Page 73

MAND MED MENING

BLÅ BOG

MUSIK

NÆRVÆR

 Musik er mine følelser, og musik er min puls. Sådan er det bare. Jeg kan ikke lade være med at skrive sange, fordi jeg har det sådan, at det er det vildeste i hele verden at skabe noget. Jeg elsker rejsen – først har man intet, og så har man alt. Jeg starter på fuldstændig bar bund, men pludselig letter jeg fra jorden, kommer ind i et lille vindstød, der bliver til en kæmpe orkan, hvor jeg bliver fyret op og flyver med rundt. Og så lander jeg et sted. Jeg kan kigge tilbage og se, at der, hvor der før var bar grund, står der nu et hus. Og jeg aner ikke, hvordan det er kommet. Men jeg ved, at rejsen har været det hele værd. Det er hårdt at være musiker, ingen tvivl om det. Og der er hele tiden en usikkerhed omkring, om vi klarer den til næste år. Når det fungerer så godt for mig alligevel, skyldes det nok en blanding af, at jeg både har været heldig nok og dygtig nok til at ramme det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

 Jeg har hverken notifikationer eller vibrator på min mobil. Der er nogle, der bliver irriterede over, at jeg kan være svær at få fat i, og at det kan tage lang tid, før jeg får meldt tilbage. Men jeg vil rigtig gerne være til stede og holde fokus, der hvor jeg er. Jeg gør ikke noget 70 procent. Det er smadderhårdt at være deltidsfar, men jeg er mere til stede nu, når jeg er sammen med mine børn, end da vi var gift. Jeg er blevet klar over, hvor vigtig den her tid er. Derfor ordner jeg så meget som muligt i drengenes skoletid og holder fri, når jeg er sammen med dem. Jeg vil bare gerne være, hvor de er, og så kan resten af verden vente.

DØDEN  Jeg tænker på døden hver dag. Jeg tror ikke på et liv efter døden, men jeg ville ønske, at jeg gjorde. Min mor og min afrikanske familie er troende, og de har sluttet en

✸ T  homas Buttenschøn er født 22. marts 1985 i Zambia. ✸ F  amilien flyttede til Danmark inden for et år. ✸ T  homas blev født med HIV. Hans biologiske far døde af aids i 1995. Hans mor døde af malaria året efter. Voksede op hos sine adoptivforældre i Gylling ved Odder. ✸ G  ymnasieuddannet fra Horsens Statsgymnasium og gik på Vestbirk Højskole med musik på skemaet. ✸ H  ar to sønner på syv og fire år med Cana Buttenschøn og er kæreste med Mille Gori, der er kendt som ’Motor Mille’ på DR Ramasjang. ✸ U  dkom med sit første album ’Fantastiske Mandag’ i 2006, efterfulgt af tre yderligere albums. ✸ T  V-vært på programmet ’Luk op luk i’ på DR Ramasjang. ✸ Netop udgivet bogen ’I begyndelsen var døden’, hvor han fortæller om at finde styrke, kærlighed og håb i et liv, der startede med død. Udgav børnebogen ’Bare kald mig Tofte’ i 2016.

anden fred med dødsspørgsmålet, end jeg nogensinde gør. Fordi de ved, at vi kommer et dejligt sted hen bagefter. Når nogle mennesker tror så voldsomt på noget, at de er villige til at dø for deres tro, må jeg erkende, at det findes. Jeg tror bare mere på logik, Darwin, medicin, og at der findes en forklaring, jeg ikke har fundet. Jeg har læst, at kroppen vejer ni gram mindre, når man dør. Spørgsmålet er, om det er sjælen, der forlader kroppen. Alt bliver jo nedbrudt, bortset fra din bevidsthed og dit hoved. Det, synes jeg, er lidt skørt at tænke på. Nogle dage tænker jeg meget på døden, andre dage tænker jeg, at der kan være en bil, der kører ind i mig om lidt. Det må være en billedliggørelse af min historie. 

L IME. D K

73

Profile for LIME

LIME november 2019  

LIME november 2019