Page 50

This project challenged the norms of a mixed-use skyscraper and set out to create a new alternative prototype for a utopian hyper-dense urban form. It focuses on creating lively public space by integration of circulation with public space and programme temporary-based approach. Through a continuous public space stretch from MRT basement to roof garden at the top most level, urban life can be extended from the ground to the upper level. It also encourages movement between floor. Also, by using programme temporarybased approach, lively space can be introduced throughout the building. It also focuses on sustainability through the slenderness of the building which maximises daylight and cross ventilation. Furthermore, the use of programme temporarybased approach optimises space usage and reducing the need for construction.

Continuous circulation from MRT Station (underground)

Symbiotic skyscraper  
Symbiotic skyscraper  
Advertisement