Page 1

1 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

GRAFIK & BILLEDER


2 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

BILLEDEBEHANDLING 01. Briefing 02. Inspiration og skitser 04. Billedemateriale 05. Grafik

LOGO DESIGN 12. Historie 13. Skitser 14. Design 15. Symbolik

06. Fritlægning 07. Justering af farver, lys og kontrast 08. Dråber

09. Liquify 10. Mappestruktur 11. Indesign


3 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

3 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

01. BRIEFING OPGAVEBESKRIVELSE: KAMPAGNE MOD GLOBAL OPVARMING

Til denne opgave har jeg lavet en reklame kampagne mod global opvarming.

SPECIFIKATIONER

» Kampagnen er tiltænkt som plakat » Format 50x70 cm

BUDSKAB

Kampagnen skal få folk til at tænke over deres rolle i den globale opvarming. Det er en kamp om tid, og vi skal være opmærksomme på hvad vores hverdags rutiner gør ved jorden. Den skal få os til at stoppe op, og tænke på om der er noget vi selv kan gøre for at mindske den globale opvarmning. Act now.

BRUGTE PROGRAMMER ADOBE PHOTOSHOP CC ADOBE ILLUSTRATOR CC ADOBE INDESIGN CC ADOBE ACROBAT DC PRODUKT PLAKAT OG KAMPAGNE LOGO FORMAT 50 X 70 CM


4 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

02. INSPIRATION OG SKITSER

KEYWORDS: JORDEN ER SKRØBELIG TIDEN LØBER UD SKYLDFØLELSE NATUR/BYLIV DYR/MENNESKER IS SMELTER RENT ALENE/SAMMEN TIMEGLAS ACT NOW

03. OPRETTELSE AF DOKUMENT FORMAT:

50x70 cm

FARVERUM: RGB

RESOLUTION: 300 ppi

Jeg redigere mine billeder i RGB, og ligger til sidst en farveprofil på billedet, som konvertere farverne fra RGB til CMYK. Jeg får farveprofilen fra det trykkeri som skal trykke plakaterne.


5 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

04. BILLEDEMATERIALE

Alle billederne der er brugt til denne opgave har en opløsning på 300 ppi. Jeg ligger alle billederne som smart objects for at have mulighede for at gå tilbage og ændre i billederne.


6 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

05. GRAFIK

Til kampagnen har jeg valgt at blande både billeder og grafik. Jeg har tegnet isbjerget, og byen i illustrator ved hjælp af pentool. Ved at bruge vektor grafikken har jeg ingen begrænsninger på hvor meget jeg vil skalere billederne senere hen. At bruge grafikken til de to elementer understøtter min historie om at det er skrøbeligt, og det er ting vi skal passe på for at kunne bevare det for eftertiden.

06. FRITLÆGNING

Jeg har fritlagt timeglasset ved hjælp af pen tool, og gemt min path, så jeg hele tiden kan bruge den samme fritlægning på flere lag. Meningen med timeglasset er at det skal have en gennemsigtighed, så man få en illusion om at elementerne ligger inde i glasset. Derfor har jeg brugt color range på min maske, så jeg på den måde kan styre hvor meget eller hvor lidt gennemsigtighed der skal være. På den måde bevare jeg spejlinger og lys i glasset. Jeg bruger masker på alle mine lag, så jeg hele tiden har muligheden for at fortryde og på den måde kan male elementer i billederne frem eller tilbage.

07. JUSTERING AF FARVER, LYS OG KONTRAST

For at få præcis de farver jeg ønsker frem i billederne, har jeg gjort brug af forskellige adjustment layers. For at lysne himlen der er brugt i den øverste del af glasset, har jeg brugt color balance, hue saturation og brightness/contrast.


7 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

08. VEKTOR LYN

For at tilføje realistiske lyn til uvejret i den nederste del af glasset, har jeg brugt vektoriserede lyn, som jeg har lagt ind i mit photoshop dokument. Herefter har jeg brugt invert, for at lave dem hvide. Derudover har jeg brugt en outer glow, som får lynene til at virke lysende, som give den effekt jeg leder efter.

KORREKTUR FRA DAN LABEL

08. DRÅBER

Jeg har valgt at lave dråber uden på glasset, for at skabe en dybde i billedet. Det har jeg gjort ved at tegne omridset af dråberne med pen tool, og herefter fylder jeg markeringerne med en grafient. Laget giver jeg blending mode - overlay. For at give dråberne et mere realistisk udtryk tilføjer jeg en inner shadow og en drop shadow - på den måde ligner det at dråberne ligger oven på glasset. Jeg tilføjer også en smule highligt med en lys brush for at give dråberne lidt liv.

09. LIQUIFY

Jeg har brugt liquify i bølgerne i vandet, for at kunne styre hvor høje bølger der skal være, og hvilken retning vandet skal gå. Liquify er også brugt til nogle af dråberne, for at få dem til at løbe lidt på glasset, og give dem noget bevægelse.


8 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

10. MAPPESTRUKTUR

For at holde styr på alle min lag i photoshop har jeg inddelt alle lag i mapper, og givet dem forskellige farver. Det hjælper mig med at se hvad der høre til hvor, og vil også gøre det nemmere at finde rund i hvis opgaven pludselig skal overtages af en anden grafiker. Lilla = Lys mm. Blå = Billeder brugt i toppen. Rød = Billeder brugt i bunden. Grøn = Spejling af timeglasset. Grå = Baggrund.


9 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

11. INDESIGN

Når alle mine grafiske elementer er klar, samler jeg det hele i Indesign, det gør jeg for at have bedre mulighed for at kunne placere logo og typografi til billedet. Her har jeg også bedre styring af farveprofiler ved eksportering af pdf. Når jeg eksportere pdf’en bruger jeg den farveprofil, som trykkeriet ønsker jeg skal bruge. Det er først når jeg eksportere min pdf jeg konvetre mine billeder fra RGB til CMYK.


10 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

LOGO DESIGN 12. HISTORIE

Logoet til denne kampagne skal være enkelt, og let at afkode. Derudover skal det have et simpelt budskab som komplementere billedet.

13. SKITSER

14. DESIGN

Jeg startede ud med tre forskellige skitser, og tre forskellige slogans til at understøtte logoet. Jeg valgte den sidste af mine skitser, og det sidste slogan. Da jeg gerne ville have det til at være enkelt for ikke at overdøve selve kampagnen. I dette tilfælde har stilet mod less i more. Et logo bliver ikke nødvendigvis bedre af mange detaljer og farver. Enkel lækker grafik, flot skrift og få farver giver ofte det bedste og pæneste resultat Logoet er lavet i vektorformat i Illustrator. Nedenfor ses de forskellige varianter af logoet. For at sikre mig lgoet fungere har jeg også valgt at lave loget i sort/ hvid. Der er også mulighed for at logoet kan bruges på flere forskellige formater, og i forskellige farver. Alternativt kan logoet også bruges som ren tekst. På den måde er det nemmere at tilpasse loget på flere formater, som f.eks web eller visitkort.

15. SYMBOLIK

Jeg har valgt at bruge det grønne logo til kampagnen, da det skiller sig lidt ud fra de blå farver der er brugt i kampagne billedet. Den grønne farve symbolisere også natur, miljø, sundhed, velgørenhed og håb. Disse symbolikker passer godt til kampagnen, og det er derfor også oplagt at benytte den grønne farve i logoet.

SLOGANS: TAKE RESPONSIBILITY GREEN IS BETTER STAY GREEN


11 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

FÆRDIGT PRODUKT


12 | SVENDEPRØVE 2016 | GRAFIK & BILLEDER

Grafik & Billeder Dokumentation  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you