skjult den på de sjoveste måder, så det var virkelig underholdende at læse reaktionerne fra mine læsere. Lou blev til mamalou, og Agnes blev introduceret på bloggen, og det fungerede fint. Egentlig ændrede jeg heller ikke så meget på måden, jeg bloggede. Det er først nu, hvor jeg føler mig meget tiltrukket af børnemode-vinklen. Jeg synes, det er utroligt hyggeligt at blogge om børnetøj og nyder at kunne inddrage den lille frøken lidt på bloggen.

så jeg var lidt i syv sind over, hvad jeg skulle gøre med bloggen, da maven begyndte at vokse.”

74


Golden Ghetto

J

eg prøver for så vidt muligt at blande posen lidt med hvilken type indlæg, jeg laver. Jeg fornemmer, at jeg dermed rammer ret bredtmed mine læsere. Bloggen har udviklet sig meget, siden jeg startede, og det samme har jeg. Dengang arbejdede jeg i luftfartbranchen som stewardesse og var altid på farten. I mellemtiden mødte jeg min kæreste, vi flyttede sammen, og jeg blev gravid. Få dage før min barsel skulle starte, gik mit kære selskab konkurs, og jeg mistede mine ”vinger” og en masse fantastiske kollegaer. Jeg har i mellemtiden valgt at sadle om og afprøver nu en masse forskellige ting.

75

Skal blandt andet på kursus i digital markedsføring, som nok har fanget min interesse pga. bloggen. Derefter venter et nyt job i det nye år. Jeg tror helt bestemt, at bloggen har haft indflydelse på, at jeg får den stilling. At blogge har givet mig rigtig mange gode ting. Jeg har blandt andet mødt mange skønne mennesker, som jeg aldrig ville have mødt ellers. Mange ses jeg endda med privat. Det er dejligt at have nogle sparringspartnere, der har lidt indsigt I blogverdenen. Min stakkels kæreste har måttet lægge øre til rigtig meget blogsnak. Han er dog også blevet en ganske god fotograf. Den ros skal han have .


Golden Ghetto

“Jeg blogger om mode, interiør, caféer, rejser til Berlin og London, min datter og alt hvad der sådan lige får mit hjerte til at banke lidt hurtigere..”

D

er er også de dage, hvor man bare lader computer og blog stå hen og holde i hånd med kæresten i stedet for. Det skal man nemlig n anden del af blogverdenen er events huske, også i hverdagene. og pressefremvisninger. Men det meste sker i Min kæreste og jeg prøver også at have minihovedstadsområdet, og måske er det godt nok. mum en date night om måneden, hvor vi får Hvis der skete ligeså meget her i Aarhus, ville Agnes passet ude med overnatning. Det funjeg blive helt rundtosset. Det er dog fantastisk gerer fint, og vi nyder at kunne sove længe og at få lov til at deltage i sådanne arrangementer fordybe os i samtaler om andet end børneliv og få lidt mere branche-indsigt og møde folkog hverdag. Vi er heldigvis gode til at hygge ene bag de forskellige brands. Jeg deltog for os og have fælles drømme for fremtiden og første gang lidt i modeugen og CIFF i august, og om at rejse. Min kæreste har også forståelse det er helt bestemt ikke sidste gang. Mødte en for, at jeg blogger og hvorfor jeg synes, det er masse spændende mennesker og fik hilst på sjovt. Ellers ville det heller ikke kunne løbe en stor flok bloggere, som jeg selv følger. rundt til dagligt. Jeg bruger alligevel en del Min hverdag er blevet en del mere strukturtimer om ugen på det. eret, efter at Agnes er kommet til. Der er ikke altid plads til at være impulsiv, og maden skal stå klar på bordet kl. halv seks/seks. Vi har også valgt at holde hjemmet ”medie-frit” fra hun bliver hentet i vuggestuen, til hun bliver lagt i seng. Så nul Instagram eller computer i de timer. Men det passer mig nu også meget fint. Jeg har efterhånden vænnet mig til kun at blogge om aftenen.

E

“Om jeg vil blogge for altid, kan jeg ikke sige, men så længe det er sjovt, og jeg kan passe det ind i min hverdag. Det er min måde at udtrykke mig på, min legeplads og mit hyggested.”

76

XOXO

Lou fra www.goldenghetto.dk


KLASSISKE

BOØRNEFILM Hvad skal vi se i kulden?

NÅR VEJRET MELDER REGN OG BLÆST, SÅ LAD UNGERNE SLÆNGE SIG I SOFAEN MED EN GAMMEL KLASSIKER...

77

Alle film kan købes til 49.95 dkk på moviezoo.dk


Romantisk filmaften Hvad skal vi se i kulden?

KOMBINER EN ROMANTISK MIDDAG, MED EN RIGTIG GOD FILM I KÆRLIGHEDENS NAVN

78

Alle film kan lejes på netflix.com ved køb af abonnement


Nyt fra ‘Grødlaboratoriet’

HOS ‘GRØD’ HAR INDEHAVEREN SKABT ET NYT KONCEPT; BABYGRØD DER ER LIGE TIL AT GÅ TIL... LINJEN BABYGRØD, ER LAVET I SAMARBEJDE MED SUHRS ERNÆRING OG SUNDHED, HVOR DER ER FOKUS PÅ DET HJEMMELAVEDE ØKOLOGISKE PRODUKT. PRØV DE MANGE FORSKELLIGE VARIANTER, SOM GRÆSKARRISOTTO ELLER ØLLEBRØD MED ET NYT TWIST.

79


Nyt fra ‘Grødlaboratoriet’

BESØG OS PÅ

www.groed.com

80


Når vi ses igen

Næste udgave... GODE

RÅD FRA

EN FAR. OM HVORDAN

VI KVINDER BURDE GIVE

SLIP!

INTERVIEW MED:

Louisa Lorang

OM FAMILEN,

KARRIEREN OG PASSIONEN FOR MADLAVNING.

“NYT FRA FAMILIETERAPEUTEN...”

STORT INDLÆG

OM AKTIVITETER I

VINTER FERIEN.


Når vi ses igen

...udkommer 1. februar

TWEENS

BABY!

Fokus på:

INDLÆG MED:

-Mode, mad

og hvordan man

guider

DEN FØRSTE

GRØD

DEN TAND!

en præ-teenager, og klæder på til udfordringer! FØRSTE

DE FØRSTE SKO...

FINE JAKKER LUN TIL

Kulinariske

OPLEVELSER

FOR BØRN. MED DITTE

INGEMANN I

FORÅRET KØKKENET. & EN NY

SÆSON


www.fermliving.dk

Mondays Magazine  
Mondays Magazine  

Gratis Livstilsmagasin til kvinder med børn.

Advertisement