a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 63

NETTO LIGE NU

Vil du have en grønnere hverdag?

7 DÅRLIGE VANER DU KAN SKIFTE UD I DAG

1

Du vil gerne leve lidt mere klimavenligt, men det kan synes uoverskueligt. Her er en håndfuld af de nemmeste grønne alternativer, som du snildt kan få ind i dine hverdagsrutiner. TEKST LEA HAMMERSHOLT MALMOS FOTO SHUTTERSTOCK

SKIFT DIT MINDSET Først og fremmest skal der ruskes op i dit mindset, så din tankegang kan blive mere bæredygtig. Vi gør en masse hverdagsting, som vi ikke tænker over, for sådan har vi altid gjort. Men det kan være vigtigt at handle og vælge med omtanke. Behøver du for eksempel at tørre dine hænder i fire stykker papir, eller kan du nøjes med to? Giver det ikke sig selv, at noget, vi kun kan bruge én gang, som papkopper og vatrondeller, sjældent er særlig bæredygtigt og derfor kan byttes ud med en termokop på arbejde eller en karklud? Og behøver lyset at være tændt i køkkenet, hvis hele familien sidder i stuen?

Tip!

DU HAR HØRT DET FØR ... GENBRUG! Stop op, og tænk dig om, inden du smider noget ud. Mange ting kan genbruges, hvis du er kreativ. Lav klude af dit hullede sengetøj, forspir planter i brugte toiletruller, og plant dem direkte ud i potten, eller så frø i dine æggebakker. Derudover kan meget af dit aflagte tøj eller sko gives til genbrug, byttes med andre eller sælges.

Kaffegrums er godt som bodyscrup, og indholdet af antioxidanter giver en blød hud. BÆR DINE VARER MED STIL

4

Hver dansker bruger i gennemsnit 85 plastikposer om året, hvilket er et samlet antal på cirka 460 millioner poser i Danmark. EU har fastsat et mål om, at forbruget skal ned på maksimalt 40 plastikposer pr. indbygger om året i 2025. Heldigvis er der mange alternativer. Du kan sy din egen stofpose af aflagt tøj, men hvis det er for stor en mundfuld, kan du også købe indkøbsnet af genbrugsplast, som du kan bruge igen og igen. Væn dig til at have genbrugsnettet liggende i tasken, så du altid har det ved hånden.

3

FÅ GANG I DE GRØNNE FINGRE Det er både hyggeligt og tilfredsstillende at dyrke sine egne krydderurter og planter i vindueskarmen, på altanen eller i haven. Marts er en supergod måned at begynde at forspire krydderurter som timian, persille, tomater, agurker, peberfrugter og andre grøntsager. De skal sås indenfor, men kan plantes ud i haven eller sættes på altanen ikke længe efter. Det smager altså bare helt særligt, når du selv har dyrket og plukket dit grønt, og derudover sparer du også både penge og den emballage, som følger med købet i butikken.

L IME

63

Profile for LIME

LIME marts 2020  

LIME marts 2020