{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 13

MIT FORBRUG

“Jeg køber mig fattig i fotoudstyr” Skuespiller Gordon Kennedy elsker kakaotoppe, Gordon Ramsay-lasagne og koreansk mad. Og så er han lidt flov over at lægge toiletpapir på båndet. TEKST CATHRINE ERIKSEN FRIS FOTO CHRISTIAN KROGH

Hvad er din livret?  Min Gordon Ramsay-lasagne. Han laver den godt nok med oksekød, men det spiser min datter ikke, så jeg bruger kylling. Han gør nogle småting anderledes, som giver smagen flere nuancer. Som at komme lidt Worcestershiresauce, rødvin og laurbærblade i retten.

Når Gordon laver lasagne, er det med navnebroderen Ramsays lækre opskrift – og fotoudstyr kan han ikke få nok af.

Hvad finder altid vej ned i din indkøbskurv?  Jeg er desværre blevet svært glad for Nettos kakaotoppe. Det er sådan nogle kager i kugler, der ligner romkugler og smager af kakao og kokos. Det er ulækkert, men jeg skal altså have dem til kaffen en gang om ugen. Jeg kan glæde mig til dem, når jeg er til et møde inde i byen. De skal helst være stuetemperatur, så de er helt bløde i det. Det er ret klamt.

Hvad spiser I meget hjemme hos jer?  Min datter laver meget koreansk mad. Det er ofte med fermenteret kål og andre ting, der lugter og smager stærkt. Jeg synes, det er meget godt, men jeg kan altså nogle gange få opkastfornemmelse, når jeg åbner køleskabet. Det lugter jo. Enten af stærk chili, hvidløg eller kål. Og prut. Men det smager sindssygt godt.

Er der noget, du er flov over at lægge på indkøbsbåndet?  Toiletpapir. Jeg ved ikke hvorfor, for alle tørrer sig jo i røven. Men når jeg står der med 12 ruller, må ham bagved i køen

tænke ‘hold kæft, han skider rigtig meget ham der.’ Det er så pinligt, og det kan altså ramme mig lige pludselig der i køen.

KORT OM

GORDON KENNEDY

Gordon Kennedy er 51 år, skuespiller og komiker. Han har medvirket i teater, film og tv-serier og har skrevet flere sange, der uden held har konkurreret om at komme med i Dansk Melodi Grand Prix. Han er født i Skotland, bor i en toetages villa i Valby og har to børn, 19-årige Frida og 16-årige Elliot. Gordon er aktuel i musicalen ‘Mamma Mia’, som turnerer Danmark rundt fra nu og hele foråret.

Hvad er dit største fejlkøb?  Jeg købte engang en aflang, oval lampe fra Bauhaus. Den var guld indeni, så den kastede et underligt gyldent skær over spisebordet. Sekundet, jeg tændte den, vidste jeg, at den bare skulle ned igen. Den skulle være flot over et spisebord, men jeg syntes mere, den burde hænge i et skur. Den var simpelthen så grim, og nu ligger den i kælderen.

Hvad kan du godt lide at bruge penge på?  Elektronik. Jeg køber mig fattig i fotoudstyr, computerprogrammer og den slags. Det er sindssygt. Jeg købte et kamera, der kunne optage i 4K, men fandt så ud af, at

min computer ikke kunne trække det. Så skulle jeg jo have en ny computer også. Der kommer hele tiden noget nyt.

Hvis penge voksede på træerne, hvad ville du så investere i?  Så ville jeg lave en film. Jeg har skrevet en, som jeg synes er skidehamrende sjov. Jeg gik på Filmskolens manuslinje i 2014, så jeg kan dramaturgien. Det handler om en hippiesøn, der arver sin fars imperium, men ikke gider at have det. Det er der andre, der gerne vil, og de gør alt for at få fat i det. Jeg vil skide gerne lave den film 

L IME

13

Profile for LIME

LIME februar 2020  

LIME februar 2020