{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 28

 ESTLAND 

VERDENSARV og vild street art

Oplev middelalderbyer, fantastisk natur og en kreativ, moderne hovedstad. Og tag ikke fejl, Estland er på forkant med den digitale fremtid.

 Du har sikkert hørt sagnet om, at Dannebrog dalede ned fra himlen midt under et slag i Estland i 1219. Derfor kan du blandt andet finde et mindesmærke i Den Danske Konges Have i Tallinn, der markerer det (efter sigende) præcise sted, hvor flaget landede. De mange krige og besættelser har sat deres præg på landets kultur og arkitektur. Udenlandske magter har gentagne gange krydset Estlands vej, og lande som Danmark, Sverige, zarens Rusland, Hitlers Tyskland og det kommunistiske Sovjetunionen har

28

L IME

alle villet have en luns af det lille land. I dag kan Estland fejre, at det er over 100 år siden, at de for første gang erklærede sig uafhængige, ligesom det er mere end 25 år siden, at den sovjetiske republik måtte slippe sit tag, og landet atter var frit.

EUROPAS SILICON VALLEY Estland er dog langtfra kun sin fortid. Ikke nok med, at du kan tage på vandreture i landets storslåede natur, som byder på lange kystlinjer, mere end 1000 små øer, store skove og vandfald, det er

også et land, hvor iværksætterdrømme og digitale initiativer blomstrer. Hovedstaden Tallinn er blevet kaldt Europas Silicon Valley på grund af byens mange startups – blandt andet var det her, at virksomheden Skype, som danske Janus Friis stod i spidsen for, blev skabt. Hvis du vil opleve den vibrerende startupstemning, så tag forbi det gamle fabriksområde Telliskivi Creative City, som i dag er hjemsted for flere nye estiske virksomheder og er “the place to be” for iværksættere og kreative sjæle.

Profile for LIME

LIME februar 2020  

LIME februar 2020