{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 68

NETTO LIGE NU

3 TING, DU IKKE VIDSTE OM FROST BASERET PÅ ET DANSK EVENTYR Plottet er inspireret af H.C. Andersens fortælling om ‘Snedronningen’. Udgangspunktet var fra start, at Elsa skulle være filmens skurk, ligesom Snedronningen er det, men det forandrede sig undervejs. Fire af hovedpersonerne hedder Hans, Kristoff, Anna og Sven. Hvis du siger de fire navne hurtigt efter hinanden, kan du næsten høre navnet Hans Christian Andersen.

7. ELSA ER OS ALLE SAMMEN Elsa scorer højt på identifikationsskalaen for mange. Hendes indre kamp er præget af stærke

følelser, som hun ikke kan kontrollere. En hård konfrontation mellem impulser og regler, som de fleste børn nok kan relatere til. Samtidig frygter hun at skade andre, og det kan du vel også genkende? Vi passer på, hvad vi gør, fordi vi ikke vil gøre andre kede af det. Elsa spejler på den måde også vores alle sammens ‘flinke-pige’, der pakker sine egne behov væk for at passe ind.

8. DE VOKSNE ELSKER DEN OGSÅ Vi kan ikke komme uden om det længere, for du ved godt, at du også elsker den. Selv store søskende og forældre er jo blevet fanget af Frost-feberen og den fine, komplekse fortælling og det flotte visuelle univers. Og mon ikke det har gjort de små endnu mere begejstrede, når de har oplevet, at selv deres forældre gik lidt ‘Frost’-amok? Det er okay. Elsk du også bare toeren. 

DETALJERNE ER AUTENTISKE Det er langtfra tilfældigt, hvordan universet er bygget op. Der ligger et kæmpe forarbejde bag, hvor både animatorer og andre folk bag har været på feltarbejde og på skolebænken. Flere var på et kursus i metrologi for at lære om sne, mens andre fløj til Norge for at besøge byen Arendal og finde inspiration.

Gør en Frost-fan glad Her er 5 ting, der vil gøre enhver lille Frost-entusiast lykkelig. Natkjole. Str. 98-128. Pr. stk. 50 kr. i Netto

Krus. Flere varianter. Pr. stk. 25 kr. i Netto

Fleecejakke. Str. 98-128. Pr. stk. 69 kr. i Netto

Strømper. Str. 23-34. 5-pak. Pr. pakke 40 kr. i Netto

68

L IME

Bordlampe med farveskift. Flere varianter. Pr. stk. 40 kr. i Netto

Forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Sælges i Netto-butikkerne fra lørdag d.8. februar og så længe lager haves.

uinteressant og lille rolle. I stedet er Elsa den karakter, der skaber de fleste af eventyrets udfordringer, men hun er ikke en skurk. Hun er blot en ung kvinde, der med svære vilkår forsøger at finde sin plads og snubler nogle gange på vejen.

Efter filmens premiere i 2013 blev flere og flere piger døbt Elsa i hele verden. Navnet havde ikke været på top-500 siden 1917 i Storbritannien, men i 2014 røg det pludselig op på en 286. plads. Frost udspiller sig i Arendal i Norge midt i 1840’erne, og søgninger på flybilletter til Norge er også steget med 153 procent efter ‘Frost’.

Kilder: theguardian.com, vulture.com, berlingske.dk, woman.dk

BÅDE NAVN OG NORGE HITTER

Profile for LIME

LIME februar 2020  

LIME februar 2020