{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 29

REJSETEMA

Vidste du, at …

Estland er det mindst religiøse af de tre baltiske lande? Mere end 50 procent siger, at de slet ikke er religiøse.

DEN LILLEBITTE FISK Den lille fisk brislingen bliver tit sammenlignet med ansjosen, og i Estland er de vilde med den. Fisken indgår i et væld af retter, men en af de mest populære er den relativt simple Kiluvõileib. Retten minder om et stykke dansk smørrebrød og består af rugbrød (ja, det spiser de også i de baltiske lande), hårdkogt æg, sauce og selvfølgelig brislingen.

De baltiske lande har milevis af helt fantastiske hvide sandstrande og dramatiske klitter. Derfor er Baltikum også en oplagt sommerdestination.

3 STEDER, DU SKAL OPLEVE Tæt på zarens Tallinn Sæt tid af til at slentre rundt i Tallinns smukke middelalderlige bykerne Vanalinn, som er optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Bydelen er omkranset af en tre meter tyk og to km lang mur med tårne – især tårnene med de kække navne Tykke Margaret og Kiek in de Kök er et kig værd. På din tur kan du besøge bydelens karakteristiske kirker, blandt andet Olavskirken, som har båret titlen som verdens højeste bygning (godt nok helt tilbage i 1549-1625, men alligevel), og St. Alexander Nevskij-katedralen med de karakteristiske russiske løgkupler, som blev bygget, da Estland var en del af zarriget.

Kryds hængebroer og vandfald 32 km fra Tallinn centrum finder du det smukke vandfald Keila. Vandfaldet er seks meter højt og 60-70 meter bredt og har en fin natursti, du kan vandre på langs floden. Her krydser man to hængebroer og kan se

skulpturer af lokale kunstnere. I området kan du også besøge den gamle herregård School Fall, hvor den tidligere russiske nationalsang “Gud bevare zaren” første gang blev opført for Nikolaj 1. af Rusland. I dag fungerer herregården som museum, hotel og restaurant.

Street art og street food Oplev store street art-malerier og den kreative energi i det gamle fabriksområde i Talinn, som har fået navnet Telliskivi Creative City. Her kan du forsvinde ind i små designerbutikker, tage på fotogalleri, loppemarked eller deltage i en af de 600 årlige kulturelle begivenheder. Tæt på finder du markedsområdet DEPOO, hvor du kan mæske dig i street food og besøge caféen og natklubben Peatus, som er indrettet i en original passagervogn fra toget mellem Talinn og Moskva. Tag også forbi det nyrestaurerede og stemningsfyldte marked Balti Jaam, som byder på endnu mere street food, designertøj og kunsthåndværk.

L IME

29

Profile for LIME

LIME februar 2020  

LIME februar 2020