Fristende lavkarbo utdrag

Page 1

Jeg visper først sammen egg og sukrin. Deretter tilsettes det tørre. Spe til slutt med melken. Pass på at røren blir klumpfri.

La røren svelle i 5–10 minutter, den blir ganske tykk. Bruk en spiseskje røre per lapp, og bruk skjeens bakside til å forme dem lett i stekepannen. Pass på at røren stivner før du snur lappene, hvis ikke går de lett i stykker.

De hjemme nyter disse lappene med syltetøy. Jeg liker dem best med kanel og sukrin på.

32
Enkelt å lage til mange – og alle elsker lapper! Lapper 12–15 lapper 4 egg 4 ss sukrin 1 dl kokosmel 1 ts fiberhusk Kardemomme etter smak 1 1/2 dl melk

Scones med vanilje og blåbær

Jaja, disse er vel egentlig mu ns.

20 saftige scones

4 ss tyrkisk eller gresk yoghurt 4 egg 3 dl mel av skåldede mandler 4 ss sukrin 2 ts vaniljepulver 2 ts bakepulver 1 ss fiberhusk 100 g mykt smør 1 dl ferske eller frosne blåbær

Visp yoghurten og eggene godt sammen. Tilsett alt det tørre. La røren svelle 10 minutter, før du visper inn det myke smøret. Bland blåbærene forsiktig inn med en skje, slik at ikke hele røren får farge av bærene. Fordel røren i mu nsformer. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

Eplemu ns

Himmelsk smak av eple og kanel.

Ca. 20 mu ns

2 epler 1 ss kanel 2 ss sukrin

4 store ss tyrkisk eller gresk yoghurt 4 egg 3 dl mel av skåldede mandler 4 ss sukrin

2 ts vaniljepulver 2 ts bakepulver 1 ts kanel 1 ss fiberhusk 100 g mykt smør

Skrell eplene og skjær dem opp i terninger. Bland først eplebiter, kanel og sukrin sammen. Visp yoghurten og eggene godt sammen.

Tilsett alt det tørre. La røren svelle 10 minutter før du visper inn det myke smøret. Tilsett eplebitene.

Fordel røren i mu nsformer. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

34

Bærmuffins

4

Mengde og type bær bestemmer du selv. Jeg liker å bruke det man har, og jeg har alltid frosne bringebær og blåbær i fryseren. Jeg rører bærene lett inn i røren etter å ha fylt koppene.

Pisk egg og sukrin luftig. Tilsett deretter kokosmelet, vaniljepulveret og bakepulveret. Det kan med fordel siktes inn i røren. Til slutt visper du inn fløten.

Kokosmelet suger til seg mye væske, så røren tykner raskt. Tilsett mer væske hvis du synes røren blir for tykk. Fordel røren i koppene.

Mu nsene stekes midt i ovnen ved 175 grader i 30 minutter.

37
store
4
4
Disse mu nsene smaker friskt og godt. Å steke og servere mu ns i kopper er en sjarmerende vri. 1
kopper
egg
ss sukrin
ts vaniljepulver 1 ts bakepulver 1 dl kokosmel 1 dl fløte Ca. 1 dl
bær

Mu ns med sjokoladehemmelighet

Server dem gjerne varme, mens sjokoladen fortsatt er rennende.

Ca. 12 mu ns 4 egg 4 ss sukrin 1 ts vaniljepulver 1 ts bakepulver 1 dl kokosmel 1 dl fløte

Sjokolade

Pisk egg og sukrin luftig. Tilsett deretter kokosmelet, vaniljepulveret og bakepulveret. Det kan med fordel siktes inn i røren. Til slutt visper du inn fløten.

Kokosmelet suger til seg mye væske, så røren tykner raskt. Tilsett mer væske hvis du synes røren blir for tykk. Fordel røren i mu nsformer av silikon.

Stikk en sjokoladebit ned i hver mu ns. Stek mu nsene midt i ovnen på 175 grader i 18 minutter.

Valnøttmu ns

Eksperimenter med ulike typer krydder, og server disse mu nsene til frokost.

10 mu ns 4 dl kvernete valnøtter (ca. 300 g) 4 ss sukrin 1 ts bakepulver 1 ts kanel 2 egg 100 g mykt smør

Bland først det tørre godt sammen. Tilsett deretter eggene. Rør til slutt inn helt mykt smør. Jeg spiser disse med hjemmelaget blåbærsyltetøy –nydelig! Disse mu nsene kler godt en god ost også. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

38

NOE Å HA PÅLEGGET PÅ

(Kjeks, brød, knekkebrød og rundstykker)

41

Mandel- og sesamkjeks

De fleste venninner vil gjerne smake på det du lager, nemlig. Og de fleste venninner har prøvd å finne kjeks du kan spise i butikkhyllene, uten hell.

Skill eggene. Hvis du får med litt fra plommen, gjør ikke det noe i denne oppskriften.

Visp eggehvitene lett sammen. Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Form små runde kjeks på et stekebrett. Det er lettest å bruke hendene til å trykke ut og forme disse. Prøv å få til en jevn tykkelse. La kjeksene være 3–4 cm i diameter. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 15 minutter.

42
Disse er supre å ta med på en venninnekveld når ost og kjeks står på menyen. 10–15 kjeks 2 eggehviter 2 dl hjemmelaget mandelmel 1/2 dl sesamfrø 1/2 dl solsikkefrø 1/2 ts salt 1 ts sukrin 2 ts fiberhusk
TIPS: BRUK GJERNE FORSKJELLIGE TYPER KRYDDER OG URTER TIL Å SMAKSETTE KJEKSENE PÅ TOPPEN.

Grove nøttekjeks

Livet er enda litt deiligere når man har noe å ha ost på! Disse kjeksene passer perfekt til en hvit, kremet fransk ost.

10 store kjeks

1 dl hjemmelaget mandelmel 1,5 dl valgfrie nøtter 2 eggehviter 1 ts fiberhusk 1 ts sukrin 1 ts salt

Lag en nøtteblanding av det du har i sku en, her har jeg brukt hasselnøtter, mandler og valnøtter. Grovhakk nøttene, gjerne i en kjøkkenmaskin. Da får du nemlig en blanding med ujevn størrelse, og det gir deilig variasjon i kjeksen.

Tilsett deretter resten av ingrediensene inkludert mandelmelet og bland det hele sammen.

Bruk en spiseskje til å lage små topper av deigen. Form kjeksene med hendene, eller bruk et glass med flat bunn til å forme kjeksene. Fukt glasset for hver gang.

Kjeksene stekes midt i ovnen. Stek dem på 180 grader i 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 100 grader, og stek videre i nye 30 minutter. La kjeksene avkjøles på et stekebrett.

Grove nøttekjeks med gojibær

De grove nøttekjeksene trives i symbiose med superfrukten gojibær. Her bruker jeg samme oppskrift som for nøttekjeksene, men utelater saltet.

10 store kjeks

1 dl hjemmelaget mandelmel

1,5 dl valgfrie nøtter 2 eggehviter 1 ts fiberhusk 1 ts sukrin 1/2 dl gojibær

Bruk samme fremgangsmåte som for nøttekjeksene. Hvis gojibærene er tørre, må du bløtlegge dem først. De skal ha samme konsistens som rosiner.

Bland inn resten av de tørre ingrediensene, og gni til slutt inn eggehvitene. Ha i gojibærene. Form og stek kjeksene slik som beskrevet for grove nøttekjeks.

45