Page 40

Puls

Sundhedsjournalist Stine Troense prøver kræfter med meditation og (lidt) mindre fredagsslik.

S U N D H E D | V I D E N S K A B | KO S T

ER DU ENSOM?

Danmarkskortet over ensomhed taler sit tydelige sprog. Der er flest ensomme ældre (65+) i kommunerne Gladsaxe, Solrød, Tårnby, Samsø og Bornholm. Her føler mellem 6,5 og 7,5 procent af de ældre sig nemlig ofte uønsket alene. Omvendt bor der færrest ensomme ældre i Fredensborg, Herning, Lejre, Ringkøbing-Skjern og Vallensbæk. Her fortæller mellem 2,1 og 2,6 procent af de ældre, at de ofte er uønsket alene. Det samlede tal for danskere på 65 år eller ældre er 4,2 procent. Føler du dig ensom, er der gode råd at hente hos Psykiatrifonden. Kilder: Statens Institut for Folkesundhed, SDU og psykiatrifonden.dk

22

procent SÅ MANGE AF OS TYR TIL ALTERNATIV BEHANDLING SOM HEALING, AKUPUNKTUR OG HOMØOPATI, NÅR VI ER SPORTSSKADEDE. Kilde: Undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

RØD, BLÅ, HVID Tommy Sport er Tommy Hilfigers træningskollektion. Her ser du et lille udvalg i de ikoniske blå, røde og hvide farver. Tøjet er klassisk, cool og funktionelt, uanset hvilken træningsform og hvilket aktivitetsniveau du er til.

BOBLER PÅ FARTEN

Vand med bobler kan være den genvej, der får dig op på den anbefalede halvanden liter vand i døgnet. Har du altid en vandflaske ved hånden, er det endnu nemmere. Denne to-goflaske kan bruges igen og igen og passer til alle SodaStreammaskiner (undtagen Crystal). Halvlitersflasken er BPA-fri og UV-resistent og fås også i farverne black noir og pink blush. SodaStream, My Only Bottle, 119 kr. hos Elgiganten

Tommy Hilfiger, Tommy Sport, fra 400 til 1000 kr., tommy.com

BLIV BEVIDST OG OPMÆRKSOM – HELT GRATIS

Du kan gå til gratis mindfulness-træning i Aarhus og København. Mindfulness er et andet udtryk for bevidsthed og opmærksomhed og en af hovedeffekterne af meditation. Der er videnskabelig dokumentation for, at mindfulness-træning kan mindske både stress og depression. Læs mere på mindfullness.au.dk, hvor du også finder inspiration til at meditere hjemme eller på et kursus. 

40

L IM E.DK

Kilde: Dansk Center for Mindfulness på Aarhus Universitet

Profile for LIME

LIME november 2019  

LIME november 2019