__MAIN_TEXT__

Page 1

LEAVE

IT TO US


Våra medarbetare ger dig råd, i den givna situationen och sammansätter tillsammans med dig, den bästa lösningen!


INNOVATIVA IT-LÖSNINGAR Cortex Consult etablerades 1998 som en självständig ITkonsult verksamhet. Vi är 100% danskägt, och har genom en följd av år, specialiserat oss inom utveckling och drift av IT-infrastruktur. Vår spetskompetens är att leverera innovativa lösningar, som innehåller drift, underhåll, övervakning, felsökning, backup och professionell rådgivning. Därtill kan vi leverera professionell drift teknisk support och Service Desk på servers, PC-plattformar, nätverk och databaser, dygnet runt. Vi täcker hela Danmark och det sydliga Sverige. Våra kontor är strategisk placerade i Valby, Århus och Göteborg med datacenter i Ballerup och Glostrup. Vi har en samlad driftsansvar för mer än 2.500 servers, här under serverdrift hos en rad av större medicinal verksamheter, varför vårt kvalitets säkerhets system är väl dokumenterat och löpande granskas och godkänns av dom danske myndigheterna och det amerikanska Food and Drug Administration (FDA). Vi är därutöver ISAE 3402-certificeret.

Som den enda företaget i IT-branschen i Danmark är vi AAA Gold-rated. Det vill säga, vi har 10 år i rad, blivit AAA rated.

NÅRHED OCH FLEXIBILITET Servicenivån fastställs individuellt efter dina önskemål och behov. Våra medarbetare ger dig råd, i den givna situation och sammansätter tillsammans med dig, den rätta lösningen. Vi erbjuder kvalitet framför kvantitet – och alltid till konkurrens kraftiga priser! Dom allra flesta, av våra omkring 65 konsulter, har varit hos oss i en rad av år. Det är kompetenta och lösnings orienterade medarbetare, som löpande certifieras och utbildas inom dom nyaste teknologierna. Vi levererar dessutom tjänster till bl.a. Utrikesministeriet, vilket kräver, att flera av våra medarbetare är säkerhetsgodkända av dom nationella säkerhetsmyndigheterna.


CLOUD COMPUTING – SÄKERHET OCH FLEXIBILITET Flexibiliteten och säkerheten m e d att använda Cloud Computing är hög, och fördelarna är bland annat eller billigare betalnings modell. Hos Cortex Consult erbjuder vi tre Cloud Computing modeller.

PRIVATE CLOUD Väljer du en Private Cloud lösning, får du ditt eget ”moln” i vårt datacenter. Du kan få en dedikerad server, virtuell server, storage och backup samt Exchange server, SQL server, IIS server och dom nödvändiga nätverkslösningarna. All drift och administration hanteras av oss och därutöver sörjer vi att kontinuerlig övervakning, underhåll, säkerhet, standard operativsystem och ServiceDesk, så du inte upplever onödiga avbrott samt en Service Level Agreement, som lever upp till dina behov.

SHARED CLOUD Väljer du en lösning som Shared Cloud, delar du ”molnet” med andra. Med en Shared Cloud-lösning får du Hosted Exchange, Shared SQL, Hosted Remote Desktop och nätvärkslösningar. Dessutom bistår vi med övervakning, drift och underhåll, säkerhet, operativsystem och Exchange/ SQL/RDS-licenser, ServiceDesk och Service Level Agreements.

PUBLIC CLOUD Det offentliga ”molnet” ger t ex. tillgång till Office 365, Azure och Amazon. På dessa plattformar e r b j u d s övervakning, drift och underhåll, ServiceDesk, backup, säkerhet och Service Level Agreements.

Flexibiliteten och säkerheten vid att använda Cloud Computing är hög.


Adaptiv multifaktor validering SMS PASSCODE® är en ledande teknologi inom adaptiv multifaktor validering. SMS PASSCODE förbättrar verksamhetens säkerhet och produktivitet vid hjälp av en användarvänlig och intelligent lösning, som säkrar verksamhetens nätverk och applikationer. SMS PASSCODE levererar en överlägsen användarupplevelse vid fullt utnyttjande av kontextuell information som t ex, beteende vid login, geolocation av att värdera säkerhetsnivån och automatiskt justera användarvalideringen. Du kan också uppleva lösningen direkt på din mobil i SMS PASSCODEs Demo Lab här


SKRÄDDARSYDDA LÖSNINGAR Vår infrastruktur kan skräddarsys till precis dina behov. Här levererar vi inte standardlösningar, men bygger upp en struktur, som ä r optimerat till din verksamhet. Det finns flera sätt, en sådan lösning kan organiseras på. Du kan t e x . själv äga lösningen eller hyra den av oss. Vi har två datacenter, vi har full kontroll över, och kan därmed garantera all säkerhet omkring din IT-lösning. Vi erbjuder nya lösningar, men ger dig också möjlighet att vi tar över en existerande lösning. Vi kan leverera den rätta konsulten till varje uppgift. Vår tekniska erfarenhet täcker brett, och tillsammans med ITILcertifieringar och FDA-utbildningar kan vi erbjuda marknadens duktigaste konsulter inom drift och underhåll av IT-system. Med en skräddarsydd lösning erbjuder vi övervakning, drift och underhåll, backup, ServiceDesk, nätverk, Service Level Agreements och Disaster Recovery-lösningar. Därtill erbjuder vi konsult tjänster på Microsoft, Cisco, SQL, Oracle, Citrix, VMware och Symantec.

Vi levererar inte bara standardlösningar, utan bygger upp en struktur, som är optimerat till din verksamhet.


CORTEX UTHYRNING Ett tillfälligt IT-system kan för dom flesta verksamheter vara en stor uppgift att lösa. Därför erbjuder vi dig att du kan hyra IT och AV utrustning genom vår uthyrnings service. Vi förfogar över marknadens bästa utrustning från ledande ITleverantörer. Utrustningen kan t ex vara bärbara eller stationära datorer, servers, LCD- och LED-skärmar, projektorer, nätverks laser skrivare, kopiator maskiner, software samt nätverksutrustning.

Här är ett litet urval av våra referenser inom uthyrning.

Hos Cortex Uthyrning kan du primärt hyra utrusning i en kortare period. Allt från en dag och upp till en vecka. Typisk uthyr vi till konferenser, mässor, kurser och events. Vi kan leverera, installera, drifta och supporta, i den omfattningen som du önskar det, också med on-site tekniker. Du bestämmer själv, om vi skall stå för uppställning och nedtagning, eller om du själv kan göra det.

Jag tycker ni har erbjudit riktig god service och varit snabba och tillmötesgående med våra förfrågningar även om det varit ändringar i sista minuten. Jag är helt trygg, när jag anlitar er.

Vi har många års erfarenhet av Microsoft software och är Microsoft Partner, vilket bland annat betyder, att vi har licens rättigheter till alla Microsofts produkter på alla språk. Och att vi får hyra ut licenserna, vilket man inte annars får! Våra uthyrningsdatorer levereras alltid nyinstallerade och ny uppdaterade, så det inte finns virus, trojaner eller gamla filer.

H. Lundbeck A/S Hanne Reland Clinical Team

ENTERPRISE ARRAY At the cost of spinning disk 10 gånger snabbare 10 gånger mindre power 10 gånger mindre rack 10 gånger enklare

www.cloudiio.dk

Cloudiio A/S


På denna sidan kan du läsa om tre av våra produkter. Därutöver levererar vi självklart också produkter såsom: Servers, bärbara datorer, skrivare, utvald software, Storage, klienter och nätverksutrustning – vi är din total leverantör.

FENESTRAE – FAXINATION FAXLÖSNING Med en Fenestrae Faxination lösning kan du öka dina medarbetares produktivitet når som helst och var som helst och samtidig reducera dina drifts kostnader. Lösningen integrerar automatisk dina fax och mobil meddelande med dina business-applikationer. Det är en robust lösning, som är säker och lätt att installera. Både dom största globala verksamheter samt mindre lokala kan ha glädje av en sådan lösning. Lösningen understödjer dom nyaste teknologierna.

Du kan öka dina medarbetares produktivitet när som helst och var som helst.

CLOUDIIO – HIGH END STORAGE-LÖSNING Cortex har ett tätt samarbete med Cloudiio A/S, och tillsammans levererar vi state of the art storage lösningar, som är 100% baserat på Flash. Vi kan med produkten PureStorage leverera All-Flash lösningar till samma pris som med traditionella hårddisk baserade storage system. Cloudiio består av ett team specialister, som i mer än 25 år har levererat Enterprise storage lösningar till offentliga och privata verksamheter. Fokus är verksamheter med egen ITavdelning samt ISP och Cloud leverantörer.

State of the art storage-lösningar, som är 100% baserat på Flash.


Två faktor validering via mobiltelefon till login och nollställning av lösenord.

SMS PASSCODE OCH SMS PASSWORD RESET Vi är totalleverantör på SMS Passcode och SMS Password Reset. Det är en lösning, som innehåller en tvåfaktor validering via mobiltelefon till login och nollställning av lösenord. SMS PASSCODE utnyttjar användarens mobiltelefon till att etablera en login procedur till att validera den specifika användarens användar-ID och lösenord mot en engångskod sänt till användarens mobiltelefon. PASSWORD RESET fungerar via Self-Service Password Reset-sidan när användaren blir ombedd om att validera sitt användar-ID och slå in sin personliga PIN-kod. Det blir därefter genererat en PassCode som skickas till mobiltelefonen. PassCode slås in, och lösenordet kan ändras.

HP Converged Infrastructure HP Enterprise Servers, Storage & Networking har en komplett portfölj av infrastrukturlösningar till datacentret. HPs produkter täcker alla aspekter av datacentret och du vill alltid kunna sammansätta en skräddarsydd lösning, som uppfyller specefika utmaningar, inom en lång rad av branscher såsom telekommunikation, finanssektorn, hälsa och medicin, den offentliga sektorn, tillverknings verksamheter samt energisektorn. HP och våra handlare är kompetenta sparrings partners, som hjälper dig med att få nya teknologier som Cloud, Connectivity och Converged Infrastructure till att öppna en ny värld av möjligheter för din verksamhet.

HP ESSN erbjuder alla lösningar till små som store verksamheter, från den ensamstående server/storage lösningen till vägg-tillvägg lösningar till datacentret – från nätverk, över server och storage till management och security. Så gå på upptäckts färd i HPs hårdvaruvärld och upplev framtidens storage lösningar, nästa generation av servers, våra kompletta nätverks portfölj och framtidssäkra management verktyg. Hewlett-Packard www.hp.se


”Cortex har en god bransch kunskap – dom sätter sig in i vår verksamhet och känner våra behov. Därför kan dom också skicka den bäst lämpade specialisten, när vi behöver hjälp med att utföra en uppgift” Ascendis Pharma A/S Lotte Sønderbjerg, Senior Vice President og CAO

STABILT SAMARBETE BASERAT PÅ ÖPPEN DIALOG ”Vi ställer stora krav på vår IT-sourcing-partner, och det var därför viktigt för oss 2010 att välja en leverantör, som både kunde matcha våra krav och samtidig leverera till ett konkurrenskraftigt pris. Cortex har visat att dom både har dom professionella och mänskliga kompetenser till att utföra driften av OK amba´s infrastruktur. Det är viktigt för oss, att Cortex har nyckel medarbetare placerat fysisk hos oss, då vi ofta har uppgifter med kort deadline, och så vi samtidig i vardagen kan dra nytta av deras knowhow. Vi har ett stabilt samarbete, som bygger på dialog, tillit och ömsesidig respekt.” OK amba Poul Jørgensen, IT-chef

CORTEX LEVER UPP TILL VÅRA STRÄNGA KRAV ”Hos Eurogiro A/S jobbar vi med internationella betalningar, som kräver en hög grad av förtrolighet, och vi har därför en rad av säkerhets procedurer som skall efterlevas och dokumenteras. Medarbetarna hos Cortex är ytterst kompetenta och levererar ett mycket seriöst arbete. Säkerheten och kvaliteten i dom lösningarna, dom levererar till oss är mycket hög. Deras arbete, procedurer och faciliteter blir regelmässigt säkerhets godkända av våra revisorer, så vi kan garantera att Cortex håller sig till att leva upp till våra höga säkerhets krav. Vi har nu arbetat tillsammans sedan 2009, och så länge Cortex lever upp till kraven, fortsätter vi naturligtvis samarbetetet.” Eurogiro A/S Uwe Holmsgaard, IT Direktör


FLEXIBLA OCH TROVÄRDIGA ”Cortex var ansvariga för en ny etablering av en ny IT-infrastruktur, i förbindelse med uppköp och integration av en del av ett större oljeföretag i 2009. I dag är Cortex fasta rådgivare och konsulter på vårt nätverk och arbetsstationer, där dom levererar en säker drift med hög kvalitet enligt till ”Best Practice”, och står för vår IT-säkerhet. Cortex är en seriös verksamhet, som har deras kvalitetssökring och dokumentation på plats. Dom är flexibla och trevliga att samarbeta med och lever upp till deras avtal. Dom sätter sig in i och förstår vår verksamhet, och är villiga till att lyfta innovativa uppgifter i gemenskap med oss, tillsammans utvecklar vi och delar kunskapen.” DCC Energi A/S Søren Andersen, IT Chef

EN LOJAL LEVERANTÖR ”Som en stor medicinal verksamhet, med mer än 5.000 anställda fördelat på avdelningar i hela världen, är det viktigt att ha en hög säkerhets nivå omkring IT lösningar. Cortex har sedan 1998 varit Lundbecks primära leverantör på drift och leverans av IT-infrastruktur och har samtidig till uppgift att yara IT-teknisk rådgivare i förbindelse med utveckling, drift och ändringar i IT-infrastrukturen Worldwide. Cortex har medarbetare sittande fast hos Lundbeck och är en lojal leverantör, som går 100% in, för kvalitet och flexibilitet.” H. Lundbeck A/S Claus Thomsen Senior Director – Head of IT Services

”Cortex har optimerat vår gemensamma IT-plattform, så lösningen i dag är framtidsäkrad och kan drivas med ett minimum av resurser. Cortex har stått för allt från rådgivning, projektledning och implementering.” Morten Skjoldborg, IT-leder Voksen Uddannelsescenter Frederiksberg

”Via Cortex drift och underhållstjänster har vi säkrat oss en strategisk viktig IT plattform, som ger oss viktig skalbarhet samt en effektiv avveckling av våra försäkrings och administrativa system.” Lars Andersen, adm. direktör Sønderjysk Forsikring


Bilgatan 7B 442 40 Kungälv Tel +46 702 58 88 Email kj@cortexconsult.se

CORTEX CONSULT A/S Trekronergade 126F, 4. Sal 2500 Valby Tlf.: +45 70 20 14 79

JS Media Tools A/S • 9318 • www.jsdanmark.dk • Concept: JS Media Tools A/S • Concept: • 9318 • www.jsdanmark.dk

CORTEX CONSULT

Profile for Lindegaard & Co.

Cortex firmabroschyr se  

Cortex firmabroschyr se