Page 46

NATURLIGHED

Alle urter og grøntsager, som anvendes af Knorr, dyrkes under solen og høstes, når de er allerbedst. Herefter anvender vi naturlige og skånsomme tørringsmetoder, der udelader vandet, så kun den gode smag er tilbage. Et tørt produkt behøver ikke konserveringsmidler eller andre tilsætningsstoffer, da selve tørringen og udledningen af vandet sikrer, at råvarerne kan konserveres naturligt.

TRANSPORT

MADSPILD

Godt 1/3 af al mad i verden ender i skraldespanden. Det er en skam. Tørre fødevarer betyder minimal madspild. I Knorr anvender vi fx toppen af guleroden, stilken på tomaten og skrællen på løget til at gøde vores marker. Ude i hjemmene går disse dele af de friske råvarer ofte til spilde og bliver til affald.

Fødevarer, der tørres inden de transporteres, udleder langt mindre CO2, da et tørt produkt fylder mindre i transport og kræver mindre emballage. Eksempelvis bliver 20 kg friske tomater til 1 kg tørrede – blot fordi vandet er væk.

HOLDBARHED

Tørre fødevarer har lang holdbarhed og kræver hverken energiforbrugende kølere under transporten, i supermarkedet eller i hjemmet. Det betyder at ressourceforbruget ved tørre fødevarer er langt lavere end ellers.

GØR EN FORSKEL - BID FOR BID SE MERE PÅ KNORR.DK

Profile for LIME

LIME maj 2019  

LIME maj 2019