Page 34

Planlægning

Hvem skal med? I har sikkert en masse overvejelser om, hvor grænsen skal gå for, hvem I skal invitere. For skal alle i familien med, selv om man måske ikke ser dem til hverdag? Eller hvad med venner, som man lige har mødt? Det er en god idé at lave en liste over gæsterne. I kommer helt sikkert til at diskutere, om folk skal inviteres af pligt eller lyst, og det kan ikke undgås, at I skal revidere gæstelisten mange gange, fordi det kan være ømtåleligt at vælge familie og venner til og fra.

Vil I holde en reception? En løsning kunne være at holde en reception efter vielsen og inden middagen. En reception er ofte lidt mindre formel og lidt mere afslappet. I kan bruge anledningen til at skære bryllupskagen for. Til receptionen kan I invitere arbejdskolleger eller andre relationer, som man måske ikke lige har lyst eller plads til at have med til selve bryllupsfesten.

Hvordan foreviger man dagen? Måske har I et særligt sted, som er ”jeres sted”. Det kan også være, at I har booket en cool veteranbil eller bliver kørt af sted i karet. Uanset hvad der gør jeres bryllup unikt, er det vigtigt at forevige øjeblikkene. Har I tænkt over at booke en bryllupsfotograf? Eller kender I nogen med et godt kamera, som vil varetage opgaven for dagen? Det er vigtigt at få taget nogle gode billeder af jer som brudepar, så I kan mindes den store dag mange år frem og få taget et billede, I kan bruge som takkekort. Hvis I vælger ikke at booke en fotograf, kan vi anbefale at fordele opgaven ud på flere, så der er nogen, der tager billeder i kirken, til receptionen og til middagen. Hvis der er flere af jeres venner, som tager gode billeder, så inviter dem i en gruppe på Facebook eller opret en Dropbox-mappe, hvor I kan dele billeder. For at forevige jeres billeder er det en god idé at lave en fotobog. Der er mange udbydere af fotobøger på nettet med skabeloner, som du selv sætter din fotos op i.

Hvad skal gæsterne lave mellem vielsen og bryllupsmiddagen? Der kan være et slip mellem kirken og middagen, når I skal fotograferes. Hvis I holder en reception, er det en god idé at uddelegere nogle opgaver. I kan også arrangere en sjov quiz eller Tip en 13’er om brudeparret. Hvis I har valgt at invitere børn med til receptionen, skal I overveje, om I har noget legetøj eller nogle udendørsaktiviteter, de kan lave under receptionen. I kan med fordel lave en liste over de hoteller og overnatningsmuligheder, der er i nærheden, så gæsterne kan booke sig ind på forhånd og nå at slappe af eller skifte tøj inden bryllupsmiddagen. Der er rigtig mange ting, I skal tage stilling til, når I skal planlægge bryllupsdagen. Det er godt at have en overordnet tidsplan for dagen, som toastmasteren kender til. Men det er også vigtigt at huske på, at I skal nyde hinanden, jeres gæster og være tilstede i nu’et. Pas på med at lave en alt for stram tidsplan, som overtager fokus fra det vigtigste på dagen – at I har sagt ja til hinanden. 34 BRYLLUP & FEST