Page 49

LØGISMOSE KYLLING Derfor smager din kylling så godt... Løgismose kyllingen, som er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, er opvokset i fuld frihed i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne – uden indhegning, men med højt til himlen og græs under fødderne. De lever i minimum 81 dage, af den føde, de finder i jorden samt GMO-fri (99,1%) majs og korn. Derfor bærer kyllingerne det franske Label Rouge-certifikat, som kun tildeles den allerbedste smag. Og derfor bærer de også Løgismoses Smagen af Frihed-mærkning. Det kan ganske enkelt smages, når en kylling har haft et godt liv. Smag selv med denne simple opskrift på hel ovnstegt kylling.

HELSTEGT LØGISMOSE KYLLING Denne helstegte Løgismose kylling er nem at lave, men ikke desto mindre uovertruffen! De syrlige, salte citroner og krydderiet Piment d’Espelette giver kyllingen en fantastisk aromatisk og letrøget smag. Perfekt til efterårsmiddage, med en god salat og ovnstegte kartofler.

INGREDIENSER 1 Løgismose kylling 1 saltet eller frisk citron 2 kviste rosmarin 1 tsk Piment d’Espelette 3 spsk olie Salt og peber

SÅDAN GØR DU Varm ovnen op til 170 oC. Læg kyllingen i et ildfast fad. Skær citronen i mindre stykker og fyld dem ind i kyllingen sammen med rosmarin-kvistene. Smør kyllingen med olie og krydr den med Piment d’Espelette, salt og peber både ind- og udvendigt. Ovnsteg kyllingen i ca. 45 minutter, til den er gennemstegt og lad den hvile 4-5 minutter.

LØGISMOSE KUN I

Profile for LIME

LIME oktober 2019  

LIME oktober 2019