Page 77

NETTO LIGE NU

Sommerklar

HAVE

Vinteren har sikkert efterladt sine spor i din have og på altanen. Her er fem tips og tricks til, hvordan du giver dit uderum en kærlig hånd, så du (heldigvis!) snart kan nyde lune sommeraftener udenfor. TEKST

Na tasja Gamborg Rasmussen FOTO Shu tterstock

2. PIFT TERRASSEN OP Gør din træterrasse sommerklar ved at vaske den ned med vand og brun sæbe, og skrub alt snavs og alger væk. Undgå at bruge højtryksrensere, da det kan ødelægge træet. Når det er tørt, så smør verandaen med olie for at beskytte træet bedst muligt. Har du en terrasse med fliser, er den gammeldags metode med knofedt og en kost klart den mest miljørigtige og effektive. Og så kan du med fordel strø fugesand mellem stenene, fordi det hindrer ukrudtet i at gro.

Psst!

Hvis du luger i solskinsvejr et par dage efter regn, er jorden dejlig blød og nem at grave i.

KILDER haveunivers.dk, bolius.dk, boligportal.dk, plantorama.dk, bt.dk

1. TRIM GRÆSSET

Det er vigtigt, at du fjerner mos, blade, grene og andet ukrudt fra din græsplæne, for det giver lys til græsset. Ligesom både mennesker og dyr trænger græsplænen nemlig også til at blive luftet. Her skal du have fat i en plænelufter eller en greb, der skal stikkes ned i jorden og vippes, så der bliver skabt luft. Husk at gøde, kalke og vande jorden, så din græsplæne kan få den tiltrængte næring.

Tip!

Husk at tjekke dine haveredskaber for rust, så du er klar til havearbejdet.

3. Få bugt med ukrudtet Med varme forårsstråler og blomster, der springer ud, kan du desværre ikke undgå genstridigt ukrudt, der titter frem. De bedste redskaber til at fjerne ukrudt er dine hænder, fordi du undgår at ødelægge planter og blomster. Du kan dog forsigtigt bruge en kultivator til at fjerne ukrudt. Selv om ukrudtet måske er vokset til, kan du med blot 20 minutter om ugen nemt holde ukrudtet nede, netop fordi det ikke når at vokse sig stort.

LI ME .DK

77

Profile for LIME

LIME maj 2019  

LIME maj 2019