LIME marts 2020

Page 7

Update K U LT U R | B Ø G E R | D E S I G N

SAVNER DU OGSÅ KIRSTEN BIRGIT? Satire Da Radio24syv lukkede og slukkede i efteråret, var vi mange, der græd stille tårer over udsigten til at skulle undvære seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm (Frederik Cilius) og hendes redaktør, Rasmus Bruun. Bagkataloget kan du heldigvis høre på podcasttjenesten Podimo, men der er udsigt til helt nye grin, hvis du kigger forbi Bremen Teater, hvor forestillingen ‘Sommeren på Birgitø’ slår sine folder. Et sjovt kammerspil, der udspiller sig på Kirsten Birgits private ø med karaktererne fra radioprogrammet i hovedrollerne. “Så må vi se, om der overhovedet kan komme noget drama ud af et cirka to timer langt møde mellem en gammel diva og en ung journalist,” som skuespillerne bag siger. Mon ikke? Showet kan opleves fra 5. marts til 11. april. Find billetter på brementeater.dk

3 FILM, DU SKAL SE I MARTS

STJERNESPÆKKET GENINDSPILNING

Safran Foer tilbage i debatten Litteratur Den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foer, som du nok kender bedst for romanen ‘Ekstremt højt og utroligt tæt på’, men som også startede en samtale med bogen ‘Om at spise dyr’, kaster sig med sin nye debatbog over emnet klimaforandringer. Oplev ham på International Forfatterscene på Den Sorte Diamant 17. marts, hvor han bliver interviewet af Connie Hedegaard. Bogen udgives på forlaget Gyldendal og koster 300 kr.

Klassiker Hele seks gange er romanen ‘Little Women’ blevet filmatiseret, men gå ikke glip af den nyeste fortolkning af historien om de fire søstre i tiden efter den amerikanske borgerkrig. Den har nemlig både Meryl Streep, Saoirse Ronan, Timotheé Chalamet og Emma Watson på rollelisten – og er instrueret af stortalentet Greta Gerwig. Filmen har premiere 26. marts.

DANSK MAFIAFILM MED SIDSE BABETT

Drama Der er høje forventninger til instruktør Jeanette Nordahls spillefilmsdebut, ‘Kød og blod’, der blandt andet har Sidse Babett Knudsen, Joachim Fjelstrup, Besir Zeciri og Carla Philip Røder i hovedcastet. Filmen er en intens fortælling med et nådesløst blik på kærlighed, sammenhold og vold i en kriminel familie i provinsen. Se den i biografen fra 12. marts.

HISTORIEN OM DIN KOP KAFFE

Dokumentar ‘Shade Grown Coffee’ følger vejen fra kaffeplantens spæde vækst til den varme kop kaffe. Rejs med til Etiopien, Jamaica og El Salvador i en film, der er et must for både kaffeelskere og klimaforkæmpere. Se filmen, mød instruktøren, medstifteren af Coffee Collective og en kaffefarmer – og vær med til kaffesmagning 18. marts i Big Bio Nordhavn klokken 18.30.

Psst!

Festivalen CPH:DOX løber af stablen 18.-29. marts med masser af dokumentarfilm, talks og events. Tjek resten af det stærke program ud på cphdox.dk

L IME

7


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.