Page 144

Bryllupsfyrværkeri

NÅR BRYLLUPSFESTEN SKAL SKYDES AF MED ET BRAG Har du lyst til at slutte bryllupsfesten af og overraske dine gæster og din udkårne med et brag af et fyrværkeri? Så er der her en række gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du bestiller. Af Rie Nissen Foto: Tinghøjgård Fyrværkeri

N

år talerne er holdt, og I har spist desserten, har mørket måske lagt sig udenfor. Hvis festen skal starte (eller slutte af) med et brag, kunne det være en mulighed at arrangere et bryllupsfyrværkeri som en del af underholdningen til jeres bryllup eller som en kærlighedserklæring til din udkårne. Men hvad må man få lov til at fyre af, når ikke det er nytårsaften, og hvad skal man forberede sig på? Vi har talt med Nanna fra Tilnghøjgård Fyrværkeri og spurgt om, hvad man skal være opmærksom på, når man overvejer at bestille fyrværkeri til sit bryllup.

Vil du fortælle, hvad et bryllupsfyrværkeri indebærer? Et bryllupsfyrværkeri hos os bliver designet helt specielt fra gang til gang. Som regel får vi frie hænder til at designe fyrværkerierne, efter hvordan vi synes, det skal se ud. Man kan naturligvis altid komme med ønsker til effekter, man godt kan lide, og så finder vi de effekter, du har et ønske om at se. Det kan f.eks. være, at man godt kan lide guldregn, som daler ned fra himmelen. Det får vi selvfølgelig designet med ind i fyrværkeriet. Ofte ønsker vores kunder, der bestiller fyrværkeri til deres bryllup, en ildskrift, hvor vi laver et hjerte, hvor brudeparrets initialer står i eller en tekst som f.eks. ”I love you” eller ”Love”. Det gør, at man kan sætte sit helt eget præg på fyrværkeriet og er med til at skabe en ekstra romantisk stemning for brudeparret. 144 BRYLLUP & FEST

Hvem bestiller bryllupsfyrværkeri? Som regel er det gommen, der bestiller det som en overraskelse til sin brud, men vi har også oplevet det omvendt, fordi brudgommen måske er meget fascineret af fyrværkeri, så kan bruden finde på at overraske ham eller hende. Antallet af bryllupsfyrværkerier har ligget rimelig stabilt inden for de sidste mange år, men vi kan godt se, at interessen er steget, og vi oplever, at vi modtager flere forespørgsler.

Hvad koster det at bestille et bryllupsfyrværkeri? Det starter på ca. kr. 10.000,-. Men vi har været med til fyrværkerier, der har kostet kr. 100.000,-. Man skal huske, at hvis man lægger et par 1000 mere i pakken, får man meget mere fyrværkeri for pengene.

Hvad er vigtigt for jer, når I laver et bryllupsfyrværkeri? At brudeparret og gæsterne får en god oplevelse. Som oftest starter vi med at afbrænde et hjerte med ildskrift, som varer ca. et minut. Vores oplevelse er, at det minut er en helt speciel oplevelse, hvor brudeparret står og nyder det i ro og mag. Derefter går vi i gang med det helt store fyrværkeri til alles overraskelse. Der er mange, der siger, at det er med til at sætte prikken over i’et på en i forvejen speciel dag.