Page 27

En seger i Melodifestivalen, en åttonde plats i Eurovision Song Contest och uppträdanden i till exempel Allsång på Skansen, Sen kväll med Luuk, Doobidoo och Så ska det låta. Med populära tränings-DVD:er, programledare för flertalet TV-program, föreläsare och nu senaste chefredaktör för det självbetitlade magasinet Blossom är det svårt att inte använda fraser så som ”mångsysslande superkvinna” och ”många bollar i luften” när man beskriver det här numrets färgstarka profil. Att Blossom står för en sund livshållning är en underdrift och jag tror inte någon skulle tacka nej till att ha henne som träningskompis. Hela hennes person signalerar hälsa och inspiration och man undrar ”Hur orkar hon?”. Hon är mamma till tre söner, driver fler projekt än de flesta ror i hamn under en livstid och ändå hittar hon tid till sig själv, familjen och egen träning. För profilen själv är det viktigaste av allt att göra det man mår bra av. Helst laddar hon energi utomhus och då gärna genom en blandning av olika intervallträningar med inslag av löpning, klättring, krälning och stocklyftning. Hon ser till att meditera och utöva yoga för att hålla sig i balans och finna livslugnet och harmonin. Att få lagom med sömn, äta rätt kost och ha roligt inverkar också på sinnet och ger kroppen rätt förutsättningar att orka.

52

Vi får tag i henne mellan en föreläsning i Göteborg och en träningsresa till Turkiet och nu är vi nyfikna på vilka råd hon kan dela med sig av så att vi kan må lite bättre. Mitt råd är att bli expert på dig själv. Ta reda på hur just du funkar bäst. Sedan är det viktigt att röra på sig. Stort eller smått spelar ingen roll, bara du gör något. Att även kunna meditera eller lära sig några andningsövningar underlättar både vardagen och livet i sin helhet. Ett sunt leverne är det många som eftersträvar, vad står det för enligt dig? Att få sin skönhetssömn är viktigt och även att tömma tarmen ordentligt varje dag. Äta god mat som gör mig pigg. Andas frisk luft, att ha kul och unna sig av livets goda! Att Blossom är en allätare vad det gäller träning är tydligt när man googlar hennes namn. Det känns som att hon har provat allt. Men det är även en del av trovärdigheten bakom hennes namn, för hon vet vad hon pratar om. Blossom har nämligen testat det mesta – vare sig det gäller bollywood, simning, kettle bells eller pole dance.

Hon är även påläst och kunnig. Det är en livets resa under 20 år som tagit henne dit hon är idag och som drivit henne till att satsa på ett eget magasin. Att det finns ett samband mellan kropp och själ genomsyrar hela Blossom Magazine och är lite av tanken bakom; tanken att helheten behövs för att man ska må bra. Det har debatterats friskt om hur man tränar i 25-45 års ålder, men därefter finns inte så mycket att hämta som är specifikt. Därför är vi nyfikna på Blossoms tankar om träning och kost för 45-55-åringar. Kroppen förändras ju under åren och det bör man ta hänsyn till. Så vad ska man tänka på? - Det är viktigt att träna åldersanpassat. Det betyder inte att man inte kan ta i ordentligt om man vill, man ska bara inte tro att man är 25. Då gör det bara ont.

Vad är en lagom dos träning? Att hellre träna ofta och kortare pass är bättre än sällan och länge. Man kan gärna röra på sig lite varje dag och ha olika nivåer på träningen – det funkar lika bra för både kvinnor och män. Toppen om man även kan köra högintensivt någon gång för att boosta hormonproduktionen, eftersom den tenderar att minska ju äldre vi blir och kan få oss att känna oss lite nedstämda. Hur ska man tänka med kosten? Som regel saktar ämnesomsättningen ner något med åldern. För stora portioner är inte att rekommendera och att tugga maten ordentligt är väldigt viktigt. Socker och mjöl är ju de stora bovarna för de flesta av oss och vi kommer väldigt långt bara genom att minimera det. Att även äta rena och ekologiska produkter hjälper kroppen. Som storasyster till tre bröder och mamma till tre pojkar är hon omgiven av män. Det är lätt att förstå hennes j-ar anamma och go. Nu när hon börjar närma sig 50 och har fler projekt på gång än tidigare, kan man konstatera att livet inte står direkt still. Tur att hon är en livsnjutare som vet att bromsa och ta tid för sig själv. Blossom är bosatt på Söder men besöker Östermalm då och då. Hon tittar gärna in på Melanders Fisk i Hallen och tycker att ’fisk är ljuvlig mat!’. Så titta dig omkring nästa gång du äter lunch i Östermalmshallen! Har du tur får du en dos inspiration till fisken!

sa lu h a l l e n m agas i n

n o 1 2011

53

sa lu h a l l e n m agas i n

n o 1 2011

Östermalms Saluhall Magasin No.1 2011  

Östermalms Saluhall was elected to the world’s seventh best food hall by the international award-winning magazine Bon Appétit. In June 2010...

Östermalms Saluhall Magasin No.1 2011  

Östermalms Saluhall was elected to the world’s seventh best food hall by the international award-winning magazine Bon Appétit. In June 2010...

Advertisement