Page 32

Ni är på resande fot större delen av året och äter ofta ute på restaurang. Har du ett favoritställe att rekommendera? Akvavit i New York. Där vi brukar fira min födelsedag under US Open.

Kanske borde jag starta ett café. På dörren med öppettider skulle det stå: “Öppet när jag är hemma”….. Sofia Arvidsson

62

Populär tennisblogg På Answermyquestionjerk.se, med initiativtagaren och f.d världstvåan Magnus Norman, har Sofia Arvidsson även en blogg. Man kan lätt förvänta sig att bloggen mest innehåller tennis men förutom roliga vardagsobservationer på touren, och härliga inlägg om pappa Yngve som entusiastiskt följer med sin dotter på vissa tävlingar, så har jag skönjt ett visst matlagningsintresse. Den dagliga matkonsumtionen kan vara allt från havregrynsgröt på rummet till lyxigare rätter på restauranger runtom i världen. Ibland dyker det även upp bilder på muffinsbak hemma i Kärleken, Halmstad, eller nu senast ett stort hjärta av ­Makirullar, då Sofia stolt har lärt sig att laga sushi. Saknar du något på touren? Svenskt lösgodis! Det går inte att hitta lika bra utomlands. Vilken mat äter du helst: Asiatisk mat (japanskt eller thai). Favoritrestaurang: Sushi samba, som bland annat finns i Miami. Där avnjöt jag en ”misu-marinated seabass”, vilken var det godaste jag har ätit! Var handlar du helst mat utomlands? Den bästa supermarket jag vet är Wholefoods som har hög kvalitet på sina produkter och det är nyttig mat också. Alltid fräscht! Avslutningsvis, varför ska man besöka Collector Swedish Open? Jag hoppas på en stor uppslutning under damveckan, så kom gärna och stötta alla svenska spelare på plats! Det är även ett bra tillfälle att se Caroline Wozniacki, eftersom hon trots allt är bäst i världen och spelar i Båstad.

63

Favoritcitat från sofi as blogg Alla spelare är olika. Vissa är väldigt engagerade och har massa frågor eller klagomål, andra är dåliga på engelska och förstår inte så mycket och en del lyssnar, säger inget och löser sudoku… Avslöjar inte vilken kategori jag skulle hamna i. Blev intervjuad av en journalist efter lunch. Han ställde en massa frågor, kollade på min bruna fläta och sa: -Are you Swedish from the beginning? -Yes, I’m Swedish but maybe something went wrong and I got brown hair…? Läste i tidningen att AIK’s tränare vill att hans spelare ska banta. Är det för att förlusterna ska bli mindre tunga? Går bra för pappa just nu. Häromdagen hejade han på Nadal. Vet ej vad Rafa svarade, men något i stil med: “Hello Yngve, nice to see you” …. (skulle jag gissa på…?) Refereen kom fram och förbjöd mig att spela i mitt lila matchställ. Sverigemärket som jag med omsorg strukit på syns tydligen för dåligt. Så det ser ut som att jag får spela naken imorgon... Då kanske fler kommer och kollar, eller tvärtom… Att flyga via tyska flygplatser är en riktig fest. Man får träffa alla glada och avslappnade personer som jobbar i säkerhetskontrollerna där. De har genom årens lopp snott en hel del saker av mig. Som en gång när de hittade en rulle med senor och ett hopprep i min tennisväska. - ”Diss is NOT allowed. Diss is weapon”. (Vapen, var då?) - ”No, this is a skipping-rope”, sa jag. Hon gav en blick som gjorde klart för mig att diskussionen var slut. Sofia- Tyskland 0-1.

Sofias observationer på och utanför tennisbanan ger dagens skratt!

www.answermyquestionjerk.se/sofia

sa lu h a l l e n m agas i n

n o 1 2011

sa lu h a l l e n m agas i n

n o 1 2011

Östermalms Saluhall Magasin No.1 2011  

Östermalms Saluhall was elected to the world’s seventh best food hall by the international award-winning magazine Bon Appétit. In June 2010...

Östermalms Saluhall Magasin No.1 2011  

Östermalms Saluhall was elected to the world’s seventh best food hall by the international award-winning magazine Bon Appétit. In June 2010...

Advertisement