Page 10

Update K U LT U R | B Ø G E R | D E S I G N

ELSKET AF PICASSO UDSTILLING Nu kan du finde en perlerække af den spanske kunstner Pablo Picassos bedste værker i særudstillingen ‘Elsket af Picasso – Kærlighedens magt’ på Arken i Ishøj. Udstillingen er skabt i et unikt samarbejde med Picasso-museet i Paris og zoomer ind på den passionerede fortælling om Picasso og hans stærke modeller. Man må sige, at den berømte kunstners kvindeportrætter rejser spørgsmål, som er højaktuelle i dag, hvor flere og flere diskuterer køn, privilegier og identitet i ligestillingens og feminismens navn. Udstillingen kan opleves frem til den 23. februar 2020. Læs mere på arken.dk.

GÅ I KIRKE MED HENDERSON

Scorsese gør det igen FILM Hvis man spørger anmelderne, så har Martin Scorsese, der fylder 77 år i denne måned, nu lavet sin allerbedste film siden ’Goodfellas’. Den hedder ’The Irishman’ og har intet mindre end Robert de Niro, Al Pacino og Joe Pesci på rollelisten. Filmen er den sande historie om mafialejemorderen, Frank Sheeran, der var med til at myrde fagforeningslederen Jimmy Hoffa. Mon ikke vi er ude i en Oscar-favorit? Fun fact: Scorsese har brugt en særlig ’de-aging’-teknologi, en ny effekt, der får skuespillerne til at se op til 30 år yngre ud. Den tre og en halv time lange film udkommer på Netflix 27. november – men får også biografpremiere i begrænset omfang i København, Aarhus og Aalborg.

10

L IM E .DK

JULEKONCERT Da Caroline Henderson var barn, gik hun og familien hver jul til koncert i den svenske kirke i Paris – og den tradition har hun genoplivet. Der er både gamle klassikere og velkendte julesange på repertoiret, når Carolines vokal fylder kirkerum i hele Danmark, og i år har hun pianist Nikolaj Hess og guitarist Gustaf Ljunggren med. Henderson lover, at julekoncerterne bliver “hjerternes fest, når musikken får frit spil i det unikke nærvær, som opstår mellem os på scenen og publikum”. Billetter på ticketmaster.dk.

ET MØBEL I FAMILIESTØRRELSE Den danske møbeldesigner Karen Hedegaard har med sin nye seng, ‘Kang’, skabt et superæstetisk møbel, hvor der er plads til hele familien. Sengen er lavet i bæredygtigt træ, den har skrå kanter og er ganske lav, så ingen slår sig, hvis de skulle falde ud på gulvet. At dette skulle ske, er dog ret usandsynligt, for sengen er virkelig stor og kan for eksempel fås i 300 cm x 220 cm – og det er uden rammen på yderligere 19 centimeter! Er dit soveværelse slet ikke så rummeligt, kan ’Kang’ også bruges som daybed eller cool loungemøbel. Priser fra 24.500 kr. Læs mere på karenh.dk.

Profile for LIME

LIME november 2019  

LIME november 2019