Page 79

Lej et helt hotel til jeres bryllup Bryllupsfest med overnatning i Nordsjælland

Hotellets Festarrangement: Velkomstdrink 3-retters middag Kaffe & avec Natmad Overnatning Brunch

15 % rabat Hvis festen holdes fredag - dog ikke helligdage

1.095,- kr. pr. person • 54 værelser • Selskaber op til 100 personer • Vielse i haven muligt • Rådgivning og tryghed

Bygaden 1, Jørlunde, 3550 Slangerup Tlf.: 4733 3389 • info@shh.dk • www.shh.dk

TIPS OG GODE RÅD TIL BRUDEPARRET Ringene Ringen er en af de ældste traditioner og stammer oprindeligt fra Romerriget. Traditionen med vielsesringe blev senere overtaget af den kristne kirke og ses som et symbol på ægteskabets ukrænkelighed og evige beståen. Man kan indgravere navne, dato for bryllupsdagen eller andet i ringene.

Ringenes placering Skal ringen sidde på højre eller venstre ringfinger? Det er et omdiskuteret emne. Nogle mener, at ringen skal sidde på venstre hånd, da det er hånden nærmest hjertet. Andre mener, at den skal sidde på højre hånd, da det er den hånd, man aflægger troskabsløftet med.

Det er almindeligt at vælge venstre ringfinger til forlovelsesringen og højre ringfinger til vielsesringen. Hvis I bruger samme ring, kan I bare flytte forlovelsesringen fra venstre til højre hånd.

Vielsens små ritualer Når præsten indleder sin tale, rejser I jer og stiller jer foran alteret. Bruden står til venstre, mens brudgommen står til højre. Imens skifter brudens far sæde og sætter sig på brudgommens plads. Efter vielsen skal I som ægtepar sidde sammen. Når vielsen er færdig, placerer brudeparret sig på stolene til venstre. Gommen sætter sig på stolen nærmest alteret. Brudeparret går ud af kirken, når den sidste salme har lydt. Alle gæster rejser sig. Herefter følger brudens mor sammen med brudgommens far, hvorefter brudgommens mor med brudens far går ud af kirken. Dernæst følger den nærmeste familie og siden de øvrige gæster.

BRYLLUP & FEST 79