{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 18

HEADER

J

ulie Agnete Vang bliver overrasket, hver eneste gang hun bliver genkendt. Som for eksempel forleden, hvor hun sad til et bestyrelsesmøde i sin datters børnehave med nogle af de andre forældre. Imellem børnetegninger og institutionslugt nævnte skuespilleren tilfældigt, at hvis det næste møde lå om aftenen, ville hun ikke kunne i den kommende tid. “Nåh, spiller du på teatret, eller er du i gang med en film?” spurgte den ene af de andre forældre. Det gjorde Julie Agnete Vang paf. Endnu en gang gik det op for hende, at folk møder hende med et forspring. De ved, hvad hun laver, mens hun ikke aner, om de er finansdirektører eller skraldemænd. “Jeg tror, det hænger sammen med, at jeg aldrig rigtig har følt, at jeg har fået et gennembrud som skuespiller,” siger hun og smiler hen over en kop kaffe med mælkeskum: “Det store brag, der viser et gennembrud meget konkret, har jeg ikke oplevet. Mine roller er blevet større, men et egentligt gennembrud, synes jeg ikke, jeg har fået. Derfor bliver jeg også overrasket, når nogen kender mig, selvom jeg ikke kender dem. Det er ligesom, hvis jeg går en tur med min familie, og børnene siger, at der er nogen, der kigger. Jeg ser det ikke, men det overrasker mig alligevel, når det sker, for jeg ser slet ikke på mig selv som en offentlig person.”

VIL IKKE SVIGTE Der er nu efterhånden god grund til at kende Julie Agnete Vang. Den 35-årige skuespiller er her, dér og alle vegne, når det kommer til dansk film og teater.

18

L IM E

Siden rollen som den idealistiske politiker Nete Buch i DR Drama-serien ‘Borgen’ er rollerne nemlig tilflydt hende i en lind strøm. Alene i 2019 gjorde hun opmærksom på sig selv som flippermor i komedien ‘Mødregruppen’, mens hun på Grønnegårdsteatret efterlod publikum grinende på gulvet i rollen som den bipolare grevinde Olivia i ‘Helligtrekongersaften’ og blev internationalt anerkendt i HBO-serien ‘Gentleman Jack’. I 2020 fortsætter opturen så. Blandt andet i 2. Verdenskrigsdramaet ‘De forbandede år’, terrorserien ‘Når støvet har lagt sig’, i musicalen ‘Vild med dans’ på Østre Gasværk i København – og i hovedrollen i komedieserien ‘Store Lars’. “Det åbnede helt sikkert mange døre for mig at være med i ‘Borgen’, fordi det var en stor tv-serie, men jeg synes nu også, det er rigtig dejligt ikke at have været mere eksponeret, end jeg har været,” siger hun og forklarer, at udlandet bestemt trækker, men at det også handler om at finde en balance: “Det har været ret vildt at komme til udlandet og spille, og det er noget, jeg gerne vil gøre mere, men jeg har samtidig svært ved at forestille mig, at der ikke ville komme et svigt over for min familie, hvis jeg rejste permanent ud. Så hvis tilbuddet om en ➻

HAR GIVET ‘‘MMIGODERSKABET MULIGHED FOR AT FINDE FØLELSER FREM FRA ET DYBERE STED, FORDI MIT LIV ER BLEVET MERE SÅRBART.

Profile for LIME

LIME februar 2020  

LIME februar 2020