Page 1

PROGRAM


Hei og velkommen til Lillehammer og Fadderuka 2013! Som fadderledere har vi gleden av å invitere både gamle og nye studenter til denne fantastiske starten på et nytt skoleår på HiL. Vi har jobbet mye med å få til et variert program og vi håper du finner noe du liker og vil delta på. I år har vi holdt oss til det gamle programmet, men krydret det litt med noe nytt. Selv om fadderuka bare er en uke, kommer det også til å skje litt i uken etter slik at vi viser deg at det flotte studentlivet i Lillehammer aldri tar slutt. Studenthuset Bingo’n har i sommer pusset opp og det er her de fleste arrangementene finner sted. Utekonserten på tirsdag og temafesten på onsdag er noe vi gleder oss helt utrolig mye til og håper at du gjør det samme! I år har vi over 300 faddere som skal hjelpe oss med å gjøre denne uka uforglemmelig, og vi vet at de gleder seg noe helt utrolig til å ta deg imot. Fadderne er her for å hjelpe deg som ny student med alt du lurer på og trenger å vite om høgskolen og Lillehammer by. Sammen ønsker vi å gi deg en bra start på HiL, fylt med gode minner og opplevelser. Vi har gledet oss i hele sommer til at du skal komme på skolen, og vi klarer nesten ikke å vente til vi kan starte hele fadderuka med et bang! Vi snakkes helt sikkert! Mari Anne Andersen Wekre og Mia Dahl Meidell Haaland

Foto: Lars Teppan Johansen

2


Lillehammer Studentorganisasjon

Gratulerer med studieplass på HiL og velkommen til Lillehammer! Dere har mye gøy, spennende og utfordrende i vente. Som ny student på HiL er det mye og få oversikt over. Her er noen tips og triks fra oss som allerede har vært studenter en stund. Under fadderuken: • Få basis behovene dekket! Få nok søvn, mat og vann. • Bli kjent med klassekameratene dine, finn folk du kan ha det gøy med og jobbe med igjennom skoleåret. Gode samarbeidspartnere er GULL! • Møt opp i forelesningene selv om du er sliten en dag! (De første forelesnin gene danner grunnlag for det du skal lære i resten av semesteret). • Kjøp pensum og begynn å lese! (Du kan fort få mye å ta igjen). • Ta imot tips fra «veteraner» om fagene, pensum og studieteknikker • ENGASJER DEG! Møt opp på festivaldagen 21. august! (på Bingo’n) For resten av studieåret: • Bli med i en aktivitetsgruppe, engasjer det i studentparlamentet eller bli klassetillitsvalg! (dette gir deg gode venner og kunnskap du ikke får i en forelesningssal). • Hold deg oppdatert på HiL sine hjemmesider. • Bruk studenthuset Bingo’n. Her er det alltid studentpriser og god stemning! • Ikke gi opp om det blir krevende! Du klarer det til slutt. • Ta ansvar for egen læring. • Skaff deg oversikt over dine rettigheter og plikter. Nyt student tilværelsene! Jobb jevnt og trutt og lær så mye som mulig. Det er nå du har tid og mulighet. Lillehammer studentorganisasjon har kontor i Glassgården vis a vi MatHiLde. Kom gjerne innom oss! Og lik oss på facebook: https://www.facebook.com/Lhmrstudorg 3


Bryst 20 cm 20 cm Sort

Fadderbarn t-shirt! I år skal vi ha tskjorter til fadderbarna til salg. Denne tskjorten gjør det enkelt for både fadderbarn og faddere å ha oversikt over hvem som er hvem. På denne tskjorten .kan du skrive hva du vil. Hva du studerer, hva du heter, om du tørr så kan du skrive om du er singel eller ikke. Du kan også skrive på telefonnummeret til en av dine faddere i tilfellet du går deg bort. Dette blir som russebuksen, noe som fører alle sammen og et minne du kan ha for resten av livet. Når du kjøper tskjorten får du også med deg en studentpose med masse moro oppi! Tskjorten kan du få kjøpt ved fadderkontoret på HiL for 50 kroner.

Front

4


Tirsdag 20. August Studiestart ved høgskolen 10.00 Fadderne tar imot de nye studentene. 11.00 Åpningsseremoni i amfiet ute. 12.00 Informasjonsmøter for studiene og omvisning på campus. 13.30 Servering til alle. 14.00 Minikonsert i amfiet utendørs med Jonas Alaska. 15.00 Programmet på campus er slutt og det går gratis busser til sentrum. 20.00 Utekonsert med Lidolido Med albumet Pretty Girls and Grey Sweaters har 20 år gamle Peder Losnegård gjort stor suksess de siste årene. Ikke bare har albumet solgt til platina, men LidoLido vant også årets nykommer og Gramostipendet under Spellemannsprisen 2012. Etter konserten er Bingo’n åpen.

5


Onsdag 21. August Festivalområde ved Studenthuset Bingo’n kl. 1100 til 1600 I år setter vi i gang med noe helt nytt, nemlig et festivalområde ved studenthuset Bingo’n. Her vil alle studentgruppene fra HiL være tilstede for å fortelle nettopp deg hvorfor du skal bli med i deres gruppe. Det blir grilling, herlige folk, gode samtaler og baren er åpen. Opplevelsesvandring i sentrum kl. 1430 Sammen med Lillehammer Sentrum Drift skal vi ta en runde rundt i Lillehammer sentrum. Dette er en kjempefin måte å bli kjent med byen på. Møt opp på festivalområdet ved Studenthuset Bingo’n. Omvisningen tar en liten time og er åpen for alle som vil være med.

6


Temafest kl. 2100 I år vil vi feire dere, og siden et flertall av våre nye studenter er født på 90 - tallet er det akkurat dette som blir tema! Finn fram magetoppene, platåskoene og Spice Girls-plakaten og gjør deg klar til fest! Festen holdes selvfølgelig på Bingo’n, og det skal bli skikkelig 90 - talls stemning. Det beste kostymet vinner!

Foto: colourbox.com

7


Torsdag 22. August Dansekurs på Lillehammer og Gjøvik dansesenter kl. 1400 - 1530 Ta frem danseskoene og bli med på en dansetime i regi av Lillehammer og Gjøvik dansesenter. Jomo Silveira er fra Rio de Janeiro, Brasil, hvor han har sin utdannelse som danser, koreograf og Art Director fra UFRJ Dance University i samme by. Han har holdt danseworkshops over hele verden og snakker 5 språk. Han har koreografert kjente artister som Usher, Madonna, Britney Spears og Busta Rhymes og har de siste 8 år jobbet ved flere danseinstitutter i Danmark.

8


Omvisning på Maihaugen kl. 1500 Hvem sier vel neitakk til en gratis omvisning på Maihaugen?! Etterfulgt av piknik med medbrakt mat og drikke for de som ønsker det. Oppmøte ved hovedinngangen. Fint arrangement for studenter med barn. Fadderolymics kl. 1500 - 1700 Møt opp på Stampesletta og ha konkurranseinstinktet klart. Sammen med treningssentrene i Lillehammer og studenter fra forsvarets ingeniørhøgskole skal vi få en real utfordring! Kanskje du finner det treningssentret som passer best for deg, eller kanskje du bare vil ha det gøy og har lyst til å vinne kule premier? For de som ikke kan veien, møtes vi på Bingo’n 14.45 og går sammen til Stampesletta. Bar til bar kl. 1800 - 23 00 Den store happeningen i fadderuka er her! Nå har du sjansen til å være med på alle barene og utestedene i Lillehammer. Sammen med klassen og dine faddere skal dere innom alle stedene i Lillehammer hvor man kan ta seg et glass. Møt opp utenfor Bingo’n kl. 18 00 for å få løypen deres.

9


LILLEHAMMER Stampesletta

SE

TE

RV

ELVA MESNA

RD

MESNA

NO

ELVA

SIGRID UNDSETS VEG

EG

EN

A

MIKROBRYGGERIET BRENNERIET

NIKKERS

GARVERIET

NIKKERS SPORT HAAKONS

PADDY’S

LILLETORGET

STORGATA

TOMTEGATA LILLEHAMMER OG GJØVIK DANSESENTER

BRU

BAK

KEN

GÅGATA

BIBLIOTEKET KINOEN

TOPPEN BAR

FÅBERGGATA

KU

STOR

KIRKEGATA

LILLEHAMMER SKYSSTASJON

FABRIKKEN


MAIHAUGEN

MAIHAUGVEGEN

ANDERS SANDVIGSGATE

LANGESGATE

BANKGATA

JERNBANEGATA

FELIX

SIGRID UNDSETS PLASS

BINGO’N

GÅGATA

STORGATA

SØNDRE PARK PARK CAFE’N

UNSTMUSEUM

RTORGET

STRANDPROMENADEN

CAFÉ STIFT


S for Skikk & Bank. En bok om ting som er greit 책 vite n책r du har flyttet hjemmefra.

dnb.no 12


Fredag 23. August Omvisning på Lillehammer kunstmuseum kl. 1500-1600 Omvisningen tar ca 45 min og vil handle om Museet, bygget, samlingen og de mulighetene dere studenter har hos Lillehammer Kunstmuseum. Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i Lillehammer sentrum. Museet har en stor kunstsamling med flere høydepunkter fra norsk kunsthistorie fra 1800-tallet frem til i dag. Deler av samlingen vil til en hver tid være presentert. I tillegg viser museet opp til 5 utstillinger pr år. Den særegne museumsbygningen ble tegnet av Snøhetta arkitekter til de Olympiske vinterleker i 1994. Alle studenter ved HIL og Filmskolen har gratis adgang i museet hele året! www.lillehammerartmuseum.com Åpent tirs - søndag 11-16 Dette arrangementet egner seg godt for studenter med barn.

Foto: Jim Bengston

Rebusløp kl. 1700 Bli kjent med Lillehammer sentrum på en litt anderledes måte ved å løse forskjellige oppgaver sammen med dine klassekamerater. Alt avsluttes på Bingo’n med en skikkelig fest og premieutdeling!

13


GD reklame, Lillehammer

takk - begge , a J del er!

STUDENTTILBUD Gyldig i perioden 20. august - 20. september 2013

KOMBIKORTET

Tren både med Friskis&Svettis og i Håkons Hall Sportssenter

gruppetimer • Styrkerom, og squash Avtalegiro m/9 mnd binding Ingen innmeldingsavg.

Etter 20. sept. 2013 inngår ikke squash i tilbudet

349,nd

pr. m

www.olympiaparken.no • www.friskissvettis.no/lillehammer

e Ba r

e Ba r STYRKEROM + SQUASH Avtalegiro m/9 mnd binding Ingen innmeldingsavg.

Etter 20. sept. 2013 inngår ikke squash i tilbudet

imer

INTRODUKSJONSTILBUD TIL NYE MEDLEMMER!

249,pr.

pp e t u r g

mnd

Universalkort høst 2013

Gyldig til 31/12 2013 Studentpris e. 20. sept. 1170,-

ER DU FØDT I 1991

eller senere får du samme tilbudet til KUN

1000,500,-

I tillegg kommer medl.avg. 100,- pr. år.

VELKOMMEN PÅ TRENING!


Lørdag 24. August Grilling på strandpromenaden kl. 1500 De kjekke fadderne ved FIH arrangerer volleyballturnering. De stiller også med griller og gratis grillmat. Få med en gjeng og lag et lag! Gi beskjed til egne faddere om lagønsker. Konsert med Team Me inne på Bingo’n kl. 2000 Bandet Team Me er en gjeng fra Elverum som spiller indiepop. Hele fem gutter og en jente består bandet av, og de har spilt sammen i flere år. Debutalbumet deres «To the treetops!» kom ut i 2011 og vant spellemannsprisen for beste popgruppe samme år. De har siden reist rundt om i verden og spilt både konserter og på festivaler. I sommer har de bl.a. spilt på Trysilfestivalen, Steinkjerfestivalen og Slottsfjellfestivalen. Etter konserten er Bingo’n åpen med DJ! Førstemann til mølla!

Søndag 25. August Filmvisning inne på Bingo’n kl. 1800 I regi av filmklubben ved HiL, viser vi film på storskjerm inne på Bingo’n. Ta med puter og pledd for koselig stemning. Fint arrangement for studenter med barn. Skofri sone! Quiz kl. 2100 Årets første quiz på Bingo’n. Utover høsten vil det arrangeres flere quizer, dette er en god mulighet for å sjekke ut konkurransen. Møt opp og lag ditt eget quizlag! Quizmaster er selveste lederen av studenthuset Lasse.

15


STUDENTRABATT

15%

Tlf 61 26 22 03 | post@blaamann.com SE Vร…R MENY & ร…PNINGSTIDER;

WWW.BLAAMANN.COM

WHERE COOL CATโ€™S & STRAIGHT DOGโ€™S MEET

MUSIKKBAR r&45

BlรฅHund

COMING SOON r&-7&("5"r-*--&)"..&3

DESIGN & FOTO: BENTE UNOSEN SVEINUNGSEN

Storgata 86, 2615 Lillehammer. Tlf. 61 27 04 30 โ€ข Mesnasenteret, 2615 Lillehammer. Tlf. 61 05 77 99

Intersport Lillehammer

STUDENTRABATT

รท15%

(gjelder ikke tilbudsvarer, sykler og enkelte merkevarer)

MANDAG - FREDAG hver uke hele รฅret har Intersport-butikkene รฅpent til kl. 19.00 for รฅ hjelpe deg med riktig utstyr!

16


Studenthuset Bingo’n ønsker alle nye og gamle studenter velkommen tilbake til Lillehammer. I fadderuka har vi åpnet hver dag fra kl 13.00, slik at du har et sted du kan stikke innom for å bli kjent med dine nye medstudenter, oss som jobber på Bingo’n og slik at du har et sted du kan få svar på spørsmål om det å være student i Lillehammer. Vi ønsker at Bingo’n skal være et samlingssted for studentene, og der det skjer ting for alle og alles smaker. Derfor prøver vi å ha et variert program bestående av konserter, stand up, quiz, fester og arrangementer. Vi ønsker at studenthuset skal være litt ditt, og oppfordrer deg gjerne til å komme med tilbakemeldinger og forslag til oss. Har du en god ide for noe som kan gjennomføres hos oss? Ta kontakt med oss, så får vi se hva vi får gjort. Studenthuset er ingenting uten studentene, og vi ønsker alltid nye mennesker velkommen til å være med å jobbe på Bingo’n. Vi trenger alltid frivillige innen bar, vakthold, markedsføring, teknikk eller i konsertgruppen. Er du interessert i å bli frivillig, send en mail til personal@bingon.no. Vi kan tilby mye spennende erfaringer, et godt arbeidsmiljø og mye moro både på og utenfor jobb. Hvis du vil få med deg hva som skjer du huset, anbefaler vi deg å like studenthuset Bingo’n på facebook. Da vil du få med deg all den informasjonen du trenger både i fadderuka og resten av studieåret. Bingo’n har også i sommer gjennomgått en liten oppussing, så vi ønsker både nye og gamle studenter velkommen til studenthuset vårt. Vi gleder oss til å se dere igjen!

17


Foto: Arild M. Johannessen

BYENS BYENS BILLIGSTE BYENS BYENSBILLIGSTE BILLIGSTE BILLIGSTE TRENINGSSENTER! TRENINGSSENTER! TRENINGSSENTER! TRENINGSSENTER! REN REN TRENING! TRENING! REN REN TRENING! TRENING!  Ingen  Ingen bindingstid! bindingstid!

 Ingen  Ingen bindingstid! bindingstid! Lillehammers Lillehammers største største  apparatpark Lillehammers  apparatpark Lillehammers største største  apparatpark Midt  apparatpark Midt i sentrum! i sentrum!  Midt  Midt i sentrum! i du sentrum! Tren  Tren nårnår du vil vil  Tren  Tren nårnår du du vil vil

FRFR I TR I TR ENEN ING ING FR FR I I TR TR IN IN G UTUATUAGEN UUGEN UST ST ! G ! UTUATUAGUUGST UST ! !

Tren Tren 06.00 06.00 - 23.00 - 23.00 alle alle dager dager Tren Tren 06.00 06.00 23.00 23.00 alle alle dager Bemannet Bemannet hverdager hverdager fra fra 15.00 15.00 - 18.00 -dager 18.00 Bemannet Bemannet hverdager hverdager fra fra 15.00 15.00 - 18.00 - 18.00

18

Ordinær Ordinær pris 299,pris 299,Ordinær Ordinær pris 299,pris 299,-


19


Fadderkontoret

Åpningstider: Mandag 19. August - Lørdag 24. August kl. 10.00-14.00 I tillegg til fadderkontor på HiL vil også Studenthuset Bingo’n være åpent alle dager i fadderuka. Her vil enten Bingo’n ansatte eller faddere være tilgjengelig for å slå av en prat, dele ut program eller hjelpe med spørsmål, veivisning o.l. Stikk gjerne innom! Åpningstider: Mandag 19. August - Søndag 25. August fra kl. 13.00 I år vil alle fadderne fra høgskolen ha blå t-skjorter med fadderlogoen og skriften “Fadder” bak. Fadderne er der for å hjelpe deg som ny student, og man kan alltid spørre fadderne om hjelp, uavhengig av om personen er fra din faddergruppe eller ikke. Nytt av i år vil også mange av fadderbarna ha hvite t-skjorter med fadderlogo på. Dette er for at dere skal være mer synlig i byen både for hverandre og fadderne. Vi håper dette fører til

godt samhold og at det blir lettere å ta kontakt med hverandre. Dersom du ser en annen student som er alene eller trenger hjelp, ta vare på hverandre! Dersom du trenger mer informasjon eller har spørsmål om Fadderuka 2013, sjekk ut hjemmesiden vår: www.student.hil/fadderuka2013 Eller Facebookgruppen vår: www.facebook.com/Fadderuka2013 Vi vil gjerne takke styret på Studenthuset Bingo’n som vi har hatt et godt samarbeid med og har jobbet hardt for å gjøre fadderuka så bra som mulig. I tillegg vil vi takke LiST for gode råd og godt samarbeid.

Redaksjonelt Tar forbehold om skrivefeil og mulige endringer i programmet. Mvh. Fadderlederne 2013 ved Høgskolen i Lillehammer Mia Dahl Meidell Haaland & Mari Anne Andersen Wekre Layout/ design: Lars Teppan Johansen

Ø33 og Ø34 er årets fadderkontor, og det ligger rett under Hollywoodtrappa ved hovedinngangen. Dersom du lurer på noe eller bare vil ta en prat, ikke nøl om å komme innom. Her vil fadderlederne eller kaospiloter sitte og være klar for alle spørsmål.

Fadderuka 2013 HiL  

Program for fadderuka 2013 ved Høgskolen i Lillehammer

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you