{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 67

NETTO LIGE NU

8 grunde til, at dit barn er besat af ‘Frost’ Det er over seks år siden, at filmen ‘Frost’ havde premiere, og børn over hele verden forelskede sig i eventyret om de to prinsessesøstre. Nu er toeren på alles læber. Men hvorfor besætter og begejstrer netop den fortælling så mange børnehjerter? TEKST LEA HAMMERSHOLT MALMOS FOTO SHUTTERSTOCK OG PR

1. EN KLASSISK DISNEY-FORTÆLLING Frost bringer os tilbage til de helt gamle Disney-fortællinger som Askepot og Snehvide. Selvom vores hovedpersoner i højere grad snakker som moderne teenagere end formelle royale, så er historien bygget op efter en gammeldags Disney-model. Det er den storslåede og fascinerende fortælling om den ensomme prinsesse i et slot, og et kongerige, hvis skæbne er bundet af trolddom.

2. SIKKE ET SOUNDTRACK! ‘Let It Go’ er stadig et hit. Den bliver nynnet i børnehaven, sunget i SFO’en, brugt som godnatsang

og endda en gang imellem spillet på byens diskoteker. Og nu synger vi allesammen med på toerens toner, der også er smækfyldt med gode ørehængere, der er nemme at synge med på.

3. EN SJOV OG NAIV HUMOR Lige så meget som vi bliver berørt, fascineret, forfærdet og ført igennem mange andre facetter af vores følelsesregister, så er lattermusklerne også på arbejde, når vi ser ‘Frost’. Snemanden Olaf er filmens blåøjede komiker. Hans umiddelbare, entusiastiske og naive tilgang til tilværelsen og hans umættelig lyst til at opleve og udforske verden går lige i børne- og barnlige hjerter.

4. GIRL POWER! Selvom ‘Frost’ er for alle, så er især pigerne blæst helt bagover. Og det er da også svært at komme uden om den girlpower, som ligger i filmens to stærke kvindelige hovedroller. Frem for at være ydmyge og lette at koste rundt med som Askepot og Snehvide er Elsa og Anna to selvstændige, modige kvinder, som godt kan agere forbilleder for børn. Desuden kan Elsa skyde med is, og hvem er ikke fascineret af tanken om superkræfter?

5. EVENTYR MED HVERDAG I ‘Frost’ er langtfra den eneste elskede børnefilm, der kredser om temaer som at vokse op,

vælge, hvem man gerne vil være, og lære at elske sig selv. Det har ingen film patent på. Men ‘Frost’ gør det alligevel bare så godt! Og så kan mange børn nok genkende sig selv i søskendeflokkens adskillige dilemmaer, svære valg og i situationen, hvor storesøster pludselig ikke længere vil lege med den yngste, uden at den yngste helt forstår hvorfor.

6. EN VERDEN AF NUANCER De fleste Disney-eventyr har opskriften med god og ond, helt og skurk. Men ‘Frost’ leger med grænserne og gør personerne mere virkelighedsnære. Filmens skurk, som forsøger at overtage kongeriget, spiller en forholdsvis

L IME

67

Profile for LIME

LIME februar 2020  

LIME februar 2020