Page 167

synge til middagen derhjemme, men kirken er et andet og større rum, og det er synd, hvis hun ikke kan synge rummet op. Det er også vigtigt, at det er parrets bryllup. Det vil sige, at jeg er meget, meget forsigtig med, hvis der er andre, der ringer og siger: ”Jeg har hørt, at de skal giftes. Jeg kommer og laver en trommesolo. Det bliver de vildt glade for”. Nej, det må I simpelthen aftale med brudeparret. Det er deres fest, og dem, der skal være tovholdere. Så ikke Tante Agathe lige pludselig stiller sig op og synger Oswald Helmuth-viser, fordi hun mener, de altid har kunnet lide dem, men nej, de har bare været høflige,” siger Pernille Bolø.

ønsker jer. Husk, at præsten har stor erfaring: Præsten kender til kirkens rum og kan bruges til sparring og til at komme med gode råd, så I får en højtidelig og uforglemmelig dag,” siger Pernille Bolø.

Kan du komme med nogle gode forslag til salmer, der passer til et bryllup? ”Jeg vil ikke komme med en liste med salmer, fordi så har folk det med at hægte sig fast i dem. Men fra nummer 700 i Den Danske Salmebog og frem er der mange salmer til bryllupper og vielser, og ellers er det en god idé at tale med præsten om det. I starten af salmebogen er det lovsange. Man kan jo sige, at salmebogen er fuld af liv, og man kan altid finde en salme eller en tekst, der passer til stemningen. Der er mange brudepar, som tager det meget alvorligt og tænker over, hvad det er, man skal synge, og bruger tid på at sidde og lytte salmerne igennem,” siger Pernille Bolø. ”Det er altså ikke kun de forberedelser, man kan bestille, planlægge, måle og veje, som skal overvejes. Brylluppet i kirken er for alle, og de tanker, man kan gøre sig i forbindelse med brylluppet, er lige så relevante, som hvis I skal vies borgerligt. Det vigtigste er, at I får den dag, I BRYLLUP & FEST 167