{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 60

AGENDA

Vidste du, at ... Noonoouri har været på forsiden af modemagasinet Vogue, og at hun har et team på syv mennesker, der står for hendes hår, makeup, styling og poseringer?

Hvad er en influencer?

En influencer er en, der via sin popularitet på sociale medier har indflydelse, og som andre lytter til. Influencerne tjener penge på, at virksomheder sponsorerer deres indhold, og virksomheder sælger alt fra telefoner til modetøj via influencerne. Generelt er branchen i vækst. Tal fra Slots- og Kulturstyrelsen viser nemlig, at de danske influencerbureauer fra 2017 til 2018 omsatte for 108 millioner kroner, hvilket er mere end dobbelt så meget som i 2016.

60

L IM E

Danmark er der mere stille på den front. Så det er oplagt at spørge: Er de virtuelle influencere bare en boble, der er væk om lidt? Astrid Haug tror ikke, at trenden ebber ud lige foreløbig. En af grundene er, at virksomhederne har en interesse i dem. For eksempel har kendte mærker som Samsung, Calvin Klein og Prada benyttet sig af virtuelle influencere til at reklamere for dem. “Jeg tror, at vi i højere grad vil se den her fiktive verden på de sociale medier, blandt andet fordi der er nogle, der kan se, at de kan få penge ud af at skabe kunstige profiler, hvor man kan køre nogle produkter ind over.” Flere debattører har da også påpeget, at det er bekvemt for virksomhederne at bruge virtuelle influencere som reklamesøjler, fordi de kan være nemmere at kontrollere. Modsat mennesker har de ikke deres egne holdninger og kan være “på” 24 timer i døgnet.

Når man spørger de danske influencerbureauer, der er agenter for flere influencere herhjemme, er de ikke umiddelbart på det spor. “Man skal aldrig sige aldrig. Men lige nu er det slet ikke noget, jeg kan forestille mig, at jeg nogensinde ville gøre. Jeg vægter kemien, dialogen og det tætte samarbejde med mine klienter utrolig højt. Og den samhørighed vil du aldrig få med en ‘robot’,” siger Christina Barré, der står bag bureauet Confetti CPH. Det samme peger Pernille Lotus, CEO i bureauet CUBE, på: “For os er det vigtigt, at der er rigtige mennesker bag profilerne. Mennesker, som viser sig selv og deres liv i øjenhøjde. Det har noget at gøre med ægtheden og troværdigheden.” Selvom de har tusindvis af følgere, tvivler hun på, at de virtuelle influencere vil få fodfæste på længere sigt. “Jeg tror, at det er det personlige og ægte, som vinder frem. Det er det, som ➻

Profile for LIME

LIME februar 2020  

LIME februar 2020