Page 1

Hass and Associates: FBI som IT-relaterad brottslighet Sleuth

FBI som cyber crime detektiv: är det någon match för dator skurkarna? FBI: s utveckling till en cyber-brottsbekämpning byrå, ett decennium i verk, gjort presidiet "en av bästa i världen" på att knäcka databrott. Cyberhot är redo att rivaliserande terrorism som den primära faran till USA, säger FBI: s direktör.

Federal Bureau of Investigation, vilka efter 9/11 skiftat fokus nästan över en natt från bekämpa den organiserade brottsligheten att kampen mot terrorism, hastigt försöker igen remake själv ska placeras för att motverka ett stigande hot: cyber angriparna.

Dess utveckling till en IT-brottslighet-fighting byrå inte lika plötsliga eller som dramatisk, men med tiden förändringen kommer att vara precis lika djupa, säger experter. Omvandlingen är faktiskt redan väl, med 1 000 IT-specialister – speciellt utbildade agenter, analytiker och digitala kriminaltekniska examinatorer som kör komplexa undercover operationer och samla digitala bevis – distribuerats till alla 56 av FBI: s kontor över hela landet.

Brådskan att övergången var underströks förra veckan byFBI direktören James Comey, som berättade ett kongressutskott att cyberhot förväntas snart konkurrera terrorism som den främsta faran inför Förenta staterna.

"Vi räknar med att i framtiden resurser ägnas åt cyber-baserade hot lika med eller ens eclipse resurser ägnas åt icke-cyber-baserade terroristhot," sade Mr Comey


senatens Homeland Security utskott förhör, ekande kommentarer av sin föregångare, Robert Mueller.

FBI inlett sin New York-baserade Cyber Division i 2002. Sedan dess har dess utredningar "dator intrång"-inbrott av hackare (statsunderstödd, kriminella eller individer) för att utnyttja sårbarheter i USA-baserade datornätverk och programvara – har hoppat 84 procent.

"När jag först fick, det inte var ens en cyber programmet och nu är det en fullständig uppdelning, som är ganska häpnadsväckande," säger en före detta FBI cyber utredare som tillbringat mer än ett decennium med presidiet, som bett om anonymitet eftersom han fortfarande arbetar med brottsbekämpning. "Men egentligen Comey är rätt. Det är nu så mycket händer i cyber att det kommer att gå om terrorism och kontraspionage arbete. Jag tror inte vi ser en förändring så stor som en rätt efter 9/11 från organiserad brottslighet till terrorism. Terrorism är fortfarande kommer att vara mycket på allas sinne. Men nu är det cyberterrorism."

Bland FBI: s motståndare är cyberspies från nationer försöker få amerikanska immaterialrätt. organiserad brottslighet gäng stjäla människors identiteter, kreditkort data och pengar. och terrorister strävar efter att attackera USA power grid, vattenförsörjning och andra kritiska infrastruktur. Hacktivist grupper försöker göra ett politiskt uttalande genom att förstöra webbplatser eller hacka företagsnätverk också kvalificera.

Presidiet leder också den nationella Cyber undersökande gemensamma skatt Force, en grupp av 19 intelligens, militära och brottsbekämpande organ som delar information att rikta nuvarande hot och förhindra framtida attacker. FBI: s Nästa Generation Cyber initiativ, som inleddes förra året, kommer att fokusera på tränger onda datorer och nätverk, i stället främst identifiera och nedmontering av cybercriminal verksamhet.

Men FBI cyber förmåga har byggt ett decennium, säger experter presidiet har först på senare år slog sina steg som en världsklass cyber undersökande organ som utgör ett allvarligt hot mot cyber skurkarna.


L채s hela artikeln

Hass and Associates: FBI som IT-relaterad brottslighet Sleuth  

FBI som cyber crime detektiv: är det någon match för dator skurkarna? FBI: s utveckling till en cyber-brottsbekämpning byrå, ett decennium...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you