Page 20

ÆRLIGT TALT

Hun græd næsten af glæde, første gang hun løb en tur efter sin rygoperation og kunne bevæge sig, som hun elsker, fortæller Sisse Fisker.

der i kantinen i Lyngby, hvor SMILfonden i dag har kontor, virker det dog, som om hun aldrig har lavet andet. Hendes udtryk er afslappet med jeans, striktrøje og håret samlet i en hestehale, mens hun begejstret fortæller om den drejning, hendes liv har taget de seneste år, hvor hun løbende har skruet op for friheden og arbejdet med velgørenhed. Det, der startede som en impulsiv idé hos en bange mor, mens lægerne skar i hendes baby, blev lige så stille mere og mere konkret. Først skulle Sisses yngste søn Isak igennem samme sygdomsforløb som sin storebror, men da Sisse fik en betændelsestilstand i ryggen, der krævede 100 dages intensiv antibiotika-kur at kurere, skete der pludselig noget. “Jeg var tvunget til at ligge helt stille på sofaen, men mit hoved fejlede ikke noget, så nu havde jeg tiden til at få gjort noget ved det,” fortæller hun. SMILfonden blev stiftet, og Sisse arrangerede sin første fest for 50 kronisk syge børn og deres familier på Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet med Shaka Loveless, gaver og masser af godter. “Det var en forrygende fest, og jeg

oplevede forældre, der græd over at se deres børn smile og have det sjovt på hospitalet. Det tændte en ild i mig. Jeg kan ikke gøre de her børn raske, men jeg kan gøre noget for dem. Jeg kan forkæle dem, løfte dem op og give dem små pauser fra sygdommen. Så kan man sige: O.k., hvad betyder én fest på hospitalet? Nogle gange betyder det bare mere, end du aner,” fortæller Sisse. Hun arbejdede ufortrødent videre med næste fest i SMILfonden ved siden af sit arbejde, men året efter ændrede en rejse alt.

FARVEL TIL TV I 2015 fik Sisse nemlig et tilbud om at lave en programserie om de fem steder i verden, hvor folk lever længst: ‘Livets opskrift’. Hun fandt ud af, at de selvfølgelig spiste sundt og sørgede for at bevæge sig, men de var også alle samme livsnydere med en passion. De stod op om morgenen og sagde: Yes! I dag skal jeg lave noget, jeg brænder for. De boede ikke i store flotte huse, men havde alle sammen stærke sociale relationer og deres familie omkring sig, som de brugte meget tid med.

J EG SAVNER IKKE ‘‘ TV-BRANCHEN ET SEKUND.

JEG KOMMER ALDRIG TIL AT LAVE TV PÅ FULDTID IGEN.

20

L IM E.DK

Profile for LIME

LIME november 2019  

LIME november 2019