Page 1

Introducing a new class of fire detection

Branddetectie Productcatalogus

Uitgave 1 : 2013


Ga voor meer informatie over FireClass-branddetectietechnologie naar: www.fireclass.nl www.ginkel-services.nl www.fireclass.net of neem contact met ons op via info@ginkel-services.nl

Distributeur FireClass Security Village Nederland B.V. Onderdeel van:

Van Ginkel Holding Seggelant-Noord 2 3237 MG Vierpolders Tel. +31 (0)181-212100 Fax +31 (0)181-219684 E-mail info@ginkel-services.nl www.ginkel-services.nl

De afbeeldingen getoond in deze catalogus zijn uitsluitend bestemd ter indicatie, en FireClass behoudt zich het recht voor om de eigenschappen van de hier beschreven producten op elk gewenst moment te wijzigen.


03

Introducing a new class of fire detection

Wat is FireClass?

Uitgebreide reeks

FireClass is een revolutionaire klasse van commerciële branddetectieproducten.

FireClass biedt een uitgebreide reeks detectieoplossingen. De conventionele branddetectieproducten van FireClass variëren van het voordelige Percept EN 4 groepen brandmeldcentrale tot de uitgebreide 16 groepen brandmeldcentrale.

FireClass omvat een uitgebreide reeks volledig goedgekeurde kwaliteitsproducten, ontworpen en vervaardigd in Europa. FireClass is speciaal ontwikkeld voor de eindgebruiker en installateur, met de nieuwste branddetectietechnologie, geïntegreerd in een eenvoudig te installeren, flexibel systeem. Een nieuwe klasse branddetectie van één leverancier, speciaal ontwikkeld om te voldoen aan al uw behoeften.

Deze worden aangevuld met een aantrekkelijke reeks conventionele brandmelders en accessoires die gericht zijn op het verschaffen van uitgebreide beveiliging en een minimumaantal ongewenste en onechte alarmen. FireClass-reeks van adresseerbare branddetectieproducten, van de eenvoudig te installeren FireClass 32 tot de 4 Loop FireClass 240 brandmeldcentrales binnen een netwerk met optionele FireClass Graphics. De adresseerbare FireClass-systemen maken gebruik van een krachtig digitaal protocol voor een hoge betrouwbaarheid en flexibiliteit tijdens de installatie.


04 FireClass - Een nieuwe klasse branddetectie..... Volledig goedgekeurd Om zowel de installateur als de eindgebruiker gemoedsrust te geven, zijn FireClass-producten door onafhankelijke instanties goedgekeurd en gecertificeerd volgens desbetreffende Europese normen. FireClass-goedkeuringen reiken verder dan de minimale vereisten waaronder de EN54 goedkeuring van het FireClass-netwerk en EN54 brandmeldergoedkeuring in alle detectiemodi.

Digitaal open protocol FireClass werd oorspronkelijk ontwikkeld met het oog op het ruwe zeeklimaat, en maakt gebruik van een robuust digitaal protocol, dat diverse bedradingsconfiguraties ondersteunt teneinde de installatie te vereenvoudigen en achteraf applicaties te kunnen installeren, wat vaak juist problemen oplevert bij protocollen van onze concurrenten.

Eenvoudig te installeren Het concept van FireClass is gebaseerd op eenvoudige installatie en constructie. Dit concept wordt toegepast bij alle producten. De installatie wordt vereenvoudigd doordat de elektronica eenvoudig kan worden verwijderd tijdens een reparatie, terwijl gebruiksvriendelijke configuratiesoftware en hulpmiddelen om storingen op te sporen, zorgen voor een snellere ingebruikstelling. De installatie van apparatuur op locatie wordt vereenvoudigd dankzij de flexibiliteit van het digitale FireClass-protocol en andere kenmerken, zoals de adapter voor plafondmontage, waardoor brandmelders aanzienlijk sneller kunnen worden ge誰nstalleerd.


05 INHOUD Kennismaking met de conventionele reeks van FireClass Overzicht conventionele reeks FireClass Precept EN Conventionele brandmeldcentrale Prescient III Bedieningscentrale blusgassysteem Blusgassysteem nevenpanelen Conventionele brandmelders 600-serie Accessoires conventionele brandmelders Conventionele handbrandmelders en accessoires

8 9 10 11 12 13 14 15

Conventionele signaalgevers

16

Kleefmagneten en nevenindicator

17

FireClass adresseerbare reeks

20

Overzicht adresseerbare FireClass-reeks

21

Adresseerbaar FireClass 32-groepen brandmeldcentrale met ĂŠĂŠn lus

22

Adresseerbaar FireClass 240-groepen brandmeldcentrale met twee of vier lussen

23

Uitbreiding FireClass brandmeldcentrale

24

Adresseerbare FireClass FC460-melders

26

Adresseerbare melder accessoires Adresseerbare handbrandmelders en accessoires Adresseerbare signaalgevers Adresseerbare lusmodules

27 28 29 30

Adresseerbare servicetool en accessoires

31

FCG - FireClass grafisch management systeem

32

Rookaanzuigsysteem 33 Rookaanzuigsysteem accessoires

34

Lijndetectie 35 Voedingen en batterijen Installatie accessoires Rookmelder testset

36 37 38

Opmerkingen 39


FireClass Conventionele reeks


08

Kennismaking met de conventionele reeks van FireClass

A new class of Fire Detection

Uitgebreide reeks De conventionele reeks van FireClass biedt de gebruiker de keuze uit diverse zeer bekende bedieningspanelen die over de hele wereld gebruikt worden. Voor het aansturen en bewaken van vast opgestelde blusgassystemen is de Precient III beschikbaar.

Volledige goedkeuringen geven een veilig gevoel Om zowel de installateur als de eindgebruiker een veilig gevoel te geven, zijn FireClass-producten door onafhankelijke instanties goedgekeurd en gecertificeerd volgens de desbetreffende Europese normen. FireClassgoedkeuringen gaan verder dan de minimale eisen waaronder de goedkeuringen volgens EN54 en EN12094-1. Voor alle brandmelders in de FireClass-reeks geldt bovendien brandmeldergoedkeuring EN54.

Complete brandmelder-reeks De FireClass-reeks conventionele brandmelders kan worden gebruikt in alle situaties waarbij sprake is van brandgevaar, van langzaam smeulende branden met behulp van CO-technologie tot ernstige branden met behulp van de unieke High Performance optische rookmelder, die de kenmerken van de ionisatie rookmelder emuleert, zonder dat er radioactieve componenten vereist zijn. De High Performance optische multisensor is een universele brandmelder die kan worden gebruikt ter vervanging van een ionisatiebrandmelder. De koolmonoxide/temperatuur-multisensor biedt een hoge mate van bescherming in omgevingen waar traditionele rookmelders ongeschikt zijn. Infrarood vlammenmelders vormen een voordelige oplossing en zorgen voor een vroegtijdige detectie van brandende vloeibare brandstoffen.

Eenvoudig te installeren Alle conventionele FireClass-panelen hebben een gebruiksvriendelijk, snel inzetbaar karakter. Zowel de Precept EN als de Precient III zijn eenvoudig te installeren en kan worden geconfigureerd zonder pc.


09

Overzicht conventionele reeks FireClass

Precept EN

- Compleet uitgeruste reeks ingebouwde conventionele centrales. - Leverbaar in uitvoeringen met 4, 8, en 16 groepen. - Maximaal 5 nevenpanelen per centrale aangesloten op een tweedraadsbus. - Precept biedt een groot aantal uitbreidingsmogelijkheden, van relaismodules tot uitbreiding van het alarmcircuit.

Prescient III

- EN54-goedkeuring voor detectiefunctie. - EN12094-1-goedkeuring - Uitgebreide reeks statusindicatoreenheden voor het bedieningscentrale beschikbaar in standaard- en spatwaterdichte behuizingen.

Detectie FireClass 600-serie

- Uitgebreide, voordelige reeks conventionele brandmelders met geavanceerde technologie. - Gecombineerde optische/thermische brandmelder ideaal als vervanging van ionisatie rookmelder. - Geavanceerde koolmonoxide melder. - Solar blind infrarood-vlammenmelder.

Meldersokkels en accessoires

- Meldersokkels en accessoires - Reeks van standaard sokkels, signaalgever sokkels en signaalgever/ flitsersokkels aangevuld met de tijdbesparende plafondadapter, voor een snelle en eenvoudige installatie.

Handbrandmelders

- De meest herkenbare handbrandmelder binnen en buiten. - Worden geleverd met of zonder onderbak voor eenvoudige installatie.

Signaalgevers en flitsers - Uitgebreide reeks signaalgevers en flitsers. - Uitgebreide selectie geluiden voor nieuwe en bestaande toepassingen. - Visuele alarmen leverbaar in de signaalgever-/flitsers reeks.

Deurontgrendeling

- Voordelige eenheden in 24 Vdc- en 230 Vac-uitvoering leverbaar. - Afwerking leverbaar in kunststof, chroom of messing. - Essentieel onderdeel van de brandbeveiligingapparatuur in de meeste installaties.

Neven indicator

- Wordt vaak gebruikt wanneer de brandmelder niet direct zichtbaar is. - Discrete apparaten worden gebruikt om de brandzoektijd te reduceren.


10

FireClass Conventionele reeks

Een nieuwe klasse branddetectie

Precept EN Conventionele brandmeldcentrale

Algemene kenmerken - Van 2 tot 16 groepen (maximaal 32 brandmelders per zone). - Goedkeuring conform EN54-2/CPD (BSI). - Uitgebreide eindgebruikerfuncties (toegangsniveau 2). - Ontworpen en vervaardigd op basis van de nieuwste technologie voor optimale prestaties en consistente hoge kwaliteit. - Uitgebreide configureerbare functies voor de engineer via DIP-schakelaars. - Standaard 4 alarmcircuits (centrale met 4 groepen en meer). - Maximaal 5 volledig functionele nevenpanelen - tweedraads RS485. - Reeks van voedingsmodules die voldoen aan EN54, ontworpen om te voldoen aan de specifieke belastingseisen van elke centrale. - Functie voor eenmanstest van groepen en signaalgevers. - Kortsluiting bij brand instelling voor gebruik bij oudere typen brandmelders. - Ingangen voor ontruimen, stille alarmen, systeemreset. - 3 open-collector uitgangen voor ontruimen, zoemer actief, uitschakeling actief. - Extra voedingsuitgang - bewaakte zekering. - Uitbreidingskaarten voor open-collector, relais- en alarmuitgangen (voor centrales met 8 groepen of meer). - Optionele timerklok-/tellermodule. - Optionele halfverzonken of volledig verzonken montagesierranden.

Productbestelcodes 508.032.702 508.032.703 508.032.704 508.032.710 508.032.711

Precept EN centrale met 4 groepen Precept EN centrale met 8 groepen Precept EN centrale met 16 groepen Precept EN nevenpaneel met 8 groepen Precept EN nevenpaneel met 16 groepen Neem contact op met uw verkoopteam voor informatie over uitbreidingsmodules en accessoires voor de Precept EN-reeks.


11

FireClass Conventionele reeks

Prescient III Bedieningscentrale blusgassysteem

Algemene kenmerken - Goedkeuring conform BS EN 12094-1:2003 + CPD. - Goedkeuring conform BS EN 54-2 en 4. - Ingangen voor blussing aktief, lage druk, afsluiter dicht/afwijkend, blussing geblokkeerd. - Ingangregelingen voor auto/handmatig, gasblussing uitstellen, blokkeren. - Optie actuator afgesloten 1 minuut. - Bewaakte vrijgave actuator/magneetklep. - Gemeenschappelijke functies brand, storing, relais/bewaakte uitgang. - Functies relais/bewaakte uitgang 1e trap, 2e trap, 3e trap en gasblussing. - Resetfuncties relais. - Enkele of twee groeps afhankelijke werking. - Vertraging voorafgaand aan blussing instelbaar van 0 tot 60 seconden met zichtbare terugtellende timer. - Blusindicatie met of zonder drukschakelaar. - Algemene kenmerken eenmanstest groepen en signaalgevers.

Productbestelcodes 508.033.751

Prescient III bedieningscentrale blusgassysteem


12

FireClass Conventionele reeks

A new class of Fire Detection

Blusgassysteem nevenpanelen Algemene kenmerken - SLU1 - Tweeaderige dataverbinding tussen centrale en nevenpaneel. - Tweeaderige voedingsverbinding tussen centrale en nevenpaneel. - Eenheid indicatie van uitsluitend gebeurtenissen/status.

Algemene kenmerken - SLU2 - Tweeaderige dataverbinding tussen centrale en nevenpaneel. - Tweeaderige voedingsverbinding tussen centrale en nevenpaneel. - Indicatie van gebeurtenissen/status. - Handmatige blussing. - Sleutelschakelaar Auto/Handmatig.

Algemene kenmerken - SLU3 - Tweeaderige dataverbinding tussen centrale en nevenpaneel. - Tweeaderige voedingsverbinding tussen centrale en nevenpaneel. - Indicatie van gebeurtenissen/status. - Handmatige blussing. - Sleutelschakelaar Auto/Handmatig. - Terugtellende timer. - Schakelaar voor afbreken en blokkeren gasblussing.

Productbestelcodes 508.033.752 Uitsluitend LED-indicatie (SLU 1). 508.033.753 LED-indicatie, handmatige blussing en Auto/Handmatig-schakelaar (SLU 2). 508.033.754 LED-indicatie, handmatige blussing, afbreken, timer-blokkering en Auto/Handmatig-schakelaar (SLU 3). 508.033.755 LED-indicatie en Auto/Handmatig-schakelaar - spatwaterdicht (SLU 4).


13

FireClass Conventionele reeks

Conventionele brandmelders 600-serie Algemene kenmerken -

Unieke verbeterde CO-brandmelder voor vroegtijdige detectie. Intelligente universele HPO-rookmelder. Onopvallend en discreet. Superieure prestaties en betrouwbaarheid. Ontworpen met het oog op een snelle, eenvoudige installatie. Integrale en externe alarm-LED. Productgoedkeuringen.

Brandmelder-identificatie Optische rookmelder - Een ideale melder voor gebruik bij langzaam brandend of smeulend vuur. 516.600.001 601P Optische rookmelder

Krachtige multisensor rookmelder - Een multicriteria rook- en temperatuurmelder, ideaal voor gebruik bij langzaam smeulende branden of branden met open vlammen. 516.600.002

601PH Optische/thermische multisensor brandmnelder

Temperatuur melder - Een maximaal of differentiaal temperatuurmelder, ideaal voor gebruik in situaties waarbij er geen rookmelders kunnen worden geplaatst. 516.600.003 601H-R Thermische brandmelder - Differentiaal 516.600.013 601H-F Thermische brandmelder - Maximaal

Verbeterde koolmonoxide/temperatuurmelder - Een brandmelder die vroegtijdig waarschuwt voor langzaam smeulende branden, ideaal voor alarmering tijdens het slapen. 516.600.004

601CH Verbeterde koolmonoxide/temperatuurmelder

Solar blind infrarood-vlammenmelder - Een brandmelder die ideaal is voor de beveiliging van grote open ruimten, zonder dat dit ten koste gaat van de reactiesnelheid bij branden met grote vlammen. 516.600.006

601F Solar blind infrarood-vlammenmelder


14

FireClass Conventionele reeks

A new class of Fire Detection

Accessoires conventionele brandmelders Standaard meldersokkels Algemene kenmerken - Discreet uiterlijk. - Superieure prestaties en betrouwbaarheid. - Ontworpen met het oog op een snelle installatie. - Aansluiting nevenindicator

Productbestelcodes 517.050.041 517.050.045

4B Brandmeldersokkel 4B-D Conventionele diodesokkel

Standaard signaalgever sokkels en relaissokkels Algemene kenmerken Productbestelcodes - Discreet uiterlijk. - Superieure prestaties en betrouwbaarheid. - Instelbare volumeregeling. - Selecteerbare tonen. - Optie laag stroomverbruik. - Optionele afdekkap voor standalone-gebruik. - Relaissokkel voor lokale bediening.

577.001.035 601SB Conventionele signaalgever sokkel 577.001.037 601SBD Conventionele diode signaalgever sokkel 557.001.040.Y Witte afdekkap 568.001.018 MC600 Relaissokkel

Standaard signaalgever/flitsersokkels Algemene kenmerken - Discreet uiterlijk. - Superieure prestaties en betrouwbaarheid. - Voor gebruik in situaties waarbij eisen voor audio of visuele beperkingen van toepassing zijn.

Productbestelcodes 576.501.250 Squashni G3/AV-signaalgever/ flitsersokkel

Adapterset systeemplafondplaten Productomschrijving De Time Saver adapter voor systeemplafondplaten wordt gebruikt in combinatie met de vastklikbare 4B 4� meldersokkel, en bestaat uit drie onderdelen, een sierlijst en een klem, die op de plafondplaat zijn aangebracht, en een onderbak die de brandmelder met sokkel draagt. Voor de adapter voor plafondplaten moet een gat met een diameter van 127 mm worden geboord in de plafondplaat voor een eenvoudige bevestiging en perfecte afwerking.

Productbestelcodes 517.050.060 Adapterset plafondplaat (bestaat uit 1 x 517.050.056 en 1 x 517.050.057) 517.050.056 CTA-BB CTA onderbak 517.050.057 CTA-BC CTA sierlijst en klem 517.050.058 CTA-AP CTA adapterplaat


15

FireClass Conventionele reeks

Conventionele handbrandmelders en accessoires Algemene kenmerken -

Opbouw- of verzonken montage. Testfunctietoets zorgt voor snellere onderhoudsbeurten. Optionele transparante, scharnierende afdekking. Speciale modellen voor gevarengroepen leverbaar. Waterdichte modellen conform IP67 voor externe toepassingen.

Productbestelcodes 2501012 2501013 2501233 2501234

Conventionele handbrandmelder met glaselement (Geen onderbak) Conventionele handbrandmelder met glaselement (Met onderbak) Conventionele handbrandmelder met kunststof plaatje (Geen onderbak) Conventionele handbrandmelder met kunststof plaatje (Met onderbak)

2501176

Conventionele waterdichte handbrandmelder

2501014 2501101 2501040 2501067

Reserve glaasjes voor handbrandmelder (set van 5) Scharnierende kunststofafdekking handbrandmelder Reserve sleutels handbrandmelder (set van 10) Reserve kunststof plaatje voor handbrandmelder


16

FireClass Conventionele reeks

A new class of Fire Detection

Conventionele signaalgevers Algemene kenmerken - Uitgebreide reeks elektronische signaalgevers. - Hoge geluidscapaciteit. - Laag stroomverbruik. - Strakke lijnen, moderne vormgeving. - Eenvoudig te installeren, lage installatiekosten. - Weersbestendige eenheden voor buitengebruik.

Productbestelcodes 2601009 576.501.060 576.501.062

Roshni elektronische slowwhoop Banshee Excel electronische slowwhoop IP45 Banshee Excel electronische slowwhoop IP66

Algemene kenmerken - Uitgebreide reeks elektronische slowwhoop/flitser. - Hoge geluidscapaciteit. - Laag stroomverbruik. - Strakke lijnen, moderne vormgeving. - Eenvoudig te installeren, lage installatiekosten. - Weersbestendige eenheden voor buitengebruik.

Productbestelcodes 2601044 576.501.063 2501043

Flashni elektronische slowwhoop/flitser Banshee Excel Lite elektronische slowwhoop/flitser IP45 Xenon flitser


17 Kleefmagneten Algemene kenmerken - Essentieel onderdeel van de brandbeveiligingsuitrusting voor de meeste installaties. - Diverse stijlen en montagemethoden leverbaar, inclusief kunststof, chroom en messing. - Standaard ge誰ntegreerde ontgrendelingsknop. - Voordelige eenheden in 24 Vdc- en 230 Vac-uitvoering leverbaar.

Productbestelcodes 2501033 24 Vdc deurhouder, kunststof, wit 2501034 230 Vac deurhouder, kunststof, wit

Nevenindicator Algemene kenmerken - Zorgt voor lokale brandindicatie van de melding. - Wordt meestal gebruikt wanneer de brandmelder niet direct zichtbaar is. - Strakke en discrete afwerking om de brandzoektijd te reduceren.

Productbestelcodes VG900FI100 FI100 nevenindicator

516.800.909

801HL nevenindicator


FireClass Adresseerbare reeks


20

FireClass adresseerbare reeks

A new class of Fire Detection

Uitgebreide adresseerbare reeks De adresseerbare reeks FireClass-brandmeldcentrales biedt de klant een serie van brandmeldcentrales met 1 lus tot brandmeldcentrales met 4 lussen. Maximaal 250 adressen per lus, variĂŤrend van 32 tot 240 groepen per brandmeldcentrale en maximaal 7 volledig functionele nevenpanelen per brandmeldcentrale. De brandmeldcentrales kunnen tot en met 24 centrales in een netwerk worden geplaatst. FireClass biedt tevens een complete reeks multisensor-melders met een laag percentage onechte en ongewenste alarmen en een uitgebreide serie uitbreidings modules.

Volledig goedgekeurd Om zowel de installateur als de eindgebruiker gemoedsrust te verschaffen, zijn FireClass-producten door onafhankelijke instanties goedgekeurd en gecertificeerd volgens Europese normen. FireClass-goedkeuringen gaan verder dan de minimale eisen, inclusief de goedkeuring van het FireClass-netwerk conform EN54, en brandmeldergoedkeuring in alle detectiemodi conform EN54.

Open protocol biedt keuzevrijheid FireClass levert een open protocol-oplossing die binnen de hele markt verkrijgbaar is via handelaren en leveranciers, waardoor installateurs en eindgebruikers een optimale keuzevrijheid hebben. Voor installateurs en eindgebruikers is eenvoudig te gebruiken programmeringssoftware beschikbaar, terwijl de meeste servicefuncties beschikbaar zijn via de bedieningselementen voor de gebruiker op de brandmeldcentrales. Apparaatconfiguratie en tekstwijzigingen zijn voortaan eveneens beschikbaar via de bedieningselementen voor de gebruiker op de brandmeldcentrales.

Digitaal open protocol FireClass werd oorspronkelijk ontwikkeld met het oog op het ruwe zeeklimaat, en maakt gebruik van een robuust en 20 jaar lang beproefd digitaal protocol, dat bestand is tegen slechte, vochtige en beschadigde kabels. Het digitale protocol werkt in combinatie met de meeste bestaande kabels en maakt flexibele installaties mogelijk wanneer T-stukken vereist zijn. De lus kan worden samengesteld uit aftakleidingen voor een eenvoudige upgrade van conventionele systemen en maakt maximaal 250 adressen per lus met 500 mA mogelijk voor brede toepassingen.

Bestand tegen onechte en ongewenste alarmen De reeks omvat een kwalitatief hoogwaardige optische rookmelder in combinatie met diverse multisensor-melders. De ultieme flexibiliteit met betrekking tot onechte en ongewenste alarmen biedt de triple sensor brandmelder, die optische, thermische- en koolmonoxide-detectietechnologieĂŤn combineert. De Dag/Nacht-detectiemodi maken bovendien een snelle reductie van onechte en ongewenste alarmen mogelijk wanneer zich personen in het gebouw bevinden.


21

Overzicht adresseerbare FireClass-reeks

FireClass 32 en 240

- Digitale adresseerbare brandmeldcentrales met 32 of 240 groepen. - Maximaal 1000 elementen per brandmeldcentrale. - Speciaal EN54-goedgekeurd netwerk. - Maximaal 24.000 elementen per netwerk.

FireClass Graphics

- Grafisch managementsysteem - Volledig client/server-systeem, waarmee verschillende werkstations kunnen worden aangestuurd via een TCP/IP-netwerk via ĂŠĂŠn enkele database.

FireClass FC460 detectie

- Biedt de beste prestaties voor de desbetreffende omgevingsomstandigheden en de beste detectie in zijn klasse met de mogelijkheid om alle typen branden te detecteren. - Reeks omvat een optische/temperatuur multisensor en triple sensor optische/ temperatuur/CO-multisensor. - Automatische zelftest van elk sensor element. - 360-graden alarm-, storings- en isolatie LED op elke brandmelder. - Zes EN54-goedgekeurde modi voor de optische/temperatuur-multisensor. - Optische/temperatuur-multisensor kan gebruik maken van verschillende modi in dag/nacht-instellingen. - Alle optische modi beschikken over drie EN54-goedgekeurde gevoeligheidsinstellingen. - Gereduceerde kosten voor een langere levensduur.

Brandmeldersokkels en accessoires

- Reeks standaardsokkels, isolatorsokkels, signaalgeversokkels en signaalgever-/ flitsersokkels. - Adresseerbare functionele sokkels kunnen worden geprogrammeerd via een download om volume, toonselectie en flitsfrequentie aan te passen, aangevuld door de tijdbesparende plafondadapter, voor een snelle en eenvoudige installatie.

Handbrandmelders

- De meest herkenbare handbrandmelder binnen en buiten. - Wordt geleverd met of zonder onderbak voor een eenvoudige installatie. - Diverse accessoires beschikbaar.

Adresseerbare modules

- Uitgebreide reeks ingang-, uitgang- en multifunctionele modules, geschikt voor alle toepassingen. - Universele module voor aansluiting van twee conventionele circuits. - Hoogspanningsrelais met eigen voeding dat netspanning direct kan schakelen via een module van de FireClass-lus. - Keuze uit viervoudige ingang-/ uitgangmodules ontworpen voor een groot aantal verschillende toepassingen.

Signaalgevers en flitsers

- Uitgebreide reeks signaalgevers en flitsers. - Uitgebreide selectie geluiden waaronder slowwhoop voor nieuwe en bestaande toepassingen. - Signaalgever- en flitserelementen afzonderlijk bediend via het FireClass centrale voor een optimale uitvoering van de meeste evacuatie- strategieĂŤn. - Volume, toon en flitsfrequentie kunnen afzonderlijk of algemeen worden geconfigureerd via software.


22

FireClass adresseerbare reeks

A new class of Fire Detection

Adresseerbaar FireClass 32-groepen brandmeldcentrale met één lus

Algemene kenmerken - Maximaal 250 adressen beschikbaar. - Display voor 640 tekens. - Toont continu systeemstatus. - Toont temperatuur, CO-niveau en rookniveau bij melder in alarm. - Log voor 3000 gebeurtenissen. - Handmatige en automatische looptest en rapportagefuncties. - Automatische batterijtest. - Servicefuncties voor brandmelder. - Bedieningselementen op frontpaneel maken wijziging van tekst en configuratie mogelijk. - Maximaal 24 panelen binnen een netwerk. - Compacte “Slim Line” nevenpaneel volledig functioneel, maximaal 7 per centrale

Productbestelcodes 557.200.701.NL

FireClass 32 1 brandmeldcentrale met enkele lus en 32 groepen

557.200.711.NL

FireClass 240RD nevenpaneel, 24 Vac Geen groepen LED-display

557.202.080

TLI800EN netwerk-interface-kaart


23

FireClass adresseerbare reeks

Adresseerbaar FireClass 240-groepen brandmeldcentrale met twee of vier lussen Algemene kenmerken - Maximaal 500 adressen beschikbaar in 2 lussen uitvoering (uitbreidbaar naar 4 lussen). - Maximaal 1000 adressen in 4 lussen uitvoering. - Display voor 640 tekens. - Toont continu systeemstatus. - Toont temperatuur, CO-niveau en rookniveau op punt binnen alarm. - Log voor 3000 gebeurtenissen. - Handmatige en automatische looptest en rapportagefuncties. - Automatische batterijtest. - Servicefuncties voor brandmelder. - Bedieningselementen op frontpaneel maken wijziging van tekst en configuratie mogelijk. - Maximaal 24 panelen binnen een netwerk. - Compacte “Slim Line� nevenpaneel volledig functioneel, maximaal 7 per centrale.

Productbestelcodes 557.200.704NL  FireClass 240 brandmeldcentrale met twee lussen en 240 groepen Geen groepen LED-display 557.200.705NL  FireClass 240 brandmeldcentrale met vier lussen en 240 groepen Geen groepen LED-display 557.202.080 TLI800EN netwerk-interface-kaart 557.200.711 FireClass 240RD nevenpaneel, 24 Vdc Geen groepen LED-display


24

FireClass adresseerbare reeks

A new class of Fire Detection

Uitbreiding FireClass brandmeldcentrale XLM800

De XLM800 lusuitbreidingsmodule wordt gebruikt om twee extra lussen te verschaffen voor de adresseerbare FireClass 240, zodat de centrales ondersteuning bieden voor maximaal 4 lussen met elk 250 adressen. Deze modules zijn standaard voorzien op de FireClass 240-4.

ANN840

De ANN840 LED-signaleringsmodule beschikt over 40 dubbele LED-indicaties (rood/geel), die kunnen worden geprogrammeerd om alarm- en storingsmeldingen te signaleren. Dankzij een in-/uitschuifbare legenda kan de gebruiker de indicatorlabels desgewenst aanpassen. De ANN840 kan worden aangestuurd vanaf de Remote bus via de MPM800 interfacemodule.

ANN880

De ANN880 LED-signaleringsmodule beschikt over 80 rode LED-indicaties, die kunnen worden geprogrammeerd om diverse toestanden te signaleren. De ANN880 kan worden aangestuurd vanaf het bedieningspaneel of vanaf de externe bus via de MPM800 interface-module.

IOB800

De IOB800 ingangs-/uitgangsuitbreidingsmodule is een LPCB-goedgekeurd paneel met 8 optisch geïsoleerde digitale ingangen en 8 x spanningsvrije relaisuitgangen en 8 x bewaakte NO of NC ingangen voor I/O-uitbreidingsmogelijkheden voor FireClass-bedieningspanelen, ten behoeve van de koppeling met andere brandbeveiligingssystemen en signaleringscomponenten. De IOB800 kan worden aangestuurd vanaf de brandmeldcentrale of vanaf de remote bus via de MPM800 interface module.

COM820

De COM820 statuscommandomodule beschikt over 20 programmeerbare ingangen en 20 programmeerbare uitgangen. Elke functie omvat een commandotoets en een gele status-LED met verwisselbare legenda. De functionaliteit wordt geprogrammeerd in het FireClass-bedieningspaneel, met typische toepassingen zoals: - Functies handmatig/uit/auto/isoleren voor evacuatie of installatieregeling. - Selectieve isolatie- en evacuatiefuncties voor bediening door brandweer. - Selectieve installatie-uitschakeling en andere uitschakelfuncties. - Selectieve systeemvertragings- en timer-functies. De COM820 kan worden aangestuurd vanaf de Remote bus via de MPM800 interfacemodule.

FB800

Het FB800 zekeringenbord bevat 15 x gezekerde 500 mA 24 Vdc uitgangen met één 24 Vdc ingang.

PRN800

De PRN800 printerset is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de reeks adresseerbare FireClassbedieningspanelen, en is bevestigd op de deur aan de voorzijde van de ANC behuizing.

MPM800

De MPM800 is vereist om de uitbreidingsmodules (IOB800, ANN840/80, COM820) aan te sturen via de Remote bus (Rbus) Er zijn in totaal 15 adressen beschikbaar voor MPM-modules, tenzij tevens gebruik wordt gemaakt van nevenpanelen, die eveneens gebruik maken van Rbus-adressen.

Neem voor hulp bij de bovenstaande producten contact op met uw verkoopvertegenwoordiger of de technische afdeling van FireClass.


25

FireClass adresseerbare reeks

Adresseerbare FireClass FC460-melders De FC460-serie omvat adresseerbare multisensor brand-, rook- en thermische brandmelders, die kunnen worden ingesteld op diverse modi en gevoeligheidswaarden via de FireClass-bedieningspanelen. De FC460-serie is ontworpen en goedgekeurd conform EN54. De melders uit de FC460-serie beschikken over de nieuwste branddetectietechnologie in een aantrekkelijk en voordelig pakket. De melders uit de FC460-serie worden geleverd in een extreem robuuste en betrouwbare, volledig verzegelde constructie, die is onderworpen aan strenge milieutests. Elektrische contacten zijn meegegoten in het kunststof om eventuele bewegingen tegen te gaan.

Detectiemodi De melders uit de FC460-serie maken gebruik van het digitale FireClassprotocol voor een stabiele en betrouwbare communicatie met de brandmeldcentrale. Er kan een uitgebreide reeks kabeltypen worden gebruikt, en dankzij de open topologie is het systeem ideaal voor het upgraden van oudere systemen en het hergebruik van de kabels om kosten te besparen. Terwijl de optische melder kan worden ingesteld op drie verschillende gevoeligheidswaarden en de thermische melder kan worden geprogrammeerd in een van de drie verschillende detectiemodi, beschikt de optische/thermische-multisensor in totaal over 14 goedgekeurde modi/gevoeligheidsinstellingen. De optische/thermische-multisensor kan bovendien tegelijkertijd worden gebruikt als twee afzonderlijk geadresseerde melders die gebruik maken van verschillende bedrijfsmodi. Voor toepassingen met slaaprisico kan de triple multisensor FC460PC snel detecteren bij een zeer groot aantal brandtypen, waaronder zeer langzaam smeulend vuur, kenmerkend voor zachte meubilering. Wanneer de resilientmodus wordt geselecteerd, biedt de drievoudige multisensor FC460PC vroegtijdige detectie met ongekende eliminatie voor ongewenste en onechte alarmen, ideaal voor hoteltoepassingen.

Installatiekenmerken - Standaard meldersokkels met diverse montage-opties vereenvoudigen de installatie. - Unieke ‘parkeer’-positie voor eerste inbedrijfstelling en onderhoudsprocedures. - Brandmelderadressering geprogrammeerd via de servicetool of FireClass-brandmeldcentrales. - Adresmarkering bevestigd op de meldersokkel om verwisseling tijdens onderhoud te voorkomen. - Uitgebreide reeks installatie- en servicetools. - Uitlezing van melder vervuilings niveaus kan worden bekeken op de servicetool of brandmeldcentrale.


26

FireClass adresseerbare reeks

A new class of Fire Detection

Adresseerbare FireClass FC460-melders Algemene kenmerken - Meerdere branddetectiemodi. - Digitale FireClass-detectie-algoritmen. - CO-branddetectietechnologie. - Maximaal 250 brandmelders per lus. - Optionele bidirectionele isolatorsokkel. - Externe brandmelderverificatie en temperatuur aflezing. - Servicetool met een groot aantal functies. - Programmeerbare alarm-LED met kijkhoek van 360o. - LED-indicatie van brand, isolatie en storingen. - Optionele borgpen voor brandmelder. - Diverse signaalgeversokkels. - Optische kamer beveiligd door insectenscherm. - Melderelectronica beschermd door robuuste coating. - Verlengde service levensduur. - Goedgekeurd conform EN54 en CPD. FC460PH Dankzij de capaciteit om een groot aantal verschillende branden te detecteren, van branden met vlammen tot smeulende branden, is de gecombineerde optische en temperatuur-multisensor de favoriete keuze voor een uitgebreide reeks toepassingen, waaronder licht industriĂŤle, detailhandel- en kantooromgevingen. De sensor werkt met een aantal goedgekeurde modi en gevoeligheidsinstellingen, die dynamisch kunnen worden geselecteerd voor verschillende omgevingsomstandigheden. FC460P Een gunstigere omgeving, waarin een mogelijke brand langzaam plaatsvindt, kan worden beveiligd met behulp van de optische rookmelder. Dankzij diverse gevoeligheidsinstellingen is deze melder geschikt voor een groot aantal toepassingen. FC460H Een prima aanvulling op de reeks is de warmtesensor die kan worden gebruikt in een modus voor maximaal temperaturen en als differentiaalbrandmelder. De sensor wordt meestal gebruikt in gebieden met een hoog stofniveau of in omgevingen waar geen rookmelders kunnen worden gebruikt. FC460PC Voor de bescherming van personen en bij uitdagende omgevingsomstandigheden biedt de rook/temperatuur/ CO-multisensor-rookmelder een optimale detectiecapaciteit. Deze brandmelder maakt gebruik van de drie sensorelementen om op nauwkeurige wijze de aanwezigheid van vuur vast te stellen, met herkenning van onechte of ongewenste alarmen, zodat dit de ideale keuze is voor hotelkamers, waar stoom uit de badkamer een veelvoorkomende bron van onechte alarmen is.

Productbestelcodes 516.460.501 FC460PH 516.460.502 FC460P 516.460.503 FC460H 516.460.504 FC460PC

Gecombineerde optische- en temperatuurmelder Optische melder Temperatuurmelder Triple sensor-melder rook, temperatuur en koolmonoxide


27

FireClass adresseerbare reeks

Adresseerbare melder accessoires Algemene kenmerken - Optionele onderbak met kabeldoorvoeren. - Discreet uiterlijk. - Superieure prestaties en betrouwbaarheid. - Ontworpen met het oog op een snelle installatie. - Externe LED-verbinding. - Optionele kortsluitbeveiliging in elke meldersokkel. - Lus gevoede signaalgeversokkels.

Productbestelcodes 517.050.041 517.050.043

4B 4” Meldersokkel 4B-I 4” Meldersokkel met isolator

516.800.710 FC430SB Signaalgeversokkel 516.800.757 FC430LPSB Signaalgeversokkel met isolator 557.001.040.Y Witte afdekkap t.b.v. signaalgeversokkel

516.800.758

FC430LPASB Signaalgever-/flitsersokkel met isolator

Adapterset plafondplaten Productomschrijving

Productbestelcodes

De Time Saver adapter voor systeemplafondplaten wordt gebruikt in combinatie met de vastklikbare 4B 4” meldersokkel, en bestaat uit drie onderdelen, een sierlijst en een klem, die op de plafondplaat zijn aangebracht, en een onderbak die de brandmelder met sokkel draagt.

517.050.060 Adapterset plafondplaat (bestaat uit 1 x 517.050.056 en 1 x 517.050.057) 517.050.056 CTA-BB CTA onderbak 517.050.057 CTA-BC CTA sierlijst en klem 517.050.058 CTA-AP CTA adapterplaat

Voor de adapter voor plafondplaten moet een gat met een diameter van 127 mm worden geboord in de plafondplaat voor een eenvoudige bevestiging en perfecte afwerking.


28

FireClass adresseerbare reeks

A new class of Fire Detection

Adresseerbare handbrandmelders en accessoires Algemene kenmerken - Ge誰ntegreerde LED-indicator voor eenvoudige werkingscontrole. - Opbouw- of verzonken montage. - Testfunctietoets zorgt voor snellere onderhoudsbeurten. - Optionele transparante, scharnierende klep. - Speciale modellen voor explosie gevaarlijke gebieden leverbaar. - Waterdichte modellen voor buiten toepassingen.

Productbestelcodes 514.800.803 2501240

FC420CP Adresseerbare FireClass-handbrandmelder* Onderbak handbrandmelder

514.800.804

FC421CP Adresseerbare waterdichte FireClasshandbrandmelder IP67

2501014 2501101 2501040 2501067

Reserve glaasjes voor handbrandmelder (set van 5) Scharnierende transparante klep handbrandmelder Reserve sleutels handbrandmelder (set van 10) Reserve kunststof plaatje voor handbrandmelder

* Handbrandmelder wordt in verzonken uitvoering geleverd, tenzij onderbak wordt besteld.


29

FireClass adresseerbare reeks

Adresseerbare signaalgevers Algemene kenmerken - Lus gevoed met isolator. - Optimale geluidscapaciteit. - Laag stroomverbruik. - Strakke lijnen, moderne vormgeving. - Eenvoudig te installeren, lage installatiekosten. - Spatwaterdichte componenten voor buitengebruik. - Meerdere tonen en flitsfrequenties voor individuele wensen. - Geïntegreerde isolator. Regeling signaalgever volume en toon Adresseerbare FireClass-signaalgevers bieden een keuze uit 16 EN53-goedgekeurde tonen waaronder Slow Whoop met selecties voor afstemming op niet-adresseerbare signaalgevers uit de FireClass-reeks. Toon, volume en flitsfrequentie kunnen in de software worden ingesteld, zodat afzonderlijke zones of algemene wijzigingen eenvoudig kunnen worden uitgevoerd via het downloaden van één enkele configuratie.

Productbestelcodes 516.800.760 FC410LPSYR Symphoni lus gevoede slowwhoop met geïntegreerde isolator, rood

516.800.761 FC410LPSYW Symphoni lus gevoede slowwhoop met geïntegreerde isolator, wit

516.800.762  FC410LPSY Symphoni lus gevoede slowwhoop met geïntegreerde isolator, rood, IP65

516.800.763 FC410LPAVR Symphoni lus gevoede slowwhoop/flitser met geïntegreerde isolator, rood

516.800.764 FC410LPAVW Symphoni lus gevoede slowwhoop/flitser met geïntegreerde isolator, wit

516.800.766 FC410LPAV Symphoni lus gevoede slowwhoop/flitser met geïntegreerde isolator, rood, IP65


30

FireClass adresseerbare reeks

A new class of Fire Detection

Adresseerbare lusmodules Ingangsmodules 555.800.701 FC410MIM Mini Contact module voor één NO of NC ingang. Klein genoeg voor montage in de behuizing van de bewaakte apparatuur. 555.800.702 FC410CIM Contact-ingangsmodule met twee NO of NC ingangen. 555.800.706 FC410DDM Universele interface-eenheid voor het aansluiten van maximaal twee conventionele detectiegroepen. Lus gevoed of afzonderlijke 24Vdc. 555.800.712 FC410DIM Conventionele meldergroep interface, voor de aansluiting van één detectiegroep. Hiervoor is een afzonderlijke 24 Vdc-voeding vereist. 555.800.766 FC410BDM Lus gevoede lijndetector interface voor de aansturing en bewaking van een conventionele lijndetector door de FireClass-lus.

Uitgangsmodules 568.800.703 FC410RIM Relais-interface-module met één spanningsvrij relaiscontact. 577.800.705 FC410SNM Signaalgever module voor de aansluiting van externe signaalgevers maximaal 2A @ 24 Vdc of voor een bewaakt uitgangscontact. 577.001.023 SB520 Hiermee kan de FC410SNM circuits tot maximaal 15A @ 24 Vdc aansturen. 568.800.004 HVR800 Hoogspanningsrelais voor het schakelen van netstroom tot 10A @ 250 Vac.

Multifunctionele modules 555.800.763 FC410SIO Interface met enkele bewaakte ingang en enkel spanningsvrij relaisuitgang. 555.800.765 FC410MIO Interface met drie bewaakte ingangen en twee spanningsvrije relaisuitgangen. 555.800.770 FC410QMO Viervoudige bewakingsuitgangseenheid met vier bewaakte uitgangscircuits, geschikt voor 24 Vdc conventionele signaalgevers. 555.800.771 FC410QIO Viervoudige ingangs-/uitgangseenheid met vier bewaakte ingangen en vier relaisuitgangen. 555.800.773 FC410QRM Viervoudige relaismodule met vier relaisuitgangen.

Overige modules/accessoires 545.800.704 FC410LI Lus kortsluit interface lusmodule. 555.800.067 BTM800 Interface-module die ervoor zorgt dat de FC410BDM op een afstand van de lijndetector kan worden geplaatst maar nog steeds eenvoudig kan worden aangesloten. 517.035.007 FC470CV Deksel voor modules. 547.004.002 DIN-railmontagebeugel voor FC410 modules m.u.v. FC410QIO, FC410QIO, FC410QRM en FC410QMO. 557.201.303 Montageset DIN-rail voor FC410MIO. 557.201.401 FCD800 Modulebehuizing IP55.


31

FireClass adresseerbare reeks

Adresseerbare servicetool en accessoires

Algemene kenmerken - Lezen/schrijven van adres brandmelder/lusmodule. - Weergave van temperatuur/CO-niveaus en rookverduistering. - Programmering van de LED. - Testen van de externe LED van de brandmelder en de besturingsuitgangen. - Uitvoering van de zelfverificatietest van de brandmelder. - Weergave van het verontreinigingsniveau van de brandmelder. - Aansturen van de uitgangen van de lusmodule. - Uitlezen van de status van de lusmodule. - Opties stroombeheer.

Productbestelcodes 516.460.490 516.800.922 516.800.924 516.800.923 557.202.118

Handservice- en programmeringstool Reserve programmeringskabel lusmodule Set Reserve pennen (set van 10) FC service-accessoireset (Kunststof koffer compleet met draagriem en oplader voor in de auto) Downloadkabel FireClass-paneel


32

FireClass adresseerbare reeks

A new class of Fire Detection

FCG FireClass grafisch management systeem Overzicht FireClass Graphics is een nieuw cliĂŤnt/server beheersysteem voor noodgevallen met een grafische gebruikersinterface voor branddetectie. FireClass Graphics is een op Windows gebaseerde grafische interface met een kleurendisplay met hoge resolutie, die signalering en statusweergave biedt, en die is voorzien van branddetectiesystemen volgens de nieuwste FireClass technologie. Door gebruik te maken van een combinatie van symbolen, plattegronden, afbeeldingen en tekstmappen, kan de exacte locatie van alle gebeurtenissen eenvoudig worden bekeken door de gebruiker.

Algemene kenmerken - Real-time visualisatie van status brandmeldcentrale, lus, groepen etc. - Plattegronden met verschillende niveaus gebaseerd op boomstructuur. - Toegang tot elementgegevens vanaf elke pagina van de plattegrond. - Ondersteunt alle standaard afbeeldingsbestandstypen voor de pc (d.w.z. GIF, JPG, BMP), AutoCAD- en vectorbestandstypen.

Productbestelcodes 557.202.721 FCG-001 557.202.722 FCG-002 557.202.723 FCG-003 557.202.724 FCG-004 557.202.725 FCG-005

FireClass Graphics-software enkel brandmeldcentrale FireClass Graphics-software 1 - 4 brandmeldcentrales compleet met TLI800EN netwerkkaart en voeding FireClass Graphics-software 1 - 10 brandmeldcentrales compleet met TLI800EN netwerkkaart en voeding FireClass Graphics-software 1 - 24 brandmeldcentrales compleet met TLI800EN netwerkkaart en voeding Aanvullende licenties FireClass Graphics-software

557.202.080 TLI800EN

Netwerk-interfacekaart compleet met voeding in behuizing


33

FireClass adresseerbare reeks

Rookaanzuigsysteem Overzicht Het ICAM rookdetectiesysteem voor luchtbemonstering biedt een flexibele oplossing, die voldoet aan de unieke eisen van diverse toepassingen, waaronder industriële ruimten zoals kabeltunnels, eisen t.a.v. vandalisme bestendigheid en discreetheid voor speciale gebouwen, of kan eenvoudigweg worden gebruikt ter vervanging van brandmelders in kantoorgebouwen of liftschachten. Het ICAM-systeem zuigt op actieve wijze lucht aan vanuit het beveiligde gebied via bemonsteringsgaten in een leidingnetwerk. De verzamelde lucht wordt vervolgens gefilterd alvorens te worden geanalyseerd door maximaal twee sensoren uit de FC460-serie. Het ICAM-systeem is leverbaar in drie configuraties:

Algemene kenmerken

IAS460-configuratie met dubbele inlaatleiding, die kan worden voorzien van twee melders voor de bewaking van één of twee leidingtrajecten.

IAS461-configuratie met één inlaatleiding, die kan worden - Lastige (stof, vocht, kou, hoge luchtsnelheden) voorzien van één brandmelder. omgevingen en gebieden waar een normale rookmelder door vandalisme beschadigd zou kunnen IAS462-configuratie met dubbele inlaatleiding, die kan worden. worden voorzien van twee melders voor de bewaking - Krachtige ventilator. van één of twee leidingtrajecten met onafhankelijke - Maximaal twee leidingtrajecten van 50 m beschikbaar. storingsbewaking per leiding. - Leidingen kunnen afzonderlijk worden gecontroleerd op luchtstroming met grafische LED-balk. Het systeem maakt gebruik van een krachtig - FireClass-lus en 24 Vdc-aansluitingen. aanzuigapparaat en circuits voor stromingsbewaking - Storingsbewaking via de FireClass-lus. die via software kunnen worden geconfigureerd. Het - IP65-behuizing. luchtstroomniveau wordt weergegeven in een staafdiagram - Luchtfilters geschikt voor onderhoud ter plaatse. met tien elementen dat kan worden afgestemd op hoge en - Maakt gebruik van standaard 25 mm VESDA-leiding lage stromingsdrempels, terwijl storingen in de stroming en montage accessoires. worden gemeld als apparaatstoring.

Productbestelcodes 516.016.402 516.016.401 516.016.403 516.016.306 516.016.303

ICAM IAS460 Bewaking veelvoorkomende storingen dubbele melder voor aangezogen rook ICAM IAS461 Bewaking veelvoorkomende storingen enkele melder voor aangezogen rook ICAM IAS462 Bewaking dubbele storing dubbele melder voor aangezogen rook ICAM lijnfilterbehuizing ICAM groffilter (set van 10)


34

FireClass adresseerbare reeks

A new class of Fire Detection

Rookaanzuigsysteem accessoires 516.018.901 Buis 25 mm diameter VESDA aanzuigleidingen, bedrukt over de lengte aan tegenoverliggende zijden met tussenruimten van 450 mm. Leiding met een lengte van 3 m. Bestellen in meervouden van 10 lengten.

516.018.911 Capillaire slang conisch Monsternameplaats Capillaire slang conisch, monsternameplaats. 25 mm busadapter + 2 m capillaire slang (kleur slang - rood).

516.018.902 Mof 25 mm Rechte mof voor 25 mm leiding. Bestellen in meervouden van 10.

516.018.912 Capillaire slang verzonken Aanzuig punt Capillaire slang conisch, monsternameplaats. 25 mm busadapter + 2 m capillaire slang (kleur buis - rood).

516.018.903 Schroefkoppeling 25mm Schroefkoppeling om onderhoud van leidingwerk te vereenvoudigen. Bestellen in meervouden van 10.

516.018.915 Capillaire slang 10 mm Capillaire slang 10 mm 10 mm buitendiameter x 30 m lengte (kleur slang - rood).

516.018.904 Bocht 25 mm Bocht met lange radius 90 graden. Bestellen in meervouden van 5.

517.017.005 Aanzuig punt, label (1 rol) Aanzuig punt label. Bestellen in meervouden van 100.

516.018.905 Kniestuk 25 mm Kniestuk 45 graden. Bestellen in meervouden van 5.

517.017.006 Buislabel (1 rol) Buislabel. Bestellen in meervouden van 100.

516.018.906 Eindkap 25 mm Eindkap 25 mm. Bestellen in meervouden van 5. 516.018.907 T-stuk 25 mm T-stuk 25 mm. Bestellen in meervouden van 5. 516.018.908 Leidingklem 25 mm Leidingklem 25 mm. Bestellen in meervouden van 10. 516.018.909 Mof verloop 25 mm naar 3/4� Mof verloop, Brits naar metrisch, voor uitbreiding van bestaande systemen. Bestellen in meervouden van 5. 516.018.910 Lijm met oplosmiddel (blik 0,25 l) Lijm met oplosmiddel.


35

FireClass adresseerbare reeks

Lijndetectie

Algemene kenmerken

Algemene kenmerken

- Motoraangedreven automatische uitlijning. - Maximaal 4 brandmelders per controle unit. - Elke brandmelder kan worden geconfigureerd van 8 m tot 100 m. - Ge誰ntegreerde laser. - Snelle automatische uitlijning. - Automatische optimalisatie gebouwbeweging en verontreinigingscompensatie. - Controle unit laag niveau. - Tweedraads interface van controle unit naar melder. - Wereldwijde goedkeuringen inclusief EN54:12 en UL268.

- Afzonderlijke zender- en ontvangerkoppen. - Bereik 5 tot 120 meter, configureerbaar per set van brandmelders. - Tweedraads interface tussen controle unit en ontvanger. - Enkele en dubbele melderopties. - Afzonderlijke brand- en storingsrelais per melder. - Controle unit laag niveau met LCD-display. - Programmeerbare gevoeligheids- en branddrempelwaarde. - Automatische versterkingsregeling (AGC) voor driftcompensatie. - First Fix-concept voor zender, ontvanger en controle unit. - Diverse losbreekbare kabeldoorvoeren voor eenvoudige bedrading. - Optionele zendervoeding via controle unit.

Productbestelcodes 516.015.020 FireRay 5000 systeem (50 m) 516.015.021 FireRay 5000 brandmelderkop (50 m) 516.015.007 FireRay reflector 100 x 100 mm (er zijn 4 reflectoren vereist voor afstanden van 50 tot 100 m) 5000-005 Universele montagebeugel 5000-006 Vlakke montageplaat voor 1 - 4 prisma's 5000-007 Prisma-montageplaat voor 4 prisma's 5000-008 Prisma-montageplaat voor 1 prisma

Productbestelcodes 516.015.030 FIRERAY速 3000 Optische lijndetector interface (controle unit, zender en ontvanger) 516.015.031 FIRERAY速 3000 Extra lijndetectieset (extra zender en ontvanger) 3000-201 FIRERAY速 3000 instelbare beugel

Lijndetector eenheden zijn conventionele componenten, tenzij ze worden gebruikt in combinatie met FC410BDM.


36

FireClass adresseerbare reeks

A new class of Fire Detection

Voedingen en batterijen

Algemene kenmerken - Robuuste metalen behuizing. - Dubbele gezekerde uitgangen. - Temperatuurgecompenseerde laadvoorziening. - Beveiliging van batterijen tegen volledige ontlading. - Storingsrelaisuitgang. - Uitgebreide LED-statusindicatie.

Productbestelcodes 2602011 2602001 2602003 2602012 2602004 2602005 2602006 2602007 2602008 2602009 2602010 2602013

12 V, 1,2 A batterijenset 12 V, 2,1 A batterijenset 12 V, 3 A batterijenset 12 V, 4,5 A batterijenset 12 V, 7 A batterijenset 12 V, 12 A batterijenset 12 V, 17 A batterijenset 12 V, 26 A batterijenset 12 V, 38 A batterijenset 12 V, 65 A batterijenset 12 V, 100 A batterijenset 6 V, 10 A batterijenset

557.200.731 557.200.732 557.200.733 557.202.708 557.202.707

1,9 A voeding in behuizing - EN54-/CPD-goedgekeurd PSUA17 5 A voeding in behuizing (Biedt ruimte aan maximaal 17 Ah-batterijen) - EN54-/CPD-goedgekeurd PSUA38 5 A voeding in behuizing (Biedt ruimte aan maximaal 38 Ah-batterijen) - EN54-/CPD-goedgekeurd Bewakingskit voor koppelen 1,9 A voeding aan adresseerbare lus Bewakingskit voor koppelen PSU172 PSU38 voeding aan adresseerbare lus


37

FireClass adresseerbare reeks

Installatie accessoires Algemene kenmerken adresmarkering - Zorgt voor een duidelijke identificatie van het adres. - Met kleurcodering. - Markering blijft op sokkel.

Algemene kenmerken lusmarkering - Met kleurcodering voor eenvoudige lusidentificatie. - Ruimte voor zonelabel. - Achterzijde met krachtige hechtlaag.

Algemene kenmerken STOPPER - Voorkomt onbedoelde activering van handbrandmelders. - Sterke constructie van polycarbonaat. - Optionele verwijderbare afdichtingskit. - Groter modelontwerp. - Vandaalbestendig met ingebouwde sirene (optie). - Weersbestendige modellen.

Productbestelcodes 516.800.915 516.800.931 516.800.932 516.800.933 516.800.934 599.047.030 599.047.031 599.047.032 599.047.033 599.047.011 599.047.012 599.047.013 599.047.014 515.001.029 515.001.030 515.001.031 515.001.032 515.001.034 515.001.035 515.001.036 515.001.033

Brandmelder-geadresseerde markeringen (set van 100) Adresmarkering, markeringslabels lus A— Wit Adresmarkering, markeringslabels lus B— Geel Adresmarkering, markeringslabels lus C— Paars Adresmarkering, markeringslabels lus D— Groen Adreslabels 1 — 250 lus A — Wit Adreslabels 1 — 250 lus B — Geel Adreslabels 1 — 250 lus C — Paars Adreslabels 1 — 250 lus D — Groen Groeplabels—Groep 1-16 Groeplabels—Groep 17-32 Groeplabels—Groep 33-48 Groeplabels—Groep 49-64 Standaard STOPPER verzonken montage Standaard STOPPER opbouwmontage Standaard STOPPER verzonken montage met sirene Standaard STOPPER opbouwmontage met sirene STOPPER II-model opbouwmontage STOPPER II-model opbouwmontage weersbestendig STOPPER-model opbouwmontage weersbestendig Verzegelings kit (set van 1) Groeplabels leverbaar van 1 - 240, indien nodig.


38

FireClass adresseerbare reeks

A new class of Fire Detection

Rookmelder testset


39 43

FireClass adresseerbare reeks

FireClass adresseerbare reeks

Opmerkingen

Neem contact op met uw verkoopteam voor informatie over PA/VA, vluchtvoorzieningen voor gehandicapten en op maat gemaakte projecten.


Ga voor meer informatie over FireClass-branddetectietechnologie naar: www.fireclass.nl www.ginkel-services.nl www.fireclass.net of neem contact met ons op via info@ginkel-services.nl

Distributeur FireClass: Security Village Nederland B.V. Onderdeel van:

Van Ginkel Seggelant-Noord 2 • 3237 MG Vierpolders Tel. +31 (0)181-212100 • Fax +31 (0)181-219684 • E-mail info@ginkel-services.nl • www.ginkel-services.nl

FireClass  
FireClass  

FieClass, Introducing a new class of fire detection

Advertisement