Page 168

THE HONEYMOON CAPITAL GENNEM 200 ÅR Siden starten af 1800-tallet, hvor nygifte par fra rige familier begyndte at tage på bryllupsrejse til Niagara Falls, har området været en populær destination for rigtig mange nygifte. Hvert år valfarter over 50.000 par fra hele verden til Niagara Falls, hvor de tilbringer deres første tid som ægtefolk. Det skulle angiveligt være Napoleon Bonapartes bror Jerome, der startede trenden, efter han med sin amerikanske brud rejste hertil umiddelbart efter deres vielse i 1803. Af Britta Smits – OplevUSA.dk

M

an kan ikke forvente at være det eneste par i Niagara Falls, der går rundt nygifte, hånd i hånd og med et smil på læben. Som selvudnævnt Honeymoon Capital er området et oplagt rejsemål for nygifte på bryllupsrejse, og der findes da heller ikke et hotel i området, der ikke tilbyder særlige honeymoonpakker. Nygifte par kan også helt gratis få et honeymooncertifikat, underskrevet af byens borgmester. Det har man i øvrigt kunnet få, siden certifikaterne for første gang blev udstedt i 1949. Niagara Falls status som Honeymoon Capital blev for alvor manifesteret i løbet af 1950’erne. USA’s middelklasse blev i takt med bilernes udbredelse mere mobil, og pludselig var en tur til Upstate New York en reel mulighed for almindelige amerikanere. Det kan virke afskrækkende på nogen med en destination, der er så overrendt af brudepar, og som har en så kommerciel tilgang til bryllupsrejser, men der er altså også noget virkeligt charmerende ved selv at blive en del af denne tradition.

168 BRYLLUP & FEST

Mellem USA og Canada Niagara Falls er fællesbetegnelsen for de tre vandfald, der ligger på grænsen mellem USA og Canada. Vandfaldene ligger i to adskilte lande: Niagara Falls i USA og Niagara Falls i Canada. Byerne ligger over for hinanden med floden imellem sig. Det er forholdsvist let at komme frem og tilbage mellem USA og Canada. Rainbow Bridge ligger tæt på vandfaldene, og her kan man komme over både til fods eller i bil. Man skal bare huske at medbringe sit pas. Canada-siden er den mest populære, da den giver den bedste oplevelse af vandfaldene. Den amerikanske side derimod er langt mindre kommerciel og tættere på vandfaldene. Der er i alt 58 hoteller ved Niagara Falls, hvis man regner både dem på den amerikanske og canadiske side med. Der findes gode hoteller på begge sider af grænsen, men hvis man vil have udsigt over vandfaldene, skal man bo på den canadiske side. Om sommeren er hotellerne, især på den canadiske side, propfyldt, så book hotel i god tid.

Profile for LILLY

Bryllup & Fest 2019  

Få masser af inspiration til dit bryllup og se alle de nye kjoler fra LILLY.

Bryllup & Fest 2019  

Få masser af inspiration til dit bryllup og se alle de nye kjoler fra LILLY.

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded