Page 59

Grønsager til alle måltider! Sørg for at få minimum to liter vand om dagen. Mange af os forveksler tørst med sult, så hvis man sørger for at få sin krop hydreret nok, så vil man også føle sig mæt i længere tid. Hold dig fra gryn, pasta og brød og al sukker.

Jeg anbefaler, at man går i gang minimum en måned før brylluppet. Det er også lidt mere håndgribeligt. Man kan godt overskue at starte fire uger før den store dag. Nogle gange skal der ikke særlig meget til. Jeg anbefaler, at man sørger for at spise grøntsager til alle måltider, også til morgenmaden. Grøntsager er det, som tager den plads, hvor vi ellers vil spise gryn, kerner og brød, som er det, der kan give en oppustet mave. Hvis man bytter det ud med grøntsager, kan man ret hurtigt se, at man taber noget væske og kommer af med den der bule på maven. Så den sidste måned holder man sig fra brød og pasta og alt med sukker i. Det kan lyde ret voldsomt, men i én måned kan man godt holde det ud, og så kan man jo se frem til bryllupskagen på dagen,” siger Anne Bech.

Hvordan går jeg i gang med at træne måneden op til? ”De fleste går i gang på egen hånd. Jeg anbefaler løbetræning, hvor man starter langsomt. Jeg kalder det at løbe fra den ene lygtepæl til den næste. Så starter du bare med at gå lidt og løbe lidt og gå lidt og løbe lidt i dit eget tempo. Og det går faktisk ret hurtigt med at se resultaterne. Du vil kunne se det på din krop allerede efter en uge, hvis ikke du træner i forvejen. Start med at gå 20-30 minutter om dagen tre til fire gange om ugen. Det vil hurtigt give nogle resultater. Kroppen skal vænnes til at løbe. Det er ikke bare noget, du bare gør,” siger Anne Bech.

Har du et godt råd til de kommende brudepar? ”Sørg for at nyde dagen og lad ikke hele den sidste måned gå helt op i broccoli og løbeture. Man bliver et gladere menneske, hvis man ved, man har gjort, hvad man kunne. I sidste ende handler det jo om, at I skal have det godt på den store dag. Så husk, det er jeres bryllup, og jer, der skal have det godt på selve bryllupsdagen,” siger Anne Bech.

Blå bog om Anne Bech Anne Bech (f. 1978) er forfatter til træningsbøger, fitnessekspert og skribent for diverse magasiner om sundhed og træning. Hun har i de sidste 20 år arbejdet med aerobic og fitness og som personlig træner, men fokuserer i dag på ekspertrollen, hvor hun med bøger og tv kan inspirere og hjælpe endnu flere mennesker til et sundere og slankere liv.

BRYLLUP & FEST 59

bf2018_2.indd 59

17/11/2017 13.44

Bryllup & Fest 2018  
New