Page 1

Magasin for Lillestrøm Torv

3-5 MAI FEIRER VI VÅRT NYOPPUSSEDE SENTER!

FOLKA BAK OPPUSSINGEN VÅR OG SOMMERMOTE FESTTILBUD SE EGET INNSTIKK

VÅR 2018


VELKOMMEN TIL ET NYOPPUSSET SENTER! Etter et år med oppussing er vi så å si i boks, og dette skal feires med stor kake, konkurranser, aktiviteter og supre tilbud! Bli med å feire senteret i hjertet av byen! Senterleder

Hege Andreassen

Produksjon: Designo Reklame as Distribusjon: RB Opplag: 38.000 eks Forsidemodell: Senterleder Hege Andreassen med kjole fra Match Foto og grafisk utforming: Charlotte Weigård, Designo Tekst: Anders Høilund og Morten Robert Gray


3-5 MAI

GRATIS POPCORN Deles ut til små og store barn

LØRDAG 5 MAI - KL 12-16

HOPPESLOTT Besøk vårt hoppeslott ute på torvet

TORSDAG 3 MAI - KL. 13

LILLESTRØMS LENGSTE MARSIPANKAKE

LØRDAG 5 MAI - KL 12-16

VIRR VARR TRYLLESHOW

Vår kjære tryllekunstner Virr Varr besøker oss igjen. Mange har hilst på han før, og ser han gjerne igjen og igjen

Kom å ta del i åpningen, smak på Lillestrøms lengste kake

TORSDAG 3 MAI - FRA KL 10

GOODIEBAGS

Vi deler ut goodiebags til de 300 første gjestene etter kl. 10. Vi har gjemt 10 gavekort á 500,- i noen av goodiebagene. Hvem blir de heldige?

TORSDAG 3 MAI - KL 19

TORSDAG 3 OG FREDAG 4 MAI

PRØV LYKKEN Vinn premier for tusenvis av kroner! Vi deler ut 350 gaveesker med søte overraskelser, i flere av de skjuler det seg ekstra flotte gaver! I en av eskene ligger en diamantring til 9400 KR! Møt opp utenfor Thune og bli med på gavedrysset

LØRDAG 5 MAI - KL 12-16

ANSIKTSMALER

CLOSE-UP TRYLLSHOW

Vår tryllekunstner vandrer rundt på senteret og holder små intime tryllshow for våre kunder. Forbered deg på god stemning og mye latter!

3


– S E N T E R L E D E R H EG E A N D R E A S S E N H A R O R D E T –

EN NY VÅR OG ET SENTER I NY DRAKT Senterleder for Lillestrøm Torv, Hege Andreassen kommer rett fra butikkledermøte, med et stort smil. Det hadde vært et positivt møte. Andreassen, som har jobbet på senteret siden 2014, forteller om utfordrende tider før eierskiftet i 2017. På det meste hadde senteret fjorten ledige lokaler.

—Med den nye eieren, DNB Næringseiendom, fikk vi inn en offensiv eier som viste stor vilje til å ville satse. Alle er gode å samarbeide med, vi har et klart mål, og det ble fort en positiv tone her på Lillestrøm Torv. Eiendomssjef Geir Kaland er en meget dyktig og hyggelig kar, som har et godt lag med alle. Han er beviset på at du kommer langt med et smil, sier Andreassen. Det er moro å jobbe med sånne driftige folk. De fjorten ledige lokalene er nå snart fylt opp igjen, sier Hege.

GODE ØYEBLIKK I HJERTET AV BYEN Det er en tøff konkurranse mellom kjøpesentrene, ikke minst på Romerike, men Andreassen peker på Lillestrøm Torvs store fordel.

Hun mener at det er en tydelig eier, med en plan og struktur som har gitt de ansatte på senteret trua tilbake. Det har fått skuta på rett kjøl igjen.

—Vi ligger midt i byen. Vi satser på at her hos oss skal vi også kunne tilby gode opplevelser. Her ligger alt til rette for å kunne ha en hyggelig opplevelse ved siden av å handle. Vi har torvet, et rikt kulturliv, koselige gatebutikker, kino og restauranter, som kan være med på å gi kundene våre det lille ekstra. Vi skal skape de gode øyeblikkene i byen, sier senterlederen.

Under rehabiliteringen har de ansatte på senteret sett arbeidet gått framover. Nesten alt arbeidet har blitt gjort nattestid og ingen butikker har måtte stenge en eneste dag. Når de butikkansatte har kommet på jobb om morgenen har det vært stadig fler ting som har kommet på plass i løpet av natta.

På Torvet i Lillestrøm kommer det til å være aktiviteter hver lørdag i løpet av sommeren. Her blir det både Cowboyfest, Barnival, musikk og utekino for å nevne noe. —Alt dette gir liv, og påvirker ikke bare senteret og torvet, men også hele byen.

Prosjektsjef hos DNB Næringseiendom, Bjørn Moen, har rykte på seg for å sove med skoa på. Han lar ikke utfordringer ligge, han får ting unna.

GODE OPPLEVELSER

—Det har nesten vært slik at vi ikke trodde det før vi fikk se det, sier Hege, og fortsetter hun, omsetningen har økt i byggeperioden. I 2017 omsatte vi for 540 millioner, det er en økning på to prosent til tross for et senter i full oppussing!

Før oppussingen gjorde Lillestrøm Torv en undersøkelse som viste at det var et ønske om å få noe mer enn butikker til sentrum av Lillestrøm. Folk i byen ønsket seg et møtested, et sted hvor man kunne treffes og være sosiale, ved siden av shoppingen. —Meet, shop, eat, kalles det gjerne i bransjen, smiler senterleder Hege.


—For å nå målet med å omprofilere Lillestrøm Torv, og å kunne gi kundene de gode øyeblikkene, er vi også nødt til å ha et godt samarbeid. Vi kan ikke utelukkende leve av et godt utseende og et godt slagord. Senteret skal også være best på service. Det skal være fint å jobbe her! Hun ser også med stor glede på at leietakerne er optimistiske og starter med å pusse opp butikkene sine. —Leietakerne har vært både tålmodige og tapre som har holdt ut, og nå håper jeg virkelig at de får den belønningen de fortjener. Det er en utrolig flott gjeng vi har her på Lillestrøm Torv! Prosjektledelse, arkitekter, entreprenører og håndverkere, alle har måttet samarbeide for å få «Nye Lillestrøm Torv» på plass til den planlagte åpningen 3. mai. Senterlederen mener at det gode samarbeidet har vært nøkkelen til å finne gode løsninger innen stramme tidsrammer. Og nå kan vi endelig feire en ny vår og et senter i ny drakt!

Senterleder Hege Andreassen

5


– BY R Å E T B A K D E N N Y E P RO F I L E N : D E S I G N O R E K L A M E –

LILLESTRØM TORV VALGTE LOKALE KREATIVE HODER Da det ble utlyst en byråkonkurranse for Lillestrøm Torv for rundt et år siden, spisset Designo Reklame pennene og pusset tastene sine. Dette ville de ikke bare være med på, de ville vinne konkurransen om en av de gjeveste reklamekundene i Lillestrøm-området.

- Vi satte sammen et team bestående av tekstforfatter, grafisk designer og undertegnede. Vi jobbet hardt og kreativt og kunne snart levere inn et konsept vi hadde stor tro på, sier daglig leder Håvard Holen i Lillestrøm-byrået Designo Reklame.

SPENNENDE, GRAFISK HJERTE Det skulle snart vise seg at senterledelsen på Lillestrøm Torv umiddelbart fikk sansen for Designos kommunikasjonsforslag. Grafisk designer Charlotte Weigård hadde lekt seg litt med logoen til Lillestrøm Torv, og plassert et grafisk utformet hjerte midt i navnet. - Det gikk rett hjem, smiler Charlotte entusiastisk. – Vi utarbeidet en helt ny profil for senteret som – kledelig nok – ligger midt i hjertet av byen vår. Jeg har siden vi fikk den gode nyheten jobbet med Lillestrøm Torv omtrent hver eneste dag. For oss lokale er jo dette en drømmekunde.

- Kort vei til favorittkunden, Charlotte? - Ja. Hehe. Vi holder øye med dem ut av vinduet. De er selve juvelen i byen. Som vi sier i slagordet vi også leverte: Stedet for de gode øyeblikkene.

ÅPNER NÅ! Charlotte skryter av kjemien mellom Designo og senterledelsen i Lillestrøm Torv. Et godt samarbeid gir som regel bedre løsninger, så det blir nok ekstra spennende å følge med på reisen til ”Nye” Lillestrøm Torv når de nå snart lar publikum få strømme gjennom nyoppussede og stilige lokaler. Ny profil, ny logo, ny optimisme – men gode, gamle Lillestrøm. Det kan hele Romerike glede seg til. Nå er det bare å komme og nyte de gode øyeblikkene …

EFFEKTIV REKLAME Designo Reklame har eksistert i 28 år og har hele tiden operert lokalt. Byrået har opparbeidet seg et solid og respektert navn som en klok og effektiv kommunikasjonspartner. Byrået jobber med vanlig annonsering, trykksaker, utarbeiding av webløsninger og det meste som skal formidles fort, effektivt og som skal bli lagt merke til. I dag holder Designo til i de gamle lokalene til NORDEA, midt på Torvet. Her deler de lokaler med Ahlin Kommunikasjon, Right Brain og Webrespons Norge. Dyktige kommunikasjonsaktører på hvert sitt felt. Til sammen utgjør de Romerikes største reklamebyrå.

Charlotte Weigård, Hege Andreassen og Håvard Holen. Foto:Tom Gustavsen


Vår -og sommermote Endelig vår, og med varmere tider i vente er det på tide å friske opp garderoben med noe nytt. På Lillestrøm Torv bugner det av mønster og farger som man rett og slett blir glad av!

Boys of Europe: MBM Label Coat 1299,-

Boys of Europe: MBM Tony Print Shirt 699,Bik Bok: Hoodie 299,-

Bik Bok: Bukse 99,-

Boys of Europe: Manzini belte 299,-

Bik Bok Veske 129,Boys of Europe: MBM skinnyfit chinosbukse 699,-

Boys of Europe: Jean Paul sko 599,-

Eurosko: Joggesko Adidas 999,-

Bik Bok: Trenchcoat 799,-

7


Match: Kjole Jean Paul 1699,-

Match: Kjole Marie Phillippe 999,-

Til damene Kast fra deg lue og jakke, kle deg i lekre farger og modeller. Sommeren er her snart og det du trenger finner du hos oss!

Match: Sko Jean Paul 499.-

Eurosko: Sko Toms 699,-


Bik Bok: Skjørt: 299,Topp: 79,- / Jakke: 399, Eurosko: Sneakers Roots 299,-

Lindex: Marineblå Kjole 399,Øredobber 59,50 / Hvit veske 199,Eurosko: Pumps Tamaris 599,-

PM: Kjole 799,- Morris: Veske 599,Eurosko: Pumps 499,-

PM: Topp 399,- / Bukse 499,Ytterjakke 799,- Eurosko: Sneakers Roots 899,Morris: Veske 599,-

b.young: Solbriller ICHI 129,95 Kjole 399,95 / Veske ICHI 499,95

Lindex: Singlet 79,50 / Skjorte fra Lindex 299,Skjørt 299,- / Rosa Veske 249,Eurosko: Pumps Tamaris 599,-

9


Bik Bok: Genser 299,Bik Bok: Jakke 499,-

b.young: Jakke ICHI 499,95 Bukse ICHI 399,95 Eurosko: Sko Roots 699,-

PM: Denimjakke 599,- / Bluse 399,Jeans 499,- Eurosko: Sko PrivĂŠ 999,Morris: Veske Don Donna 599,-

Match: Silkebluse Marie Phillippe 999.Bukse Maria Phillippe 999.Skjerf 299.-

Match: Bukse Jean Paul 1299.Genser Jean Paul 899.- / Trenchcoat Marie Phillippe 1499.- / Gul veske 599.- / Sko Jean Paul 499.-

Bik Bok: Jeans 599,-

Eurosko: Sko Roots 699,-


Lindex: Topp 199,-

b.young: Jeansjakke 499,95

b.young: Capribukse 399,95

Eurosko: Sandaler PrivĂŠ 799,-

Lindex: Bukse 399,Lindex: Rød veske 249,-

Eurosko: Pumps Tamaris 599,-

11


Bertoni: Six-pence: 599,Bertoni: VĂĽrjakke 2199,-

KAOS: Slips 400,Bertoni: Skjorte 1299,-

KAOS: Skjorte, Preikestolen Non Iron (K By Kaos) 800,-

KAOS: Hanky 200,-

Bertoni: Genser 699,Bertoni: Blazer 2799,-

KAOS: Dress, Frederik (K By Kaos) 3.300,-

Bertoni: Bukse 999,KAOS: Belte 500,-

Til gutta Sommerfest, ut med gutta, eller bare chille i hagen, hos oss er det mye sprekt ĂĽ velge i. Bertoni: TGA sko 1599,-

KAOS: Sko, Monkstrap 1.200,-


Bertoni: Dress 3998,Skjorte 999,- / Slips 399,TGA sko 1299,-

KAOS: Dress, (K by Kaos) 4.000,Skjorte, (K By Kaos) 700,- / Klokke, (Triwa) 2.300,Skjerf, Minimum 500,-

Bertoni: Dress 3998,Skjorte 799,- / Slips 599,Tørkle 299,-

Match: Dressbukse Mario Conti 1199.Dressjakke Mario Conti 2299.- / Silkeslips 399.Skjorte Matinique 599.- / Sko Mario Conti 1299.-

Match: Blazer Mario Conti 1999.Skjorte 599.- / Hankie 199.- / Jeans Mario Conti 899.Sko Mario Conti 1299.-

Match: Blazer Mario Conti 1999.Skjorte 599.- / Silkeslips 399.Hankie 199.- / Bukse Mario Conti 799.Belte 499.- / Sko Mario Conti 1299.-

13


Boys of Europe: HC Trail jakke 1499,- / WNW Skogge stripe genser 399,- / HC Skinny Stan bukse 999,Jean Paul sko 799,-

KAOS Jeans Jakke, (Gabba) 1.200,Tee, (Garcia) -400,Chinos, (Gabba) 1.000,Sokker, Eton 99,-

KAOS: Jakke, (Scotch & Soda) 2.200,Jeans, (Gabba) 1.300,T-Skjorte (Gabba) 500,-

Bertoni: Blazer 2499,T-shirt 399,Shorts 699,Skjerf 599,-


Boys of Europe: Jean Paul 52 sekk 799,-

KAOS: Trench M/Stretch, Fat Moose 1.500,-

Boys of Europe: Jean Paul 52 Ted Pique 699,-

KAOS: College genser, (Clean Cut) 700,-

Boys of Europe: Jean Paul 52 shorts 499,-

KAOS: Chinos (Gabba) 1.000,-

KAOS: Sneakers, Hub 900,Boys of Europe: Jean Paul sko 499,-

15


Lindex: Hatt 129,-

Lindex: Denim jakke 349,-

Lindex: Hvit/blå stripet topp 199,-

Lindex: Hvit skjorte 199,-

Lindex: Lyseblå shorts 149,-

Lindex: Hvit bukse 299,-

Eurosko: Sko 399,-

Til barna I butikkene er det masse deilige klær for barn i alle aldre, klær du kan hoppe og sprette i!

Eurosko: Sko 399,-


Name It: Bolero 199,95 Kjole 379,95

Lindex: Stripete blå/hvit skjorte 199,Beige shorts 199,- / Blått belte 79.50 Eurosko: Mokasiner 499,-

Lindex: Hvit singlet 79,50 Grønn skjorte 199,- / Denim shorts 229,Eurosko: Hvite sko 499,-

Lindex: Blå og hvit prikkete kjole 249,Hvit jakke 249,- / Blomsterkrans 59,50 Eurosko: Hvite sko 399,-

Lindex: Rød Caps 99,T-skjorte 79,50 Rød shorts 149,Eurosko: Sko 399,-

Name It: Gul genser 229,95 Gul blomst kjole 329,95 Hårbøyle 39,95

Name It: Skjorte 199,95 Sløyfe 99,95 / Jeans 299,95

Name It: Cardigan 299,95

Name It: Blå kjole 299,95

17


– DNB NÆRINGSEIENDOM –

LILLESTRØM TORV – ET LEVENDE SENTER FOR ALLE I BYEN —Vi så at Lillestrøm Torv hadde et stort utviklingspotensial. Det var derfor vi kjøpte senteret. Vi ønsket å løfte kjøpesenteret fram, og å gjøre det fristende for både kunder og forretninger, sier prosjektsjef Bjørn Moen i DNB Næringseiendom.

Lillestrøm Torv eies av DNB Scandinavian Property Fund. Dette forvaltes av DNB Næringseiendom, som har hatt ansvaret for ombyggingen. DNB Næringseiendom kjøpte kjøpesenteret i januar 2017. Allerede dagen etter var de i gang med å legge planer for hvordan kjøpesenteret kunne framstå som et mer attraktivt senter for butikkinnehaverne og for kundene. Lillestrøm Torv framstod som litt slitent, og det trengtes en større oppussingsjobb for å lokke kundene tilbake. —Her var det mye som trengte å gjøres. Her var det slitte overflater, og det var helt klart at det måtte gjøres en god jobb for å gjøre kjøpesenteret mer attraktivt, sier Moen videre. Moen forteller at DNB Næringseiendom temmelig raskt etter overtagelsen av Lillestrøm Torv sto på et butikkledermøte og informerte om at de hadde ønsker og nye planer for lokalene. —Vi valgte å samarbeide med Mellbye Arkitektur. Der fant vi dyktige arkitekter som hadde gode løsninger for hvordan lokalene skulle se ut etter ombyggingen. Arkitektene kom med sine ideer, og deretter sparret fram og tilbake sammen med senterledelsen for å finne den beste måten å gjøre ombyggingen på. Siden det ikke var aktuelt å holde butikkene stengt under arbeidet, måtte nesten all byggevirksomhet foregå nattestid. Det krevde ekstra planlegging fra de som skulle gjøre jobben. Kundene skal ikke føle at de handler på en byggeplass hvor de må sno seg mellom paller, malerspann og byggeelementer, forteller Moen.

Prosjektsjef Bjørn Moen


ET GODT SAMARBEID ER VESENTLIG FOR Å LYKKES Bjørn Moen og DNB Næringseiendom legger vekt på godt samarbeid under byggeprosessen. De ønsker ikke å ha noe dem-og-oss forhold. —Vi er byggherre og eier, men vi ønsker ikke noe motsetningsforhold til entreprenørene. Samarbeid er vesentlig for oss, sier Moen. Alle de involverte entreprenørene har satt stor pris på denne holdningen, ikke minst at helse, miljø og sikkerhet (HMS) har blitt tatt seriøst hele veien. Forretningene på senteret har også vært positive til ombyggingen, og Moen forteller at det ikke har kommet én negativ tilbakemelding fra butikkene på senteret. —Vi håper nå på at Lillestrøm Torv kan bli et levende nærsenter i byen. Vi henvender oss først og fremst, men ikke bare, til innbyggerne i Lillestrøm. Lillestrøm Torv skal være et sted hvor både 17-åringen og 70-åringen kan komme innom og trives. For å få til det trenger vi forretninger av forskjellige slag. Det er plass til både burgersjapper og Enklere Liv på Lillestrøm Torv, sier Moen. Kjøpesentre utvikler seg også, og ingen kan i dag si hvordan de vil se ut fem-seks år fram i tid. DNB Næringseiendom arbeider for tiden med lignende prosjekter som Lillestrøm Torv i både Bergen og Trondheim. Mellom ti og femten av DNB Næringseiendoms omtrent 50 ansatte har vært involvert i ombyggingen av Lillestrøm Torv.

19


04

03

01

05

02

06

Accessories Med det riktige tilbehøret kan du forandre hele antrekket. Med små knep kan et hverdagsantrekk bli et festantrekk. Skaff deg det riktige tilbehøret på Lillestrøm Torv!

07

11

10

13 09

8 12

01 Thune Jewelry & Watches: Gullanheng med London blue topas 4500,- 02 Thune Jewelry & watches: Gullørepynt med London blue topas 5995,03 Glitter: Solbriller 99,90 pr stk 04 Glitter: Hårpynt 99,90 05 Brilleland: Solbriller Julius 1699,- 06 Brilleland: Solbriller Unofficial 799,07 Glitter: Hårbøyler fra 59,90 08 Glitter: Øredobber 139,- 09 Glitter: Øredobber 99,90 10 Morris: Lommebok Pucchini 299,- 11 Morris: Veske Puccini 299,12 Morris: Veske Don Donn 399,- / Lokk som kan byttes til fest 149,- / Bånd som kan byttes 149,- 13 Morris: Annheng dusker 129,- / Annheng blomster 129,-


03 01 04

02

05

06

08 07

09

11

10

13

12

01 Glitter: Vesker 199,- pr stk 02 Glitter: Veske til 249,- / Rem 99,90,- 03 Bertoni: Belte som kan brukes på begge sider, sort og brun 599,04 Thune Jewelry & Watches: Gullanheng Livets tre 685,- 05 Bertoni: Lommetørkle 299,- pr stk 06 Thune Jewelry & watches: Sølv mansjettknapper 2565,- (uten gravering) 07 Bertoni: TGA skinnsko 1299,- pr par 08 Thune Jewelry & Watches: Daniel Wellington Classic Sheffield Silver 1549,09 Thune Jewelry & Watches: Daniel Wellington Classic Sheffield Rosé 1749,- 10 Thune Jewelry & Watches: Silje by Thune sølvring med perler 850,11 Brilleland: Michael Kors solbriller 1899,- 12 Brilleland: Solbriller Unofficial 799,- 13 Morris: Lommebok Don Donna 249,- / Veske Don Donna 599,-

21


– ENTREPRENØRENE BAK OPPUSSINGEN: FOKUS RÅDGIVNING –

MED GOD PLANLEGGING NÅS MÅLET LETTERE En ombygging i dag krever mye papirarbeid, og nøyaktig planlegging for å kunne gjennomføres. Planlegging og gjennomføring er ikke kjedelig, sier Fokus Rådgivning.

Når Lillestrøm Torv nå står fram som et nytt og friskt kjøpesenter er det firmaet Fokus Rådgivning som har stått for prosjekt- og byggeledelsen av oppgraderingen. —Vi i Fokus Rådgivning kommer inn helt i planleggingsfasen og bistår byggherren med innhenting av rådgivere for gjennomføring av prosjektering, og deretter gjør avtaler med entreprenørene som skal utføre arbeidene. Det er viktig at både planlegging og utførelse ivaretar alle offentlige byggetekniske krav, sier prosjektleder og medeier i Fokus Rådgivning, Kjartan Gaustadnes. —Det er arkitekten som har ideene og visjonen, og så er det er vår jobb å sørge for at prosjektet blir gjennomført til avtalt tid, kvalitet og pris. Vi sørger også for at helse, miljø og sikkerhet (HMS) blir ivaretatt under byggeperioden. Vår primære oppgave i et prosjekt som dette, er å koordinere de ulike aktørene slik at vi får til et best mulig samarbeid gjennom prosjektet. Her er vi avhengige av et godt samarbeid mellom de som planlegger og de som utfører jobben. I dette prosjektet har dette samarbeidet fungert meget bra, med gode aktører i alle faser, sier han videre. Det som har vært spesielt utfordrende her på Lillestrøm Torv, var å gjennomføre en så omfattende rehabilitering av alle fellesarealer, mens alle butikkene skulle være i full drift. Her har gulv, vegger og tak blitt nye, himlinger revet og gangbro i lysgård er revet. Det har kommet ny belysning i alle etasjer og fellestoaletter oppgradert. Det nye gulvet er lagt med mikrosement, som er ganske uvanlig i Norge. De innvendige fellesarealene på Lillestrøm torg er på rundt 4500 kvadratmeter. —Mikrobetongen gir det litt røffe uttrykket som arkitekt og


byggherre var ute etter, og gir oss lett muligheten til å legge inn disse sekskantede figurene i gulvet, forklarer Gaustadnes. De samme sekskantene finner vi igjen i lampene i taket. Veggene i fellesarealet har blitt pusset opp, malt, og noen steder ser vi sekskantede speil på veggen. Dette gir en fin romvirkning. Nytt på kjøpesenteret er også finerveggene blant annet langs rulletrappene. Overalt i fellesarealene har gulv og vegger en diskret framtoning. Det er lett å se sammenhengen mellom lampene arkitekten har valgt, og utsmykningen i gulvet. Både butikkene og kundene skulle merke minst mulig til de arbeidene som pågikk. Derfor har det meste av arbeidene blitt gjennomført på natt og helg i perioden fra oktober og fram til i dag, med en pause i julehandelen i november-desember. Arbeiderne kom på jobb da senteret stengte kl. 21.00, jobbet gjennom natten, og ryddet seg ut før åpningstid på morgenen. Denne måten å jobbe på krever mye planlegging og logistikk, noe som Gaustadnes mener har blitt gjort på en god måte i dette prosjektet.

HAR ET MÅL OM Å VÆRE BEST I BRANSJEN, IKKE STØRST Gaustadnes er en av tre grunnleggere av Fokus Rådgivning. Tre skolekompiser fra Hærens ingeniørskole fant for ti år siden ut at de ville starte et eget firma. Firmaet holder til i Sandvika i Bærum, og har hele Stor-Oslo som sitt nedslagsfelt. De fleste ansatte hos Fokus Rådgivning er sivilingeniører/ingeniører og staben består nå av 20 ansatte, hvor 14 arbeider med prosjekt- og byggelsedelse. Et prosjekt firmaet har gjennomført og som de er veldig stolte av, er ombyggingen av Sentralen i Oslo. Sentralen er Christiania Sparebanks gamle lokaler i Kvadraturen. Den gamle, ærverdige bygningen er som før, men nå har den blitt et kultursenter. Sentralen ble kåret som årets bygg i 2016, og har fått mye hederlig omtale i inn og utland for hvordan overgangen fra bankbygg til kultursenter er gjort. —Det har aldri vært vårt mål å bli størst i bransjen, men vi ønsker å være best. Vi vil ikke være et stort og uoversiktlig firma. For oss er det viktig at kundene våre også har oversikt, og at de stoler på oss, sier prosjektlederen. Fokus Rådgivning ønsker å arbeide med større prosjekter for private utbyggere. Det være seg forretningsbygg, skoler eller som her på Lillestrøm et kjøpesenter. —Byggherre her på Lillestrøm Torv er DNB Næringseiendom. Det er en perfekt parter å samarbeide med for oss, forteller Gaustadnes.

Prosjektleder og medeier Kjartan Gaustadnes

I 2012 opprettet også firmaet en avdeling for brannrådgivning. Avdelingen består i dag av 6 dyktige medarbeidere. Avdelingen arbeider med mange utbyggere både i prosjekteringsfase, gjennomføring og kontroll av eksisterende bygg.

23


Kjekt å ha i sommer!

KALD ELLER VARM DRIKKE I SOMMER Disse termokrusene fra Bodum holder drikken din kaldere og varmere lenger.

299,- pr stk KITCHN

FLÅTTSPRAY En enkel variant i kampen mot flåtten. Kan brukes på dyr og mennesker.

175,-

NY HUDPLEIESERIE THE RITUALS OF NAMASTE

BUDDY

Vi har fått en helt ny hudpleieserie som heter The Ritual of Namaste. Fantastisk hudpleieserie til alle hudtyper.

RITUALS

SUMMER LIMITED EDITON Vi har fått inn en helt ny summer limited edition som heter The Ritual of Banyu. Kom i butikken og la deg friste.

RITUALS

VANNKOPP Sammenleggbar vannkopp til varme dager for de firbente.

149,Stor 159,-

Liten

BUDDY

GENEVA TOURING XS Oppladbar Bluetooth-høyttaler fra Geneva med et herlig eksklusivt design i skinn og aluminium som får deg til å tenke på et klassisk kamera. Byggekvalitet og design er i en helt annen liga enn det vi har sett på denne type produkt fra noen andre produsenter i prisklassen, og lyden overgår den kompakte størrelsen i høy grad.

1495,SPACEWORLD SOUNDGARDEN


TIL GRILLMATEN Nå som grillsesongen er igang er disse maisholderne en kjekk rekvisitt.

35,- pr stk KITCHN

VÅRGLØD

179,279,-

Vitamin C ansiksspray Vitamin C ansiktskrem

THE BODY SHOP

NY SELVBRUNINGSSERIE Møt våren og sommeren med solkysset hud! Ny selvbruningsserie fra Kicks som fukter og gir huden nydelig glød

KICKS

HÅRSKRUBB Hodebunnen trenger også en god skrubb for at håret skal bli sunnere og få en fin glans.

KJEMPEFRESH SOLKREMSPRAY

Fuji Green hårskrubb

299,-

THE BODY SHOP

fra Filorga Spf 50. Super størrelse til å ha med i vesken, og kan også brukes over make-up!

325,KICKS

RULL DEG GJENNOM SOMMEREN Populære rullesko for barn, som blinker. Fås kjøpt i flere størrelser.

299,KOZMOS

POTEPLEIESPRAY – et must for hunder som lever i byen med varm asfalt.

219,BUDDY

25


– E N T R E P R E N Ø R E N E B A K O P P U S S I N G E N : M E L L BY E A R K I T E K T U R I N T E R I Ø R –

MER ENN EN SAMLING BUTIKKER Et moderne kjøpesenter er mer enn en samling av butikker. Kjøpesenteret er et sted hvor du gjerne kan bruke noen timer på handling, og på å møte venner. Dette tok arkitektene fra Mellbye Arkitektur Interiør hensyn til da de planla rehabiliteringen av Lillestrøm Torv

—Det var etter at vi hadde vunnet konkurransen om rehabiliteringen av kjøpesenteret Galleriet i Bergen sentrum at DNB Næringseiendom kontaktet oss. De ville se hva vi kunne få til sammen for deres nyeste prosjekt, Lillestrøm Torv, sier sivilarkitekt Ajas Mellbye i Mellbye Arkitektur Interiør AS. Interiørarkitekt Cathrine Børresen Østerberg forteller at på den påfølgende befaringen ble det klart at kjøpesenteret var slitt, og at det ikke var så mye av inventaret på fellesarealene som kunne bli med videre. —Eierne av Lillestrøm Torv ville ta vare på sine gamle kunder, men også trekke til seg familier og yngre kunder. Da ble det vår oppgave å designe et kjøpesenter som kunne være mer enn bare butikker. Dette skulle bli et sted hvor det var trivelig å være, forteller Mellbye. Dette skal være et sted hvor det er godt å bruke tid på å handle, og hvor både gamle og unge kan treffe venner. —Et kjøpesenter i dag er et sted for mer enn å løpe inn i en butikk for å handle. Moderne kjøpesentre ønsker gjerne å gi assosiasjoner til hotell, både i fellesarealene, toalettene og ammerom, sier Børresen Østerberg. Hun mener at de må samarbeides med forskjellige fagfolk for at resultatet skal bli best mulig. Når det gjelder belysning har arkitekten samarbeidet med lysdesigner fra Multiconsult. —Jeg må være nøyaktig. Det er viktig at dette blir riktig. Det er kunst vet du, sa den blide, polske elektrikeren som

var i ferd med å montere de store sekskantede lampene som henger fra taket. I tillegg til de sekskantede hexagon-lampene, som har blitt et varemerke for kjøpesenteret i sentrum av Lillestrøm, er det også mindre spotlamper som lyser opp langs veggene inn mot til forretningene. Arkitektene må også ta hensyn til det kundene ikke ser. Ventilasjon og brannsikkerhet må være etter forskriftene. Her har de erfarne folkene i Fokus Rådgivnings vært gode å ha.

GODT Å TA SEG EN HVIL, GODT Å SLÅ AV EN PRAT —Vi liker jo ikke å sette oss inntil folk vi ikke kjenner. Derfor har vi designet sittemøblene hvor tanken var at vi kan sitte uforstyrret begge veier, og uten at man lener ryggene mot hverandre. Interiørarkitekt Cathrine Børresen Østerberg tegner mens hun forklarer. Sittebenkene fungerer, jeg har sett det selv, sier hun så. På noen kjøpesentre er det plassert ut tilfeldige benker som er vonde å sitte på. Slik er det ikke på det nyoppussede Lillestrøm Torv. Her kan du sitte å ta en god prat med naboene, om du skulle møte på dem. Steg for steg har arkitektene gått igjennom Lillestrøm Torv,


”Dette skal være et sted hvor det er godt å bruke tid på å handle, og hvor både gamle og unge kan treffe venner.”

for å gjøre opplevelsen av å være der, best mulig. Rulletrappen i A-bygget har fått lov til å beholde sin fine overflate av stål, og har i tillegg blitt malt på undersiden. De andre rulletrappene har blitt kledt med eikefineer. Eikepanelet gjør at rommet virker varmere, og har en fin og dus farge. Den eksisterende himlingen er fjernet, og det gir mer rom og høyde under taket. I første etasje er fargen i taket grønn, og i andre, blå. Ingen skrikende farger her eller.

Overgangen mellom de to byggene som kjøpesenteret består av, var tidligere slik at det kunne se ut som om kjøpesenteret ikke fortsatte i den andre enden av overgangen. Dette er nå forbedret, og det er ikke lenger noen tvil om at du er på Lillestrøm Torv, så lenge du er under de sekskantede lampene, og ser sekskantene i gulvet. Mellbye Arkitektur Interiør AS har tidligere tegnet hotellet The Thief og arbeidet med rehabilitering av kjente bygg som Ekebergrestauranten, Østbanehallen, Folketeatret og Holmenkollen Restaurant i Oslo.

Ajas Mellbye Sivilarkitekt MNAL Interiørarkitekt Cathrine Børresen Østerberg

27


– E N T R E P R E N Ø R E N E B A K O P P U S S I N G E N : P RO TOTA L BYG G –

FIRMAET DER NESTEN INGEN SLUTTER Ørjan Fjell er eier og daglig leder av entreprenørfirmaet Pro Totalbygg. Firmaet har spesialisert seg på ombygging av butikker og kjøpesentra. Siden sommeren 2017 har de arbeidet med ombyggingen av Lillestrøm Torv.

—Jobben hos Lillestrøm Torv er på flere måter en spesiell jobb for oss. Her har vi arbeidet med fellesarealene siden sist sommer, og vi har gjort det uten at butikkene har vært nødt til å stenge. Vi har løst det med å arbeide om natta, mens forretningene har holdt lukket. Det har vært rundt ti arbeidere i sving hver natt. Det har krevd nøye planlegging, men vi blir ferdig før tiden, sier Fjell. Han forteller stolt at siden de startet med ombygging av butikker for 14 år siden, har det til nå ikke skjedd at en forretning ikke har åpnet til avtalt tid. —Vanligvis arbeider vi ikke under en annen prosjektledelse, men her har Fokus Rådgivning stått for den delen av arbeidet. Det har fungert utmerket, og det har vært enklere for oss når de har tatt seg av det store papirarbeidet som må til under slike prosjekter. Dessuten er byggherren DNB Næringseiendom ved Bjørn Moen ekstremt proffe på at alt skal være i orden, også med helse, miljø og sikkerhet (HMS), sier han.

EN GOD ARBEIDSPLASS Pro Totalbygg holder til på Storo i Oslo. De har holdt på i over 20 år og har en veldig stabil arbeidsstab der nesten ingen slutter. Det tyder på en god arbeidsplass og et utmerket arbeidsmiljø. I dag teller staben 12 faste personer der 6 er gamle barndomskamerater i tillegg til over hundre innleide. På Lillestrøm Torv har Pro Totalbygg stått for rivearbeid, maling og snekkerarbeider. Deretter har flere hundre

sekskantede hexagonlamper kommet på plass i taket i tillegg til nye sittemøbler. Dette har Pro Totalbygg fått spesiallaget via Bico etter tegninger fra Melbye Arkitekter Interiør AS. —Etter mange år i denne bransjen har vi gode kontakter på alt av leverandører, sier Fjell —Har du sett de oppussede toalettene? De er så fine at du skulle tro de tilhørte et luksushotell. Jeg håper at når de er så flotte, så kan vi unngå det hærverket som var på de gamle toalettene, sier Fjell. Prosjektledere fra Pro Totalbygg som har hatt ansvaret for arbeidene på Lillestrøm Torv er Knut Emberland og Tom Rune Jensen.

HAR IKKE REKLAMEBUDSJETT —Vi bruker ingenting på reklame. Vi satser på at vårt gode navn og rykte skal skaffe oss arbeid, smiler Fjell. Faktisk så må firmaet hans daglig si nei takk til oppdrag. Ørjan Fjell mener at Lillestrøm Torv gjør helt rett i å pusse opp. Han forteller at en Interoptik-forretning på Aker Brygge økte sin omsetning med utrolige 50% etter at de pusset opp butikklokalene. Oppturen til kleskjeden Boys of Europe startet også med en ombygging og omprofilering av forretningene i samarbeid med Pro Totalbygg. Boys of Europe har blitt den mest voksende kleskjeden tre år på rad. Nå håper Ørjan Fjell at også Lillestrøm Torv kan få et skikkelig oppsving etter oppussingen.


”—Har du sett de oppussede toalettene? De er så fine at du skulle tro de tilhørte et luksushotell, sier Fjell”

— Vi i Pro Totalbygg har kunnskap og ideer om hvordan forretningene kan lokke til seg flere kunder med å gjøre butikken innbydende og spennende. Kundene må bli fristet til å gå inn, og en god lay-out gjør en bedre jobb enn en plakat med tilbud. Butikken må for eksempel se ryddig og oversiktlig ut, sier han. Pro Totalbygg står for oppussing og ombyggingen hos mange kjente kjedeforretninger. Brilleland, Interoptik, Boys of Europe, Toyota står på kundelista i tillegg til oppdrag for kjøpesenterkjedene Thon gruppen, Citycon og DNB Næringseiendom. Pro Totalbygg var også firmaet som bygget innredningen til Naturhistorisk museums store Darwin-utstilling i 2009. Utstillingen fikk mye publisitet over hele verden for sin presentasjon av ”Ida”.

Prosjektledere for Pro Totalbygg på Lillestrøm Torv Tom Rune Jensen og Knut Emberland

29


02

03

01

11

Noe nytt til hjemmet?

04

På tide med nye farger i huset. Nå har alle vår-og sommerartiklene kommet, kom å bli inspirert!

10

05

08

09

07

01 Kitch’n: Cathrine Holm serveringsboller, 30 cm 749,-/ 24 cm 649,- / 20 cm 549,- 02 Christiania Belysning: Glow partylight på strøm 549,- 03 Clas Ohlson: Lampeskjerm Diamond svart 149,- / Dekorpære LED Glob 79,90 / Lampeledning svart 129,- 04 Hansen & Dysvik: Vase 249,- 05 Princess: Exotic putetrekk 45x45 cm 199,90 06 Princess: Krukke 13 cm 99,90 07 Princess: Perotti såpedispenser 99,90 08 Hansen & Dysvik: Bordbrikker i jute 79,90 pr. stk. 09 Floriss: Blomsterpotte 239,90 10 Floriss: Hortensia 249,- 11 Nille: Servietter 19,90 pr. pk

06


01 02

03

09

04 05 08

07

01 Princess: Stowell kaktus 10 cm 49,90,- 02 Kremmerhuset: Skilt sjøvettreglene 199,- 03 Christiania Belysning: Shirin bordlampe liten 1998,- / Kap velurskjerm 30cm 798,- 04 Floriss: Glassvase 115,- 05 Hansen & Dysvik: Pledd 499,- 06 Christiania Belysning: Putetrekk velur 40x60, lys lilla 229,07 Hansen & Dysvik: Turiform sengesett 200 cm 599,- / 220 cm 649,- 08 Christiania Belysning: Bessas naturtre dekorpotte 798,09 Princess: Betty sengesett 299,90

06

31


01

02

03

08

Hagefest eller bare nyte... Endelig er tiden her for å nyte sene sommerkvelder i hagen eller på terassen. Vi har masse fint du kan pynte opp med for å gjøre det ekstra koselig.

07 04

06

05

01 Nille: Farmer trekasser 199,90 / Hortensia plastblomst 99,90 02 Floriss: Lysslynge med batteri 299,- 03 Kremmerhuset: Solhatt i potte 299,04 Clas Ohlson: Bordlykt solcelle 69,90 05 Floriss: Lysvaser i tre, stor 289,-/ liten 259,- 06 Kremmerhuset: Pute Mandala 299,07 Kremmerhuset: Teppe Goa 499,- 08 Nille: LED kubelys 10 cm 29,90 pr. stk.


04

02

03 01

05

06

07

08 09

10

01 Floriss: Prinsessefrosk hagedekor 1550,- 02 Christiania Belysning: Rose Magnum lysslynge pĂĽ batteri 149,- 03 Floriss: Sommerfuglpynt 25,04 Floriss: Party lampe i papir 89,90,- 05 Kremmerhuset: Lykt Ine 99,- 06 Clas Ohlson: Solcellekurv liten 99,90 07 Nille: Green leaf stolpute 69,90 pr. stk. 08 Kremmerhuset: Dispenser 3 liter 149,- 09 Kremmerhuset: flasker 39,- pr. stk. 10 Hansen & Dysvik: Fleecepledd 59,-

33


– E N T R E P R E N Ø R E N E B A K O P P U S S I N G E N : BYG G I M P U L S –

GULVLEGGERNE Det er ansatte hos Byggimpuls som har lagt det nye gulvet på Lillestrøm Torv. Det er de som har stått på hver natt og ryddet etter seg i grålysningen før butikkansatte og kunder har strømmet inn på kjøpesenteret. Når folk kom om morgenen, måtte sementen allerede være tørr.

—Vi startet før Byfesten i juni i fjor. Da la vi en prøve på det nye gulvet. Vi ville teste ut hvor lang tørketiden var, og vi ville se om gulvet tålte en million sko. Gulvet av mikrosement bestod prøven med glans, sier driftssjef Morten Kjelgård i Byggimpuls. Kjelgård og avdelingsleder Wojciech Ditrych prater ivrig om arbeidet Byggimpuls har gjort på Lillestrøm Torv. —Jeg viste fram prøver av mikrosementen til arkitekten, og arkitekten så at dette var et materiale som ville passe godt til hexagon-konseptet med de sekskantede lampene i taket og figurene i gulvet. Overflaten gir i tillegg litt industripreg, og det likte arkitekten, forteller Ditrych. Ved å benytte seg av mikrosementen har gulvleggerne kunnet starte arbeidet uten å fjerne de gamle flisene. Dette har spart utbyggeren på både tid og penger. —Mikrosementen som vi står på hos Lillestrøm Torv består av fire lag. Etter å ha vasket de gamle gulvflisene, la vi først en grovere blanding med sement. Vi avsluttet med en fin blanding før vi pusset det hele. På toppen har vi lakkert. De fargede sekskantene i gulvet er sement med pigment. I de gullfargede sekskantene er det lagt inn metall i pussen, forklarer Kjelgård.

SLUTT PÅ SKRANGLETE HANDLEVOGNER PÅ FLISGULVET Ditrych og Kjelgård smiler godt når de forteller om ansatte i forretningene på Lillestrøm Torv som har takket gulvleggerne

for det nye gulvet. De takker for at de nå slipper å høre lyden av handlevogner som skrangler over det flislagte gulvet hele dagen. Over mikrosementen glir handlevognene som svanene i Nitelva. Helt stille. —Å arbeide om natta passer ikke for alle, men vi har folk som klarer å trives med det. Siden kunder og butikkansatte helst ikke skulle merke noe til utbyggingen måtte arbeidet planlegges nøye. I sluttfasen har vi hatt opptil ti mann i arbeid på Lillestrøm Torv. Vi håper og mener selv at denne jobben vil gi oss gode referanser i framtida, sier Kjelgård. DNB Næringseiendom har vi arbeidet med tidligere, og vi visste at de ville knytte til seg dyktige samarbeidspartnere over hele linja. Vi kjenner også Mellbye Arkitektur Interiør fra tidligere oppdrag. Byggimpuls har til sammen rundt 170 ansatte. De har også et stort oppdrag på det nye Deichmanske bibliotek, det nye Nasjonal Museet, Campus Åss og flere større prosjekter. Akustikk er et satsningsområde for Byggimpuls. De har utført store arbeider hos Kilden Teater- og kulturhus i Kristiansand. og på Operaen i Bjørvika i Oslo. —Det koker i byggebransjen for tiden, og vi har fullt opp med oppdrag framover, sier Ditrych og Kjelgård i kor til slutt.


�Over mikrosementen glir handlevognene som svanene i Nitelva. Helt stille.�

Avdelingsleder Wojciech Ditrych og Morten Kjelgaard

35


VÅRE BUTIKKER MOTE & TILBEHØR Bertoni Bik Bok Boys of Europe b.young Cubus Dressmann Hennes & Mauritz KAOS Lindex Match Name It Only PM Personlig Mote Tessas Verden Vero Moda HJEM: Christiania Belysning Clas Ohlson Enklere Liv Floriss Hansen & Dysvik Kitch`n Kremmerhuset Ting & Sånt Nille Princess Tilbords SPORT & FRITID: Anton Sport Ark Bokhandel Buddy Clas Ohlson Kozmos Norli Teknikmagasinet

BARN: Cubus Hennes & Mauritz Kozmos Lindex Name It HELSE & SKJØNNHET: Alles Velvære Brilleland Cubus Diamant Frisør Glød Hair Shop Hennes & Mauritz Kari-Jannes Salong Kicks Lindex Rituals Sunkost The Body Shop VITA Vitusapotek PC & ELEKTRONIKK: Clas Ohlson Spaceworld Soundgarden Teknikmagasinet Telenorbutikken DAGLIGVARE & KIOSK: Coop Prix MIX Spill & Vinn Narvesen TJENESTER: Skomaker & Systue Avareh Ticket Reisebyrå

SPISESTEDER: Bakeriet - Big Bite - Burger King - Kino’s - Panchos Peppes Pizza - Pikene på Torvet - Samson - Subway

WW W. L I LLES T ROM TO RV.N O

Lillestrøm Torv festmagasin  

Vi feirer et nyoppusset senter!

Lillestrøm Torv festmagasin  

Vi feirer et nyoppusset senter!

Advertisement