Page 1

Brand Design Digitaal Werkboek

Door Linde van Emmerik


Week 1

Inhoud

Twitter - Blog - Google personal search - Spiegel - Personal DNA 100 vragen/10 Antwoorden - Black Boxes - Mindmaps.

Week 2

- Recensie Ruud Boer - Brandtimeline - Merk analyse - Persoonsmerkanalyse.

Week 3

- Moodboards - Recensie Jildou van der Bijl - Typografie in het wild - 5 fonts - 5 logo’s - 5 covers - 5 magazine spreads - 5 visitekaartjes - logo schetsen.

Week 4

- Grid - Excursie -


Week 1

Twitter account: Linde1807 Blogadress: http://lindevanemmerik.wordpress.com/

Google Personal Search: Linde van Emmerik geeft

375.000 resultaten. Het volgende heeft betrekking op mij:

Facebook account - Twitter account - Wordpress account

- Foto’s van mijn wordpressblog - Een foto van mijn huis -


Week 1 Spiegeltje spiegeltje aan de wand.... Hoe zien andere mij?

Ik heb 5 personen gevraagd om mij in 3 steekwoorden te beschrijven. Dit is het resultaat: Naam

Relatie

Hoe lang bekend? Steekwoorden

Lo誰s van der Deen

vriendin

4,25 jaar

Vrolijk, Grappig, Lief

Jinte Anema

vriendin

5,25 jaar

Vrolijk, Energiek, Communicatief

Sara Groothedde vriendin

2,25 jaar

Grappig, Lief, Slim

Yvonne van de Panne

moeder

18 jaar

Autonoom, Creatief, Lief

Emil Noordbruis

vriendje

2,25 jaar

Lief, Sociaal, Behulpzaam


Week 1

Personal DNA

Je bent een geanimeerde ontwerper. - Je bent een ontwe°rper:

• Als ontwerper ben je ontvankelijk voor ideeën en ervaringen, en geniet je van de mooie dingen in het leven, maar je bent ook geaard en realistisch over jezelf en de wereld. • Je hebt een rustige waardering voor schoonheid in al zijn vormen - in de natuur, in mensen, en in menselijke creaties, van architectuur tot films. • In plaats van alleen gericht op functionaliteit, probeer je goed gevoel voor stijl en smaak op te nemen in je keuzes. • Op sommige momenten voel je je onzeker, vooral wanneer je geconfronteerd wordt door andere mensen. • Je bent niet het soort persoon die erop staat dat het op jou manier gaat. Je bent bereid mee te gaan in de mening van andere, zelfs als je het niet met die mening eens bent. • Anderen kunnen dit niet weten over u, maar u bent zeer geïnteresseerd in nieuwe ideeën, gedachten, uitdrukkingen en ervaringen. U geniet van het leren en probeert graag nieuwe dingen. • Hoewel je praktisch bent, ben je alles behalve saai. • Het idee van elke dag hetzelfde doen voor de rest van je leven maakt je bang. Je wilt meer opwinding en uitdaging dan dat. • Je hebt een opmerkelijk oog voor detail en precisie, merkt dingen die anderen missen. • Je neemt liever tijd om dingen te plannen dan dat je alles op het laatste moment moet regelen. • Je hebt een sterk gevoel van stijl en de waarde van uw persoonlijke presentatie - vrienden komen soms zelfs voor advies naar je toe. • Over het algemeen denk je dat je je leven onder controle hebt. Externe krachten spelen een beperkte rol in het bepalen wat er met je gebeurt.

Als je anders wilt zijn: • Heb vertrouwen in je ideeën, en uit ze vaker. Jou unieke perspectief moet worden gedeeld! • Sta jezelf toe om volledig ondergedompeld te worden in je dromen, zo nu en dan. Je kunt het ontwikkelen van je esthetische visie nog verder laten bloeien door het toestaan van je verbeelding. • Wees zo open over je eigen wensen als u zich openstelt voor dromen van anderen.


Week 1 - Je bent geanimeerd:

• Je bent extravert, comfortabel met anderen, en voor alles in, waardoor je ANIMATED bent. • Sommige mensen vinden menigten en partijen vermoeiend, maar jij niet! Je bent in staat om jezelf te zijn in vele situaties. • Soms is het moeilijk voor je om te begrijpen waarom anderen voelen wat ze voelen, maar dat stopt je niet hun te vertrouwen of geloven dat ze een goed mens zijn. • Je weet dat de wereld ingewikkeld is en dat er vaak ook een andere kant van het verhaal is. Je bent daarom voorzichtig met het te snel oordelen over anderen. Je ervaart liever hoe de wereld is dan achterover leunen en het te bekijken. Je zit liever niet aan de zijlijn. • Je bent een onafhankelijke denker en niet al te bezorgd over hoe anderen mensen je waarnemen. Je bent niet verlegen over het feit dat u een actieve, betrokken persoon bent. • Hoewel u een scherp inzicht van levensomstandigheden van verschillende mensen hebt, heb je af en toe problemen met het zien waarom mensen soms zo boos en emotioneel worden om bepaalde dingen, ze moeten gewoon plezier hebben! • Naast het hebben van vertrouwen in de wereld, heb je ook vertrouwen in de mensen om je heen - je vertrouwd anderen om het juiste te doen en om eerlijk te zijn.


Week 1

100 vragen. . . .

1. Wat vind ik goede eigenschappen van mezelf? 2. Wat vind ik slechte eigenschappen van mezelf? 3. Waarom vind ik pasta lekker? 4. Als ik naar een onbewoond eiland ging, en ik mocht één persoon meenemen, wie zou dat zijn? 5. Ben ik eerlijk tegen mezelf? 6. Waarom ben ik altijd zo druk? 7. Vind ik het belangrijk wat andere mensen van mij denken? 8. Hoe zie ik mijn toekomst?

19. Wat zou ik doen als ik 1 dag een jongen mocht zijn? 20. Waarom oordeel ik zo snel over mensen? 21. Zou ik alsnog enkele maanden naar Thailand willen om vrijwilligerswerk te doen? 22. Is uiterlijk belangrijker voor mij dan innerlijk? 23. Wat zou ik kopen als ik de loterij win? 24. Waarom begin ik niet met sporten? 25. Vind ik mezelf knap? 26. Waarom laat ik me zo snel afleiden?

9. Waarom ben ik zo nieuwsgierig? 10. Ben ik in staat een jaar lang geen snoep te eten? 11. Zou ik al op kamers willen? 12. Wie zijn mijn echte vrienden? 13. Ben ik verwend? 14. Laat ik me veel beïnvloeden door de media? 15. Kan ik goed met geld omgaan? 16. Wat zijn mijn interesses? 17. Zou ik gedachte willen kunnen lezen? 18. Zou ik willen weten wat mensen van mij denken?

27. Ben ik te luidruchtig? 28. Wat zoek ik in een jongen? 29. Zit ik te veel achter de computer? 30. Heb ik geheimen voor mijn ouders? 31. Ben ik altijd eerlijk tegen anderen? 32. Heb ik humor? 33. Waarom vind ik het zo lastig om 100 vragen aan mezelf te stellen? 34. Ben ik snel jaloers? 35. Heb ik een eigen stijl of doe ik meer andere na? 36. Voel ik mij snel op mijn gemak tussen vreemde mensen? 37. Ben ik een aandachtvrager?


Week 1 38. Zou een bril mij goed staan? 39. Vind ik het nodig om af te vallen? 40. Ben ik gierig? 41. Waarom huil ik tijdens het lachen? 42. Zou ik ooit in een koffiezet automaat willen zitten? 43. Waarom heb ik een hekel aan sommige leraren? 44. Zal ik ooit een goed betaalde baan krijgen? 45. Waarom heb ik nog steeds geen orakelboek? 46. Welke superheld zou ik willen zijn? 47. Als ik voor één dag een beroemdheid mocht zijn, wie zou ik dan kiezen? 48. Als ik actrice was, in welke film zou ik dan spelen? 49. Als ik iets mocht veranderen aan mijn innerlijk, wat zou dat dan zijn? 50. Als ik iets mocht veranderen aan mijn uiterlijk, wat zou dat dan zijn? 51. Ben ik egoïstisch? 52. Waarom ben ik niet gelovig? 53. Welke kleuren vind ik mooi? 54 . Welk eten vind ik lekker? 55. Wat voor soort dier zal ik in een vorig leven geweest zijn? 56. Ben ik ooit een meeloper geweest? 57. Toon ik vaak initiatief? 58. Zou ik een voorbeeld zijn voor andere mensen? 59. Wie is mijn voorbeeld? 60. Ben ik blij met mezelf? 61. Waarom ben ik bang om mijn haren te verven? 62. Als ik mezelf in de problemen had gewerkt, zou ik dan om hulp vragen? 63. Als ik echt wanhopig ben en geen geld heb, zou ik dan prostitutie overwegen? 64. Waarom kan ik slecht tegen mensen die er goed uit zien? 65. Waarom heb ik een zwak voor getinte jongens? 66. Hoe komt het dat ik bijna geen enkele groente lekker vind? 67. Als ik een taart mocht bedenken, hoe zou die eruit zien?

68. Als ik een programma zou presenteren, welk programma zou dat zijn? 69. In welke vakken ben ik goed? 70. In welke vakken ben ik minder goed? 71. Wat is het doel in het leven? 72. Waarom ben ik soms niet gemotiveerd om dingen te doen? 73. Waarom ben ik zo snel aangebrand? 74. Waarom stel ik dingen zo vaak uit? 75. Waarom heb ik voor deze opleiding gekozen? 76. Zou ik ooit plastische chirurgie overwegen? 77. Wat voor soort auto zou ik kopen als ik mocht kiezen? 78. Waarom durf ik denk ik wel parachute te springen, maar niet te bungeejumpen? 79. Vind ik geld belangrijk? 80. Maakt geld gelukkig? 81. Hoe avontuurlijk is mijn leven op een schaal van 10? 82. Zou ik ooit een tattoo laten zetten? 83. Als ik kon zingen, zou ik er dan iets mee doen? 84. Vind ik mezelf raar? 85. Ben ik muzikaal? 86. Vind ik mezelf creatief? 87. Ben ik goed in samenwerken? 88. Wat vind ik belangrijk in een relatie? 89. Wat zou ik doen op een eerste date? 90. Vind ik het dragen van merkkleding belangrijk? 91. Wat wilde ik vroeger altijd worden? 92. Wat wil ik nu graag worden? 93. Wat voor soort films kijk ik graag? 94. Naar welke muziek luister ik vaak? 95. Wat is op dit moment mijn favoriete artiest? 96. Waarom heb ik een vriendje? 97. Wat voor soort huisdieren heb ik? 98. Waarom ben ik zo vaak verhuisd? 99. Welke leeftijd vind ik het mooist? 100. Waarom draag ik altijd 2 verschillende sokken?


Week 1 10 Antwoorden . . .

17. Zou ik gedachte willen kunnen lezen?

Aan de ene kant lijkt het me heel gaaf om gedachte te kunnen lezen, want ik ben wel benieuwd wat andere mensen dan over mij zouden denken. Aan de andere kant lijkt het me ook heel vervelend om constant de gedachte van andere te horen, die misschien niet altijd even leuk zijn.

22. Is uiterlijk belangrijker voor mij dan innerlijk?

Ik vind allebei belangrijk, voor een eerste indruk van iemand kijk je vaak naar het uiterlijk. Als iemands uiterlijk je niet aanspreekt, neem je minder snel de moeite op die persoon te leren kennen. Maar een goed uiterlijk is ook niet alles. AL kan je nog zo knap zijn, echte schoonheid zit van binnen.

31. Ben ik altijd eerlijk tegen anderen?

Ik ben over het algemeen altijd eerlijk tegen andere. Als iemand vraagt wat ik van zijn/ haar nieuwe schoenen vind zeg ik wat ik daar vind en doe ik niet alsof ik ze mooi vindt. Maar af en toe een leugentje om best wil, moet kunnen vind ik :)

35. Heb ik een eigen stijl of doe ik meer andere na?

Ik heb niet exact dezelfde stijl als iemand anders, maar soms vind ik dezelfde dingen leuk. Ik heb wel eens hetzelfde shirt gekocht als iemand, maar we combineerde het anders waardoor het niet eens zo opviel dat we hetzelfde shirt aan hadden.

48. Als ik actrice was, in welke film zou ik dan spelen?

Ik zou graag in Mission Impossible 4: THe Ghost Protocol willen spelen. Omdat ik heel erg van thrillers houd en geheime missies. Dit is een van de leukste films die ik afgelopen tijd heb gezien.

49. Als ik iets mocht veranderen aan mijn innerlijk, wat zou dat dan zijn? Ik vat opmerkingen of grapjes vaak te persoonlijk op, wat soms tot een discussie leidt. Zelf viel dat me niet zo op maar toen ik aan mensen ging rondvragen wat een slechtere eigenschap van mij was, kwam iemand met deze opmerking. Als het zou kunnen, zou ik deze eigenschap graag veranderen.


Week 1 54. Welk eten vind ik lekker?

Ik vind de Italiaanse keuken heel lekker. Verschillende soorten pasta’s, pizza margarita, heerlijk! Ook wraps en tortilla’s vind ik heel lekker en kaas kan er bij mij ook altijd wel in!

75. Waarom heb ik voor deze opleiding gekozen?

Ik heb deze opleiding gekozen omdat ik een wat creatievere opleiding wilde doen. Niet constant met je neus in de boeken, maar meer praktijk opdrachten doen.

82. Zou ik ooit een tattoo laten zetten?

Ik zou denk ik, als ik het zou durven, best een tattoo laten zetten. Maar dan moet er wel een speciale betekenis achter zitten. Ik zou in ieder geval geen tattoo laten zetten om er mee op te scheppen of stoer te doen.

100. Waarom draag ik heel vaak 2 verschillende sokken?

Ik draag vaak 2 verschillende sokken. Veel mensen lachen me hierom uit, maar het is heel simpel, ik kan gewoon bijna nooit 2 dezelfde sokken vinden. Thuis hebben we één grote la vol met sokken en ik pak er meestal gewoon 2 die ik tegen kom.


Week 1

Black Boxes


week 1

Black Boxes

Eigenwijs


Mindmaps


Week 2 - Recensie Ruud Boer


Ik heb laatst een lezing van Ruud Boer over zijn boek Brand Design bekeken en voor het vak Brand Design moet ik daar een recensie over schrijven. Dus bij deze (: Ik zal beginnen met wat informatie over Ruud Boer zelf. Sinds 1998 is Ruud Boer eigenaar en directeur van BTM, Bataafsche Teeken Maatschappij. Inmiddels heeft hij al 12 jaar ervaring als marketeer-manager en heeft hij onder andere gewerkt voor de merken: Hema, Fair Trade Original en Coebergh. In zijn vrije tijd heeft hij het boek Brand Design geschreven. Dit boek is geschreven voor iedereen die direct en indirect verantwoordelijk is voor merken of daarvoor wordt opgeleid. Het boek bespreekt in 4 hoofdstukken de aspecten die van belang zijn bij het ontwikkelen van een merk. Ik vond dat Ruud leuk vertelde tijdens zijn lezing. Hij gaf goede voorbeelden en wat hij uitlegde kwam goed over bij het publiek. Hij gebruikte nauwelijks moeilijke woorden waardoor ik het zelf ook goed kon volgen. Wat ik wel vervelend vond was dat hij niet zo goed kon omgaan met de computer. Hij had niet volledige controle over de Powerpoint en daardoor ging het een aantal keer mis met het doorklikken naar de volgende sheet. Ook was het storend dat de microfoon het op een gegeven moment even begaf, maar daar kon hij verder niks aan doen. Waar hij wel wat aan kon doen was het heen en weer geloop als hij een vraag beantwoordde. Hij liep dan een eindje richting de vragensteller, weg van de microfoon dus, waardoor hij een stuk minder goed verstaanbaar was. Ik heb absoluut wat opgestoken van zijn lezing. Het was leuk om de schrijver van een boek te laten vertellen wat hij geschreven heeft. Dat is ten eerste ook interessanter om naar te luisteren en ten tweede heeft het mij een hoop dagen lezen bespaard!


19:15

11:45

Week 2 -


22:30

12:45

14:15

Brand Timeline


Week 2 - Merkanalyse.

Merkanalyse van het merk albert heijn

- Merkinnerlijk Merkvisie:

Arme of rijke mensen hun boodschappen bij de albert heijn kunnen laten doen.

Merkmissie:

Albert Heijn jr. liet op strooibiljetjes de volgende tekst drukken: “Prima Kwaliteit, Groote Omzet, Kleine Winst. Arm en Rijk kunnen bij mij hun inkopen doen.�

Merkwaarden:

Goedkopen producten die over het algemeen lang houdbaar zijn.

Merkpersoonlijkheid:

baar, klantvriendelijk, verzorgd.

enthousiast, betrouw-

Merkbelofte:

Voordelig, veel keuze, klantvrien-

Merkconcept:

Kwaliteit, betaalbaar, toeganke-

delijk.

lijk voor iedereen.


Merkanalyse van het merk albert heijn

- Merkuiterlijk Zien:

Door het zien van het logo, herkennen mensen de naam van het merk en weten ze waar reclame over gemaakt wordt. het logo van de alberth heijn zijn de initialen van albert heijn.

Horen:

Albert Heijn laat zich horen door middel van bijvoorbeeld de wuppie reclame in 2010.

Voelen:

door de vaste acteur die in de reclame speelt krijg je een vertrouwd gevoel bij het zien van de reclame.

Ruiken: hier.

Niet echt van toepassing

Proeven:

Bij Albert Heijn worden producten aangeboden zodat je kunt proeven en makkelijker een keuze kan maken of je een product koopt of niet.


- 2 keeW .esylanakremsnoosreP Merkinnerlijk:

Beyonce Knowles

Merkvisie:

Ze wilt gelijkheid tussen mannen en vrouwen en dat vrouwen goed behandelt worden. DEZE VISIE ZIE JE OOK TERUG IN HAAR tEKSTEN.

Merkmissie:

HET DUIDELIJK MAKEN DAT VROUWEN NIET OVER ZICH HEEN MOETEN LATEN LOPEN DOOR MANNEN. zE MOETEN VOOR ZICHZELF OP KOMEN.

merkWaarden:

Kracht van vrouwen, gelijkwaardigheid

Merkpersoonlijkheid:

Vriendelijk, energiek, vrouwen

Belofte: ‘Girls on top’ Kernconcept: Kracht

van vrouwen


Week 2 Persoonsmerkanalyse. Beyonce Knowles

Merkuiterlijk: zien:

ze staat voor de schoonheid van vrouwen trots op haar ronde vormen.

en is

Beyonce straalt zelfvertrouwen uit, als je ziet zingen voel je haar

veel haar energie.

voelen: horen:

beyonce heeft prachtige stem waarmee ze geweldige liedjes zingt. haar stem heeft veel volume.

een

proeven: is

hier niet van toepassing.

ruiken: beyonce

heeft sinds kort ook haar eigen geur lijn, ‘BEYONCE’. ZE BESCHRIJFT DEZE ALS CHIQUE EN VERLIJDELIJK.

taal:

ZE SPREEKT VROUWEN ALGEMEEN TOE OM voor ZICH ZELF OP TE KOMEN.


Week 3 - Moodboards

Dit is een moodboard om de sfeer van mijn magazine te verbeelden


Naast een digitaal moodboard moesten we ook een analoog moodboard maken. Dus tijdschriften erbij gehaald en de schaar en dingen gezocht waarvan ik dacht dat die bij mij pasten.


Week 3

-

Recensie J

Ik was 12 september bij een lezing van Jildou van der Bijl aanwezig. Voor het vak Brand Design moeten we ook over deze lezing een recensie schrijven. Jildou van der Bijl is van een de hoofdredactrices van de LINDA, de andere hoofdredactrice is uiteraard Linda de Mol. Jildou heeft Journalistiek gestudeerd in Zwolle en begon 2008 bij de LINDA. Ze begon heel relaxt met de lezing, heel open. Ze zei dat we gewoon vragen moest stellen als er een vraag in je op kwam. De lezing ging over wat de LINDA ‘LINDA’ maakt. Hoe ze aan hun informatie komen, met wie ze samenwerken en hoe ze onderwerpen bedenken. Ze vertelde niet alleen dingen over de inhoud, maar ook over de vormgeving en de samenwerking met fotografen en dergelijke. Ze gaf veel voorbeelden over wat goed en slecht voor in de LINDA was. Hierdoor kreeg je een goed beeld over hoe ze daar te werk gingen en wat typisch LINDA was.


Jildou van der Bijl.

Ook vertelde ze wat de wetten en merkwaardes van de LINDA zijn. Dit werd verteld over de hele lezing door en niet allemaal in één keer. De merkwaardes van de LINDA zijn: - Beauty en Brains. - Lef en Liefde. - Open en Optimistisch. - Sexy en Slim. - Direct en Gedurfd. En een van de motto’s van de LINDA is ‘Verbaas me’. Op elke cover van de LINDA staat Linda de Mol, die het thema van dat nummer verbeeld. Ik vind dit een heel leuk idee, maar was ook benieuwd wat er zou gebeuren als Linda ziek zou zijn, of verwondingen of iets had. Gelukkig stelde iemand die vraag en het antwoord was dat ze Linda hoogstwaarschijnlijk op die manier moesten fotograferen, en dan de onderwerpen in het tijdschrift daaraan aanpassen. Ik vond dat Jildou heel fijn vertelde, ze was goed te verstaan en ik kon het makkelijk volgen. Ik vond het ook leuk dat ze enkele filmpjes liet zien. Ik heb uiteindelijk met veel interesse naar haar lezing geluisterd! (:


TYPOGRAFIE

iN HET WILD...


5 x

fonts


Dit lettertype sprak me ook heel erg aan omdat het aan de ene kant sierlijk is, maar aan de andere kant toch ook wel een beetje recht naast elkaar. Dit lettertype bestaat uit alleen maar hoofdletters, wat ik ook altijd leuk vind om te gebruiken voor belangrijke koppen, titels of stukken tekst.

Dit lettertype sprak me aan omdat het er erg chique uit ziet. Dit komt door de sierlijke vorm van de letters. Als je goed kijkt kan je zien dat de letters geschilderd zijn, door de vlekjes die af en toe in de lijn voorkomen. Ik zou dit lettertype zelf niet zo snel gebruiken voor het schrijven van een titel of tekst. Ik zou dit lettertype wĂŠl gebruiken voor bijvoorbeeld het menu van een chique restaurant. Dat laat het eten er gelijk duurder uitzien.

explanation

Dit was is het eerste lettertype van de vijf. Deze sprak mij aan omdat het lettertype vlot is en het lijkt alsof het door iemand geschreven is. Zulk soort lettertypes vind ik over het algemeen leuker dan de lettertypes die recht naast elkaar staan. Alhoewel het soms ook erg rommelig kan overkomen. Bij dit lettertype is dat niet het geval vind ik, en het doet me een beetje denken aan het lettertype van Coca Cola. En dat lettertype vind ik ook heel leuk (:


fonts 5 x

Ik heb ook het lettertype hierboven gekozen omdat het eruit ziet alsof iemand het zelf heeft geschreven. Het leuke van dit lettertype vind ik dat er nog iets extra’s aan toegevoegd is. Namelijk dat de letters met vormen erin, zoals bij de ‘e’ het geval is, zijn opgevuld in plaats van gewoon saai leeg gelaten. Dit maakt het net weer even anders dan de andere lettertypes en dat vind ik bijzonder.


explanation

Het vijfde en laatste lettertype heb ik net als de meeste lettertypes gekozen omdat het er sierlijk uitziet, en alsof het is geschreven door iemand zelf. Wat ik dan weer bijzonder aan dit lettertype vind is dat de naam niet begint met de ‘M’, maar dat er eerst een soort tekeningetje voor is gemaakt. Dat heb ik eigenlijk nog bij geen enkel ander lettertype gezien wat voorbij is gekomen, dus dat maakt dit lettertype voor mij speciaal.


5 x logo’s De keuze voor deze logo’s komen eigenlijk allemaal op hetzelfde neer: Alle logo’s hebben een naam die overeen komen met de bijbehorende illustratie. Natuurlijk hebben wel meer logo’s dat, maar deze spraken me aan omdat ze mij allemaal bij bleven. Pink Ribbon omdat ik vaak mensen met een ‘Pink Ribbon’ zie, of met de armbandjes die ze ook maken. Opposite omdat het logo bestaat uit twee hoofden die tegenovergesteld van elkaar staan. Dit is een vorm van tegenstelling (opposite). Hetzelfde geldt voor de logo’s van Hardrock, Handydog en Parachute. Ze verbeelden het woord van het merk en nog op een creatieve manier ook. Dit zijn mijn gekozen logo’s:

5 x logo’s


5 X MAGAZINE COVERS Cover 1:

De foto op deze cover zag ik ongeveer een jaar geleden voor het eerst, tijdens een van mijn tekenlessen. Ik was toen heel erg onder de indruk omdat ik de ogen van dit meisje zo mooi vond. Toen ik op google aan het zoeken was naar een goede cover kwam ik deze tegen en wilde ik deze heel graag gebruiken hiervoor.

Cover 2:

Op deze cover staat Beyonce. Ik wilde graag een cover met haar op de voorkant omdat ik haar echt een hele goede en leuke zangeres vindt. Natuurlijk wilde ik niet de eerste de beste cover met haar op de voorkant, maar deze vond ik heel gaaf. Het heeft een beetje een vintage sfeer en ik vind het superstoer dat ze zo op de voorkant van een blad durft te staan. Ik doe het haar niet na!


Cover 3:

Dit is een cover van de ELLE. Ik vond dat deze cover veel warmte uitstraalde. Niet zo gek, dit is een nummer uit de lente/zomer (; Het lettertype waarmee ‘ELLE’ geschreven is vind ik ook heel gezellig. De hele cover geeft me een warm, knus en gezellig gevoel, vandaar dat ik deze cover graag gebruikte.

Cover 4:

Deze cover is van de Vogue. Ik vond niet veel covers van de Vogue leuk genoeg om te gebruiken. Deze daarentegen wel, hij is rustig, maar niet saai. Ik hou heel erg van beige en dat wordt veel gebruikt in deze cover, dus vandaar mijn keuze.

Cover 5:

Op deze Cover zie je Keisha met een beschilderd GEZICHT, van de Amerikaanse vlag. Ik vind de Amerikaanse vlag heel leuk, vraag me niet waarom. Als ik ergens een Amerikaanse vlag zie, trekt dat gelijk mijn aandacht. Zo dus ook deze cover.


5 x magazin

Deze spr letters dig over d echt goe zelf nie leuk. Wat zijn de w overlapp dan norm

Deze magazine spread sprak me aan door de manier waarop de foto is geplaatst. Niet als eens standaard foto netjes recht op de pagina geplakt, maar verscheurd in stukken en niet allemaal recht geplakt. Ik heb zo’n soort foto zelf ook een keer gemaakt voor een opdracht op de middelbare school, dus ik herkende het wel een beetje. De linker en rechter bladzijde worden verbonden door het woord INTERRUPTED, wat weer betrekking heeft op de foto.


ne spreads

read vind ik heel interessant doordat de op de linker pagina erg losjes en slorde pagina verspreidt zijn. Je kan niet ed lezen wat er staat maar dat vind ik et heel erg. Ik vind het lettertype erg t ik ook leuk vind bij de linker pagina witte letters die de zwarte letters pen. Dat maakt het net weer anders maal.


Deze spread sprak me erg aan omdat ik er snel overheen keek en het toen leek alsof de ’2’ in 3D gemaakt was. Maar als je goed kijkt zijn het meerdere tweeën die zo zijn geplaatst dat het een 3D-effect geeft. De verbinding tussen links en rechts zie ik als volgt: de 2 op de linker pagina loopt nog een beetje door naar de rechter. En daarbij staat er in de rechter bovenhoek ook een kleine twee. Ik vind dit een hele creatieve spread, ook omdat het niet allemaal zo standaard met lettertypes gedaan is, maar er ook een soort van ‘tekening’ in voorkomt.

5 x magazin


Bij deze spread viel me op de vele verschillende kleuren die gebruikt zijn. Ik hou van veel kleuren, dat maakt me vrolijk. Dat is een van de redenen dat deze magazine spread me aansprak. Een andere reden is dat elk stukje tekst begint met een specifieke letter, wat samen het woord CONTRIBUTORS vormt. Wat vervolgens over de halve bladzijde geschreven staat. Ik vind de vormpjes die in de letters terug komen ook heel leuk, omdat ze me herinneren aan een kinderboekje wat ik vroeger heel vaak las.

ne spreads


Ik ben verder niet echt een fan van Lady Gaga ofzo, maar ik vond deze spread wel supergaaf. Op de linker bladzijde zie je twee teksten geschreven: een in blauwe letters, een in roze letters. Op de rechter bladzijde zie je dan een foto van Lady Gaga met een 3D bril op. Dat maakt gelijk duidelijk waarom je op de linkerbladzijde maar de helft van de tekst kan lezen. Om beide stukken te lezen zal je dus de de desbetreffende 3D bril nodig moeten hebben. Hele interessante spread dus!


5 x magazine spreads

Kortom, de spreads die ik gekozen heb, zijn allemaal net iets anders dan dat we gewend zijn. Dat maakt ze voor mij interessant!


5 x visitekaartjes


Ik moest ook vijf VISITEKAARTJES opzoeken en uitleggen waarom ik juist deze gekozen had. Ik bedacht me eerst dat ik MENSEN GING VRAGEN om hun visitekaartje. Ik kwam er alleen al snel achter dat ik deze visitekaartjes NIET HEEL BIJZONDER VOND, dus moest ik een andere oplossing bedenken. Toen ik op ‘VISITEKAARTJES’ ging googlen kwamen er al interessantere dingen uit, maar nog steeds niet precies wat ik zocht. Ik wilde GEEN standaard papiertje met een krabbeltje en een foto. Ik wilde iets APARTS, iets ORIGINEELS en na veel scrollen heb ik er toch vijf gevonden die mij aanspraken. Ik vind dat deze visitekaartjes allemaal iets hebben waardoor je er LANGER NAAR KIJKT en je afvraagt wat het bedrijf van het visitekaartje doet.


WEEK 3 - lOGO SCHETSEN


Week 4 - Excursie museum moderne kunst arnhem

21 september 2012 ben ik naar het Museum Moderne Kunst Arnhem (MMKA) geweest. Rond half 12 gingen vera en ik naar binnen en Ik had verwacht dat het erg leuk zou worden, omdat het niet een standaard museum is met saaie schilderijen aan de muur. VAN DE BUITENKANT ZAG HET ER OOK AL HEEL ANDERS UIT DAN DE MUSEA WAAR IK EERDER BEN GEWEEST wE begonnen aan de route door het museum heen en zagen af en toe leuke kunstwerken, maar ook een aantal minder interessante dingen. tOEN WE IN de laatste zaal aankwamen besloten we naar de museumtuin te gaan. want die was er ook. het is een tuin met allerlei kunstwerken erin, voornamelijk moderne beelden. een van die beelden was de ‘borstentros’. toen ik aan kwam lopen zei ik al tegen vera: ‘dat lijken wel allemaal borsten ofzo’ en toen zagen we pas het naambordje. ik vond dit beeld wel erg leuk. Wat ik ook leuk vond was de tafel met allemaal kleine beeldjes van een soort klei. aan de muur hing een lijst met de namen van de


beeldjes. Het nadeel van dit kunstwerk was wel dat het er stonk. uiteindelijk zijn we snel door het museum gelopen. na afloop waren we een beetje teleurgesteld omdat we meer verwacht hadden van dit museum.


GRid Inhoud

SPREAD


INHOUD

• Nus, quisque

• Tem nosae con

• Aturio officia

sit ullit modit quibusdandes estis eum nem nossit la ea soluptio bersped quae

voloria sit velitatur aut illandebit inus eatianis eos duntium exerit quias alistiuntias et que con pore

quidero mosandem faccatiis dollentus aut officil et quasit, quis sit fuga. Nem dolessi comnis et volo

• edit que et de volupta

• Cuptata tiusape dipsa

• lluptatecto con non re • pel modicidita accus

• ptatas se re pelibusdae • esto doles venis dolor

solore vel estrum il min pario et ut experup tionseque illautest, con escid ut landelectur? pari officabo. Ribusa sed modilo De ipitaer sperepu dissequam, que apedis elent earum et aut officim dolenim dellautem eium sequi tem inctotaque expelestrum quamusc

• experovitia natur, omn • ut landanda sinvendit et rerrovit modiament anditem porero minum, que nonsequati omnihicim sapicit eiuntum fugias minctum que velitas dem es vo

• luptatiore nimin par

or acidebitatur maiorerione peri cume porepedi ut reperfe rferem volo dolut vendigende quod maio

• consecte pedistem

cte eatureiur? Nem fugiam quidis molendam sediasp eruptae

acimet rectur, ut latum eatur aliae acestib usapit facepudia quam hilland emporepe velibeari odi blatur

• Ed quate nonesci

num, nossed magnim inctae. Pero ero et ommolut ilictum conetur?

atemost exerro voluptint faceper spella ene nus ducientem faciur

quo totae dolori init, qui nonse reste cone ea conem nis rem dus esciaes earum consequaest, conet,

• que vid molupid dici• alique magnate nes

• temoluptis ma adisiui • Hillam, nonem qui

• ture qui sum fugit estinus, omnis militia alit as est, ium reped modipisciis que volupta- erum quiduntorem laut dolut aliciae nulluptatiur solor sunt es tis am voluptatibus eat.

“Si officiu ntiandu ciendi dit dolorroribus aliciis”


Optatem adici berepe Udandamus estioribus ium repro doluptio. Ut estrum elenihilis dolupturem fugiam acestrum: res quamus ellatat enis ditatendus in rescia dolupta ssimaio nsequis voluptatis alitatur simet qui tendande nates aut et esciendi sam sum consend ignatisciunt delluptatia vendaepuditi aut quid miliber iossumqui dis poratume et quidis vent quist, cullabor asin con nimet ommoloret lis et, in resequam, qui opta dolectusanda.

Lum, vollam si berchil idi asseni cus, nonsequia simust ut lam voluptat aut molorero et laborest es autendu cipsam rem eatur, comnimo esto vendis atin expliquostis arumquasit, to qui aut officatium que debit eturero berro is initemp orumquatium

“Genem que ipsae postionseque num et accabor ruptatus� quiam que perum eiciderio. Nam eaquo id etur atum et harchiciis rehenda sum, odi illorro doles posam, sunt lignis sequamus qui officia ndignates vidusti ad qui consequatur aut doluptatis alit


Daes sunt, simus a venestrum facculp arcipsa nditat.

Pudis milita nulpario mi, odis doluptaqui nonsequamus rerest optam natis ea verum ad mi, sinverum elendunt es as qui nem fuga. Itaque la voluptatest, ut veliaspicit optas volupti nonecte lacest pos conseri uteste eum dit mod ut eiciet lacea que

“Sum utem aboreped quo quam aspelle ceperiat”

voluptas nos evenisciis aut doles voluptur? Solenim hil ea dolupta ssundiandit, comnia nest eicitae pudaes eaqui aut milit, ulpa ex ella ex eium qui tem volupis quo exces solupti optis dolore restincto imus, totatur ibusdan dendam, omnim et et ut unt, eostis aut vendigni dentotaesed ut aut molupil iumentinvel illestrum que volorescimus voloribus, occum, consequi omni

Lecusdae et latio maximus por solorem eium as vid eiciis ut hil eatendictem ipsam dolupta temporatur

secti soluptas quiducimi, con corempo rempos es alis ut lam, cusam, simagna temped quodit voles nonsequi diaeces ditas est, quos exceaque lab intur, omnimillatis repelit volore, volupta necabo. Nam facia ipid ut idelignat optatec tatemoluptat quibusaperi dolupta tempos dolecta eatur mos is quos et ea non rernat perum quis aribusci

Itasi dipidem exceruntusam dolorpo riberum et resequamus sunt etus eumenet quis es el iunt. plab is mil ium restrum quid ea eius volectur alitet aut verunt odis et molupie ndebis acipsae velecat ea coreror sumquae occusda eprempore deruptat arcia dolupidus sequas eaq ue siti aecat. Vit, offic to dolut eius sam aut ut idelic tem eos in estrundel ipsam, eum velest officid ma deribus eturi acerspe ditiiss equatur modis exerum fugiat net es ex explignat utatia quaeperia volecaborunt

Equi sequae evenis veliqui asiniendame reri ducipsus molo incid qui nam si sumquam des exerias pideliae nones del maxima sa sit a pore posandam nis consequ amentur auditem volorei cimus, ni vel excero quos non ra volumqui blaboru mquidus ciunt. Solupta ssinctest fu giatquam que in rendae. Nam, comnia am, ipsandem eat occum esequis il in con mpore plaut qui beria ent evelite niat. Alicium quaspici ut pro inverum ideni verios et volora sit doluptatibus enis inihicae optam secerisumqui ducias alibus nimus, ommolupit maxi.

“Pudis ad eossinus endelenihil in cumquasped quos rerruntiis alitationsed es”


WEEK 4 - mijn merk-ik Mijn merk-ik heet lef. wAAROM LEF? IK WILDE GRAAG DAT MIJN MERK GING OVER SPANNENDE DINGEN, IK WIST ALLEEN NIET ZO GOED HOE IK MIJN MERK ZOU MOETEN NOEMEN. MIJN NAAM IS

LINDE FREDÉRIKE VAN EMMERIK, EN IK WIL-

DE KIJKEN OF IK IETS KON MET MIJN INITIALEN, L.F.E. wAARSCHIJNLIJK ZIE JE HET NU AL, IK HEB MIJN INITIALEN GEBRUIKT, MAAR ZE EEN BEETJE DOOR ELKAAR GEHUSSELD, ZODAT ER ‘LEF’ KOMT TE STAAN.

WAt houdt ‘lef’ in? mijn merk begeleid mensen die het uiterste uit zichzelf willen halen. Mensen die continu een uitdaging nodig hebben om meer zelfvertrouwen te krijgen en een spannender leven te leiden. ik help ze bij het zetten van de eerste stap, wat iedereen vaak lastig vind. ik bied ze een

grote hoeveelheid aan mogelijkheden. hierdoor kunnen deze mensen meerdere keren verschillende uitdagingen aangaan. het resultaat is een klant met meer zelfvertrouwen die zijn grenzen verlegt heeft om zijn doel te bereiken.


l Ef Na veel geschetst te hebben is dit het uiteindelijke logo. Ik heb een beetje een stoer lettertype gekozen, omdat mijn merk dat ook is. De pijl in het logo heb ik gemaakt omdat deze symbool staat voor het zelfvertrouwen dat stijgt. ik vond een zwart-wit logo een beetje saai, en daarom heb ik ervoor gekozen een rode kleur voor de pijl te kiezen, want rood is de kleur van strijdvaardigheid, uithoudingsvermogen, passie en de alles-op-alles instelling. Eigenschappen die je wel nodig hebt als je met lef aan het werk gaat!


WEEK 4 - mijn merkstijl kleurencombinaties Deze twee kleurenschema’s zijn de kleurrijkste van de acht. Deze kleuren zijn fel en vallen op. Ik wilde de kleur van mijn logo een beetje terug laten komen in mijn magazine. Ik heb geprobeerd dezelfde kleur rood als de pijl in het logo te msken, maar dat is niet helemaal gelukt, maar hij lijkt er wel erg op. ik vond dat je die rood goed kon combineren met roze, maar aan de andere kant is dat misschien te ‘lief’ voor mijn merkik.


Deze twee kleurenschema’s heb ik gemaakt omdat ik niet alleen maar felle kleuren in mijn magazine wil. ik wil felle kleuren combineren met wat donkere, stoerdere kleuren. deze kleurenschema’s zijn daarom wat donkerder.


Deze kleurenschema’s zijn wat donkerder, maar toch niet zo somber als de vorige twee. dit is een alternatief voor als de vorige kleurenschema’s té donker zijn. deze zijn dan donkerder maar wel meer kleurijker.


De laatste twee kleurenschema’s zijn een beetje in dezelfde tint als de eerste twee kleurenschema’s, maar deze zijn minder fel en wat ‘stoerder’. hier is de kleur van de pijl in het logo goed gelukt.


lettertypes AR BONNIE Abor se vendus suscium voluptatur, id magnatendi nulparchit utenimpedit omnihilla delenimodi as eos deligenis demquat. Archill atiatet volest, sed quis plis doloriant magnim etus cons. Gendaes doluptur aut labo. Tur serferspel eiur res ea vendanis ero qui deritatiur, officie nihitat ecusam, nis es estrum restiorum et re, sequat labor aped moloreprem dist et porepro inciatur solorem conse estorupta dolorem. Pudandite occus si dolupta t

ar julian Abor se vendus suscium voluptatur, id magnatendi nulparchit utenimpedit omnihilla delenimodi as eos deligenis demquat. Archill atiatet volest, sed quis plis doloriant magnim etus cons. Gendaes doluptur aut labo. Tur serferspel eiur res ea vendanis ero qui deritatiur, officie nihitat ecusam, nis es estrum restiorum et re, sequat labor aped moloreprem dist et porepro inciatur solorem conse estorupta dolorem. Pudandite occus si dolupta t


happy monkey Abor se vendus suscium voluptatur, id magnatendi nulparchit utenimpedit omnihilla delenimodi as eos deligenis demquat. Archill atiatet volest, sed quis plis doloriant magnim etus cons. Gendaes doluptur aut labo. Tur serferspel eiur res ea vendanis ero qui deritatiur, officie nihitat ecusam, nis es estrum restiorum et re, sequat labor aped moloreprem dist et porepro inciatur solorem conse estorupta dolorem

Calligraffitti Abor se vendus suscium voluptatur, id magnatendi nulparchit utenimpedit omnihilla delenimodi as eos deligenis demquat. Archill atiatet volest, sed quis plis doloriant magnim etus cons. Gendaes doluptur aut labo. Tur serferspel eiur res ea vendanis ero qui deritatiur, officie nihitat ecusam, nis es estrum restiorum et re, sequat labor aped moloreprem dist et porepro inciatur solorem conse estorupta dolorem. Pudandite occus si dolupta t

Year supply of fairy cakes Abor se vendus suscium voluptatur, id magnatendi nulparchit utenimpedit omnihilla delenimodi as eos deligenis demquat. Archill atiatet volest, sed quis plis doloriant magnim etus cons. Gendaes doluptur aut labo. Tur serferspel eiur res ea vendanis ero qui deritatiur, officie nihitat ecusam, nis es estrum restiorum et re, sequat labor aped moloreprem dist et porepro inciatur solorem conse estorupta dolorem. Pudandite occus si dolupta t


Californian fb Abor se vendus suscium voluptatur, id magnatendi nulparchit utenimpedit omnihilla delenimodi as eos deligenis demquat. Archill atiatet volest, sed quis plis doloriant magnim etus cons. Gendaes doluptur aut labo. Tur serferspel eiur res ea vendanis ero qui deritatiur, officie nihitat ecusam, nis es estrum restiorum et re, sequat labor aped moloreprem dist et porepro inciatur solorem conse estorupta dolorem. Pudandite occus si dolupta t

Verdana Abor se vendus suscium voluptatur, id magnatendi nulparchit utenimpedit omnihilla delenimodi as eos deligenis demquat. Archill atiatet volest, sed quis plis doloriant magnim etus cons. Gendaes doluptur aut labo. Tur serferspel eiur res ea vendanis ero qui deritatiur, officie nihitat ecusam, nis es estrum restiorum et re, sequat labor aped moloreprem dist et porepro inciatur solorem conse estorupta dolorem. Pudandite occus si dolupta t

Times New Roman Abor se vendus suscium voluptatur, id magnatendi nulparchit utenimpedit omnihilla delenimodi as eos deligenis demquat. Archill atiatet volest, sed quis plis doloriant magnim etus cons. Gendaes doluptur aut labo. Tur serferspel eiur res ea vendanis ero qui deritatiur, officie nihitat ecusam, nis es estrum restiorum et re, sequat labor aped moloreprem dist et porepro inciatur solorem conse estorupta dolorem. Pudandite occus si dolupta t


fotografie Ik wil in mijn magazine gebruik maken van actie foto’s, foto’s met een persoon afgebeeld en foto’s van activiteiten. Sommige foto’s zullen zwart-wit zijn, dat hangt er alleen nog van af of ze daar sterker van worden. Maar de meeste foto’s blijven in kleur.


Ga ervoor, met LEF!

Naam E-mail Website Telefoon

Linde van Emmerik Linde_1994@hotmail. com www.lef.com 06-36314151


reflectieverslag Het vak Brand Design, ik had al hele hoge verwachtingen van dit vak. Het leek me zo ontzettend leuk! Ik had verwacht dat het een vak was waarin we veel zouden gaan ontwerpen. Uiteindelijk hebben we niet meerdere producten ontworpen, maar moesten we ons eigen magazine maken. Wat daaraan vooraf ging was het volgende: We moesten een eigen merk ontwikkelen, dus een eigen naam, eigen logo, zelf de kleuren en het lettertype bepalen en alles wat er bij komt kijken om zelf een merk te starten. Daaraan vooraf gingen een aantal opdrachten om erachter te komen hoe je je eigen merk tot stand kon laten komen. En dan komen we bij het eerste puntje wat ik lastig vond. Ik wist niet goed waar ik nou eigenlijk voor stond, wat ik belangrijk of interessant vond, maar gelukkig kwam ik er uiteindelijk wel uit en heb ik mijn eigen merk LEF geproduceerd. Wat ik ook lastig vond, was dat ik nog geen of weinig ervaring had met de programma’s zoals Adobe InDesign of Adobe Illustrator. Hierdoor moest ik eerst uitvinden hoe alles werkte voordat ik daadwerkelijk aan de slag kon gaan, maar ook dit is allemaal goed gekomen. Waar ik naar mijn mening wel goed was, en ook naar de mening van een aantal klasgenoten, was het vormgeven. Dat is ook iets wat ik heel leuk vind, iets zo vormgeven dat het echt ‘jou’ wordt. Hoewel ik dus niet zoveel ervaring had met de Adobe programma’s kreeg ik het wel makkelijk onder de knie, met zo nu en dan een vraag aan een klasgenoot of de leraar. De leraar vond ik ook heel goed lesgeven, hij hield af en toe een praatje of legde wat uit, je kon altijd bij hem terecht met een vraag of probleem. Al met al vond ik de course Brand Design echt super leuk om te doen. Ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd, die ik in de toekomst hopelijk kan gebruiken. De leukste tijd deze course was toch wel als we bezig mochten zijn aan ons digitale werkboek of magazine, dan kon je rustig een muziekje luisteren en helemaal in je werk opgaan. Ik heb van de lessen genoten, en er veel van opgestoken. Well done!


Digitaal werkboek brand design Linde van emmerik c1h

Digitaal Werkboek Brand Design  
Digitaal Werkboek Brand Design  

Digitale werkboek van Linde van Emmerik voor het vak Brand Design

Advertisement