Page 30

PERSPEKTIV

Feminine og intelligente

“FIX er som en livsledsager” De seneste 17 år har kvindenetværket FIX, der står for intet mindre end Feminine Intelligente Experimenter, mødtes for at udveksle erfaringer. Og ikke mindst for at blive inspireret og klogere på sig selv og deres faglighed.

Å

rstema’, ’Pralerunde’ og ’Den Røde Stol’, er bare nogle af de formater, kvindenetværket FIX har fundet på, og som karakteriserer deres netværk: De er 20 kvinder i forskellige aldre, der alle har forskellige erhverv. To af dem er arkitekt Anne Katrine Hornemann, der har været med i gruppen siden 2003, og journalist og instruktør Mette Korsgaard, som har været med i tre år. For hende er FIX blevet en slags fundament og et sted, hvor hun altid kan bede om hjælp. Og for Anne Katrine Hornemann har FIX også en helt særlig plads i hendes liv: “Jeg ser FIX som en livsledsager, vel vidende, at der er mange livsledsagere, som mand, børn og familie. Medlemmerne er nogle, som jeg har en langvarig relation til, og som er vidne til mit liv, hvad enten det er fagligt eller personligt,” siger Anne Katrine.

RAMMEN ER SAT

FIX møder hinanden otte gange årligt. Det kan være alt fra en tur i kolonihavehus til en rundvisning på Kunsthal Charlottenborg eller et møde med Lene Espersen, der er kommet i stand. Der er ikke en formel på, hvad sådan en dag indeholder. Men rammen er altid den samme: Kvinderne mødes, spiser en middag og laver et arrangement for hinanden, hvor medlemmerne skiftevis er vært. Men for Anne Katrine er deres møder ikke bare endnu et kryds i kalenderen: “Jeg ser det meget som otte gaver hen over året, og en af gangene er det dig, der giver en gave til netværket, og de andre gange får du selv en ret stor gave. Også fordi det ikke bare er et foredrag. Man skal tænke i mange aspekter, og især på hvordan dagen bliver en fed totaloplevelse for netværket,” siger hun. “FIX er ikke bare at komme over til en kaffe, der er en intention i samværet. At vi skal noget med hinanden.” Og når man er med i FIX, er der ikke noget, der hedder tilmelding, når man får en invitation. For

MEDLEMMERNE ER ‘‘NOGLE, JEG HAR EN

LANGVARIG RELATION TIL, OG SOM ER VIDNE TIL MIT LIV.

30

LIME . DK

Profile for LIME

LIME oktober 2019  

LIME oktober 2019