Page 38

Vielsesringe og deres oprindelse

Damering i 14 kt. guld med 5 stk. 0,02 ct. brillanter: kr. 9.250,-. Herrering 14 kt. guld: kr. 12.500,-. Guldsmed Blaesild og Ring

Smukke og klassiske vielsesringe fremstillet i 14 kt. guld. Dameringen er besat med 0,58 ct. brillanter. Sætpris: kr. 29.110,- fra Klarlund.

RUNDT OM RINGEN

Valget af vielsesringe kan være et af de sværeste. Ringen er udsat for stor opmærksomhed på selve den store dag, og I skal bære den resten af livet. Som kommende brudepar skal I tage stilling til forskellige varianter, former og design, og til de mange traditioner, der er forbundet med vielsesringen. Men hvorfor er den ring egentlig så vigtig, og hvad er det nu lige, man skal huske? Bryllup&Fest præsenterer her et udvalg af smukke vielsesringe, og vi ser nærmere på vielsesringens oprindelse og betydning.

Unikke “M-organic” vielsesringe fås i tre farver i 14 kt. guld. Pris: Fra kr. 5.900,- pr. stk. fra Guldsmed Ghita Ring og Katrine Salmon.

Ekstra gedigne vielsesringe “Xl-organic” fremstillet i 14 kt. guld. Pris pr. stk.: kr. 8.900,fra Guldsmed Ghita Ring og Katrine Salmon.

Af Katrine Dael

R

ingen er en af de ældste bryllupstraditioner, vi har. Selve ideen om ringen stammer fra Nordafrika, hvor egypterne flettede siv til ringe og armbånd. Vielsesringen som et symbol på kærlighed tog romerne til sig. Senere overtog kristendommen traditionen, og udvekslingen af ringene blev til et symbol på ægteskabets ukrænkelighed og evige beståen. Der er mange meninger om, hvorvidt ringen skal sidde på venstre eller højre hånd. Nogle mener venstre, da den er tættest på hjertet, mens andre mener højre, fordi det er den hånd, man afgiver troskabsløftet med. Der er altså ikke noget rigtigt og forkert, når det handler om at placere ringen. Derfor er der også mange, der vælger at placere forlovelsesringen på venstre hånd og vielsesringen på højre. Bruger man den samme ring til både forlovelse og ægteskab, kan man flytte ringen fra venstre hånd til højre hånd, hvis ringfingeren har samme størrelse på de to hænder. 38 BRYLLUP & FEST

Nyhed fra MARRY & ME: Unikke grå carbonvielsesringe med rosaguldforing besat med brillant. Sætpris: kr. 10.440,-.