{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 32

REJSETEMA

SPIS LIGE BRØD TIL Rødbedesuppen borščs serveres med godt brød og er en populær ret i Letland – men findes også i de to andre baltiske lande. I Letland får du suppen med de bordeaux rodfrugter serveret helt simpelt eller tilsat kød og svampe. Den farverige spise fås også i en kold, pink version, hvor agurker, æg og kefir er vigtige ingredienser.

Vidste du, at…

det var den lettiskfødte skrædder Jacob W. Davis, som opfandt cowboybukserne? Sammen med Levi Strauss tjente han en formue på de holdbare og trendsættende jeans.

3 STEDER, DU SKAL OPLEVE Marked i gamle hangarer Hop i vandreskoene, lad blikket vandre opad og bliv draget af de mange detaljer i hovedstadens bybillede, som er karakteriseret ved de mange bygninger i jugendstil. På din tur rundt i byen bør du også tage forbi centralmarkedet. Markedet byder på alt, hvad hjertet begærer inden for gode råvarer, delikatesser og second hand. Centralmarkedet ligger ud til floden Daugava og er placeret i fem zeppelinhangarer fra 1. verdenskrig – og så er stedet en del af UNESCO’s verdensarv.

Forsvind i naturen Med sine mere 90.000 hektarer er nationalparken Gauja den største i Letland, og på grund af sin størrelse og overvældende natur har den fået tilnavnet Letlands Schweiz. Parken er bundet sammen af vandreruter, der gør det muligt at opleve den smukke natur

32

L IM E

på tæt hold: Klippeformationer i sandsten, floder, søer og grotter. Derudover har parken en række historiske bygninger, blandt andet middelalderborgen Turaida fra 1214.

Letlands Versaille Barokslottet Rundale 50 kilometer fra Riga kaldes for intet mindre end Letlands version af Versaillesslottet i Paris eller Vinterpaladset i Sankt Petersborg. Rundale er da også skabt af hofarkitekten Rastrelli, som tegnede Vinterpaladset. Slottet blev indrettet i midten af 1700-tallet som hertugen af Kurlands sommerresidens, men har i de mange år, der er fulgt, været benyttet

som hospital, skole, kornlager og gymnastiksal. I dag fungerer slottet som museum, og du kan frit slentre rundt i de luksuriøse sale med overdådige detaljer og figurer af engle, mennesker og dyr.

Profile for LIME

LIME februar 2020  

LIME februar 2020