Page 116

Test dig selv 5. Din farmor har besluttet sig for at give alle børnebørn kr. 50.000,-. A: Fantastisk! Så kan I komme til Nepal og vandre. B: 14 dages badeferie på Mauritius – here we come. C: De skal ind på kontoen til dårligere tider, eller hvis jeg får brug for at købe noget til mig selv.

6. På vej til en aftale skyder du genvej gennem parken og ser en femårig dreng gå rundt alene. A: Du løber efter ham og spørger, om du skal hjælpe med at finde hans mor og far, selv om du måske kommer for sent til din aftale. B: Du satser på, at han kender parken, og at hans mor eller far er lige i nærheden – du lader dreng være dreng. C: Det er godt, at der er folk, der er betalt for at løse den slags udfordringer, så du ringer til politiet 1-1-4 og fortæller dem, at du har set en femårig dreng gå alene rundt i parken, men du har desværre ikke tid til at hjælpe ham.

12. Det kommer som en overraskelse, da du ser den anden streg på graviditetstesten: I skal være forældre. A: Du bliver så helt utrolig lykkelig, og med tårer i øjnene, fortæller du din forlovede, at han skal være far. B: Du er ikke forberedt på dette, så med fugtige håndflader fortæller du din forlovede en lang og vævende historie om menstruation, der er udeblevet, og om testens resultat og afventer hans reaktion. C: Du ved ikke, om han er klar til at blive far, så du fortæller fakta og spørger, om I skal få en abort. Ikke, fordi du nødvendigvis vil have en abort, men fordi du vil have hans ærlige svar på, om han ønsker at blive far eller ej.

13.

Det er sommer. Det er varmt, og solen skinner. I den lokale iskiosk er der tilbud på den nye italienske is, de er begyndt at forhandle. Du vælger: A: Ingen is – jeg bliver bare for fed! B: 5 kugler for kun kr. 20,-. Vildt lækkert. C: 10 kugler for 26,-. Jeg kan ikke få nok. Det bliver fråderen.

I har fællesøkonomi, og han kommer hjem og fortæller, at den mest fantastiske cykel, Gud har skabt på denne klode, nu er på tilbud til kun kr. 24.995,-. Til det siger du: A: ”Mon ikke der kommer en ny og bedre cykel på tilbud en dag, hvor vi har kr. 25.000,- i overskud?” B: ”Du må hellere skynde dig ned og … købe et skrabelod.” C: ”Hellere kr. 25.000,- til noget, vi begge kan få glæde af, end kr. 25.000,- til noget, der gør, at du er endnu mindre hjemme!”

8.

14.

I har besluttet jer for at lave en paraften, og din forlovede spørger, hvad du kunne tænke dig? A: Du vil gerne ud og høre noget livemusik. B: Du vil gerne i teateret. C: Du vil gerne i biografen.

Du ved ikke helt, hvordan det gik til, men nu står I foran kassen ved Mc Donalds, og pigen med kasketten kigger spørgende på dig, og du bestiller: A: En stor menu. B: En salat. C: Ikke noget. Du mumler noget med, at du er gået forkert, og skynder dig væk.

9. Du har lånt din mor og fars bil i weekenden. Da det er mørkt, og I skal hjem, bliver det rigtigt dårligt vejr med regn og blæst. A: Det er dig, der har lånt bilen, så du kører. B: Du føler dig mere tryg ved, at din forlovede kører bilen, så du overlader rattet til ham. C: I lader bilen stå og tager en taxa.

10. I er til fest hos en af naboerne. Du har fået lidt af drikke og er blevet træt. Du siger til din forlovede, at du vil gå hjem og sove. A: Du håber, at han vil gå med hjem og ligge ved siden af dig. B: Han kan blive eller lade være. Du vil bare gerne hjem og sove. C: Du beder ham blive og feste videre og finder selv hjem.

11. I går på café sammen, og du bestiller. A: Chai-te. B: Kaffe latte. C: Et glas hvidvin.

116 BRYLLUP & FEST

15. I har sparet sammen til en rejse, som I endnu ikke har planlagt. Men ØV, I skulle aldrig have lånt den Wii-consol. Jeres fjernsyn kunne ikke tåle en flyvende controller, så nu skal I have et nyt. A: Vi må se tv på computeren fra nu af, så der stadig er råd til rejsen. B: Vi køber et mindre diskret tv, vi kan hænge i stuen, så er der råd til en lille rejse. C: Tv’et kan ikke blive for lille. 75” tv-alter i vores stue. Godt, vi fik anledning til at få et nyt 4K tv, så må rejsen vente til en anden gang.

1-5 rigtige: Dét var en overraskelse! I skal måske overveje en værdidebat, så I er mere tydelige med, hvad I hver især værdsætter og prioriterer. Hvis du havde sat krydserne helt tilfældigt, burde han statistisk set få fem rigtige. Antallet af rigtige fortæller ikke, hvor enige I er, men kun hvor godt han kender hende. 6-10 rigtige: Det er godt gået. Mange spørgsmål er gråzoner, hvor det ene spørgsmål er lige så godt som det andet. Du har dog flere rigtige, end hvis du bare gættede. 11-15 rigtige: Sådan! Der var ikke plads til mange overraskelser – du kender hende og ved lige nøjagtig, hvem du har sagt ja til.

7.