Page 1

Annonsebilag #1 April 2019

VÅR April 2019

Vårlig inspo Tid for fest Vårens nyheter

Siste nytt fra Lillemarkens

Til Henne Rasmus Ny klesbutikk


2

MG ANNONSE INTRODUCING THE MERCY COLLECTION

MERCY BRACELET P R I C E 4 .975

MERCY EARRINGS P R I C E 1 . 475

MERCY DOUBLE RING P R I C E 2 .60 0

HODNE • MARKENSGT. 27 • KRISTIANSAND Gullsmedmester • Gemmolog Etablert 1887


Annonsebilag 3

Kjære leser

FREDRIK HODNE Senterleder

Utetid, sol, varme og grønne blader - stikkord for den beste tiden på året. Det er april og påsken er lagt bak oss. Endelig er det vår i luften. Det er lett å se i butikkene i Lillemarkens: lyse, lette farger og utetid er fokuset for våren og sommeren. Vi samler mange av disse spennende nyhetene i dette magasinet for å appellere til vårglede og fornying.

I magasinet kan du også lese om nyåpningen av den heløkologiske matvarebutikken Sans & Smak. En flott og spennende nisjebutikk som har nyåpnet i nye lokaler i 1. etg. Butikken finner du rett ved Vinmonopolet. Karin og jentene byr på mange spennende smaker og råvarer, og de kan virkelig faget sitt. Denne butikken er absolutt verd å utforske!

Klesbutikken Til Henne Rasmus har flyttet inn i Lillemarkens etter 99 år på det velkjente hjørnet i Markens. Butikken med de spennende merkene og det store utvalget finner du midt i senteret. Det er i grunnen to butikker, for Rasmus har en egen stor butikk med undertøy og strømper. Vi er stolte og glade for at Hege & co blir en del av Lillemarkens. Vårinspirasjon mangler det ikke på!

Mat, drikke, interiør og friluft - du får mye av alt inne hos oss. Kom innom på besøk og du vil alltid møte smilende og kunnskapsrike medarbeidere i butikkene. Det er en av våre styrker, så mange nisjebutikker og kjeder med lokal forankring. Vi ønsker å dele, informere og bidra til at din handletur blir unik og komplett. Vi gir ”det lille ekstra”! Velkommen - fra alle oss i Lillemarkens.

BUTIKKOVERSIKT Faghandel

Hår og pleie

Mat og drikke

Mote og sko

Apotek 1 38 14 88 30 Jernia Torjesen 38 17 87 87 Kid 94 02 60 22 Kitch´n 51 11 14 79 Lekia 95 71 01 25 Tilbords 38 02 48 80

Auds Hudpleie 46 87 40 00 Tango frisør 38 04 23 88 Moni frisør 38 02 21 00

Dacapo kiosk 38 02 37 45 Kjøkkenskapet 38 02 80 08 Kjøkkenskapet bakeri 38 02 80 08 Lotus Grillbar 38 02 97 30 Reinhartsen 922 88 500 Sans & smak 38 07 18 50 Subway 38 02 13 77 Tea & Coffee shop 38 02 27 77 Vinmonopolet 0 45 60

B.young 38 09 76 17 Elegant 47 77 04 44 Eva sko Eurosko 38 02 64 43 FAM 90 19 97 57 Mestergull Hodne 38 02 44 12 Miabell undertøysalong 38 02 13 96 Regntøyspesialisten 38 09 84 41 Synsam 38 17 87 00 Sønnik 38 09 06 00 Til Henne Rasmus 38 00 66 80

ØMERKE ILJ T M

1

24

Ansvarlig utgiver: Lillemarkens AS • Layout/design: Kommunikasjonshuset Fundament Foto: Kommunikasjonshuset Fundament / leverandørene Forsidefoto: Modell: Hilde Lunøe Nielsen / Antrekk: FAM • Vi tar forbehold om trykkfeil, prisendringer og utsolgte varer.

52

Få med deg program til Vårdager på baksiden!

Trykksak

6


4

ELOMILINGERIE.COM


Innhold

Annonsebilag 5

30 butikker

SISTE NYTT

Butikkene fornyer seg

TIL HENNE RASMUS Ny klesbutikk

SANS & SMAK

Nyåpning i nye lokaler

VÅR

Sesongens festplagg

TID FOR FEST

Alt du trenger til hagefesten

LEKIA

Byens eneste leketøysbutikk

Foto: Til Henne Rasmus

3 6 12 16 19 22 26

BUTIKKOVERSIKT


6

Siste nytt Premiedryss til Tilbords Lillemarkens Vi gratulerer Tilbords Lillemarkens som i mars stakk av med tittelen som både ”Årets butikk” og ”Årets bryllupsbutikk” i Tilbordskjedens egen kåring. Det er ikke første gang de driftige damene stikker av med seieren i kjedens kåring. Hele 7 ganger har de vunnet prisen for årets bryllupsbutikk og den høythengende prisen for årets butikk mottok de også i 2009. – Vi er stolte og ydmyke sier Vibeke og Kari.

Nytt konsept hos Kid interiør Lamper er en stadig viktigere del av interiøret, ikke bare funksjonelt, men også som dekorelement. Kid interiør lanserer nå FUNKLE™️ - deres nye belysningskonsept. Sortimentet består av taklamper, takpendler, bordlamper og gulvlamper – pluss LED-lyspærer og LED-dekorpærer. Lampene har et rent design og er enkle i stilen, uten at det blir for stramt. Kid har fokusert på kvalitet i detaljene, og at

overflatene har en tidsriktig, matt finish. Produktene står godt alene, samtidig som de fungerer bra sammen, og lampene kan enkelt kombineres på tvers av stil, smak og sesong. Hovedmålet er fine lamper til god pris, og at lampene skal passe inn i hos deg. Vi håper du liker dem, og at du finner din nye Funkle-favoritt hos Kid i Lillemarkens.

Lunsj hos Reinhartsen Det beste av det meste av sjømat, vilt og spesialiteter finner du hos Reinhartsen Delikatesse i Lillemarkens! Flere ganger daglig svinger fiskebilen innom med fersk sjømat fra fiskemottaket og nylaget fiskemat fra deres kjøkken på fiskebrygga. I tillegg kan du nyte deilige lunsjretter laget av de ferskeste råvarer. Laksewrap, pai, piratburger og fiskesuppe er bare noen av godsakene som står på menyen. Velg selv om du vil nyte lunsjen ved et av bordene, eller ta maten med deg videre i farta. Velkommen!


Annonsebilag 7

Team dr Joseph Auds lille hudpleie har nå fått inn det spennende merket Team dr. Joseph. Skjem bort huden din med de mest dyrebare naturlige ingrediensene og hudpleieprodukter fra Sør-Tyrol, Italia. To verdener møtes i Team dr. Josephs produkter: den gamle visdommen av folkemedisin og de nyeste vitenskapelige funnene, de reneste materialene og den fineste teknologien, naturens geni og sofistikert kunnskap. Det er derfor hvert produkt fra TEAM DR JOSEPH sier ”høyteknologisk naturlig kosmetikk”.

Ny kolleksjon fra Georg Jensen Den organiske og sensuelle Mercy-kolleksjonen snor seg mykt rundt fingrene, halsen og ørene og fungerer som en følelsesmessig påminnelse om alltid å være medfølende. Jacqueline Rabun har også designet den utsøkte Offspringkolleksjonen. Se kolleksjonen av ringer, halskjeder og armbånd som symboliserer den virkelige kraften i relasjoner hos Mestergull Hodned

Kjøkkenskapet + foodora = sant Nå kan du bestille mat fra Kjøkkenskapet på nett. Klikk deg inn på foodora sin hjemmeside og bestill din favorittsalat eller sandwich, og velg om du skal hente den selv eller få maten levert på døra. Foodora leverer med sykkelbud til Kvadraturen, Lund, Gimle, Gravane, Odderøya, Grimsmyra, Grim og Oddemarka. Bon Appétit!


8

KLAR FOR UTESESONGEN! makes a difference

HØYTRYKKVASKER K3 inkl. terrassevasker

Allsidig høytrykkvasker for hus/bil/båt/terrasse osv. TILBUD

1499,ALT PÅ ETT STED: KJØKKENUTSTYR / RENGJØRING INNE OG UTE / VERKTØY / MALING / HAGE / GRILL

GASSGRILL

Invite BW-GE43000-1

Forbehold om trykkfeil og utsolgte varer

¬ 3 brennere ¬ 2 lags lokk ¬ Grillrist i emaljert støpejern

2999,Torjesen Åpningstider: Mandag - fredag: 9-18 Torsdag 9-19 Lørdag: 10-16

KVADRATUREN - LILLEMARKENS TLF. 38 17 87 87 / www.torjesen.no


Annonsebilag 9

30-års jubileum I mai feirer den velkjente kinarestauranten Lotus 30 år! Da restauranten ble etablert i 1989 var de kun 3 ansatte og holdt til i et lite lokale i Tordenskjoldsgate. Jubilanten har siden den gang hatt en solid økning i både omsetning og antall medarbeidere. I dag er de 19 ansatte og antall kunder bare fortsetter å øke. På grunn av jevn og solid vekst har restauranten byttet lokaler flere ganger, og siden 2010 har de holdt til hos oss i Lillemarkens. Trond, som er daglig leder og eier av Lotus, forteller at jubileet vil markeres i juni med gode tilbud i restauranten. Vi ønsker dem lykke til med feiringen og ser frem til mange flere tiår med fantastiske retter på menyen!


10

Supermyke sommersko med spesiell sålekonstruksjon som gjør skoene svært fleksible. Formstøpt komfortsåle, ufôret overdel i mykt materiale.

799,-

Str. 36 - 42

499,Str. 36 - 42

699,Str. 36 - 42

Eva Sko • Lillemarkens • www.eurosko.com

ASFVLT DAME/HERRE 999,-

SUPERGA 799,-

SUPERGA 799,-

SUPERGA 799,-

Lillemarkens • TEL 38026443


Annonsebilag 11

Ren luksus Økologisk

Reviderm

Grims have

Håndlagde, økologiske såper og økologisk hudpleie. Barbersåpen er luksuriøs og fuktbevarende beregnet til tradisjonell barbering med barberhøvel. Skjeggoljen er laget av 100% rene og økologiske oljer som pleier både skjegget og huden under. Ringblomstsalven er god på irritert og sår hud, utslett og såre lepper.

Reviderms make-up serie er utviklet med inspirasjon fra hudpleie, med mineraler og utvalgte ingredienser, som gir en ren og næringsgivende make-up. Produktene lar huden puste og er velegnet for sensitiv hud og etter behandlinger. Fra Auds lille hudpleie.

Produktene finner du hos Sans & Smak.

Abeille Annemarie Börlind Økologisk hudpleie med dokumentert effekt. Naturens beste råvarer, i kombinasjon med moderne bioteknologi, blir hudpleie av ytterste kvalitet. Fra Sans & Smak.

Naturens egen hudpleieserie. Som base benyttes de råstoffene som har høyest naturlig fuktighetsinnhold – honning, dronninggelé og propolis. Naturlige substanser som er gode for huden. Ellers benyttes bl.a. kamille, avocado, olivenolje, sitrusfrukter, mandler, nøtter og rotfrukter. Fra Auds lille hudpleie.


12

Fra byens beste hjørne til midtpunkt i Lillemarkens Etter nesten 100 års butikkdrift i Markensgate 22 har Rasmus Tallaksen flyttet inn til butikkfamilien i Lillemarkens. Tekst: Eirik Vigsnes. Foto: Kjell Inge Søreide – Det var med hjertet i halsen vi tok farvel med lokalene på hjørnet. Ville kundene våre finne oss igjen i handlesenteret Lillemarkens? Heldigvis har det gått over all forventning. Vi har fått mye trafikk i den nye butikken vår, sier innehaver Hege W. Tallaksen. Den 16. januar i år åpnet hun glassdørene til 400 kvadratmeter med dametøy og en egen avdeling for undertøy i Lillemarkens. Her har hun og medarbeiderne hennes jobbet knallhardt for å få plass til alle kolleksjonene. De må klare seg med mindre plass enn de hadde før, og må prioritere tøffere på vareutvalg og utstillingsplass. – Vi har gjort noen valg og føler at vi har fått spisset fokuset på de produktene som kundene våre etterspør. Det har vært en krevende, men nødvendig ryddejobb og nå har vi et utvalg som treffer vår primære målgruppe godt, nemlig voksne kvinner, sier Hege.

Trivelig samboerskap

Trofaste kunder har åpenbart ikke hatt problemer med å finne veien til Lillemarkens. I tillegg har de fått mange nye kunder i butikken etter at de byttet adresse. Hege syns de har fått mange spennende naboer og føler de passer godt inn i senterets butikkmiks. – Lillemarkens har mange butikker som i likhet med oss, er lokaleid og har veletablerte merkenavn, som f.eks.

Mestergull Hodne og Sønnik. Vi drar nytte av hverandre, sier hun. Rasmus Tallaksen er 110 år, og Hege er fjerde generasjon som driver familiebedriften. Flytteplanene tok form for et par år siden. Selv om det er en stor og til dels dramatisk vending i butikkens historie, er Hege klar på at det var en riktig avgjørelse som ble tatt i rett tid.

Effektiv drift

– Dagens klesbransje er knallhard og man må tenke kostnader. Nå har vi fått mer

hensiktsmessige og lettdrevne butikklokaler. Det gir lavere kostnader og et sunnere driftsgrunnlag, sier Hege. Dessuten hjelper det godt å være i samboerskap med dyktige butikkfolk som hjelper hverandre med profilering og markedsføring. – Det er godt å slippe å dra lasset alene. Nå er vi mange som jobber med markedsføring for hverandre. Det er både gøy og inspirerende å være med på. Vi har funnet den beste plassen å videreføre forretningshistorien Rasmus Tallaksen, sier Hege.


Annonsebilag 13

– Vi har funnet oss vel til rette og stortrives med nye butikknaboer i Lillemarkens, sier innehaver Hege W. Tallaksen i Rasmus Tallaksen og butikkmedarbeider Hege Larsen.

Selv om Rasmus Tallaksen har flyttet fra byens beste hjørne i Markens gate, har ikke butikken tapt omsetning pü sitt nye tilholdssted i Lillemarkens.


14

nsk

a Veg

Ren luksus Special 1 Cutrin Norge har nå lansert en ny hårserie for menn: Special1. Kommer i Power wax, Molding wax og Paste.

L’Oréal Professionnel Source essentielle

Fra Moni frisør.

Vegansk hårpleieserie, formulert med naturlig opprinnelse uten å kompensere på resultat. Serien passer alle hårtyper, og ikke minst er den lekker å ha på baderomshyllen! Fra Tango frisør og Moni frisør.

GHD flight Hårføner i praktisk reisestørrelse som sikrer effektiv styling i lett og kompakt design. 50 % lettere enn ghd air professional hårføner, men med 70 % av effekten, er ghd flight® en perfekt kombinasjon av førsteklasses design, effektiv ytelse og bærbarhet. Fra Tango frisør.


Annonsebilag 15

Friske

1. Badedrakt, Miabell undertøyssalong. 2.Aftersun, Apotek1. 3. Pikéskjorte, Sønnik. 4. Drikkeflaske, Kitch´n. 5. Håndklær, Kid. 6. Solbriller, Synsam Kristiansand. 7. Sololje, Apotek1. 8. Smykke, Mestergull Hodne og neglelakk, Auds lille hudpleie. 9. Espadrillos, Eurosko. 10. CK sandaler, Miabell undertøyssalong. 11. Bikini, Miabell undertøysalong. 12. Solbriller, Synsam Kristiansand

BLÅTONER

5

3 2

1

4 7 8 9

6

12

11 10

Gyldne

1. Drikkeflaske, Kitch´n. 2. CK bikini, Til Henne Rasmus og Miabell undertøyssalong. 3. Faithful the Brand veske, FAM. 4. Selvbruning, Apotek1. 5. Solbriller, Synsam Kristiansand. 6. Øredobber, Mestergull Hodne. 7. Birkenstock sandaler, Eurosko og badehåndkle, Kid. 8. Neglelakker, Auds lille hudpleie. 9. Armbånd, Mestergull Hodne 10. Solbriller Synsam Kristiansand. 11. Abeille vitaminolje, Auds lille hudpleie 12. Bikini, Til Henne Rasmus. 13. Armbånd og anheng, Mestergull Hodne.

BRUNTONER

4 1 5

2 3

7 6

10 12

8 11 9

13


16

Stedet for smak & nytelse Mye godlukt og mange fristelser lokker i første etasje i Lillemarkens. Nå er det blitt enda flere. Årsaken er at den økologiske kolonialen Sans & smak flyttet ned i underetasjen i nyttårshelgen. Her har de Vinmonopolets smaksunivers, Reinhartsens fiskeutsalg og Kjøkkenskapets bakeri som nærmeste naboer. Tidligere hadde butikken tilhold i etasjen over, i selskap med klær, jernvare og apotek. – Vi har havnet i godt selskap, for å si det sånn. Her er forretninger som selger gode smaksopplevelser samlet på et brett, sier innehaver Karin Stray Helle. I etasjen har Sans & smak fått plass til noen bord og stoler, i tillegg til utsalget. Nå kan folk for første gang slå seg ned og nyte juice, brus, kokosvann eller en kombucha

hos Sans & smak. Eller hva med en minipizza eller focachette? Vil du heller ha noe søtt; hva med et stykke rå sjokoladekake eller brownie til kaffen eller teen? Kakene og crunchkulene de selger er rå, uten sukker, mel og melk – altså sunne. – Jeg tror vi kan skape et trivelig miljø rundt butikken vår her. Det er hyggelig å kunne tilby gamle og nye kunder et sted å slå seg ned og få seg en matbit. Vi tilbyr et utvalg av enkle retter som kan nytes på stedet eller tas med, sier hun.

Kortreiste smaksopplevelser

Apropos å ta med: De som jobber på Sans & smak er opptatt av miljø og bærekraft.

Derfor ønsker Karin og hennes kolleger å redusere behovet for emballasje. Alt som kan selges i løsvekt, selges uten emballasje. Kunden kan selv ta med seg pose eller krukke og forsyne seg fra dispensere. Hos Karin er det økologisk og kortreist mat som gjelder. I hyllene har hun alt fra lokalprodusert honning til naturlige såper og shampoer med dufter fra Grims Have. Miljøvennlige vaskemidler som er skånsomme for mennesker og klær. Karin har mange stamkunder som kommer tilbake for å få mer av den lokale såpa eller kremen. Kjøttvarene fra Slakter Jens Eide kommer fra lokale leverandører som driver etisk dyrehold. Sans & smak har et stort


Annonsebilag 17

Frø, linser, bønner, pasta, ris og nøtter med mer får du kjøpt i løsvekt, akkurat som i den gamle kolonialforretningen på hjørnet.

mangfold av kunder; de som spiser kjøtt, vegetarianere og veganere. Noen betegner seg som flexitarianere, ifølge Karin. Det vil si at de har et variert kosthold; vegetarretter, mye frukt og grønt og litt kjøtt. – Fellesnevneren vår er sunn og

Sunt og godt på en halvtime!

Linsesuppe 8 personer

2 løk 2 hvitløksfedd 1 ss olivenolje 1.5 dl linser puy 1 l grønnsaksbuljong 1 boks hermetiske tomater 3 stangselleri 1 ts malt spisskummen 1 ts chilipulver 1 ts salt 1.5 dl røde linser

Slik gjør du:

Skrell løk og hvitløk og finhakk. Fres løken myk i oljen. Tilsett grønne linser, buljong og tomatene. La det putre under lokk i ca. 25 min. Skyll og hakk stangselleristilkene. Ha det i gryta sammen med krydderet og de røde linsene. La det putre i ca. 10min. Ferdig. Serveres med speltbrød.

næringsrik mat og drikke. Vi er en klassisk kolonial som har de viktigste varene. Frø, linser, bønner, pasta, ris og nøtter med mer får du kjøpt i løsvekt, akkurat som i den gamle kolonialforretningen på hjørnet, sier Karin.

Sans & smak har et rikt utvalg av mel, og hun har for øvrig tatt initiativ til å løfte fram gamle, tradisjonsrike melsorter som ikke lenger er å få i butikker, blant annet emmermel og enkorn. Ekte og ren mat med næring er viktig for Karin.


18

Kom inn og s stilfulle merke våre er!

LEKKERT VÅRNYTT I BUTIKKEN!

inngang Gyldenløvesgate 1

Tlf: 47 77 04 44 elegant as

www.elegant-mote.no elegant_mote


Annonsebilag 19

Vår og tid for fest 1 Skjørt, Til Henne Rasmus. 2 Blæst regnkåpe, Regntøyspesialisten. 3 Bluse og bukse, b.young. 4 Matinique Blazere, Sønnik. 5 Kreoler med diamanter, Mestergull Hodne. 6 Riccovero kjole, Elegant. 7 Canvassko , Eurosko 8 Devotion Twins kjole, FAM. 9 Privé pensko, Shoe lounge

2

3

1

6

5

4

7 8

9


20

Ny hud på en time

Oppstrammende og hudfornyende Dermatude Meta Therapi er en sensasjonell anti-aldrende behandling med beviste resultater - 100% naturlig alternativ til botox, filler og kosmetisk kirurgi. Oksygenboost til huden. Velg mellom fukt, lifting eller pigment-behandling.

Før

Etter

Før

Etter

Før

Etter

WWW.DERMATUDE.COM


Annonsebilag 21

Weekend tilbud! Alle fArger i

Oroblu magie og Oroblu suntime

3

fOr prisen av

2

lilleMArKeNS • www.tallaksen.no

buksedager! ALLE VÅRENS bukSER og cApRi

÷

20-50%

(tiLbudEt gjELdER t.o.m. LøRdAg 27. ApRiL)

LILLEMARKENS www.tallaksen.no


22

Tid for

hagefest

Våren er i anmarsj og vi ser frem til varmere kvelder og lysere netter. Inviter kjente og kjære til en uformell hage-eller bakgårdsfest! Dekk et sommerlig festbord, legg friske råvarer på grillen, og fyll hagen med puter, lykter og morsomme uteleker!

Spice it up!

Hot mango saus, søt smak med et brennende spark! Superdigg til retter med ris, fisk, kylling. Ketchup laget på en oppskrift som har vært Wilkin-familiens favoritt i over hundre år, med de fineste middelhavsplommetomatene. Sennepsausen med honning, perfekt til å komplimentere en sommersalat. Du finner et stort utvalg fra det klassiske merket Tiptree hos Tea & coffee shop.

Sitt godt

Palermo sittepute fra Kid interiør fresher opp sitteplassen både ute og inne. Sitt godt og mykt, og miks inn favorittfargen, du kan velge mellom hele 9 forskjellige farger.


Annonsebilag 23 Disse krydderne er laget med utgangspunkt i tang og tare som er høstet for hånd i det kalde, arktiske farvannet rundt Lofoten. Sett en ekstra spiss på fiske- og vegetarretter eller bruk det i bakverk. Sjekk utvalget hos Reinhartsen!

Glamour og luksus HAPPY er en champagneserie med glamorøs håndmalt skimmerdekor som gir et luksuriøst uttrykk. Inspirasjonen er hentet fra svunne tider der lystermalte glass og champagne var populært. Happy er festlig, stilfull og tidsriktig - virkelig feelgod! Sjekk utvalget hos Tilbords Lillemarkens.

Kubb er det perfekte vår- og sommerspillet. Det er sosialt og enkelt og lære seg, så her kan hele familien være med. Kubb er spillet for alle, ung eller gammel, gutt eller jente. Kubb og en mengde andre gøye sommerleker finner du hos Lekia.

Vi digger!

Dekk bordet

Borddekking gir deg mange muligheter. Hos Kid finner du alt du trenger til å dekke et fint bord: duker, bordbrikker, kopper, fat, boller, servietter og mye mer. Bli inspirert til å skape en fin ramme rundt måltidet.

Server tapas, brød eller skinker på disse lekre trefjølene fra Tilbords.

Weber Pulse 2000 er en elektrisk grill som passer perfekt for balkong eller liten uteplass. Med innebygd iGrill-teknologi kan du mobilovervåke temperaturkontrollen. Dobbel grillsone gjør at du kan grille en biff på høy varme på den ene siden, mens tilbehøret grilles langsomt på lav varme på den andre siden. Stort utvalg av sesongens griller finner du hos Jernia Torjesen.

Krydder i hverdagen Krydderne fra Cemo kommer fra hele verden og blir nøye blandet for å gi deg optimale smaksopplevelser. Kravstore mesterkokker og spesialister innen kjøtt og fisk bruker og anbefaler disse krydderblandingene. Finnes hos Tilbords Lillemarkens og Jernia Torjesen.


40%

24

PÅ INNFATNINGER *Tilbudet

*

gjelder ved bestilt synsundersøkelse og varer til 30.06.19. Gjelder ikke Lindberg og Silhouette og kan ikke kombineres med andre tilbud.

Synsam Kristiansand

SYN-000928

VED BESTILT SYNSUNDERSØKELSE


Annonsebilag 25

Årets bryllupsbutikk 2010 - 2011 - 2012 - 2013 - 2014 - 2015 - 2017 - 2018

GIFTE DERE? LAG ØNSKELISTEN HOS OSS! EXTREME PLATINUM servise

-40% på bestselgere

VERA WANG LACE servise

-20%

på bestselgere

BOBLEN VASE 12 cm veil 489,- nå 342,16 cm veil 639,- nå 447,20 cm veil 1029,- nå 720,-

-30%

Vi har godt utvalg i serviser fra Royal Copenhagen - kom innom og finn din favoritt!

HVIT RIFLET servise

-20%

på bestselgere

-30%

STIERNHOLM CHAMPAGNEBOLLE

23 cm veil. 849,- nå 425,-

LYNGBY LYSLYKT / VASE

Blå: 12 cm 449 ,- nå 314,- 18 cm 729,- nå 510,Klar: 18 cm 699,- nå 489,-

NY FARGE!

-50% KAY BOJESEN FIGURER

Priser fra kr. 599,-

SABOR STØPEJERNSGRYTE

4 liter 1699 ,- nå 850,6 liter 2099,- nå 1050,-

− byens glassmagasin Tlf: 38 02 48 80 · www.tilbords.no


26

Byens eneste Foto: Kjell Inge Søreide Tekst: Eirik Vigsnes

Det er ingen lek å drive lekebutikk. Men til gjengjeld har de det veldig gøy i Lekia i Lillemarkens. Vi er den eneste leketøysbutikken som er igjen i Kristiansand sentrum, etter at vår siste konkurrent i Kvadraturen avviklet butikken sin. Vi må bare fortsette å gi byens

kunder kvalitetsprodukter og topp service, sier butikksjef Irene Langfeldt i Lekia Lillemarkens. Utvalget er det ingenting å si på.

Butikklokalene til den nordiske leketøykjeden er på over 300 kvadratmeter og rommer alt hva små og store barn kan drømme om. Her finner du de de beste, nyeste, morsomste og mest trendy lekene for alle aldre. Er du på jakt etter fødselsdagsgaver, navnedagsgaver, festartikler, julegaver, finner du sannsynligvis det du trenger innerst i Lillemarkens.

140 butikker

Lekia er Nordens største leketøyskjede, med over 140 butikker i Sverige og Norge. I januar


Annonsebilag 27

e lekebutikk Leketøysbutikken Lekia innerst i Lillemarkens er blitt alene på markedet i Kristiansand sentrum som den eneste rendyrkede leketøysbutikken.

2017 etablerte kjeden seg i Lillemarkens. Lekia er opptatt av at leking er en viktig del av alle barns utvikling. Kjeden har mange års erfaring på leketøy og vurderer alle leker som pedagogiske verktøy for barnets utvikling. – Lek er en viktig og naturlig del av et barns oppvekst og leketøy skal forberede barna for voksenlivet. Hos Lekia har vi leketøy i alle kategorier av lek, bl.a. rollelek, actionfigurer, samlefigurer, spill, hobby og utelek, sier Irene.

Moderne

Lekia ble etablert for å skape en moderne og konkurransedyktig kjede, med tettere kjedesamarbeid og selvstendige kjøpmenn for å kunne møte kravene fra fremtidens forbrukere. Irene forteller at Lekia har flere egenutviklede leker i hyllene sine. – Vi har fokus på leker som stimulerer barns fantasi og utvikling. Det forplikter å være eneste leketøysbutikk i Kristiansand. Vi er godt rustet til å betjene kunder i alle aldre,

fra 0-åringer til pensjonister som elsker å bygge de mest krevende byggesettene fra Lego, sier Irene.


28

LUNSJ & TAKEAWAY Under Lillemarkensdagene har vi skikkelig gode priser på lunsj - velg selv om du vil sitte ned eller ta det med deg.

LAKSEWRAP

med varmrøkt laks med koriander og chili, salat og tangdip kr 69,-

PIRATBURGER på brødskive m/aioli kr 35,PIRATBURGER m/burgerbrød, salat og aioli kr 69,FISKESUPPE m/brød og smør kr 100,-

Gratis kaffe til alle lunsjkunder, og spennende smaksprøver til alle. Velkommen innom!

SJØMAT • VILT • SPESIALITETER • LUNSJ OG TAKEAWAY Se mer info på www.reinhartsen.no

² reinhartsen

µ reinhartsen1931


BA RN E FIL MF ESTI VA LEN

TOPP TRE VÅRENS VAKRESTE ANBEFALINGER FILMEVENTYR

Annonsebilag 29

Det nærmer seg festival i Kristiansand! Norges største

Årets Barnefilmfestival arrangeres fraarrangeres mandag 29. april lørdag mai på filmfestival for barn og unge fra til 24.– 29.4.april 2018! Kristiansand kino. Vi gleder til at tusenvis barn skalfilmfest få oppleve Vi viser 100 filmer fraoss hele verden ogavdet blir i hele filmens magi! DetHer vises rundt 100 filmer her får dereikke tips om filmerav. dere seks dager! får dere tips til og filmer dere måhvilke gå glipp bør medpå dere. Hele programmet og visningstider finner dere på BFF.no Sefåmer BFF.no.

EN REISETRE I TIDFOR OG ROM TOPP DE MINSTE

TIMMY OG MONSTERPLANETEN 6 år - norsk tale MIN SJIRAFF Førpremiere! Spennende Norsk tale oppdagelsesferd for hele Gutten Patterson og sjiraffen Raff familien. begynner på skolen! Møt skuespiller Visning: 1. mai kl. 13:00/ i salen. 3. mai kl. 17:00/ 4. mai kl. 16:15

MIN BESTEFAR ER EN ALIEN 8 år - norsk tekst ULV OG SEBRA Møt roboter og aliens i Ingen åretsdialog åpningsfilm! Mange små perler. Perfekt Visning: 29. april kl. 17:00/ underholdning for de minste! 4. mai kl. 14:00.

6 år - svensk tale

DEN UTROLIGE Spennende og varmt sci-fi-eventyr. HISTORIE OM DEN Visning: 1. mai kl.PÆRA 17:00 KJEMPESTORE MØT REGISSØREN!

Norsk tale

MØT SKUESPILLERE OG FILMSKAPERE! Morsom for både barn og voksne. Vinner av beste barnefilm i Danmark i 2017! Møt filmskaper i salen.

FILMER MED GIRLPOWER

TOPP TRE FOR DEG SOM VIL LE

USYNLIGE SUE

SUPA MODO

Tenk å kunne bevege seg rundt uten at noen legger 100% COCO merke til deg.

Kåret til beste europeiske barnefilm. KIDNAPPET Visning: 30. april kl. 17:15

Girl-power-film om vennskap, identitet og kickboksing! DOBBELTRØBBEL Visning: 4. mai kl. 17:00

Dansk tale

Norsk tekst

Actionfylt, heseblesende og hysterisk gangsterkomedie! Møt filmskaperen i salen.

Morsom og moderne utgave av FORELDREFELLEN!

9 år - norsk tekst

FIGHT GIRL

9 år - norsk tekst

Norsk tekst Visning: 3. mai kl.17:00 En fargerik sjarmbombe!

9 år - norsk tekst

SE FILMEN FØR ALLE ANDRE

TOPP TRE DU SENT GLEMMER MYSTERIET HERR LINK

SOMMEREN MED TESS

Førpremiere! 6 år - norsk tale.

Førpremiere! 9 år - norsk tekst.

Fra skaperne bak CORALINE, BOKSTROLLENE og PARANORMAN. Visning: mai kl. 15:00 i sal 1 SUPA4.MODO

Sommerstemning! Bli kjent med Sam (10) som øver på å bli selvstendig. Visning: 1. mai kl. 13:15/ FLUKTEN 4. mai kl. 15:00 Norsk tekst

Norsk tekst En historie om fantasiens kraft, som gir til filmer som «KULE KIDZ SEassosiasjoner HELE PROGRAMMET GRÅTER IKKE»

KRISTIANSAND INTERNASJONALE BARNEFILMFESTIVAL

ALONE IN SPACE

En film basert på sanne hendelser – filmet i en ekte sigøynerleir i Roma! OG VISNINGSTIDER PÅ

HACKER

Førpremiere! 6 år - norsk tale.

Spennende og actionfylt for hele familien! Visning: 1. mai kl. 17:00/ 4. mai kl. 16:15 JUST CHARLIE Norsk tekst Fotballstjernen Charlie bærer på en

hemmelighet! Møt skuespiller i salen. BFF.NO

HELE PROGRAMMET, VISNINGSTIDER, TRAILERE OG MER INFO FINNER DU PÅ WWW.BFF.NO Vinn billetter til Barnefilmfestivalen eller overraskelser fra Lekia. billetter til Barnefilmfestivalen overraskelser fra Lekia. LøsVinn rebusen og lever den på Lekia inneneller 27. april. Løs rebusen og lever den på Lekia innen 24.april.

BFF.NO

+ SVAR: SVAR:

E+

+

+

S +(5+5) + NAVN/TELEFON: NAVN/TELEFON:

-

H +1 = ?


30

LEKIA KRISTIANSAND, LILLEMARKENS TLF: 957 10 125 GATEKRITT 20stk i bøtte.

VANNGEVÆR 60 cm

29,90

99,Spar 50,-

149,199,STANGTENNIS

KUBB Morsomt utespill for hele familien Opp til 12 spillere

Spar 100,-

Spar 50,-

199,-

249,-

Spar 100,Trillebår i metall

Spar 100,Gravemaskin i metall


Annonsebilag 31

BABYHUSKE Med høy rygg

49

50

199,Spar 150,-

Spar 450,-

MAGIC FRY Liker du å lage mat? Stek eller friter, og maten skifter farge

BØKER OG R PEKEBØKE

70%

Vi har masse tilbud som passer til premier f.eks 17 Mai feiring. El.

OPPTIL

RABATT

Priser fra 20,- til 49,50 Veil. fra 49,50 til199,-

Følg oss på facebook Lekia kristiansand, lillemarkens


32

Bunadsølv med livstidsgaranti Vel ekte bunadsølv frå Sylvsmidja, som du stolt kan gje vidare til born og borneborn. Berre det beste bunadsølvet lev og blenkjer gjennom generasjonar!

HODNE • MARKENSGT. 27 • KRISTIANSAND Gullsmedmester • Gemmolog Etablert 1887


Annonsebilag 33

Møt Elleville Elfrid Barnefilmfestivalen arrangeres siste uken i april (29. april - 4. mai), men det blir en forsmak på festivalstemningen lørdag 27. april i Lillemarkens. Møt Elleville Elfrid som gleder seg til å komme tilbake til Lillemarkens i år også! Her kan dere også delta i ulike konkurranser hvor det er mulig å vinne festivalpass og premier fra Lekia. Lille Elleville Elfrid er fem år og en gledsspreder. Når hun endelig får lov til å utforske verden på egenhånd blir vi med på en oppdagelsesferd som er både skummel og fantastisk Vi gleder oss til å se deg!


34

SUPERTILBUD! HELLY HANSEN! GATESALG FRA TELTET!

÷50%

ZERO-WASTE OG LØSVEKT PRO DUKTER

20% rabatt

ALLE SEILJAKKER DENNE DAG

MOD TOURING

÷50%

NÅ 299,-

÷40%

HERRE/ DAME

MOD CARISMA

NÅ 199,-

VELKOMMEN TIL VÅR NYE BUTIKK! Du finner oss i underetasjen i Lillemarkens

Best

ALLE ORDINÆRE VARER

på tur!

a

OG INSTAGRAM

38 07 18 50

sansogsmak

sansogsmak

÷25%

Fjellreven • Devold • Bergans • Helly Hansen • Norrøna • Hanwag • Viking Tretorn • Didriksons • Blæst • Morild • Woolpower • Dock boot • Brynje

ALLE VARER

V I S PA N D E R E R D E N R I M E L I G S T E Gjelder til og med 27. april

byoung.com / b.young Lillemarkens


VÅR HOS KITCH’N MARKENS

Annonsebilag 35

Eva Solo 2 stk. vinglass

riesling, champagne eller syrah veil. 558,- nå 390,-

-30%

Alle varer fra Cathrineholm

-30%

Bodum brødbokssett veil. 898,-

349,-

NYHET HOS KITCH'N! Modern House Blend bestikksett 24 deler veil. 1 399,- nå 699,-

-50%

PRISEKSEMPEL Rig-tig Box-it brødboks, mørk blå, varm grå, sort og hvit

519,-

Smeg kjøkkenmaskin sort, krem og pastellblå veil. 5 495,-

nå 3 999,KITCH’N MARKENS 51 11 14 79 TILBUDENE GJELDER T.O.M. 14. MAI HOS KITCH’N MARKENS SÅ LANGT LAGERET REKKER. VI TAR FORBEHOLD OM MULIGE TRYKKFEIL. WWW.KITCHN.NO


Moteshow Lørdag 27. april kl. 13.00

L I L L E M A RK E NSDAGE N E 25 . -2 7. A P RI L

MØT ELLEVILLE ELFRID • SMAKSPRØVER • FLETTEKURS SPENNENDE KONKURRANSER Her er noen av aktivitetene du kan få med deg - følg oss på facebook.com/lillemarkens for oppdatert program.

Profile for Lillemarkens

Lillemarkens magasin vår 19  

Se vårens nyheter og trender i Lillemarkens

Lillemarkens magasin vår 19  

Se vårens nyheter og trender i Lillemarkens