Page 16

Com booh – en ny vän på m i ddagsbjudn i ngen Om nöden är uppfinningarnas moder, är nytänkande Harald Moe deras fader. Han är kreatören och författaren som alltid arbetat med måltiden och festen som ledstjärnor. Inte minst i sin roll som marknadsförare på en reklambyrå specialiserad på mat och dryck.

Haralds senaste skapelse, Combooh!, är en kortskaftad sked som med hjälp av skåror kan vila på ett vinglas. Sex skåror på skedens undersida gör att den ligger kvar på nästan alla sorters glas. Skeden fyller man sedan med små munsbitar matchade till drycken. Ett roligt sätt att göra något nytt av middagsbjudningens aptitretare. -Idén är ganska enkel, men den tog lång tid att utveckla. Att lyckas över en natt tar många år, skrattar Harald. Hemma i ungdomens Lidköping kunde man i korvkiosken beställa en ”kombinationsbricka”. Då fick man både mos och pommes frites. Många år senare, vid ett besök på Santorini, insåg jag att grekerna hade sin egen förfinade variant: en liten träbricka med plats för vinglas och skål med tilltugg. Kunde man utveckla det ännu längre? Lösningen blev Combooh!. I skeden kan man lägga allt från rinniga röror till läckerbitar av det mesta – fisk, kött, ost och grönt. - Jag brukar säga att sensmoralen med historien är att alla bra idéer inte föds ur problem, utan det kan lika väl födas ur möjligheter. Många, många goda möjligheter att lyfta smakkombinationerna till nya höjder – och det på ett enkelt och roligt sätt.

Det är bara att ta ett varv bland frestelserna i Östermalms saluhall och själv sätta ihop sin egen kombination! Vilket ställe passar bättre än i Hallen där man fylls av inspiration och alltid kan få bra tips av handlarna bakom disken. En annan av Haralds idéer är en marknadsföringsbok, även den med inspiration från festens värld. Under en vistelse i familjens sommarhus på Öland satt han under ett äppelträd och funderade. Visserligen var det semester, men han kunde inte helt släppa jobbet som strateg. Samtidigt hade han planeringen av årets midsommarfest i huvudet. Plötsligt krockade de båda tankarna. Försiktigt kände han på den nyfödda insikten. Kan det vara så att en lyckad fest och framgångsrik marknadsföring bygger på samma grundprinciper? I båda fallen är det många detaljer som ska samspela utifrån en "röd tråd", för att till slut få både nöjda gäster och kunder. -Boken Partymarketing är främst skriven till företag­aren som vill följa en säker plan för sin marknadsföring, eller ett ypperligt verktyg att skapa förståelse för företagets marknadsföring hos den egna personalen. Men visst - varför inte också en checklista med matnyttiga tips för den privata festen? avslutar Harald.

AV: Lina Bielsten Foto: Pepe Nilsson

31

30

Hur skulle du ordna en fest i Östermalms Saluhall? De fem bästa förslagen belönas med boken Partymarketing (värde 195 kr). En kort beskrivning skickas till: redaktionen@ostermalmshallen.se.

Vi kommer även att lotta ut 10 förpackningar med Combooh! på vår nystartade Facebooksida (8 skedar/förpackning, värde 120 kr). Gå in och gilla Östermalms Saluhall redan idag, om du inte har upptäckt sidan: www.facebook.com/ostermalmshallen. Här kan du ta del av nyheter och erbjudanden från våra handlare och samarbetspartners.

sa lu h a l l e n m agas i n

n o 1 2011

sa lu h a l l e n m agas i n

n o 1 2011

Östermalms Saluhall Magasin No.1 2011  

Östermalms Saluhall was elected to the world’s seventh best food hall by the international award-winning magazine Bon Appétit. In June 2010...

Östermalms Saluhall Magasin No.1 2011  

Östermalms Saluhall was elected to the world’s seventh best food hall by the international award-winning magazine Bon Appétit. In June 2010...

Advertisement