Page 29

Fyrværkeri

OVERRASK DINE GÆSTER MED ET BRAG

Du har sikkert været med til at planlægge din store dag. Måske har du skrevet en tale, lavet bordpynt eller andre ting, som det ville være naturligt at gøre, når man holder en konfirmationsfest. Når gaverne er pakket op, og sangene er sunget, er der derfor ingen, der har flere forventninger til dagen. Men så kunne det være en sjov idé at sætte prikken over i’et med et brag af et festfyrværkeri og dermed runde dagen af på en festlig måde. Af Rie Nissen Foto: Tinghøjgård Fyrværkeri

V

i har talt med Nanna fra Tinghøjgård Fyrværkeri og spurgt om, hvad man skal være opmærksom på, hvis man ønsker at bestille fyrværkeri til sin konfirmation.

Hvornår må man fyre fyrværkeri af?

Hvis man vil have fyrværkeri i perioden før/efter den 27. december til den 1. januar, skal man have fat i en professionel fyrværker, da man skal have et særligt certifikat i Danmark med tilladelse til at skyde af i den periode. Du må altså ikke selv skyde fyrværkeri af til din konfirmation.

for så begynder vi straks at se, hvilke muligheder der er. Når vi så sammen har fundet den rette placering, tager vi os af alt det praktiske såsom at søge tilladelse hos det lokale brandvæsen, søge om lov til at bruge grunden til at fyre fyrværkeri af, og hvad der ellers måtte være af praktiske ting.

Vil du fortælle, hvad festfyrværkeri indebærer?

Hvilke råd kan du give kommende konfirmander, som overvejer fyrværkeri?

Et fyrværkeri hos os bliver designet helt specielt fra gang til gang. Som regel får vi frie hænder til at designe fyrværkeriet efter, hvordan vi synes det skal se ud, men man kan altid komme med ønsker til effekter, man godt kan lide, og så finder vi de effekter, som du ønsker. Det kan f.eks. være, at man godt kan lide guldregn, som daler ned fra himmelen, og så får vi selvfølgelig designet det som en del af fyrværkeriet. Det kan også være, at du får lyst til at skrive noget med ildskrift. Det kan også lade sig gøre.

Hvad skal man tænke på, før man bestiller?

Om du er til guldregn, ildskrift eller masser af larm, lover Nanna, at de nok skal lave et fyrværkeri til din konfirmation, som du og dine gæster aldrig vil glemme.

Kontakt en fyrværker i god tid inden konfirmationen. Loven foreskriver, at man skal søge tilladelse minimum 14 dage før et arrangement. Så det er bedre at være tidligt ude og få aftalerne på plads.

Det eneste, man skal overveje, inden man bestiller fyrværkeri, er, hvor man har tænkt sig at afholde festen. Hvis det f.eks. er inde i byen, kan det være svært at finde en plads, hvor man kan fyre af. Når man kontakter os, vil vi altid som det første spørge, hvor festen skal holdes,

Husk at kontakte en professionel fyrværker og overrask dine gæster med et brag på den store dag.

KON4MATION 29

Profile for LILLY

KON4MATION 2019  

New