Page 44

FRÅN HEKTISKT SCHEMA TILL NYA MATRUTINER

Även om rollen som firad stjärna i en av världens största sporter självklart har sina fördelar vet Robin Söderling att det inte handlar om den flärdfyllda tillvaro som många barn och ungdomar – och kanske deras föräldrar – drömmer om. – Tennissäsongerna är för långa. Du måste få mer vila både fysiskt och mentalt. Även om det är två månaders uppehåll nu tar du inte mer än två veckors vila, sen måste du börja förbereda dig för nästa säsong. Du måste alltid vara förberedd och kroppen måste alltid vara fräsch. Nästa tävling är aldrig långt bort och det tar aldrig slut.

44

minskar skaderisken och samtidigt ger spelarna en bra kontroll. Att exproffs sadlar om till turneringsdirektör är inte ovanligt men Robin Söderling blir den förste fortfarande aktive tennisspelaren som får rollen. Då kan du ge dig själv ett wild card (friplats) till huvudturneringen? - Haha, ja, men det är även andra som är med och avgör vilka som ska få wild cards. Är jag redo att spela inser väl alla att jag skulle fått ett wild card även om jag inte varit turneringsdirektör. Eller har jag kanske fel?

Det låter som om du är glad att slippa allt det där. – Det är jag inte. Mycket av det jag tyckte var jobbigast är det jag saknar mest. I vanliga livet får man inte heller den där spänningen som det innebär att inför fullsatta läktare gå in i en kvartsfinal i Grand Slam, den pressen får i alla fall inte jag någon annanstans. Men vad jag menar är att du aldrig får tid att njuta och tänka när man är mitt inne i det. Det tog väldigt lång tid innan jag spelade bra veckan efter att jag vunnit en turnering. Jag var mentalt slut och kunde inte mobilisera ny kraſt.

Nej, precis så är det. En mer efterlängtad comeback inom tennisen går nämligen inte ens att föreställa sig.

Hur såg dina matvanor ut då du spelade? – Då var jag ganska seriös.

Jenni Moström, Robins fästmö och mamma till parets snart två-åriga dotter Olivia.

Ganska? – Ja, eller mycket då även om det hände att jag till slut inte orkade stå emot godissuget. Men annars tänkte jag på vad jag åt. Maten är ju en viktig del och egentligen borde man haft en egen kock med sig men det funkade ju inte och ibland fick man äta vad som fanns även om det kanske inte var jättenyttigt.

Du känner Robin kanske bättre än någon annan – ge oss din bild av honom. – Han är världens bästa kille men det kanske man inte kan skriva? Robin är väldigt snäll och rolig och det allra bästa är att han är en så fantastisk pappa till Olivia. Det gör mig verkligen lycklig.

Nu då? – Det händer oftare att jag slarvar men då tar jag några månader när jag äter strikt, säger Robin som är en trogen gäst i Östermalmshallen. Jag trivs här. Det är fantastiska lokaler och en härlig atmosfär. Jag lunchar här ibland men ännu oftare köper jag hem mat. Det är mest kött och grönsaker och alltid av toppkvalité.

Vi runt omkring skaffar oss ofta en bild av en kändis utifrån det vi sett på tv eller läst om i tidningar men den bilden stämmer inte alltid med verkligheten och Jenni menar att många har förutfattade meningar om hennes livskamrat. – Personer som lär känna Robin blir förvånade över att han är så snäll och glad. Man har sett honom på tennisbanan och tror att det är sådan han är, berättar Jenni.

Håller du matchvikten? - Ja, faktiskt. Vågen visar 87-88 kilo men sen vet jag förstås inte om det är samma fördelning som då jag spelade. Jag har inte gjort någon fettmätning så i värsta fall är musklerna borta och jag är en enda degklump, säger han och skrattar.

Berätta om ert förhållande. – Vi är bästa vänner och mycket tajta. Båda är ärliga, ja, han är brutalt ärlig. Det tyckte jag var skönt – i början, haha. Nej, det är skönt nu med. Jag uppskattar att han är så rak. Robin är otroligt lojal och backar alltid upp mig. Vi funkar som bollplank för varandra och tycker likadant om det mesta. Nej, förresten, vi tycker olika om en del men inte om några stora saker. Men det är ändå väldigt viktigt för båda att ha rätt. Han vill att jag ska säga att han har rätt och jag tycker att han ska ge med sig och säga att jag har rätt.

IF STOCKHOLM OPEN OCH RS ALL COURTS

Oavsett om Robins satsning på att komma tillbaka lyckas eller inte kommer vi att få se mycket av honom – åtminstone i If Stockhom Open där han är ny turneringsdirektör och där hans eget bollmärke (RS All Courts) kommer att användas i nästa års turnering. – Det är skitskoj. Jag har fått mycket bra feedback av alla som testat bollen, säger Robin Söderling som beskriver sig som ”materialare” och som varit mån att ta fram en lätt boll som

RÖSTER OM ROBIN

Gör han det? – Haha, nej, och inte jag heller och då kan det bli lite galet ibland. Vi är på tok för envisa för att det ska vara nyttigt. Det ser inte alltid så bra ut om man till exempel går på stan och tjafsar. Men det händer väldigt sällan och till slut blir det en kul grej.

sa lu h a l l e n m agas i n

n o 1 201 4

Profile for Lina Bielsten

Östermalms Saluhall Magasin No 1 2014  

The summer issue features Lill Lindfors, Robin Söderling, Ninna Engberg, Denise Rudberg and Hugo Rehnberg. Read about the 125th anniversary...

Östermalms Saluhall Magasin No 1 2014  

The summer issue features Lill Lindfors, Robin Söderling, Ninna Engberg, Denise Rudberg and Hugo Rehnberg. Read about the 125th anniversary...

Advertisement