{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 58

AGENDA

5 virtuelle influencere, der hitter @SHUDU.GRAM 196.000 FØLGERE Verdens første digitale supermodel, der blandt andet har været ansigt for Rihannas Fenty Beauty og Balmain. Blev skabt i 2017 af modefotografen CameronJames Wilson, som står bag verdens efter sigende første digitale modelbureau The Diigitals. @IMMA.GRAM 167.00 FØLGERE Inspireret af asiatisk popkultur og skabt af et japansk techfirma i 2018. Immas navn kommer fra det japanske “ima”, som betyder “nu”. Hun poserer ofte i tøj fra Burberry og andre store mærker. @NOONOOURI 333.000 FØLGERE Kun 18 år og mere tegneserieagtig end de andre – men ikke mindre populær. Model for blandt andet Dior, Gucci eller Versace, og aktivist, der opfordrer til at redde næsehorn og stoppe fattigdom. Blev skabt i 2018 af brandingbureauet Opium, som tyske Joerg Zuber står bag. @LILMIQUELA 1,8 MILLIONER FØLGERE Kommer fra Californien, har spanske og brasilianske rødder og er aktiv i bevægelsen Black Lives Matter og i kampen for transkønnedes rettigheder. Er musiker og udgav i 2017 sit første hit ‘Not mine’. Skabt af firmaet Brud og blandt andet blevet brugt i kampagner for Calvin Klein og Samsung. @BERMUDAISBAE 207.000 FØLGERE Den blonde amerikaner startede sin karriere med at hacke Lilmiquelas konto og lægge sine egne lyserøde billeder op i stedet. I dag er de to robotter venner og bliver tit set sammen på billeder. Også skabt af firmaet Brud.

58

L IME

Hvis du ikke lige ved det, er det ikke til at se det. Lil Miquela betragtes som den første virtuelle influencer, og er en af dem, der ser allermest virkelig ud. Og hun laver alle de samme ting på instagram, som menneskelige influencere gør.

Elektronista Media og ekspert i digitale trends, som hun følger nøje. “Hvis du ikke forstår at lave indhold, der er relevant for brugeren, så kommer det ikke til at spille. Det gælder både, hvis du er virtuel influencer, og hvis du er en influencer af kød og blod. At være influencer er ikke noget, man gør fra den ene dag til den anden. Det er noget, man gør ved at være autentisk og servere noget, brugerne har lyst til at følge,” siger hun.

HVOR GODT KENDER DU KIM KARDASHIAN? En af dem, som forstår at tiltrække følgere, er Miquela Sousa. Den virtuelle teenagesuperstjerne går under instagramnavnet Lilmiqueala og har dags dato 1,7 millioner følgere på Instagram. Hun er skabt af kunstnerne Trevor McFedries og Sara Decou og er både musiker, model og politisk aktiv. Når man scroller ned gennem hendes billeder og videoer, hænger hun ud

sammen med vennerne eller sin kæreste, sidder i køkkenet og spiser spaghetti eller danser rundt i sin nye musikvideo. I kommentarfeltet får hun den ene kærlighedserklæring efter den anden, og da hun forleden lagde et billede op, hvor hun var ved at farve sit hår lilla, var hendes følgerskare ikke sene til at erklære, at de også ville farve deres hår, eller komme med gode råd til hårfarvning. Også selv om de ved, at Miquela Sousa ikke findes i virkeligheden. “Jeg tror, at mange af dem, der følger virtuelle influencere, er fascinerede af robotuniverset, og på et tidspunkt, når man har fulgt dem i noget tid, føler man, at man kender dem lidt, selvom man inderst inde godt ved, at det er fiktion. Men mange kendte mennesker kender vi jo heller ikke ‘rigtigt’. For eksempel kommer vi aldrig til at lære den ægte Kim Kardashian at kende,” siger Astrid Haug. Der bryder flere og flere af de virtuelle influencere igennem i udlandet, men i ➻

Profile for LIME

LIME februar 2020  

LIME februar 2020